Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

G: Ristiäisvaatetus

Wera** - 21.09.2009 - 09:54

Ristiäiset suunnitteilla, siksi utelen!

Oliko teillä uusi vai vanha (suvun) kastemekko? Oliko siinä kiinni nauhoja, rusetteja tms "tyttöjen/poikien värisenä"?

Mitä pienellä oli juhlassa kastemekon jälkeen, jos oli siis erillinen juhlapuku?

Mitä äiti (ja isä) olivat pukeneet ylleen?


VASTAUKSET:


Piki78 - 21.09.2009 - 10:00

Meillä on ristiäiset tulossa tällä viikolla. Meillä on kaksi lainapukua, tyttöjen ja poikien(saatiin siis ne ennen vauvan syntymää lainaan jo ). Puvut on lainassa äitini tutulta. Tosi kauniita, niissä on pitsiä ja nauhat
"Jatkobileisiin" on sitten sievä vaaleanpuaninen vauvojen juhlamekko, valkoinen pitsipaita, pitsihattu ja sukkahousut. Mekon tilasin talvella ja se maksoi 20e, paita, hattu ja sukkikset alesta 2e/kpl.

Isällä on liituraita puku, sellainen kapea malli, ei mikään ukkopuku , Itsellä musta paita ja turkoosi juhlahame, sekä koruja. Ja tietty korkkarit!


Neppari - 21.09.2009 - 10:33

Ompelin luonnonvalkoisen pellava-kastepuvun jossa keskellä pikkuruusu ja "vanha vihreä" samettinauha. Sopii hyvin pojalle ja myös tytölle sitten jos joskus tarvitsee...
Loppuajan pojalla oli lahjaksi saatu lappuhaalari ja kaulus-t-paita.
Omaa vaatetusta en ehtinyt hirveesti suunnitella, semmoinen ihan kaunis trikoomekko oli päällä ja miehellä puvunhousut ja paita ilman kravattia. Juhla oli kotona, pienimuotoisena, joten aika rennosti otimme...sääkin oli elokuussa vielä niin lämmin että kevyet vaatteet oli parhaat.


KaNitaco+bobo - 21.09.2009 - 10:49

Oliko teillä uusi vai vanha (suvun) kastemekko? Oliko siinä kiinni nauhoja, rusetteja tms "tyttöjen/poikien värisenä"?
Meillä oli esikoisella (neljä vuotta sitten) uusi kastemekko. Eli anoppini neuloi kastemekon, kun pyysin häntä niin tekemään. Siinä oli vaaleanpunaiset nauhat niin puvussa kun myssyssä.
Toiselle lapselle (kaksi vuotta sitten) laitettiin sama mekko, mutta siihen vaihdettiin vaaleansiniset nauhat.

Mitä pienellä oli juhlassa kastemekon jälkeen, jos oli siis erillinen juhlapuku?
Neidillä oli vaaleanpunainen kesäinen juhla mekko. Ja se taas oli minun vanhani, eli meitsi on keikistelly se päällä naperona.
Poitsulla oli kaulusbody ja "suorat"housut

Mitä äiti (ja isä) olivat pukeneet ylleen?
Esikoisen kanssa mulla oli ite tehty mekko, jossa imetysmahdollisuus. Eli ei tarvinu sit siellä koko mekkoo riisuu, kun tein siitä imetysmekon.
Toisen kanssa mulla oli suorat valkoset housut ja juhlava paita, mikä oli myöskin imetyspaita.
Isännällä oli molemmilla kerroilla mustat suorat housut ja kauluspaita.


Viola - 21.09.2009 - 10:56

Meillä pojalla oli suvun vanha kastemekko, jonka on ukin äiti aikoinnaan ukille tehnyt. Itse sitten ostin mekkoon paria sinistä nauhaa josta rusetti, sekä siihen pieni koristetutti. Kasteen jälkeen vaihdettiin pojalle hieman juhlavammat housut ja body.

Vanhemmilla oli tavalliset juhlavaatteet


Meea - 21.09.2009 - 11:48

Meillä suvun 60 vuotta vanha kastemekko ja siinä on sininen ja punanen nauha ja ne saa irti siitä jos ei tahdo jomaakumpaa väriä.

Kirkossa toimitetun kastetilaisuuden jälkeen kun porukoille mennään kahvitilaisuuteen niin meidän poitsulla on päällä valkonen kauluspaita body ja siihen sininen kravaatti. Housuna tummansiniset samettihousut(en löytäny semmossia juhlahousuja mitä oisin tahtonu). Siniset sukat.

Äidillä mahanpeittevä liilapaita ja mustat housut ja matalat kengät. Korkkareita ei voi pitää ku ei jaksa niillä vielä seistä.

Miehellä musta puku ja jonku värinen paita ja kravaatti. Vielä ei olla ehitty niitä katsomaan.

Viikonpäästä ois sit ristiäiset..jee sit ois seki ruljanssi ohi.


.. - 21.09.2009 - 12:45

meillä oli suvun kastemekko, mummoni on ollut ensimmäinen joka mekossa on kastettu. Siinä oli hihoissa siniset nauhat, kun meillä poika kyseessä..sen jälkeen oli ihan tavalliset vaatteet poitsulla, body ja pöksyt.
itellä mulla oli toppi ja hame, miehellä puku


Vadelma - 21.09.2009 - 17:58

Meillä oli yli 100v vanha kastemekko joka oli tehty muinoin hääpuvusta ja siihen kuului myöskin siniset/punaset nauhat, jotka meillä pojalla oli siis siniset. Kasteen jälkeen poitsulle vaihdettiin valkonen kauluspaitabody, valkoset samettihousut ja valkoset sukat. Isällä oli päällään musta puku, valkoinen kauluspaita ja vaaleensininen kravatti, itelläni oli valkonen puolhame, valkonen jakku, ja vaaleensininen ns. vähän juhlavampi t-paita, + korkkarit.


Minna - 21.09.2009 - 20:47

Vinkki: jos on jäänyt raskaudesta kiloja,ei kannata laittaa vaaleaa kietaisuneuletta =D. Ei nimittäin nyt ole mukava katsoa niitä kuvia,näytän entistäkin lihavammalta . Olis pitänyt laittaa musta paita..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|