Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Pneumokokkirokotetutkimus

kuinka moni - 22.09.2009 - 10:58

...eli kuinka moni on osallistunut kyseiseen tutkimukseen? ...siis siihen jossa annetaan joko pneumokokki -tai a-hepatiittirokotetta? meillä 6kk neuvola ensiviikolla ja asia mietityttää kovasti. Olen päätymässä siihen, että lapsemme osallistuisi tutkimukseen. hoitajaystävämme mukaan täällä meillä päin annettaisiin juuri pneumokokkirokotetta (tätähän kukaan ei varmaksi pysty todistamaan). En antaisi lapseni osallistua mihinkään tutkimuksiin, mutta ymmärtääkseni tämä rokote on jo lähes valmis?! ...ja nyt kun sikainfluenssan pelätään leviävän niin asia on mielestäni hyvinkin tärkeä...kokemuksia? ...ja mitä oireita lapsillanne on ollut kyseisen rokotteen jälkeen?!


VASTAUKSET:


Kysmeli - 22.09.2009 - 11:10

Me osallistuttiin.Rokotettahan jo saa.Kyseessä on vain laajemman suojan antava rokote.Sitä ei tosiaankaan voi tietää, kumman rokotteen saa,mutta molemmat on hyviä.Meillä annettiin kaupanäälle rotarix et pari kertaa sai tutkimusrokotetta ja myös muita. oireita oli lievä lämpö yhtenä päivänä lievää ärtyisyyttä ja pistoskohdan punoitusta.Ei paha.Meiän poika oli semmosessa joukossaet siltä oteaan myös pari verinäytettä.Sehän sitte nippaa samoin ku aikuisella.Kellä enemmän kellä vähemmän.Meil ei ainakaan itkettäny ku just sen hetken.pneumokokkirokotehan ei influenssalta suojaa ja jos tähän lähtee ei voi muihin tutkimuksiin osallistua.Kahden vuoden kuluttua kun tutkimus on ohi saa sit tietää, mitä rokotetta on saanu.


sania - 22.09.2009 - 11:10

Meillä kaksi lasta kyseisessä rokoteteutkimuksessa. Sehän yritetään myös ottaa suomessa mahdollisimman pian yleiseen rokoteohjelmaan. Muistaakseni se on jo yli 20 maassa rokotusohjelmassa. -Hinta vain on aika kallis.

Itse en korvatulehdusten vuoksi siihen osallistunut vaan vakavampien tautien riskin vuoksi. Siskoni lapsi oli menehtyä kyseisen bakteerin aiheuttamaan aivokalvontulehdukseen ja työssäni olen hoitanut muutamaa lasta jotka eivät (sain jälkikäteen tietää) selviytyneet aivokalvontulehduksesta.

Periaatteessahan sitä ei voi tietää kumpaa rokotetta milläkin paikkakunnalla saa, mutta käytännössä sen kyllä usein huomaa kokenut rokottaja.
-Hepatiittirokote ei kirvele. Lapsi hieman älähtää pistäessä, mutta pneumokokkirokote kirvelee ja yleensä itku kestää hieman kauemman.

Meillä kummallakin oli pieni patti rokotuskohdalla pari päivää ja pistettäessä itkivät hetken aikaa, mutta ei muita oireita.


Putte - 22.09.2009 - 11:14

Me osallistuttiin kans eikä tullut mitään oireita ei edes pistoskohtaan. Hetken kesti itkua, mut pian jo taas naureskeltiin. Samalla kertaa annettiin myös rotavirusrokote ja rokotusohjelman mukainen rokote.


ap - 22.09.2009 - 11:15

aivokalvontulehdus, keuhkokuume ovat myös niitä mitä itse pelkään... -en niinkään korvatulehduksia. eli rokotetta on siis myynnissä jo jossakin, mutta ei suomessa... eli pitäisi olla turvallinen ottaa?


Minkki - 22.09.2009 - 11:20

Me osallistuttiin myös, eikä tullut muutakuin hirmuinen huuto kun pistettiin. Rokote on muualla Euroopassa jo myynnissä, muuten en olisi osallistunut. Ja eikös se ole vaihtoehtoisesti B-hepatiittirokotus , A-hepatiitilta ei voita rokottaa näin pieniä.


K - 22.09.2009 - 11:30

Me osallistuttiin kanssa, just nimenomaan ton takia, kun se on jo ihan oikea, käytössä ja myynnissä oleva rokote.
Ei tullut kummoisia oireita, rokotuspäivän ilta oli vähän tuskainen mihin auttoi suppo.


Ulla-Maija - 22.09.2009 - 11:43

"hoitajaystävämme mukaan täällä meillä päin annettaisiin juuri pneumokokkirokotetta"

Hoitajaystävällänne ei mitenkään voi olla tiedossa missä paikkakunnalla annetaan mitäkin.
---

En osallistunut koska luulen että meidän pitää matkustaa ulkomaille ennen vuotta 2011 ja maihin jonne täytyy olla tuo hepatiittii korote, emme voi sitä pistää jos emme tiedä onko se jo pistetty.

Oon periaattessa vastaan kaikki tuollaisia rokotetutkimuksia missä ei tiedä pariin vuoteen mitä on pistetty.

Turhia rokotteita ei toki kumpikaan ole, (Suomessa ehkä tuo hepatiitti kyllä) Mutta haluan tietää mitä poikaani pistetään.


ap - 22.09.2009 - 12:08

Ulla-Maijalle... -ihminen kuka työkseen rokottaa lapsia ja kuulee niistä mahd. aiheutuneet sivuvaikutukset osaa antaa jonkinlaisen arvion kumpaa rokotetta täälläpäin annetaan. täälläpäin aiheutuneet sivuvaikutukset ovat äänen käheys jne... -a-hepatiittia rokote silloin tuskin on. mitään varmuutta asiasta ei tietenkään ole! Hoitaja sanoi, että hän ei olisi saanut sanoa että hänen mukaansa täällä annetaan mahd. pneumokokkia, kertoi kuitenkin, koska epäröin niin paljon rokotetta.

...ja miten tarkkaan olet mahtanut perehtyä rokotustutkimukseen?!?! -jos olette lähdössä ulkomaille, SAATTE SEN TOISENKIN ROKOTTEEN siinä tapauksessa!!!!! on tyhmää lähteä tutkimukseen mukaan jos tietää lähtevänsä ulkomaille, tällöin tutkimus menee teidän osalta ns. "hukkaan" -jos tajusit mitä tarkoitan


maisa - 22.09.2009 - 12:12

Minä ostan rokotteen itse, et tiedän varmuudella, kumman lapsi saa. Kallis on kyllä, mut lapsellani on pitkäaikaissairaus, jonka vuoksi kuumeiset infektiot tietävät sairaalahoitoa. rokote ois tietääkseni jo tullut kansalliseen ohjelmaan, mut rahan vuoksi peruivat vielä. Toivottavasti rokotteesta on nyt apua.


Aapeli - 22.09.2009 - 12:16

Me osallistuttiin ja kolme rokotusta jo saanut, vielä yksi antamatta. Silloin, kun tutkimusrokote on annettu yhdessä muun rokotuksen kanssa, on noussut pientä kuumetta, mennyt ohitse supolla. Kun sai pelkän tutkimusrokotteen, niin ei mitään oireita ollut. Tutkimusrokotetta saadessaan poika itki, mutta rauhoittui nopeasti. Terkka sanoi, että rokote kirvelee. Tiiä sitten kumpaa lajia poitsu on saanut


tuunu - 22.09.2009 - 12:51

Joo jos tulee tarvetta hepatiittirokotteelle, niin kyllä ne sen sitten selvittää. Sen takia ei tarvitse jättää menemättä. Ja alle 1-vuotiaille B-hepatiitti, yli 1-vuotiaille A-hepatiitti. Mun mielestä toi B-hepatiitti oli ehkä hieman omituinen valinta, sillä niin harva sitä tarvitsee. No, parempaakaan vaihtoehtoa ei varmaan ollut.


hobelix - 22.09.2009 - 12:57

me ollaan myös mukana. eka rokote saatu. seuraavan vuorokauden oli kuumeinen ja kipeen olonen, ei muuta.
oltiin toisen lapsen kanssa mukana rota-rokotetutkimuksessa. luotan siihen,että testattavat rokotteet on turvallisia.


Putte - 22.09.2009 - 17:15

Tosiaan jos tilanne niin vaatii saadun rokotteen pystyy saamaan selville ennen tuota kahden vuoden ikääkin.


piitu - 22.09.2009 - 18:20

Me emme osallistu tutkimukseen. Ihan lääkärin suosituksen mukaan.


ap - 22.09.2009 - 18:30

Piitulle: miten lääkäri perusteli, ettei tutkimukseen kannata lähteä?


mona - 22.09.2009 - 20:16

Eka annos on pojalle laitettu, eikä edes huomannut laittoa, virnisteli vaan. ei myöskään tullut mitään oireita ( toisin kuin perusrokotteesta, jonka jälkeen on joutunut panadolia antamaan ). Neulanpisto näkyi seuraavana päivänä


taustailija - 22.09.2009 - 22:18

ei osallistuttu, koska tarvitaan joka tapauksessa hepatiittirokote, ja halusin myös lapselleni pneumokokkirokotteen varmuudella. Pyydettiin siis lääkäriltä resepti. Ei mitään halpaa lystiä; yksi annos maksaa 85 eskoo. Meidän lapsi reilun vuoden, joten saa kaksi rokotusta.


..... - 23.09.2009 - 11:36

Kovin moni tuntuu olevan mukana ko. tutkimuksessa. Me saatiin tänään kutsu, en vielä tiedä miten toimin. Mutta tässähän ei nyt siis ole kyse siitä sika-influenssassa, eikä nämä rokotteet anna siihen suojaa, mikäli oon oikein käsittänyt? Voiko siihen sit ottaa rokotetta enää, jos on tähän osallistunut? Ja kuinka moni edes meinaa ottaa?


Minna - 23.09.2009 - 13:45

Me pyysimme reseptin lääkäriltä tuohon pneumokokkirokotteeseen ja itse sen ostimme ja neuvolassa laitettiin. Rokotteita laitetaan yhteensä kolme kertaa ja ovat aika hintavia: 69,25 e per rokote. Eli tämä on juuri se uusin rokote, joka on mukana siinä tutkimuksessa ja sitä saa siis myös reseptillä apteekista.


sirkkunen - 24.09.2009 - 00:57

Minusta se on tärkeä ja meillä osallistuttiin nyt 5kk neuvolassa, jolloin poika sai rokoteohjelman rokotteen ja ekan kerran pneumokokkirokotuksen. Ei tullut mitään jälkioireita, vaikka aiemmalla kerralla rokoteohjelman rokotteesta tuli vähän kipeäksi, jolloin piti laittaa Panadol-suppoa.


Jes - 24.09.2009 - 17:26

Tuo rokote jonka tutkimuksiin osallistutte EI ole myynnissä. Myynnissä jo oleva on aivan eri rokote. Eli lapsesi on vielä koekanin asemassa tuon rokotteen kohdalla. Nehän vasta tutkii miten se tehoaa,haittavaikutukset jne. Saatiin myös kutsu eikä osallistuta.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|