Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

G: vauvan kanssa ulkomailla

Putte - 21.09.2009 - 17:24

Kiva olis kuulla kokemuksia ja mielipiteitä vauvan kanssa ulkomailla reissaamisesta. Eli ensinnäki lähtisittekö ulkomaan matkalle ja miten pienen kanssa? Jos ootte ollu ulkomailla miten on sujunut? Missä olette olleet/minne menisitte? jne.

Itseä kovasti kiinnostaisi lähteä vähän lomailemaan ja tuossa massaskuussa voisi tarjoutua sopiva ajankohtakin, mutta vähän mietityttää lähteä, kun on kaikkea pöpöjä liikkeellä sikayskästä lähtien. Vauva olisi tuolloin 5kk. Vai pitäisikö sitä mieluummin tyytyä kotimaan matkailuun/tuttavien työnä kyläilyyn...


VASTAUKSET:


Heidi M - 21.09.2009 - 18:31

Kokemusta ei vielä ole.. Mutta olemme lähdössä maaliskuussa teneriffalle, poika on tuolloin 10kk. Sellainen turistikohde on aika lapsiystävällinen ja huoneistohotelli hyvä valinta majoitukseksi.. Poika nyt siis 4kk ja voisin hänen kanssaan ulkomaille lähteä vaikka heti jos olisi mahdollisuus


Jembbuli - 21.09.2009 - 18:33

No me oltiin keväällä Gran Canarialla ja meidän neiti oli silloin vajaan 5 kk. Todella helppoa matkaamista ja lähtisin uudelleenkin; siis juuri tuon ikäisen kanssa Mä itse henk.koht. tykkäsin ottaa kaikki vermeet kotoa mukaan, että matkailu oli iisiä. Eli mulla oli siis sosepurkit, äidinmaidonkorvikkeet ja vaipat mukaan. Laskin pari viikkoa kotona kuinka paljon mitäkin menee. Äidinmaidonkorviketta otin kyllä reilusti enemmän mukaan, koska meillä ei tuolloin enää tissitelty ja kaikki meni, kun nestettä meni paljon enemmän lämmön vuoksi. Kannattaa valita bungalow, jos vaan mahdollista, koska huoneistohotelleissa ei ole useinkaan mikroa ja se helpottaa paljon touhuiluja. Tuttipullona meillä oli kertakäyttötuttipullo..siis sellainen ainun pohjaton, johon tulee pullopusseja ja se oli hyvä, kun ei tarvinnut keitellä niitä pulloja koko ajan. Pullotutteja mulla oli kassillinen mukana, ettei tarvinnut niitäkään keitellä montaa kertaa! Rattaisiin suosittelen aurinkovarjoa ja lisäksi vauvalle omat aurinkolasit mukaan. Ja paljoa vaatetta ei meillä ainakaan ollut mukana eikä niitäkään vähiä tarvittu, kun oli niin lämmintä, että vaippa riitti. Pesuainetta kun viitsii ottaa, niin saa pestä vauvan vaatteet....muuten ne liat piintyy kiinni niihin! Ja lentokoneeseen kannattaa varata eturivin paikat vaikkei ne ole edes halpoja, kun siihen saa sitten vauvalle kopparin, eikä sitä tarvii koko aikaa sylissä pitää!

Sellasta mä nyt tältä istumalta keksin
Kysy lisää, jos jäi jotain joka kaihertaa mieltä!!


Heidi M - 21.09.2009 - 18:52

Mulla sellainen muistikuva, että huoneistohotelleissa juuri olis ollut aina mikro.. (ollut muutamassa) Kai se riippuu sit varustetasosta.. Tiedä sitten!


Putte - 21.09.2009 - 19:01

voi kun oli ihanan kannustavia kommentteja. suomessa vauva on toki reissannut ees taas ja on kovin helppo matkakumppani. lähinnä vain noi pöpöt/taudit ulkomailla mietityttää. ihan turistikohdetta oon kans ajatellu, mut saas nähä saanko tuon miehen ylipuhuttua, kun on vähän arempi vauvan kans lähtemään ku minä.

Jembbuli:kuinka lämmin teidän matkakohteessa tuolloin oli? ja oliko lämpötila sopiva? sit minkälaiset rattaat teillä oli ja menikö helposti ruumassa?


cindy - 21.09.2009 - 19:51

Oltiin just Rodoksella viikko. Mukana 10 kk ikäinen tyttäreni. Mukaan otettiin omat ruoat, vaipat kaikki.. Ei tuolla olisi ruokia juuri ollutkaan.. Mukaan otettiin myös vedenkeitin. Saatiin ruokia lämmiteltyä vesihauteessa ja pulloa "keiteltyä". Erittäin hyvä vinkki saatiin lähtiessä. Leluihin esim. kengän narua kiinni, ei lentokoneessa tarvinnu könytä lattialla kun lelu putosi.. Meillä oli lämpöä n. 30 ja oli sopivasti. Lapsi joi vettä reissussa hyvin.
Meillä oli mukana ihan Emmaljungan yhdistelmien rattaat ja hyvä niin. Jos paljonn mukulaa tms niin parempi noissa istua kun kovissa matkiksissa. Menivät ruumassa tosi hyvin. Saatiin ekana koneesta ulos kummassakin suunnassa.

Lähtisin kyllä heti reissuun jos olis mahdollisuus!!


Odelia - 21.09.2009 - 19:54

Me oltiin Kreetalla viikko, kun neiti oli 9kk. Matka meni oikein mahtavasti!! Kaikilla oli mukavaa. Me oltiin matkassa ystäväperheen kanssa, joilla samanikäinen lapsi.

Me valittiin kanssa tuollainen suht turvallinen turistikohde. Ja otimme myös hyvän hotellin. Ei tosin ollut huoneistohotelli. Meillä oli kuitenkin kaikki neidin eväät matkassa sekä vedenkeitin ja niillä pärjättiin. Onhan matkustaminen erilaista, mutta mukavaa silti.

Suosittelen lämpimästi!!


Hanskuli - 21.09.2009 - 20:11

Olin pojan kanssa Jenkeissä, kun poika oli 7kk. Oltiin kyläilemässä joten hotellilomasta ei tietoa ole.No joka tapauksessa meillä matka sujui täysin ongelmitta. Lento kesti 8tuntia suuntaansa ja loistavasti meni. Ruuat otin kaikki täältä mukaan. Hieman meni vatsa kyllä silti löysälle, kun ihan normivettä siellä annoin ja tietysti mun ruokavalion muuttuminen vaikutti, kun silloin vielä imetin. No ei siitäkään tosiaan ongelmaksi asti ollut.

Suosittelen kyllä rohkeasti vaan lähtemään! Tauteja on aina ja niiltä ei voi välttyä missään. Meidänkin matka oli juuri silloin, kun sikainfluenssaa alkoi Jenkeissä olemaan jo joka puolella, mutta eipä kuitenkaan sairastuttu


Jaana-87 - 21.09.2009 - 20:40

me tulimme tänää 7kk pojan kanssa reissusta. Kävimme kylläkin vain tuolla ruotsissa risteilyllä, ja hienosti meni.


Jembbuli - 22.09.2009 - 09:38

Putte:
Meillä oli matkalla kahden ja kolmenkympin välillä lämpötila.

Heidi M:
Kolme kertaa vuodessa koko ikäni matkanneena voin kyllä sanoa, että harvemmin on huoneistohotellissa muuta kuin kahvinkeitin (tai pelkkä suppilo) ja leivänpaahdin sekä pikkainen jääkaappi.
On toki varustetasoissa eroja, mutta pääsääntö on, että huoneistohotellissa on minimi-varustus.
Bungalowissa kun on usein uunit ja pakastimet ja kaikki muutkin kodinkoneet, joten lapsen kanssa halpompaa.

Matkatoimistostahan tuon saa selville, mutta useinkaan ko. asiaa ei osaa kysyä!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|