Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Pilasinko nyt koko homman

vierailija - 22.09.2009 - 11:44

eli eilen alkoi meillä unikoulu. Illalla laitoin nukkumaan klo 21, mies oli vielä töissä. Syötiin iltapuuro ja tehtiin iltapesut niinku aina ennenkin, annoin tissiä ja laitoin sänkyyn, sinne jäi, käänti kylkeä ja alkoi nukkumaan, ei mitää ongelmaa, niinkuin ei tähänkään asti. No, ekan kerran heräsi sitten klo 23, mies meni tassuttelemaan, ja kas, 5 min ja tyttö nukahti, aivan loistavan fiilis oli että onko se sitten näin helppoa meidän kohdalla. Sitten varmaan kahden aikaan uudestaan ja taas sama homma, 5 min ja tyttö nukahti, tassuttelu siis toimi. Taisimme nuolaista ennenkuin tipahti No sitten, 03.15 tyttö heräsi, ja nyt ei auttanu, ei mikään, huuto vaan koveni, syliteltiin, tassuteltiin, rauhoteltiin (sovittiin miehen kanssa etukäteen yhteinen sanonta: "nuku vain", muuta ei puhuta) mutta ei auttanut, huuto koveni entisestään. No, vähän yli 4 niin sorruin, olin niin väsynyt että oli pakko antaa tissiä jotta voitais alkaa nukkumaan. Pilasinko nyt siis koko homman?? Voidaanko jatkossakin tehdä niin että annan tissiä vasta 04 jälkeen ja unia silti jatketaan aamu 8-9 ja näin mentäis esim. pari viikkoa-kuukausi, ja sitten vierotettas nuo 04 jälkeiset syötötkin. Ymmärtäsköhän tyttö... Tyttö siis 7 kk.


VASTAUKSET:


Heippa - 22.09.2009 - 11:57

Meille sanoi lastenlääkäri, että unikoulussa voi tuon ikäiseltä olettaa, että vauva nukkuu 8h putkeen syömättä. Sen jälkeen on jo fyiologisesti oikea nälkä. Eli jos menee klo 21 nukkumaan niin silloin voisit antaa tissiä klo 5. Mutta eikai se ihan minuutin päälle ole.


monstera - 22.09.2009 - 11:59

Meillä ei unikoulu toiminut vielä 7kk iässä. Hampaat ja helteet pilasi homman! Meillä tehtiin niin että tissiä sai vasta viideltä aamulla ja sitten vielä jatkettiin unia. Tästä oli tarkoitus siirtää ruokailuajankohtaa vähitellen myöhemmäksi, mutta niin ei sitten silloin vielä käynytkään. Joten voitte vaikka päättää että alkuun tyttö saa yöpalaa vaikka puoli viideltä, viikon päästä viideltä, kahden viikon päästä puoli kuudelta jne. tai mikä tahti teistä sitten tuntuukin sopivalta. En tiedä paljon teillä on ennen yöllä syöty, mutta luulen että meillä kolmen yösyötön lopettaminen yhtäkkiä oli liian kova pala (etenkin kun tuli ne hampaat ja helteet).


---- - 22.09.2009 - 12:16

Meilläkään ei onnistunut unikoulu tuon ikäisenä vaikka kuin sinnikkäästi yritin.Vuoden iässä parani itsestään yöunet.Mun mielestä voit ihan hyvin antaa neljän aikaan sitä tissiä jos sillä nukkuu koko yön...Tuon ikäinen kun voi ihan hyvin tarvita sen yhden yösyötön.


marja - 22.09.2009 - 12:44

olen kans kello neljän tissin kannalla. Meillä unikoulu vielä hamassa tulevaisuudessa mutta näin maalaisjärjellä ajateltuna.


Huoli - 22.09.2009 - 13:16

pois! et ole mitään pilannut. älä ressaa suotta


ruusu87 - 22.09.2009 - 14:27

meille alkoi neuvolantäti sanomaan kun vauva oli puolivuotias että voisi sitten alkaa yösyöttöjä jättämään pois mutta meillä se ei onnistunut ennen kuin lapsonen itse jätti yöruokailut tuossa 11 kk iässä. emme raaskineet huudattaa vauvaa kun selvästi tarvitsi juomista. nykyäänkin (ja ikää yli vuosi) tarvitsee silloin tällöin (kerran pari viikossa) vähintään puoli desiä juomista yöllä, kyllä sitä pienelle voi janokin tulla kesken yöunien joten ihan ehdoton ei kannata olla tuon yösyöttämisen kanssa koska kyse voi olla ihan vaan janon tunteesta.


ex-odottaja - 22.09.2009 - 14:40

Ja vauvat on aikalailla erilaisia, et vaikka opuksissa sanotaankin et periaatteessa yli 6kk:n ikänen ei tartte yösyöttöä niin jotkut vauvat tarttee nukkuakseen aamuun saakka. Meillä meni noilla kaavoilla et puolen vuoden jälkeen söi kerran yöllä ja sit aamuyöllä, ja 7kk iässä jätettiin oikea yösyönti pois mut silti poika tuntu tartteevan joko ihan oikeesti nälkäänsä tissiä tai sitten vaan läheisyyttä, mutta 7-8kk imetin aina kello 5 aikaan aamuyöllä ja muuten nukkui yöt heräämättä. sitte 8kk jälkeen poika alko jättää tuota aamuyön syöntiä ja otti tissimaidot vasta oikeesti aamulla eli joskus 7-8 aikaan. Nuokin jäi sitten pois joskus 9kk iässä.
Oon siis ehdottomasti tuon kello 4 tissin kannalla..


ap. - 22.09.2009 - 15:25

kiitos kommenteista, soitin eräälle ystävällenikin ja oli sitä mieltä että yksi yösyöttö voi olla hyvä juttu joten nyt sit kokeillaan tassutella sinne neljään ja sitten voi ottaa tissiä jos tarvii


Nynny - 22.09.2009 - 15:53

Saako kysyä, mitä tarkoitat tassuttelulla? Meillä ei oikein mikään muu tehoa kuin tissi, mutta tyttö vielä vähän alle 6kk. Herää koko ajan useammin, vaikka saakin kiinteitä... Tuskin on nälkä, koska herää ekan kerran tunnin kuluttua nukahtamisesta. Tutti ei kelpaa.


Sonja - 22.09.2009 - 16:00

Nynny: Tässä linkki, missä kerrotaan tassuttelusta. Meillä rauhoitti yöt

http://yle.fi/akuutti/arkisto2004/231104_b.htm


ap - 22.09.2009 - 16:33

nynny: käy tosiaan katsoon tuo sonjan laittama linkki meillä oli tuossa iässä just samaa, heräs koko ajan vaan useammin ja useammin, ja oletinkin sen olevan tiheän imun kautta, niillä kun on tiheän imun kausi just tuolloin. Lue tassuttelusta, tassuttelua suositellaan aloittavan kuitenkin vasta puolen vuoden iän jälkeen


Miu - 22.09.2009 - 20:25

Meillä unikoulu pidetiin, kun poika oli 8kk ikäinen ja silloin päätettiin että 5 jälkeen annetaan maitoa jos tuntuu, että ei muuten rauhoitu.
Näin mentiinkin ekat kuukaudet ja järestään aina heräsi viiden maissa syömään. Ja pikku hiljaa alkoi herääminen aikaistua aina vaan aikaisemmaksi, 4.55, 4.50, 4.45, 4.30... Aina kyllä nukahti maidon jälkeen, mutta herääminen aina vaan aikaistui.
Sitten lopetettiin vaan kokonaan maidon antaminen kesälomalla kokonaan ja parina yönä herättiin pyytämään maitoa, mutta kun ei annettu, laitettiin vaan takasin nukkumaan niin loppujen lopuksi rupesi sitten nukkumaan 7 asti ilman heräämistä. Eikä edes vaatinut minkäänlaista huudattamista, vaan yllättävän helposti lopulta luovutti...


Nynny - 22.09.2009 - 22:58

Kiitos, siinä oli paljon hyviä vinkkejä. Osan olinkin jo itse tehnyt, mutta osan taas "väärin"

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|