Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Pudendaalipuudutuksen saanet!

AnnaE - 21.09.2009 - 20:03

Minkälaisia kokemuksia teillä, jo synnyttäneillä on pudendaalipuudutuksesta? Sattuiko sen laitto ja oliko apua? Katselin juuri Sairaala -ohjelmaa, jossa synnyttäjälle laitettiin kohdunkaulanpuudutus ja näytti sattuvan aikalailla sen laittaminen, lieneekö sama juttu pudendaalin kohdalla...

Tänään oikeastaan vasta ensimmäistä kertaa heräsin siihen, että lähtö synnyttämään saattaa tulla hetkenä minä hyvänsä, kun synnytystapa-arviossa kohdunsuu oli sormelle auki ja kaulaa jäljellä 1,5cm, on kuulemma ensisynnyttäjäksi melkoisen kypsät paikat...

AnnaE rv 36+2


VASTAUKSET:


Piki78 - 21.09.2009 - 20:20

Hömmm....Mikäs puudutus se olikaan???


Aphrael - 21.09.2009 - 20:42

Tuota pundendaalipuudutusta ei tietääkseni enää kovin paljon suosita. Itsellä ei siitä kokemusta ole mutta kohdunkaulan puudutuksesta kyllä enkä muista sen sattuneen ainakaan kovasti.


Piki78 - 21.09.2009 - 20:49

Onko se välilihan puudutus? Mulla termit hukassa. Mutta jos on ,niin mulle laitettiin se.


- 21.09.2009 - 20:56

Pudendaali on juurikin se ponnistusvaiheeseen laitettava puudutus välilihan alueelle. Itselle se laitettiin kun en oikeen muuta kerennyt saada ja oli aivan mahtava, laitto ei sattunut mulla ainakaan yhtään ja ponnistaminen ei sattunut yhtään vaikka kesti melkein tunnin, ponnistaminen tuntu pelkästään helpottavalta, joten suosittelen!!


Hensku - 21.09.2009 - 20:58

Mä sain sen ja se oli ainoa puudutus.Laitto ei sattunut. Puudutti tosiaan koko alapään eikä ponnistaminen ja lapsen ulostulo sattunut yhtään. Samalla puudutuksella meni vielä epparin ompelukin. Supistuskipuun ei auta. Jostain haittavaikutuksista luin et saattais vähentää ponnistamisen tarvetta mut mulla ei ainakaan vähentänyt.
Voin todellakin suositella ja ihmettelen suuresti miksi se on vähemmän käytetty.


Piki78 - 21.09.2009 - 21:01

Jep. Pistäminen nipisti hieman, mutta ei siihen ehtinyt kauheasti kiinnittämään huomiota. Supparit tosiaankin sattui, mutta alapää oli turtana. Ja mullakin eppari meni samalla. Sitten ompeluvaiheessa sain lisää puudutusta. Mulle tuo laitettiin kysymättä,mutta ihan hyvä, että laittoivat. En olis osannu siinä tilanteessa sitä pyytääkään.


KaNitaco+bobo - 21.09.2009 - 21:36

Itse sain ensin sen Parakervikaalipuudutuksen (=kohdunkaulan puudutus) ja se juu nipisti. Mut nappasin siinä samalla ilokaasuu, niin en huomanna pistosta juurikaan. Mut ilokaasu ei kyllä muuten mulle sopinu, eli en sen jälkeen sitä enään ottanu...

Sitten sain tuon Pudendaalipuudutuksen (=välilihan alueen puudutus) ja se ei kyllä tuntunu missään. Johtuen varmaankin siitä et mulla oli pohjilla tuo toinen puudutus. Mutta tällä puudutuksella mentiin koko ponnistusvaihe ja välilihan leikkaus sekä ne lukuisat tikit. Ja mitään noista en tuntenut.

Molemmat sain toisessa synnytyksessä, mutta esikoisesta kerkesin saada ennen hätäsektioon joutumista niin tuon kohdunkaulan puudutteen. Ja sitä ennen Epiduraalin, josta ei mulle ollu hyötyä. Sillä en sitä sitten toisella synnytys kerralla ottanutkaan.

Tässä tuolta netistä haettua tietoa vähän:

Pudendaalipuudutus on pistos, joka ruiskutetaan välilihan alueelle turruttamaan koko alapää. Puuduteaine ruiskutetaan emättimen seinien läpi hermoihin molemmin puolin emätintä. Tämä vie tunnon koko välilihan alueesta. Lääke alkaa vaikuttaa välittömästi. Alueen pitäisi säilyä tunnottomana tarpeeksi kauan, että tarpeelliset tikit saadaan ommeltua synnytyksen jälkeen.
Milloin annetaan: Ponnistusvaiheen alussa.


Kohdunkaulanpuudutuksen laittaa synnytyslääkäri. Lääkeaine Bubivacane on sama, kuin epiduraalissa, mutta se ruiskutetaan suoraan kohdunkaulaan. Lääkäri ruiskuttaa lääkeaineen kohdunkaulan sivuille puudutusneulalla sisätutkimuksen yhteydessä. Lääkeaine vaikuttaa noin 1,5-2 tuntia
Milloin annetaan: Avautumisvaiheessa, kuitenkin viimeistään 8cm kohdalla, muuten puudutetta on vaikea saada ruiskutettua. Suositumpi uudelleen synnyttäjillä.

Ja lisää puudutuksista löytyy:
http://www.bebesinfo.fi/sivu.php?artikkeli_id=71


miitta - 21.09.2009 - 21:49

sain itte tuon pudendaalin vasta tikkausvaiheessa ku ei auttanu pelkkä normi paikallispuudustus, ensimmäisen tikin laitto ja huusin ku hullu´, päättivät sitte lääkärin kanssa tuon laittaa. Laitto ei sattunu ja ei sen jälkeen tikitkään


Cristal89 - 21.09.2009 - 22:46

Mä sain pudendaalipuudutuksen ponnistusvaiheen loppuvaiheessa (poika syntyi kuitenkin loppujen lopuksi sectiolla), pistokset sattui melko paljon, mutta en osaa arvioida koska olin ponnistanut jo puolitoista tuntia ja kivut oli tosi kovat muutenkin... Minun tapauksessani sillä ei ollut paljoakaan apua, kun vauvan koko teki niin kovia kipuja alapäähän ja lantion alueelle että ei auttanut.


pee - 22.09.2009 - 11:59

mulle laitettiin kakkosesta tuo, vähän nipisti pistettäessa, mutta auttoi ymmärtääkseni ponnistusvaiheen kipuihin. En kyllä ollut koskaan kuullutkaan koko "pudendaalista" ja olin vähällä huutaa, että mulle ei tarvi lässyttää, pistäkää vaan se puudutus...


AAAAUUUTS!!! - 22.09.2009 - 14:04

Sattui ja tosi paljon sattuikin, eikä edes auttanut mitään!


vitsit - 22.09.2009 - 20:11

ja mä olen kokoajan miettinyt että onko olemassa jotai puudutetta tms ponnistusvaiheen kipuihin. mulla sattu ponnistusvaihe niiiiiiin helvetisti että ei mitään rajaa olin ihan oikeesti jossain rajamailla!


Elsu - 22.09.2009 - 20:12

Ei sattunut, en edes tuntenut, enkä olisi edes tiennyt että se laitettiin, jollei se olisi aiheuttanut jumalatonta verenvuotoa pistokohdasta (verta siis todellakin suihkusi huoneen toiselle puolelle kunnon suihkuna!!)

Apua siitä ei ollut, mutta tosiaan eipä sattunutkaan. Mies tosin sai traumoja, kun sen laitto oli aika verevä


--- - 22.09.2009 - 21:54

Mulle laitettiin molemmat (kohdunkaulan- ja pudendaalipuudutus), mutta kummastakaan ei ollut juurikaan hyötyä, koska oksitosiinin vuoksi supistukset olivat liian voimakkaita. Puudutusten laittaminenkaan ei niissä tuskissa tuntunut juuri ollenkaan.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|