Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

onko unikoulukokemuksia

rupsu - 21.09.2009 - 15:05

meillä tyttö 7,5kk ja herää ja vaatii tissiä n. 4 x yössä. nyt alkaa äidin pinna olla herkillään. jossain vaiheessa oli paremminkin ja pelkällä tutilla saatto nukahtaa yöllä uudelleen. hampaiden tulo toi takapakkia. onko muita jotka ovat kokeilleen unikoulua vastaavassa tilanteessa? miten meni?


VASTAUKSET:


Syyskuu - 21.09.2009 - 16:34

Hei! Me tehtiin unikoulua n. kuukausi takaperin (poika nyt vähän vajaa 8kk) yösyömisen vuoks ja neuvolan suosituksesta. Ensimmäinen yö sujui käytännössä niin, että poika itki 1h10min putkeen, ensin omassa sängyssä (tassuttelin ja silittelin) ja sitten nostin syliin, johon loppujen lopuksi rauhoittui. SAin kyllä käveleskellä ympäri taloaja lauleskella/hyssytellä (meillä ei normaalisti jutella öisin). Sitten laskin omaan sänkyyn hänet ja poika nukahti. Seuraavana yönä muistaakseni heräsi pari kertaa, mutta enää ei tarvinut nostaa syliin, vaan silittely auttoi. Itki. parikymmentä minuuttia. Kolmas yö meni jo ilman silittelyj. Poika heräsi kyllä, mutta nukahti melkein heti uudestaan. Nyt ollaan n. kuukausi nukuttu kokonaisia öitä (n. klo 20.30-07.00).

Poika ei ole koskaan imenyt tuttia ja on ollut alusta saakka pulloruokinnassa. En siis osaa sanoa, miten rintalapset ottavat unikoulun vastaan.

Tsemppiä!


Sonja - 21.09.2009 - 17:51

Meillä oli viikonloppuna unikoulu. Ekana yönä itki vajaan tunnin. Kävin tassuttelemassa ja sanoin, että "Hys,hys". Toisena yönä nukuttiin jo 20.30-05.15. Itki hetken. Annoin nokkamukista huikat vettä ja nukuttiin 07.00 asti. Kolmas yö nukuttiinkin jo kokonaan. Tassuttelua minäkin suosittelen. Siinä rauhoitetaan lapsi takaisin uneen. Täältä löytyy myös hyviä vinkkejä vanhemmilta ja sairaalakoulusta saatuja ohjeita.

http://www.vauva.info/foorumi/index.php?showtopic=884

Meillä siis vuoden vanha poika. Ei rintaruokinnassa, mutta tuttia syö Rohkeasti vaan, äitikin tarvitsee ja ansaitsee kunnon yöunet Itse ainakin jaksan nyt jo paremmin kun on parikin yötä nukkunut kunnolla.


heippa - 21.09.2009 - 20:50

Meillä viikon verran positiivisia kokemuksia unikoulusta. Vauva on nyt 8kk. Ensinnäkin siirrettiin vauva omaan huoneeseen ja jos hän herää ja alkaa itkeä, odottelemme 5min ennenkuin menemme huoneeseen. Annamme tuttia tai silittelemme takaisin uneen. Yöt ovat muuttuneet erittäin hyviksi verrattuna aiempaan. Vauva nukkuu noin 8h, minkä jälkeen saa tissiä ja sitten jatkamme vielä vierekkäin unia noin 2h. Meillä siis herättiin aiemmin noin 5-10 kertaa. Syötiin noin 1-2kertaa. Tsemppiä!

Muistakaa, että vauvan "yö" on se 8h, eli jos sen jälkeen heräilee niin todennäköisesti hänellä on oikeasti jo nälkä. Eli vauvan aamu voi alkaa jo klo 3 tai klo 4 riippuen mihin aikaan on menty nukkumaan

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|