Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

syyskuussa synnyttäneet

memmuli - 20.09.2009 - 10:25

Tulen itsekin tänne puolelle.
Nyt pari yötä takana sairaalasta paluun jälkeen. Eka yö meni aika levottomasti, mutta viime yö meni jo paremmin. Kaikki on itelle niin uutta. Kuinka kauan teillä menee vauvaa syöttäessä rinnalla? Nukkuuko vauva pitkiä unia?
Täällä parhaimmat unet vedetään yleensä päivällä ja n.3-4 tuntia. Tuntuu että on kauhea syömäri tuo meidän neiti. Tissiä annan ja helposti voi mennä se pari tuntia kun välillä nukkuu tissille. Ja annanpa pullostakin vielä lisäksi rintamaitoa välillä, kun tuntuu ettei ole maha täysi.


VASTAUKSET:


Terhi - 20.09.2009 - 11:21

Heippa! Minä myös syyskuulainen. Meidän pieni syntyi 2.9 eli vähän reilu kaksviikkoa vanha nyt Meillä menee tosi hienosti yöt nukkuu 3-5tuntia ja yhdesti tai kahdesti yössä herää. Mä en imetä enään yöllä paljon ollenkaan tai yleensäkkään vain kerran päivässä kun ei oikein tule maitoa :/ ja meidän pieni on hoksannut että pullosta saa paremmin niin ei oikein ala enään tissille no onneksi on pumppu keksitty. Meidän tyttö on kanssa aivan kauhea syömään Ja vaikka meillä ollaan pullon kanssa niin kyllä yö syötössä menee joskus se reilu tunti mutta taas joskus vain 15min:kin.

Miten muut syyskuulaiset jotka ovat poksuneet? miten olette palautunut synnytyksestä?


piudiu - 20.09.2009 - 11:29

Täällä kanssa yks suursyömäri... Välillä puklaa enimmät maidot ulos, ja sitten on taas saatava tissiä. Ja öisin siihen syöttämiseen menee tunti ainakin. Nukkuu kyllä aina sen 3-4 tuntia syöttöjen välillä. Joinakin öinä jopa 7 tuntia putkeen.

Terhi: synnytyksestä palautuminen on ollut vähän niin ja näin, vieläkin on kipuja vaikka siitä on jo yli 3 viikkoa. Mutta parempaan päin koko ajan!


arabia - 20.09.2009 - 12:14

Taitaa syyskuun lapset olla suursyömäreitä, meilläkin sellainen herra
Yöt menee kivasti, vauva heräilee 3-4h välein syömään. Meillä ollaan puolittain korvikkeella, kun oma tuotanto ei riitä. Öisin annankin pekkää pulloa, näin päästään vaipanvaihdon kanssa noin 15min. takas nukkumaan. Meinasin jo alkaa stressaan tuota korvikeasiaa, kun haluis olla täydellinen äiti ja vain imettää, mutta minkäs teet...
Synnytyksestä olen palautunut todella hyvin, jälkivuoto on loppunut (ti 2vkoa synnytyksestä) eikä kipuja/jälkisupistuksia ole kotona enää ollut. Lenkilläkin olen jaksanut jo käydä, joten mielikin pysyy näin virkeänä. Heti kun on "kiireinen" päivä, eikä kerkiä ulos kunnolla, huomaa kuinka mieli illasta menee todella herkästi alas!


Amanda-75 - 20.09.2009 - 12:52

Meillä myös aikamoinen syömäri tuo pikkuneiti. Painoakin tullut hyvin pelkällä rintamaidolla. 3 viikkoa syntymästä oli tullut lisää 700 g Neiti nukkuu päivisin parhaimmat unensa 3-4 h. Yöllä sitten heräilee 2-3 h välein syömään. Muutama yö ollut, jolloin nukkunut 4-5 h putkeen. Nyt alkanut enemmän vaivaamaan kovat masukivut Lähinnä ilta- ja yöaikaan.

Synnytyksestä palauduin todella äkkiä ja hyvin. Siitä siis vajaa 4 viikkoa aikaa. Ekasta viikosta lähtien käynyt kävelylenkillä. Nykyään päivittäin. Koiran kanssa ollaan käyty myös metsälenkeillä vauvan ollessa kantoliinassa. Hyvin on sujunut. Vauva yleensä nukkunut kantoliinassa Tänään ajattelin lähteä salille. Vaikkakin väsyttää viime yön katkonaisten unien vuoksi, mutta se nostattaa mielialaa Painoa tuli raskausaikana n. 19 kg, josta lähtenyt jo 13 kg


Terhi - 20.09.2009 - 15:09

Oho jopas syyskuun vauvat tosiaan ovat suursyämäreitä No se on hyvä niin kasvetaan

Itsekkin palautunut ihan hyvin synnytyksestä, reilu kaksviikkoa kun siitä on ja kävelyllä pystyin käymään lähestulkoon heti. Se on ainoastaan jos on paljon jalkojen päällä niin tulee inhottava paineentunne alas mutta jos sekin tässä lähtisi kohta. Tikit eivät ole vain vielä tippuneet.

Itsellä tuli jotain 15kg raskauden aikana, joista 8kg lähtenyt


Cristal89 - 20.09.2009 - 16:38

Itse synnytin 8.9. hätäsectiolla ja olen palautunut tosi hyvin haavasta huolimatta. Alku oli tosi hankalaa kun hormonit hyrräs ja tuntu että itkin vaan, onneks kuitenkin vauvan hoito onnistu ihan ok eikä mitään ihan masennusta kuitenkaan, kaikki oli vaan uutta ja erilaista ja sitten ne hormonit siihen päälle...

Meillä poika on myös suursyömäri Nukkuu tosi hyvin, mitä nyt vatsavaivat tuppaa välillä valvottamaan :/ Syö rintaa n. 10-20 min normaalisti päivällä 4 tunnin välein (paitsi kun vatsa valvottaa, energiaa kuluu enemmän itkuun ja syö useammin) ja yöllä nukkuu 5-6 tuntia putkeen, paitsi viime yönä 8 tuntia! Poika on niin iso ja virkeä ja paino lähtenyt nousuun, että annetaan nukkua

Maitoa tulee mulla aivan älyttömästi! Herään joka aamu hirveästä lammikosta ja suoraan lypsylle -> tänäkin aamuna lypsin 140 ml :o Mulla kiloja tuli n. 18 kg raskauden aikana, joista lähtenyt jo reilu 10 kg


Amanda-75 - 20.09.2009 - 18:30

Cristal89:

Tosi hienoa, että poitsus nukkuu noin hyvin. Mä voisin maksaakin jotain, jos meidän baby nukkuisi säännöllisesti tuon 5 h putkeen yössä Itkeekö teidän vauva paljonkin? Meillä tuntuu joka päivä sen yltyvän vaan Nyt rauhoittui kantoliinaan. Se kyllä oiva apu, kun ei jaksa kanniskella koko ajan.


Cristal89 - 20.09.2009 - 20:30

Amanda-75:

Ei itkeskellyt alkuun kun kotiin tultiin, mutta nuo vatsavaivat itkettää aika paljonkin nykyään kun ne alkoi :/ Kantoliinaa olen minäkin miettinyt, kun se kanniskelu ja pystyssä oleminen niihin auttaa ja luo turvaa kun koskee.


Spuni - 20.09.2009 - 22:55

Täällä myös yksi suursyömäri . Olin syyskuulaisissa mutta synnytin 25.8. Kolmessa viikossa pojalle oli tullut 1.3kg painoa lisää ja pituutta 6cm.. Eli on ollut ruoka-aikaan kotona . Lähes 4kg painoi syntyessään ja pituutta oli 52cm. Ensi tiistaina tulee 4 viikkoa synnytyksestä. Pelkkää tissiä saa ja maitoa tulee enemmän kuin riittävästi. Nyt on ollut kova tankkausvaihe menossa ja tuntuu syövän jatkuvasti. Aluksi söi yöllä n. kolmen tunnin välein, mutta nyt on syönyt tiheämmin ja päivällä tuntuu viihtyvän jatkuvasti tissillä. Olen palautunut myös synnytyksestä hyvin, nyt oli alatiesynnytys kun taas esikoinen syntyi 2v sitten sektiolla. Esikoisen mustasukkaisuus on vähän alkanut rauhoittumaan, on osoittanut mustasukkaisuutta äidille mutta ei onneksi vauvalle. Meillä talonlaajennus tuo oman lisänsä tähän arkeen, yli 4kk kestänyt jo operaatio ja edelleen jatkuu joten raksalla asutaan.


Minja - 20.09.2009 - 22:56

Itsekkin siirryn tänne vauvapuolelle. Me kotiuduttiin neidin kanssa sairaalasta perjantaina eli ensi yönä tulee viisi vuorokautta neidille ikää Itellä maito riittää hyvin päiväksi, mutta yöllä ei enää taho tulla tarpeeksi, ainakin luulen niin koska neiti hermostuu tissille heti ja alkaa armoton parkuminen. Tuntuu, että haukkoo vaan suuria määriä ilmaa vatsaan kun ei maitoa tuu riittävästi ja sit massua vääntää. Nyt meillä kaksi yötä valvottu vatsavaivojen takia. Nyt sitten vasta aloin kokeilla korviketta illalla/yöllä lisänä ja heti tuntuu auttavan

Te jotka syötätte pullosta niin millaisia maitomääriä teidän suursyömärit kerralla syövät?


Terhi - 21.09.2009 - 08:44

Minja: Meillä syödään pullosta aika paljon ja riippuu mutta parhaimillaan jotain 120ml.


Manttu - 23.09.2009 - 21:08

Minja: Meillä ollaan milteipä pelkällä korvikkeella ja poika syö kerrallaan 40-80ml. Vauva on 13 päivää vanha.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|