Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Miksi liian aikaisin tavalliseen maitoon???

nikittömänä - 21.09.2009 - 13:40

Monesti oon täältä lukenut että jopa 9kk-vauvalle on alettu tavallista maitoa antamaan...ihmetyttää että miksi??? Suositushan on 1v.,koska munuaiset eivät aikasemmin pysty maidon proteiineja käsittelemään.
Tokihan vastike on kalliinpaa ,mutta kysymyshän on lapsen terveydestä! ja jo muutaman kuukauden päästähän sit on se sallittuakin...
Neuvotaanko jossain neuvoloissa antamaan jo niin aikaisin?


VASTAUKSET:


Meillä - 21.09.2009 - 14:09

oli 10 kuukautis lääkärineuvola ja sielä ainakin lääkäri kehotti alottamaan tavallisen maidon varovasti. Sanoi kehottenaansa muitakin alottamaan jo 10 kuukauden iässä.

Me alotettiin ihan pienillä määrillä raejuustoa ja jogurttia. Näin mentiin n. kuukausi ennen kuin annoin ihan maito maitoa hieman.


nimettä nyt - 21.09.2009 - 14:09

en ymmärrä mäkään. Vastuutonta vanhemmuutta, tehdä tuollasia testejä lapsella ja aloittaa liian aikasin jotkut tuotteet. Alottaahan ne jotkut kaikki puurot ym. liian aikasin pikkumasuille...


- - 21.09.2009 - 14:11

Juu ja vellejä ja kiinteitä annetaan jo 2kuukautisille, kun "roikkuvat" parin tunnin välein tissillä... Vihaksi pistää!


Niin meilläkin.. - 21.09.2009 - 14:15

..10 kk neuvolassa kehoitettiin aloittelemaan pikku hiljaa raejuustolla, piimällä, viilillä ja maitorahkalla ja siitä sitten myös maitoa sekoittelemaan äidinmaidonkorvikkeeseen. Nyt ollaan sillä sitten kuukausi menty ja hyvin tuntuu sopivan maitotuotteet meidän vatsalle.
Joten myönnän olevani täysin vastuuton vanhempi. Saa sättiä!


Tuota - 21.09.2009 - 14:16

kiinteiden ja vellien antamista 2kuukautisille en ymmärrä minäkään!!!!


ulkomailta - 21.09.2009 - 14:19

Tietysti neuvoloiden suosituksia kannattaa noudattaa mutta ottakaa huomioon että nämä suositukset vaihtelevat paljon maittan. Ja ihan terveitä lapsia on muualla maailmassakin missä suositukset erovat Suomessa annettavista ohjeista!


nimettömänä - 21.09.2009 - 14:20

Hapanmaitotuotteita kyllä ihan suositellaankin jo 10kk-iässä aloitettavan,se on käsittääkseni ihan ok...mutta se tavis-maito muo ihmetyttää,ja ihan juotavaksi?


luojen kiitos - 21.09.2009 - 15:16

teidän kaikkien ei tarvitse kaikkea ymmärtää. Kaikki saa tehdä kuinka haluaa, eikä kenenkään tarvitse moittia. Jotkut joutuvat tekee päätökset lääkärien määrääminä ja jotkut taas tekevät itse,mutta varmasti tietävät mikä on parhaaksi omelle lapselle.


Moiks - 21.09.2009 - 15:25

täh??????????
no ei meille moista kerrottu, kun lapset oli pieniä
vaan SUOSITELTIIN opettelemaan n. 9kk iässä viimeistään tavalliseen maitoon eli laimentamaan tuttelia tms. tavallisel maidolla


- 21.09.2009 - 16:12

tää on taas tätä samaa sarjaa että "miksi jotkut ei imetä vaan antaa korviketta" ja "kun et imetä, olet huono äiti"

mä en ymmärrä sitä että täältä löytyy viäkin näitä ihmisiä jotka ei ymmärrä että jokainen tuntee oman lapsensa parhaiten ja tekee varmasti niin kuin omalle lapselle on parasta..Eli olemme EDELLEEN kaikki erilaisia yksilöitä MYÖS vauvat ja toinen asia sopii toiselle ja toiselle taas ei!


Silloin - 21.09.2009 - 17:15

kun olimme vauvoja (70-luvulla) annettiin jo 2 kk vanhalle yavallista ruokaa, sekä käytettiin sitruunan mehua sammaksen hoitoon. Ja silti ihan terveitä lapsia tuli, voisipa sanoa että teräsvatsaisia . Silloin syötiin hiekkalaatikolta jopa hiekkaa ja ei jouduttu vatsahuuhteluun. Ja yhdyn tuohon edelliseen, eli jokainen on niin yksilö, ja ei teidän tuomitsijoiden mielipide ole aina se oikea. Ihmetellä saa, mutta ei kannata tuomita. Toivottavasti ette ole niitä ketkä menette neuvomaan muita myös hiekkalaatikolla, miten lapsi tulee kasvattaa.


nimettömänä - 21.09.2009 - 17:24

Eli siis äiti tietää kykenevätkö vauvan munuaiset käsittelemään tavallista maitoa,jaahas.


Mua - 21.09.2009 - 17:39

kans ihmetyttää miks täytyisi antaa tavallista maitoa liian aikasin, samaten kun ylipäätään mitä tahansa mitä ei nykysuositusten mukaan sais antaa. Usein kuulee perusteeksi sen että "ennenkin näin on tehty ja ihan terveitä ihmisiä kasvanut" mutta ei se silti ole mitenkään vastuullista toimintaa jos kerran tietää mahdolliset seuraukset ja kun ne on kuitenkin tutkittuja juttuja ja nykyään tietämys asioista on suurempi kuin vaikka 70-luvulla. Ymmärrän kyllä sen sijaan että jokainen on yksilö ja esim että joskus voi jotain ainetta maistattaa vauvalla,kun ei mitä tahansa anna eikä tavaksi ota, itsekkin oon antanut kerran oma tekemää marjapiirakkaa teelusikallisen 7kk vauvalle, koska tiesin tasan tarkkaan mitä oon piirakkaani laittanut, ja siinä palassakin oli suurin osa marjaa ja pieni muru taikinaa. Mutta en ymmärrä sellasta asennetta että kaikkea pitäs antaa ja heti, ihan vaan siks että se on kivaa.


.. - 21.09.2009 - 18:38

Meitäkin on neuvolassa sekä lastenlääkärin että lasten allergialääkärin vastaanotoilla neuvottu, että normaaleja maitotuotteita voi alkaa syöttää 10 kk:n iässä, mutta tuoretta maitoa ei pitäisi antaa alle 1-vuotiaalle (koska munuaiset eivät pysty käsittelemään tuoreessa maidossa olevia proteiineja)..


Jeti - 21.09.2009 - 18:45

Hapanmaitotuotteita ja kypsennettyä maitoa voi tosiaan antaa jo 10kk:n iässä. Tämä voi helpottaa huomattavasti lapsen kalsiumin saantia, jos muuten ei mene maitoa desitolkulla (tuossa iässähän syödään jo reippaasti kiinteitä).

Turha kuitenkin taivastella täällä tekopyhänä jotain tällasta asiaa! Jokainen tekee kuten parhaaksi näkee ja muut pitäköön nenänsä omissa asioissaan.


voi - 21.09.2009 - 20:57

hyvä tavaton! tutkittuja juttuja juu. höh sanon mä. miten noi rajat sitten vaihtelee eri maissa? onko muualla erilaisia vauvoja? voi jeesuksen pallit mä sanon tota älytöntä jeesustelua. miks joku tekee noin ku mun mielest ei nii voi tehdä??? onneks omat on jo isoja, kaikki tyynni, ja terveitä, vaikka kiinteet alotettiin reilu 2 kk:na, sillon oli rajakin vielä 3kk.
mistä noita täydellisiä ihmettelijöitä oikein tulee?


haips - 22.09.2009 - 08:49

en mäkään ymmärrä, et maitoa aletaan antamaan liian aikaisin, koska sitä ei voi äiti tietää "sopiiko se meidän lapselle".. tuskin se silti myrkkyä on mutta tosta velleistä ja kiinteistä sen verran, et on tapauksia joissa ne tarvii aloittaa aikaisemmin kuin normaalisti.. uskon --: että tarkoitit ihan "normi" vauvoja (toivon niin) mutta särähtää ikävästi korvaan tuo lauseesi.

mulla yks kaveri kun on alkanut alkaa 2 lapselleen kiinteitä 9vk iässä, ilman mitään syytä.. en sitä ymmärrä minäkään.

mutta totta on myös se, et mun äitini esimerkiksi on syntynyt saunassa, ilman kätilöitä, lian ja paskan keskellä ja todennäköisesti saanut jo vauvana kahvi-pulla mössöä.. ja hyvin porskuttaa vieläkin, ilman allergioita ja sairauksia. et, ehkä hiukan voi käyttää maalaisjärkeäkin.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|