Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Nuhasta jatkokeskustelua

vinkkejä - 20.09.2009 - 15:40

Meidän poika 6kk nyt nuhainen ja tukkoisen oloinen. Viime yönä tuo tauti oikeastaan alkoi vasta ja nukkuminen oli todella hankalaa, kun henki ei meinaa kulkea.

Eli sängynpäätyä on kohotettu, sipulia ja valkosipulia on ripustettu sängyn luo, Vicks-harso on myös sängyn verhotankoon ripustettuna, limaa imetään, keittosuolatippoja laitetaan, Panadolia on annettu jne.

Mutta tuntuu, että lima vaan röhisee jossain syvemmällä (valuu varmaan nenästä nieluun), imemällä ei tule kamalasti satsia. Ja sitten tosiaan nukahtaminen on hankalaa, kun hengitystiet tukkoilee. Muuten on hyvin iloinen poika, ei lämpöilekään.

Mitä vielä voi tehdä auttaakseen hengitysteitä pysymään auki, kun ei vauva nuku sitterissä tai turvakaukalossakaan. Autolla ei kehtais lähtee huvikseen ajelemaan siis.

Neuvoja ja kokemuksia kehiin??


VASTAUKSET:


-- - 20.09.2009 - 15:43

Eipä siihen muita poppaskonsteja oikein ole olemassakaan.... Valitettavsti!!! Aika sen parantaa!!


emppu05 - 20.09.2009 - 16:19

itse olen ottanut vauvan viereen nukkumaan, "kyhäsin" tyynyistä viereen pedin, vauvan pää todella kohoasennossa, melkein kuin olisi sitterissä. tämä auttoi ainakin meillä, lima ei kehrännyt niin paljoa. siis nostin vauvan ylävartalon tyynyjen päälle... -en osaa selittää


ap - 20.09.2009 - 16:28

Nyt taas nukahti ja on nukkunut hyvin, kun vaan tuo lima-ahdistus helpotti. Voi, että tuota pientä. Vaikka pitäähän sitä sairastaakin, että vastustuskyky kehittyy.

Toivotaa, ettei olla pitkään tuossa röhinässä.


Höpsiäinen - 20.09.2009 - 16:43

Juu tuo on kyllä kurjaa röhinää todellakin! Meilläkin reppana pieni kiukustui, kun nälkä oli kova, mutta kun ei oikein tuo syöminen ja hengittäminen yhtäaikaisesti onnistunutkaan... Ja sitä limaa on tosiaan jossain tuolla "syvemmällä" röhisemässä ja tyttö sitä välillä vetää nieluunsa oikein klunsseina. Voi voi. Mutta eiköhän tästä, näitä kun vielä elämässä riittää useampiakin edessä!


entäs - 20.09.2009 - 16:50

oisko teil rattaita joiden päätyä sais sopivasti istuma-asentoon.. kiikuttelisit siinä uneen?


ap - 20.09.2009 - 17:33

Kyllä se poika nukahtaa, syliin ja sitten siirretään sänkyyn. Mutta vaikka pääty on koholla, suorastaan sänky keulii, niin silti herää välillä kamalaan röhinään.

Aika auttaa ja nuo sipulit ja vicks-salva harsossa, aikamoset aromit on makkarissa tällä hetkellä!


tuunu - 20.09.2009 - 18:04

Kun meillä oli tuollainen nuha, niin tein suihkusta höyryhuoneen ja pidin vauvaa jalkojen päällä mahallaan niin, että pää oli alempana kuin muu vartalo. Hetken päästä taputtelin kevyesti selästä ja sain näin limat irtoamaan. Tein tämän muutamana iltana ennen nukkumaanmenoa ja se auttoi ainakin jonkun verran. Aamuyöstä otin viereen.


Pami - 20.09.2009 - 23:08

Meillä on käytetty Nasolin nenätippoja. Auttavat todella hyvin! Niitä saa käyttää muistaakseni yli 6kk ikäisillä vauvoilla viiden päivän ajan, kannattaa kysäistä apteekista! Korvalääkäri oli suositellut miehen siskon lapsille tippoja (kunhan niitä ei käytetä liian usein), koska voivat ehkäistä korvatulehduksia.

Toinen ehdoton väline on nenäfriida. Aluksi voi tiputtaa keittosuolatippoja nenään ja sen jälkeen imeä räkää friidalla. Ei ole mukavaa vauvalle, mutta auttaa avaamaan räkää.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|