Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Humalassa sairaalaan...

Nyt nikittä - 21.09.2009 - 12:11

Miten suhtautuisitte ja miltä teistä tuntuisi jos anoppinne tulisi sairaalaan katsomaan uunituoretta lapsenlastaan humalassa? Meille kävi näin. Ei siis ollut kaatokännissä, mutta pienessä sievässä. Moni ulkopuolinen ei varmaan asiaa edes huomannut, mutta me läheisimmät kyllä. Mies vielä edellisiltana pyysi ja vannotti, että sairaalaan ei ole tulemista jos on juonut. Mua ainakin vituttaa ja loukkaa ihan suunnattomasti pienen puolesta. Sitten vielä ihmettelee kun en soittele tai käy vauvan kanssa. Ei tuollaiselle mummille uskalla edes antaa lasta syliin!


VASTAUKSET:


no ei - 21.09.2009 - 12:21

olis minun anopilla asiaa humalassa sairaalaan, ei ees pienessä sievässä. Mutta ei pelkoa että tulisi tapahtumaan ja jos tapahtuisikin niin kyllä mieheni heittäisi äitinsä pihalle siinä vaiheessa... Voisiko anopille puhua suoraan että ei ole asiaa nähdä lasta jos ei pysty olla selvänä??


ite - 21.09.2009 - 12:24

en edes maininnut alkoholisti isälleni kun olimme sairaalassa, ihan sen takia etten todellakaan halunnut häntä kännissä sairaalaan meitä tapaamaan! eli vastaus kysymykseesi, suuttuisin pirusti! nyt onkin jännitys missä kunnossa isäni tulee lapsemme nimiäisiin, kun ei voi olla kutsumattakaan en anna ikinä anteeksi jos tulee kaatokännissä, tosin sitten taidan kyllä jo käännyttää ovelta takaisin mutta meneehän siinäkin jo juhlat hieman pilalle...


Keijukainen - 21.09.2009 - 13:49

Anoppi olis käännytetty heti ovelta takaisin. Ei olis mitään asiaa kännissä sairaalaan tai edes vauvan lähelle!


Ap - 21.09.2009 - 16:13

Juu ollaan molemmat sanottu usein ystävällisesti ja myös rumemmin, että jos ei voi olla selvinpäin ei tarvi olla missään tekemisissä tai odottaa meiltä yhteydenpitoa. Ristiäisiä täälläkin jännätään. Ajattelin kirjoittaa anopille ystävällissävyisen mutta tiukan kirjeen jos se auttaisi paremmin kuin puhelut. Anoppi on maailman kultaisin ihminen jonka juomisesta ei tiedä monikaan, pystyy käymään töissä mutta tissuttelee kaiken vapaa-ajan. Harmittaa paljon vauvan puolesta, sillä olisi maailman paras mummi jos pystyisi olemaan selvinpäin.


Vadelma - 21.09.2009 - 17:44

Alkoholismi on sairaus, fyysistä ja psyykkistä riippuvuutta alkoholista, eli ei varmaan kuitenkaan mikään vittumaisuuttaan tehty temppu anopiltas ollut jos tästä oli kyse. Itellänikin on kokemusta koska mulla on kans alkoholisti isä. En kuitenkaan tietenkään missään nimessä tollasta hyvänä pidä, mut tarkotan vaan että ei se sättimällä parane! Ite en kans edes maininnut isälleni koska oltiin sairaalassa, juuri sen takia ettei sinne humalassa ilmesty. Ristiäisiin kyllä sitten kutsuin ja pitkään pelkäsin missä kunnossa tulee, mutta meillä se tuli luojan kiitos selvinpäin ja kaikki meni hienosti.


meillä kans - 21.09.2009 - 18:07

on miehen perheen puolella tuota eli miehen isä on alkoholisti... Tosin olen jo tottunut tuohon ja miehen suku pitää huolta ettei juhlissa tms. pääse tapahtumaan mitään skandaalia. Pidän mieheni isästä ja haluan myös hänen oppivan tuntemaan lapsen lapsensa. Selvinä hetkinä hän saa pitää vauvaa, mutta edes pienessä sievässä ei tietenkään... Eipä tuolle mitään voi. Säännät on meillä selkeät, jos hän on juonut, ei saa tulla kylään ilman anoppia. Eikä missään nimessä saa juoda meillä (me emme juo alkoa ollenkaan, joten en halua kotiini kenenkään sitä tuovankaan). Onneksi tämä systeemi jotenkuten toimii.


kolmannen saanut - 21.09.2009 - 20:46

Alkoholistien kanssa lähisuku löytää vähitellen keinot, miten toimia, kun ei pystytä parantamaan alkoholismia eikä haluttaisi hylätä läheistä kokonaan...

Tässä kaksi keinoa: 1) Kerrotaan (ei keskustella, vaan ilmoitetaan), että seuraavan kerran kun tulet käymään ja olet hiukan humalassa, käännytämme sinut pois suoraan. Tästä periaatteesta pidetään kiinni: ystävällisesti mutta napakasti läheinen käännytetään pois heti ovella, vaikka sydäntä särkisi. 2) Isoja juhlapäiviä ennen läheinen kutsutaan yöksi joko juhlapaikkaan tai jonkun muun läheisen luo, eikä alkoholia ole tarjolla (ja jos sitä on kotona, se piilotetaan etukäteen). Alkoholistiläheistä ei päästetä yksin missään vaiheessa, jotta omalla pullolla ei ehditä käymään.


raitis - 22.09.2009 - 14:02

Jos olisin Ap, olisin laittanut juopon anopin pihalle. Soittanut vaikka poliisit paikalle, jos ei olisi tajunnut lähteä. Sukulaisperhe, jossa vedetään viinaa pyhää arkea. Isoisä meni katsomaan tytärtään ja lapsenlastaan synnytyssairaalaan humalassa. Oli todella törkeä temppu! En tiedä, olivatko synnytysosaston hoitajat näkemässä ja miksi eivät laittaneet ukkoa pihalle! Lapsen äiti on täysin turtunut isänsä juomiseen. Ei edes huomaa, onko ukko ukko selvinpäin (harvoin), humalassa vai krapulassa (lähes aina).

Turha on ap:n harmitella. Välit vaan poikki moiseen renttumummoon. Ristiäisiin älä kutsu ollenkaan, anoppi hävetkööt kotonaan! Tiesitkös, että lapsille löytyy myös "sijaisisovanhempia"? "Harmittaa paljon vauvan puolesta, sillä olisi maailman paras mummi jos pystyisi olemaan selvinpäin." Juopporenttu ei koskaan ole "hyvä mummi", vaikka jos olisi selvinpäin. Itse anoppisi viinan kurkkuunsa kaataa ja vapaaehtoisesti! Juoppo ei ole koskaan hyvä isoäiti, isoisä, äiti, isä, sisko tai veli!


Ap - 22.09.2009 - 21:55

En ole raitis kanssasi silti ihan samaa mieltä. Alkoholismi on sairaus ja sen kantaja voi olla myös hyvin sydämellinen ihminen niin kuin tässä meidän tapauksessamme on.


Ap - 22.09.2009 - 21:55

En ole raitis kanssasi silti ihan samaa mieltä. Alkoholismi on sairaus ja sen kantaja voi olla myös hyvin sydämellinen ihminen niin kuin tässä meidän tapauksessamme on.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|