Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

hörökorvat

linnea1 - 22.09.2009 - 11:42

meidän kuopuksella 5kk on hurjat hörökorvat, reppana
tietääkö kukaan josko niille vois jotain tehdä? olen jostain kuullut et teippiä vois laittaa pitämään ne paremmassa asennossa... onko kenelläkään kokemuksia?
neuvolassa ei oikein osannut auttaa, sanoi vaan et pahemmissa tapauksissa voi sitten myöhemmin korjata, leikkauksella oletan.


VASTAUKSET:


mitäh? - 22.09.2009 - 11:46

Kamalaa. Hullu äiti!

Et todellakaan mene leikkelemään lapsesi korvia! Toivon tosiaankin että on provo! Pinnallisuus huipussaan!
Kyllä maailma on sairas!

Hörökorvat voi mennä ajallaan poiskin. Ja eikai ne nyt mitään haittaa. Minusta hörökorvat on aivan yli suloiset ja tuli ihan paha olo kun tämän luin.


mimä - 22.09.2009 - 11:53

mitäh? : vedä henkee!
Ymmärrän kyllä äitin huolen... esim. koulukiusaaminen
mun appiukko kuulemma teippas mun miehenkorvat aina yöksi vähän aikaa niin lähti hörökorvat


tintti pienellä tllä - 22.09.2009 - 12:05

Mun mielestä hörökorvat on suloiset Odottaisin kyllä leikkausta niin kauan että lapsi osaa siitä itse päättää notta haluaako vai ei.


linnea1 - 22.09.2009 - 12:28

Mitäh?:lle: En kyllä omassa tekstissäni sanonut että meinaan leikkauttaa lapseni korvat, sanoin että pahemmissa tapauksissa niin voi tehdä. Lue ennen kun alat vauhkoamaan.
Toki olen kyllä sitä mieltä että ulkonäöllisesti poikkeavat asiat eivät välttämättä ole pinnallisia vaan voivat hyvinkin vaikuttaa lapsen itsetuntoon jos hän niistä itse kärsii ja varsinkin jos häntä niistä kiusataan. Vielä en ole asiasta huolissani, kunhan kyselin.
Kiitos kuitenkin asiallisista vastauksista.


Lina83 - 22.09.2009 - 13:24

Sivuutan tuon ensimmäisen kommentoijan mielenvikaisen puuskahduksen lähinnä huvittuneena. Ja toivottavasti linnea1 teet myös niin.

Ymmärrän kantasi todella hyvin. Mulla oli pienenä tyttönä hörökorvat ja kiusattiin paljon. Kiusaaminen loppui kun koulua vaihdettiin. EN halua pelotella, ei sinun lastasi välttämättä kiusata! Kävin pari vuotta sitten leikkauttamassa yksityisellä (en muuten edes tiedä tehdäänkö tällaisia 'kauneusleikkauksia' julkisella puolella) hördärini. Lähinnä ne häiritsi mua itseäni.

Pikkuveljelläni oli vielä pahemmat hörökorvat pienenä kuin mulla, mutta ei häntä kiusattu, päin vastoin kaikkien mielestä poika oli aivan hurmaaava söpöissä hörökorvissaan mikä oli totta nyt kun pikkuveli on jo 18-v ei hörökorvia enää ole, ne on jotenin normalisoituneet ajan myötä.

Olen tintti pienellä tllä kanssa samalla kannalla, eli anna lapsen itse päättää haluaako niistä eroon.


Meillä - 22.09.2009 - 14:37

samanikäisellä pojalla myös hörökorvat. Isiltä on perinyt, samanlaiset on pikkupoikakuvissa, nyt ihan normaalit. Minusta ne nyt vaan kuuluu siihen päähän ja sitten murehditaan myöhemmin jos murehdittavaa on!


kolmannen saanut - 22.09.2009 - 20:47

Nykyään on niin erilaisia ja erinäköisiä ihmisiä koulussa, että kiusaamista ulkonäön vuoksi on turha pelätä. (Kiusaamisen syyn voi keksiä mistä vain, mutta erilainen ulkomuoto ei ainakaan provosoi siihen niin paljon kuin ennen.)

Meillä on keskimmäisellä ihanat hörökorvat, jotka ovat osa hänen persoonaansa, ja toivon, että hän aikanaan rakastaa itse niitä yhtä paljon kuin arvostaa itseään juuri sellaisena kuin on. Sääli vain, että nyt hänen hiuksensa peittävät ne niin, että niiden höröyttä ei oikein enää huomaa.


--- - 23.09.2009 - 19:09

Ymmärän kyllä ap:n huolen asiasta. Siskollani oli todella höröt korvat ja hän kärsi niistä itse valtavasti, vaikka kukaan ei tietääkseni koskaan kiusannut häntä aiheesta. Kuusivuotiaana hän teippasi korvansa, oli siinä äidillä irroittelemista kun teippi tarraantui tukkaan kiinni. Ohut tukkakaan ei mitenkään riittänyt peittämään höröttämistä. Neljätoista vuotiaana korvat sitten leikattiin ja siskoni sanoi myöhemmin elämänlaatunsa parantuneen huomattavasti. Nyt siskoni odottaa esikoistaan ja on sanonut ettei lapsen korvia leikkauteta, vaikka olisivat miten höröt, ennen kuin hän on kypsä oikeasti tekemään päätöksen itse.

Meille muille toisen ihmisen hörökorvat tai pystynenä voivat olla valloittava osa persoonaa, mutta jos kantaja itse kokee ne oman persoonansa vastaisiksi, niin miksei niistä sitten voisi hankkiutua eroon...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|