Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Kantoliina vs. rintareppu?!

Scarlett - 20.09.2009 - 10:41

Heippa te jo vauvailijat ! Kumman ootte käytännössä huomanneet mukavammaksi, helpommaksi ym. - rintarepun vai kantoliinan? Kiitos!


VASTAUKSET:


Piki78 - 20.09.2009 - 10:52

Mulla ei ole kokemusta kantoliinasta, koska se vaikuttaa niin hankalalta, etten edes jaksa opetella käyttöä (laiskimus...). Mutta rintarepun hankin ja siitä olen tykännyt. Käydään lähikaupassa ja puistossa kävelyllä. Vauva on vielä niin pieni, että kantaminen sujuvaa
Meillä on kyllä 2 sellaista yksinkertaista olalle sujautettavaa liinaa, mutta en osaa käyttää niitä. Tuntuu, että nyrjäytän vauvan, jos niihin pitäisi alkaa ujuttamaan pientä.


äiti - 20.09.2009 - 10:55

mahtuuko lapsukainen toppatamineissa manducaan tai ergoon. baby björniin eimahdu ainakaan.


tuunu - 20.09.2009 - 11:11

Kantoreppu on mun mielestä paras. On mulla liinakin, mutta varsinkin jo vähän isompaa vauvaa on mun mielestä parempi kantaa repulla ja pukeminen on nopeampaa. Manducaan ainakin mahtuu vaikka missä toppatamineissa, kun siihen mahtuu vaikka 7-vuotiaskin. Siis jos joku vaan jaksaisi kantaa


Joyeux - 20.09.2009 - 11:30

Me ollaan tykättysekä kantorepusta (meillä manduca) että kantoliinasta. Rintarepusta (mm. baby björn) taas en tykkää laisinkaan huonon ergonomian takia.

Manduca mennyt hyvin molemmilla vauvasta asti, esikolla 1,5v ja kuopuksella 2,5kk. Myös säädät onnistuu hyvin sekä itselle että miehelle Suosittelemme sitä!


monstera - 20.09.2009 - 12:06

Minä olen liinan kannalla. Se on helpoimmin säädettävissä ja muutenkin monipuolisin. Kantoreppua (yamo) meillä ei käytä kuin mies harvoin ja rintareppua en edes harkitsisi.


Amanda-75 - 20.09.2009 - 12:38

Meillä tai oikeastaan mulla käytössä kantoliina Hug-a-bub. Olen tykännyt kyllä. Helppo käyttää. Vauva nyt vajaa 4 vkoa ja käyttänyt sitä vauvan toisesta viikosta lähtien.


Piki78 - 20.09.2009 - 13:48

Enpä olisi minäkään rintareppua edes harkinnut,mutta isäni suositteli sitä ja oli mukana kokeilemassa ja ostamassa


zera-82 - 20.09.2009 - 14:07

Rintareppu ollut esikoisella ja kakkosesta saatiin uusi björn borgin -reppu...Mielestäni ihan kätevä, mutta aika lyhytkäyttöinen. Tai itsellä ainakin alko muutaman kuukauden käytön jälkeen selkä ja niska-hartia alue särkemään kävelyjen jälkeen...eli kun painoa tuli vaaville lisää, niin paikat rupes huuteleen hoosiannaa...Nyt ostin kolmoselle pikku ruun kantoliinan(trikoisen), jospa se olisi pidempi kestoinen eikä kävisi paikkojen päälle niin nopeaa.


Chala - 20.09.2009 - 15:03

Liinat, ehdottomasti. Lyhyeen käyttöön rengasliina, just esim kotona puuhatessa, pidemmälle matkalle pitkä trikooliina. Oltiin tytön ollessa joku 6kk yksi päivä monen tunnin luontoretkellä tyttö liinassa. Siinä veteli päikkärit ja kaikki ja oli tosi kevyt kantaa kun paino jakaantuu niin hyvin. Kantoreppu löytyy kun serkku sen meille tunki mutta parin kokeilun jälkeen on hylätty


Heidi M - 20.09.2009 - 15:15

Liina! Meillä Pikkuruun liina. Pitkä trikooliina, tosi hyvä! Menee vastasyntyneestä asti tässä.. Ei sidonnat ole vaikeita.. Parin sidontakerran jälkeen kieputuksessa ei mene kuin hetki! Liinan ostoon mars mars!


Putte - 20.09.2009 - 18:41

Täällä kans liputetaan ehdottomasti liinan puolesta. Tai no ihan puolueeton kommentoija en oo, kun ei kokemusta kantorepuista, mut toi liina on kyllä paras vauvantarvikehankinta meillä. Eli meillä käytössä Hug-a-bub trikooliina ja sidonta on tosi helppoa ja siihen on hyvät ohjeet (DVD). Sopii siis vastasyntyneestä lähtien. Ostin omani huutonetistä muutamalla kympillä. Jopa mun vaivaisella seljällä (alaselässä nikamat luhistuneet) kannan tyttöä monta tuntia ilman ongelmia.

Mun mielestä liinan ehdoton plussa on se, että kun sidot sen itsesi ympärille sidot sen kroppasi mukaan. Ja näin se istuu ja mukautuu juuri sun selkään. Ihmiset on kuitenkin anatomisesti erilaisia ja kantorepuissa säätönyörien säädöt on kuitenki rajalliset. Liinassa myös paino jakaantuu koko selälle alhaalta ylös eli ei paina esim. hartioita tai rasita liiaksi yläselkää.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|