Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

HeinäKuut2009!

Piki78 - 22.09.2009 - 10:04

Heihei heinikset! On niin mukava lukea kuulumisia! Eli laittakaas tulemaan!

Meillä neiti kasvaa kovasti ja to saadaan jälkitarkastuksen yhteydessä uudet mitat. Edelleen käytetään 56cm vaatteita, vaikka silloin joitakin viikkoja sitten pelkäsin, et peikko paisuu mahdottoman kokoiseksi ja kiireesti haalin isompia vaatteita, jotka ovat yhä edelleen isoja Nyt ois omakin olo jo lähellä normaalia. Massu vähän pömpöttää, mut musta se on aika soma Raskausarvilta säästyin (kiitos hyvien geenien ). Imetys meinaa tyssätä. Peikko ei oikein halua rintaa. Mieluummin imee vaikka omaa peukkuaan (vaikka veikkaisin, et tissistä lähtis paremmin nälkä...). Semperillä sitten mennään ja imetän, kun kelpaa. En jaksa enää stressata, kun tuo tuntuu vieroittavan itse itseään rinnasta.

Aikuinen-vauva-liikunnan jouduin perumaan, koska siinä tosiaan pitää olla väh. 3kk Mutta me päästiin vauvauinti-ryhmään ja se alkaa marraskuun lopussa Silloin ollaankin jo 4kk. Niin se aika rientää.

Peikolta irtosi eilen hyvät naurut, kun näytin sille sen omaa kuvaa Ja kun pienesti "hyppyytin" sitä, niin, että sai ponnistaa omilla jaloillaan. Irtosi oikein kikatukset ja sitä se jaksoi vaikka kuinka kauan Tänään olis vuorossa ulkoilupäivä
Ihanaa tiistaita kaikille!


VASTAUKSET:


Meea - 22.09.2009 - 10:32

Hellurei!!!

Täällä suunnalla menny iahn hyvin vaikka meijän jonkunäköset rytmit on nyt muuttumassa..blaah..mä niin tykkäsin niistä 3,5 tunnin päiväunista..no onneks ne on vielä ollu 2 tunnin unet..

Itasin jotain pientä räninää on myös tullu kuvioihin mut onneks ei mitää kauheeta. Toivon totisesti että ei tuu mitää koliikkia eikä muutakaa ihmeellisyyksiä.

Meillä ei vielä kikatella eikä naureskella äänee mut en usko et kauan enää menee ku tulee kikatukset ja naurunriemut... Hymyillää kylläki ja yritetään nauraa äänee kovasti.

Meillä on ensimmäinen rokotuspäiväki jo varattu..hui.
Siitä tuliki mielee et neuvolantäti jotenki oletti automaattisesti et me otetaan se rotavirusrokote, mä jotenki aattelin et se ois kysyny et otetaanko me ees rokotteita lapselle.. tottakai otetaan tietty noi perusrokotteet mut ois se silti ollu kiva et ois kysyny eikä pitäny itsestäänselvyytenä.(niiku imetystäki)

Ristiäiset ois viikonloppuna ja äippäni on niin innoissaa järjestelly. Toivotaan vaa et kaikki menee hyvin. Vaatteetki on poitsulle nyt hommattu.

Oma jälkitarkastus ois 1.10 ja mä oon ihan varma et jotain viel etee tulee että ei täs oo vielä kaikki. Oon ihan varma et joku mul on joku virtsarakonlaskeuma taikka jotain peräpukamia..rasittavaa... tai sit kummatkii ja sit tietty viel jotain muutaki...blaah...

Mitähän vielä?!?!? Eipä kummosempaa.. Me ei olla menty mihkää jumppii eikä vauvauintii itun kanssa enkä usko et mennääkään, ainakaan vielä. Katotaa sit ensvuonna jos mäki oisin jo kunnos siihen mennessä !!

Hyvä et peikkoa naurattaa oma naama, mä ku menin Itun kanssa peilin etee ni se rupes itkee.. liekö äitii pelästyny...hih!!!

Nyt aamupalan tekoo ku Itu nukahti kesken aamun...


Neppari - 22.09.2009 - 10:52

Huomenta! Just heräsin... Eilen alkoi tuntua siltä että joka paikkaa kolotti ja tuli kauhee vilu. Toisessa rinnassa on tiehyttukos, kun se on kipeä ja punaisenkirjava ulkoreunasta. Kuumetta ei kuitenkaan ollut, vaikka vilunväreistä olis niin voinut päätellä. Otin buranaa nyt aamulla kun oli taas kauhee vilu, ja äsken heräsin ihan hiestä märkänä.... kai se on stten jokin flunssa tulossa.
Poju vielä tuolla torkkuu.... Nyt ollaan pari yötä nukuttu pinniksessä, kun se nukkumakori alkoi käydä ahtaaksi. Jännää miten äkkiä vauvat kasvaa!
Pojulla on tällä viikolla 3kk-neuvola ja rokotus. Meillä ei vielä hirveesti naureta, mutta välillä kun oikein innostuu, niin pikku kikatus tai kiekaisu saattaa päästä. Hymyillään kyllä tosi paljon, on se niin ihanaa!
Poika on ollut nyt 2vrk kakkaamatta, kai tämäkin liittyy nyt ikään ja on ihan normaalia... Jos vielä pitkään jatkuu tai alkaa näyttää että on tukala ollaa, niin annan taas Levolacia kuten viime viikolla.. kakkaa tulikin sitten kainaloihin asti..!
Tänään aion pysyä sisällä pojun kanssa ja lepäillä että olo parantuis!


mimmu - 22.09.2009 - 11:42

Hei hei heinikset

Meillä pimu kasvaa vaan pituutta, painoakin tietysti tulee, mutta pituus näyttää olevan se ensisijainen kasvukohde

Minä olin viikko sitten jälkitarkastuksessa ja lääkäri sanoi, että paikat on kuin ei olisi ikinä synnyttänytkään
Samalla laitettiin hormonikerukka joka on ollut tähän mennessä hyvä..eikä sattunut laittokaan, kun otin tarpeeksi lääkettä etukäteen

Meidän pimu on kova naureskeleen ja jokelteleen, yksinään e kyllä viihdy kauaa. Hetken saattaa jutella nalleille ja ötököilleen, mutta sitten täytyy kyllä saada äiti viihdyttämään.. Peili on myös yksi ihana juttu, joka on löydetty
Näin aamuisin heräillään 8-11 ja tunti/ 1 ½ ollaan hereillä. Sitten pimu menee ulos päikkäreille, jotka kestääkin 3-4h. Iltapäivä on aina vähän arvoitus. Voi olla että nukutaan toiset 3h unet, voi olla että 3:met puolen tunnin unet

Edelleen mennään täysimetyksellä, tyttö ei suostu ottamaan puloa, eikä tuttia, joten illat istutaan telkkaia katsellen ja tissi tuttina. Alkaa jo vähän ärsyttäään toi iltatissittely, mutta ei mahda mitään...

Onko muuten muilla ongelmana "eriparitissit"
Mulla vasen on NIIN paljon isompi, etä näkyy rumasti kaula-aukosta... ja entäs sitten ne rintaliivit jos joku viisas keksis imetysliivit, joista sais ite säätää kuppikoon ja täyttää toisen vaikka ilmalla, tai jotain..

Näitä odotellessa ilmoitellaan taas kuulumisia


Räpy - 22.09.2009 - 12:09

Täällä kaikki on kohtuullisen mallillaan, poika tuntuu kasvavan hyvin. Syömäaika on lyhentynyt jo tosi paljon, kai siitä on tullut tehokkaampi tissi-imuri.
Oikeastaan arki taaperon ja vauvan kanssa on ollut helpompaa kuin uskalsin ajatella (tähän asti, koputan puuta).
Meillä poika käyttää 62 vaatteita ja kestovaippojen kanssa jopa 68-70, niiden kanssa näyttää todella muumipeikolta.
Rytmiä ei ole, mutta menee yleensä nukkuun 20.30-21.30, sitä saattaa tosin edeltää kitutunti, jolloin vanhemmille esitellään äänijänteitä. Yöllä syä 1-4 kertaa, pitkät päiväunet nukkuu aamupäivällä (nyt), jolloin päästään taaperon kanssa puistoon, syödään, pottaillaan ja laitetaan kaveri unille ennen kuin vauva herää.
Vauvauintiin olisi tarkotus mennä ensi lauantaina ja muskarissa on alettu käymään, se saa riittää.
Hyvää loppusyksyä heiniksille, teidän juttuja on mukava lukea, muuten jätän aikalailla väliin.


meea - 22.09.2009 - 12:16

mimmu

Meijän Itu ei suostunu tuttia syömää mut mä "pakotin" sen opettelemaan tutin syömisen. Pari päivää siin meni mut sit se alko tajuumaa idean.(tutti suuhun ni sit hiljennytään.. )

Harjoteltii siten etku se oli hereillä ja kitis mut ei nälkäänsä ni pistin tutin vaa suuhun ja sit ku se sylkäs ni sit taas uuestaa ja vähän pidin sitä kiinnikki välillä ettei heti tippunu pois.

Päivä päikkäreille voi tutin antaa ja yleensä jatkaa unia vaikka tutti tippuuki(paitsi ei eilen) yö unille ku on nukahtanu ni joko nappaan suusta tutin taikka sit jos on jo tippunu..muuten saa tasan olla tuttia antamassa suuhun vähän väliä... ja mähän en herää sataa kertaa siihen et saan mennä laittaa tutin suuhun kerta se onnistuu noinki et ottaa sen etukätee suusta pois..


Kirsi - 22.09.2009 - 12:18

Heipä hei

syysflunssaa pukkaa täälläkin, ainakin äidille :/

Neito kasvaa kovasti, eilen tuli 2kk ikää mittariin. "Häähöö" saundeja on ruvennut tulemaan, hymyillään kovasti, mutta ääneen ei vielä naureta kuitenkaan.

Täysimetyksellä mennään täällä, vielä ainakin (koputan puuta) maitoa on riittänyt tarpeeksi, ja vähän ylikin.

Edelleen oksennetaan, ei ehkä ihan niin paljon kuin aikaisemmin, joten toivossa elän, että tilanne helpottaisi piakkoin.

Neppari: meillä neuvolassa sanottiin että vauva saattaa olla jopa 8-9 vrk kakkaamatta ja se on silti ihan normaalia... (meillä oli kanssa massuvaivoja kun ei kakkaa meinannu tulla millään, ni menin kyseleen...)

Nuo "eriparitissit" on varmaan jokaisen imettävän äidin ongelma... mä voisin kanssa huolia eriparikuppikoolla olevat liivit. Tosin, kohta sit valitellaanki ku rinnat on ku kärpäslätkät Joten nautitaan nyt uhkeista muodoista, vaikkakin toispuoleisesti

Me aloitellaan vauvauintia jo lokakuussa, muihin "kerhoihin" en meinaakaan nyt mennä, kun esikoiselle ei oo hoitajaa ja moniin paikkoihin ei voi mennä sekä taaperon että vauvan kanssa (tai ainakin tarvis lisä käsiä). Esikoisen kanssa käytiin vauvalauluissa ja se olikin tosi kivaa, mutta nyt se jää väliin... :/ Onneksi uintiin on taaperokin tervetullut

Nautiskellaan vauva-arjesta, se kun menee niin äkkiä ohi...
hauskaa syksyn jatkoa kaikille


Ultsu83 - 22.09.2009 - 13:49

Tervehdys!

Meidän tyttö sai sunnuntaina nimen, ja ristiäiset sujui oikein hyvin (vaikka olihan niissä kova järjestely, kun piti leipoa, siivota yms....). Mun mutsi vielä sit onnistui kuulemaan lapsen nimen väärin, vaikka pappi toisti sen varmaan neljä kertaa... ;D
Oltiin pari viikkoa sit neuvolassa, tyttö painoi silloin 4585 g ja pituutta oli 55,5 cm. Täysimetyksellä edelleen mennään, ja toivon, että pystyisin imettämään mahdollisimman pitkään.
Mä aloitin viime viikolla jumpan, tänään pitäisi taas sitten mennä sinne. Se on mulle nyt sitä omaa aikaa sitten...
Vauva on jo kova seurustelemaan, vaikkakin hän vastailee lähes kaikkiin kysymyksiin "guu", se on kyl niin hauskaa!
Mukavaa viikkoa kaikille!!!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|