Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Enää ei jaksais..

ei ole - 22.09.2009 - 10:20

Meillä on kokeiltu tuota unikoulua jo melko kauan,vaan ei tepsi. Välillä meni ihan hyvinkin yöt mutta nyt ne vaan pahenee. Tissiä olen antanut max.kerran yössä,siinä 3-4 välissä ja siihen on tyttökin tyytyväinen. Muuten huutaisi vaikka koko yön jos ei saa silloin. mutta kyse on nyt siitä että se heräilee n.puolen tunnin välein,ja en jaksa rampata toisessa huoneessa koko ajan tassuttelemassa,siihen kyllä rauhottuu,mutta itse ei saa nukutuksi ollenkaan kunnon pätkää koko yönä. Tuntuu yöllä,että on sairaana,on sellanen outo olo koko ajan,varmaan siksi kun ei nuku juurikaan.
Sitten nyt noin viikko sitten alettiin nukuttamaan tyttöä hieman aiemmin josko se auttaisi eli klo.21.30-22.00,ennen meni 23-23.30. No,nyt se heräilee ennen sitä neljää tuhat kertaa,nukahtaa kyllä helposti,ei ole tissiä vailla. ja lisäksi herää yleensä ssen tissin jälkeen virkeänä noin tunniksi touhuamaan,ei välttämättä itke,mutta kuhan oleskelee vaan. sitten nukkuu noin pari tuntia ja herää taas. sitten saattaa nukkua vielä pari tuntia. Eli nousee joko 7 tai 9 maissa lopulta ylös. Ja päivätkin kitisee mun perään,ikä taitaa olla kysessä.(reilu 8kk) Mutta arvtkaas oonko väsynyt pikku hiljaa. Musta ihan oikeasti eka kertaa alkaa tuntua,että voiko tuota lasta ei olis,se alkaa käydä mun hermoille ja en vaan kertakaikkiaan jaksa!


VASTAUKSET:


Joo - 22.09.2009 - 10:36

nyt sun kannattaisi vaan kerta kaikkiaan lopettaa yösyötöt. Niitähän lapsesi vaatii ja jää sitten hereille hengailemaan. Ikää on kuitenkin jo niin paljon, että ei hän sitä maitoa enää yö aikaan tarvitse.

Mitä jos antaisit tenavan valvoa itsekseen yöllä jos koko ajan heräilee. Sillä vaan, että nyt hän on näköjään tottunut siihen, että viiletät paikalle heti kun hän heräilee ja juoksuttaa sinua, mikä on ihan yhtä huono asia kuin se että hän roikkuisi rinnassasi... Kokeile ainakin jos hän nukahtaisi itsekseen.

Meillä kun yöt meni hulinaksi tuossa 8 kk iässä, niin loppujen lopuksi apu tuli siitä, että annettiin vauvan metelöidä itsekseen. Eli ei enää menty paikalle heti kun hän inahti. Ei se kivaa ollut kenellekään, mutta tehosi. Lopulta vauva tajusi, että on turha yrittää saada seuraa vaan yöllä nukutaan. Sen jälkeen me kaikki ollaan nukuttu paremmin.


ap - 22.09.2009 - 11:20

mutta kun sanovat,ettei saisi huudattaa lasta.siis ettei reagoi siihen.en yleensä menekkään heti pienestä inahduksesta paikalle. ja kyllä se huutaa niin kauan että joku sinne menee,tiedän että pitäis jättää yö syöttö,mutta kun mies ei jaksa sitä huutoa,yritetty yksikin kerta pati yötä putkeen,niin tyttö huusi kaksi tuntia putkeen. menee siinä hermot molemmilla ja tulle sellasta kielenkäyttöä.. voisko olla siitä,kun imetän nykyisin todella vähän. ehkä 3 kertaa päivässä+yösyöttö. loppunut maidon tulo yhtäkkiä todella paljon,jos tyttö haluaa olla lähellä,jos se reagoi tissittelyn vähenemiseen..


hö? - 22.09.2009 - 11:55

ota viereen nukkumaan tai ees samaan huoneeseen!


Joo - 22.09.2009 - 12:25

Eikö hän syö tuttia? Sehän auttaisi jos suussa pysyy. Viereen en ottaisi, koska sitten ongelma vaan siirtyy. Ei lapsi yhtään sen mieluummin muuta omaan sänkyyn 1,5- vuotiaanakaan. Samassa huoneessa ollessa taas heräilee kun vanhemmat liikkuu, yskii jne.

Jokainen sanoo tuosta huudattamisesta mitä sanoo. Meillä nukkuminen alkoi sujua "huudatuskoulutuksen" jälkeen. Jos tiedät, ettei lapsella ole nälkä, märkä vaippa tai jos hän ei ole sairas, ei hän mene huutamisesta rikki, niin mulle sanottiin neuvolassa. Näin meillä tehtiin. Piti vaan olla sinnikkäämpi kuin vauva.


äksy - 22.09.2009 - 12:31

Oma huone tai vaikka eteiseen nukkumaan.
Illalla tuhti ruoka ja tutti suuhun ja ei alle 15 min ainakaan katsomaan.
Itse aikoinaan esiloinen alkoi heti nukkua kun pääsi pois minun lähettyviltä ja sitten toinen nukkuikin 5 päivän vanhasta omassa huoneessa ja min. aika oli n.7 h.


ap - 22.09.2009 - 13:09

syö tuttia,laitetaan aina yöllä herättyä,jos vaan sen haluaa.

siirryttiin eri huoneseen juuri sen vuoksi,että ei heräilis ainakaan meidän vuoksi

nukkui ennen vieressä,6kk asti.yöt parani aluksi,kun nukutin omaan sänkyyn. nyt vaan alkanut taas heräillä. olen välillä ottanut viereenkin,kun en jaksa rampata toisessa huoneessa ja joskus nukkuu sen jälkeen todella hyvin. Mutta mikäs unikoulu se tällanen on,että ei noudateta niitä "sääntöjä"

illalla syö tosi hyvin puuroa+korviketta niin palljon kun syö. ei nukahda pullolle,vaan nukahtaa että tassuttelemme aluksi tai ollaan vaan vieressä.

itse olen miettiny silti tuota aikaa,neuvolassa sanoivat että jos lapsi alkaa nukkumaan klo.22 niin lapselle klo.3 yö on jo niin sanotusti nukuttu koko yö. eli saisko sitä tissiä sillon antaa..toki syitä varmasti löytyy monia tähänkin heräilyyn.hampaita tullut ja kaksi kohta puhkeaa vielä..

en vaan käsitä että millon ne sitten oikeen nukkuu kunnon öitä kun ainahan niillä on joku vaihe menossa,millon on eroahdistusta,millon tulee hampaita,millon käyvät läpi uusia opittuja asioita jne..


Meikkis - 22.09.2009 - 13:24

Meidän poika alkoi nukkumaan noin 14 kuukauden iässä aivan yllättäen yönsä hyvin. Mitään unikouluja ei pidetty. Sitä ennen oli aina hampaita tulossa ja uusia taitoja opittiin. Hyvin levottomina öinä auttoi viereen ottaminen jonkun verran. Muuten nukkui ja nukkuu edelleen pinniksessä meidän sängyn vieressä. Tällä hetkellä nukkuu yönsä todella hyvin herättämättä kertaakaan. Yöt rauhoittuivat kun kävelytaito oli kunnolla opittu.

Itse en halunnut huudattaa lasta, ja uskon että hän on nyt saanut vahvan perusluottamuksen, kun ei jätetty häntä yksin huoneeseen itkemään silloin kun lapsella oli vaikeuksia nukkua. Hermoston kehitys voi häiritä lapsen unta, ja lapsi tarvitsee minun mielestä silloin turvaa.

Mutta lapset ovat niin yksilöitä, joten ei tähänkään varmaan ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa toimia.


jelena - 22.09.2009 - 13:32

minulla ei ole sydäntä huudatta monta minuttia putkeen, niinpä meillä "unikoulu" hoidettiin minutti huuto taktikalla, kylläkin neuti oli vuoden vahempi kuin teidän vauva.

eli meillä käytiin unirituaalit läpi ja sitten laiton tytön sänkyyn sanoin hyvä yötä ja minä rakastan sinua, sitten lähdin huoneesta. No huutoahan siitä tuli. Minä katsoin kellosta sen minutin, koska muuten olisin siellä heti takaisin. minutin päästä palasin huoneesen rauhotin tytön silittelemmalla tai jos ihan pakahduttaksen huusi otin sylin ja rauhotin, sitten sanoin hyvä yötä ja ja minä rakstan sinua ja poistuin huoneesta taas minutiksi.

Ekalla kerralla(päikkäri aikaan) meni 45min. sitten (yö)15, sitten(päikkäri) 2,(yö) 5. ja nykyän ei enään huuda, mutta saattaa poistua sängystä tai rupee leikkimään sängyssä, jolloin palan huoneesen, sanon pää tyynyn, sitten H Y ja M R S ja sitten poistun huoneesta.

Jos täytyy aikanaan opettaa tämä pikku mies nukahtamaan sänkyynsä, niin taatusti teen samalla tavalla. Minuuttikin on pitkä aika...


jelena - 22.09.2009 - 13:36

Kylläpäs tuli virheitä, mutta kun tää yks kirjoittaja on tässä sylissä.


Miu - 22.09.2009 - 20:41

Meillä oli poika justiinsa samanlainen! Ihan kylmät väreet selkää pitkin vilisti kun luin tekstiäsi ja heti rupesi väsyttämään ihan kamalasti.

Meillä 3-8kk välissä heräiltiin hyvänä yönä 2 tunnin välein, huonona yönä 20 minuutin välein. Oltiin niin väsyneitä, että ei yksinkertaisesti jaksettu enää juosta oman sängyn ja pojan huoneen väliä, joten vauva "nukkui" matkasängyssä meidän sängyn vieressä, kun normaali sänky ei mahtunut huoneeseen ja vieressä ei nukkunut sitäkään vähää.

8kk iässä sitten otettiin yhteyttä paikalliseen turva- ja ensikotiin, jossa pidetään unikouluja ihan paikanpäällä. Pyydettiin heiltä unikouluohjeet, kun ei ensimmäiseksi oltu vielä valmiita ihan sinne viemään nukkumista opettelemaan.

Saatiin seuraavat ohjeet:
- Samat rutiinit joka ilta nukkumaan käydessä
- Nukkumaan kello 19
- Omaan sänkyyn ja omaan huoneeseen, jossa koko yö
- 1. yönä kun heräsi, odotettiin 1min, 2. yönä 2min ja 3. yönä 3min, ennen kun mentiin rauhoittelemaan, paitsi jos itku yltyy hätääntyneeksi, silloin heti apuun.
- Herätessä ei oteta syliin vaan silitellään ja tassutellaan selästä, kyljestä tai massulta, riippuen siitä miten nukkuu
- Jos itku yltyy hätääntyneeksi, silloin otetaan syliin ja heti kun rauhoittuu takaisin sänkyyn.

Meillä meni niin, että ekana yönä valvottiin 2 tuntia, tokana yönä tunti ja 3. yöstä alkaen nukkui 19-05 putkeen ja sitten herätessä annetiin maitoa ja jatkoi unia noin 7:n.
Muutaman kuukauden jälkeen lopetettiin tuo aamumaidon antaminenkin, kun rupesi koko ajan heräämään aikaisemmin ja kun maidon antaminen lopetettiin kokonaan, alkoi nukkua 19-07 ilman heräämistä.

Mutta tuo 19 nukkumaan meno on tosi oleellista, vieläkin vaikka ikää on jo 1v 3,5kk. Jos jonain iltana nukkumaan meno venyy vaikka puoli tuntia, voi poika illalla ennen "kunnolla" nukahtamista heräillä 30min-60min välein tuonne puoleen yöhän asti.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|