Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

uusien taitojen oppiminen

nolottaa - 21.09.2009 - 11:10

Vauva kohta 9kk ja vieläkin vain ryömii.Ei edes hakeudu konttausasentoon.Yksi tuttu sitten sanoi, että anna vauvan olla vain pitkähihainen body päällä sisällä niin saa paremman tuntuman ja pidon.On kuulemma kivempi silloin lähteä yrittämään muuta kuin ryömintää.Olin ihan ihmeissäni.En ole edes kuullut, että vauvaa pitää avittaa...Niin ja istumaan ei osaa vielä myöskään.Istuu kyllä ilman tukea kun istumaan laitetaan muttei siihen itse hakeudu.
Siis miten teillä muilla?Onko vauvat ihan itsekseen oppinut tällaisia?Kuitenkin vauva on vielä kovin pieni ja tuskin on kiirettä.Oppii mielestäni omaan tahtiin kun on siihen valmis.Ärsyttää vaan kun "kaikki" ihmettelee ja sanoo, että kyllä vaan meillä tuon ikäisenä.
Ja meillä ainakin lattialla tuntuu olevan kylmempi niin en raaski kyllä ihan "puolialasti" antaa mennä...


VASTAUKSET:


monstera - 21.09.2009 - 11:18

Meidän tyttö lähti ryömimään 8-kuisena ja ryömii edelleen 11-kuisena. Viime viikolla hän alkoi seistä tukea vasten. Konttausasennossa alkoi heilua 10-kuisena muttei vieläkään ole lähtenyt liikkeelle. Kaikki eivät käy konttausvaihetta ollenkaan läpi. Hän ei myöskään edelleenkään hakeudu itse istuma-asentoon mutta sen sijaan kiipeilyharjoitusten tiimellyksessä istuu huomaamattaan välillä polvillaan ilman tukea. Tuota istumista kyllä odotan kovasti, silleen olisi varmasti helpompi olla kuin aina vaan makuulla tai kiipeilemässä. Matot ei luista niin paljon kuin lattia, se voisi innostaa konttausharjoituksiin. Mekään ei olla pidetty tyttöä pelkällä bodylla mutta silti oppi tuon konttausasennossa keinumisen. Hän siis vaan nousi siihen asentoon yksi päivä ihan yks kaks. Sama tuon kiipeilyn kanssa. Tyttö oli jo syntyessään hieman hypotoninen eli ei mikään jäntevyyden huippu, joten myöhäinen motorinen kehitys oli odotettavissa.


- 21.09.2009 - 11:23

meillä opittiin n. 7-8kk ikäisenä ryömimään. mä kanssa jo tuskailin kun vauva vaan istua tökötti jos laittoi istumaan, mutta ei itse liikkunut. mä yritin aina laittaa esim. mahalleen ja lelun vähän matkan päähän että joutuisi liikkumaan. myös laitoin välillä konttausasentoon. no sitten melkein 8kk. tajus ryömimisen ja vähän sen jälkeen lähti konttaan ja samalla tajus miten nousta siitä samalla istumaan ja mä huomasin, että paljon helpommin sujuu konttaus ilman housuja (meillä liukkaat lattiat) nyt kohta 10kk. nousee jo itse ylös ja kävelee pieniä matkoja ilman tukea että nopeeta se sitten tapahtuu vaikka alkuun tuntui että oppiikohan se ees ryömimään mutta huomasin että mun kannustus liikkeelle lähtöön ja se että en heti mennyt nostamaan istumaan kun kitisi niin vaikutti
muiden kommentit "kyllä meillä jo tossa iässä" kannattaa jättää omaan arvoon. neuvolassakin meille sanottiin että kyllä vielä kerkiää, kun ihmettelin ettei vielä ryöminyt 7kk.


*:*:* - 21.09.2009 - 11:27

Meilä kohta 7kk ja vasta eilen kierähti vatsalta selälleen. Saa nähdä kuinka kauan menee muiden taitojen opettelussa. Esikoinen oppi saman taidon nelikuisena. Kovin on yksilöllistä. Ärsyttää kommentit "jaa meidän Pekkakalevi oppi jo 2kuisena ja käveli 8 kuisena" jne. Uskoisin että kouluun mennessä jo kävelee.


Tepsukka - 21.09.2009 - 11:47

Kyllä ne kaikki oppii liikkumaan jossakin vaiheessa. Meillä poika alkoi konttamaan vasta vuoden ikäisenä ja siitä sitten muutaman kuukauden jälkeen lähti kävelemään ja nyt jo juoksee kuin tuulistpää. Samanlaisia kommentteja tuli, mutta heille aina totesin, että niin teillä ja meillä mennään sitten kun ehditään. Joten kannattaa vain sanoa, että kaikki on yksilöitä eikä tarvitse mitenkään avittaa ja opettaa, kyllä ne oppii. Kunhan antaa olla lattialla, ettei aina pidä sylissä, niin siitä ne sitten yksi päivä lähtee. Ja toiset on sellaisia ajattelijoita, eli tulee isompana viisaampia ;D, no joo.

Ja sitähän aina sanotaan, että ensin sitä vuoden verran opetetaan kovasti liikkumaan ja sen seuraavan 17 vuotta käsketään pysymään paikallaan .


AQQA - 21.09.2009 - 12:05

Meillä vauva 8kk ja ryömimään oppi juuri.
Hakeutunut jo pitkään konttausasentoon mutta liikkellee ei lähde. Ei nouse istumaan.

Olisipa kamalaa jos vauvat menisi saman muotin mukaan ja olisi aina tietty kellonaika milloin vauvan pitäisi lähteä konttaamaan. Onneksi me ollaan kaikki yksilöitä ja opitaan uusia asioita omaan aikaan.

Ei TODELLAKAAN tarvi olla huolissaan.


just - 21.09.2009 - 12:22

Meillä oppi ryömimään 7,5kk,yhäkin ryömitään (lujaa!)nyt 11kk.,kontaamisesta tai kävelemisestä ei oo mitään tietoa.Tukea vasten seisoo ja huojuu, jos saa kunnon otteen että saa vedettyä itsensä pystyyn.Istuu tuetta mielellään kunhan laitetaan istymaan,siitä pääsee mahalleen lattialle,mutten oo nähnyt et ois koskaan kääntynut mahalta selälleen.Kyllä ne sit aikanaan lähtevät kävelemäänkin...


ei nyt - 21.09.2009 - 14:08

nyt on pakko kyllä sanoa, etten ymmärtänyt. ei lasta kai tarvi kauheesti avittaa, oppiihan se joskus liikkumaan, mut kyllä kai lasta täytyy tukea ja kannustaa.. oppii liikkumaan varmasti jos opettelee motoriikkaa.. oppii varmasti monipuolisempaa puhetta jos lapselle lukee.. en sano sitä, että sun lapsen tarvis jo osata vaikka mitä, mut jos autat ja tuet lastasi lattialla, liikutte, pyörittelet ja kääntelet siinä, ni se oppii sen kyllä. tuskin vauva sitterissä istuen oppii ryömimään tai kääntymään.. enkä siis kirjoita yksin ap:lle. tiedän monia jotka ei kannusta lastaan kehittymään.. ei mun tulis mieleenkään vaan odotella vieressä, et ehkä tuo joskus liikkuu.

ilman vaippaa vaan lattialle touhuamaan.


Minkki - 21.09.2009 - 14:51

Meillä ei koskaan ryömitty, mutta konttaamisen tyttö oppi kun täytti 9kk ja noin viikkoa sitä ennen oppi itse menemään istuma-asentoon. Kaikki ajallaan


Moi - 21.09.2009 - 15:26

meillä ei ole ollut konttausvaihetta lainkaan, vaan ryömintä->tukea vasten ja kävelemään!


Lily - 21.09.2009 - 21:54

Meillä tyttö kieri ensimmäiseksi joitakin kuukausia, sitten 8-kuisena lähti ryömimään, 10-kuisena nousi itse istumaan ja seuraavana päivänä seisomaan tukea vasten.. nyt 11-kuisena lähti kävelemään tukea vasten ja vasta sen jälkeen on konttaillut muutamia askelia, mutta kävely kiinnostaa enemmän.


Lily - 21.09.2009 - 21:56

Ja meillä kyllä tyttö on hyvinkin usein pelkällä bodylla, mutta se johtuu ihan eri syistä.. On niin kuumaverinen kaveri, että hiki tulee helposti ja vaikka lattiat olisikin viileät, niin tyttö on ihan nihkeä. Mutta en kyllä ole huomannut tytön liikkumisessa suuria eroja vaikka päällä olisi enemmänkin.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|