Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

imetys

nimetön nyt - 20.09.2009 - 09:59

Onko täällä muita muutaman viikon ikäisten vauvojen äitejä, joilta ei imetys onnistu ja vauva saa pelkkää korviketta? Mulla tyttö 3 viikon vanha, ja maitoa tulee hyvin vähän, sairaalassa jo annettiin lisämaitoa, ja nyt oikeastaan vallan korvikkeella mennään. Pumppaan maitoa pari kertaa päivässä, mutta eipä tule maitoa kuin jotakin 20-30ml. Ja ehkä kerran päivässä imetän mutta tyttö huutaa heti sen jälkeen eikä aina edes viihdy rinnalla.. Toisaalta tunnen syyllisyyttä että imetys ei onnistu, varsinkin kun kaikki kyselee että miten imetys sujuu.. Mutta olen toisaalta sitä mieltä että pääasia että vauva kasvaa... Minkä verran korviketta teidän vauvat syö kerralla,siis pelkällä korviketta saavat? ja miten te samassa tilanteessa olevat suhtaudutte asiaan, ootteko sinut asian kanssa? Itseä tämä asia vaivaa, ehkä juuri ulkopuolelta tulevien paineiden takia..


VASTAUKSET:


Viola - 20.09.2009 - 11:25

Meillä oli sama ongelma alkuunsa. Poika sai heti sairaalassa lisämaitoa, koska oma maito ei yksinkertaisesti riittänyt. Kotona jatkettiin samalla linjalla eli ensin yritin imettää ja lopuksi vielä lisämaitoa pullosta. Rintapumpulla kokeilin myös syöttöjen välissä pumpata, mutta laihoin tuloksin. Loppujen lopuksi ruokailut oli sitä, että lapsi huusi kun ei saanut maitoa ja itseänikin hermostutti ja stressasi turha yrittäminen. Monta päivää mietin, että lopetanko yrittämisen ja siirrytään pelkästään äidinmaidonkorvikkeisiin. Lopulta mieskin oli sitä mieltä, että kun imettäminen oli niin vaikeaa, että kyllä meidän lapsi kasvaa myös korvikkeella. Lopullinen päätös helpotti kovasti mieltä ja minusta tuli vähemmän stressaava äiti

Ulkopuolinen paine imettämiseen on tosiaan kova. Huomasin kuitenkin sen, että kun reilusti myönsin kysyville ettei imetys onnistunut niin asiaan suhtauduttiin positiivisesti eikä edes neuvolassa kummasteltu/painostettu jatkamaan yrittämistä.

Päätös on jokaisen oma, eikä se tee sinusta yhtään huonompaa äitiä!


Neppari - 20.09.2009 - 11:26

On ihan sinun oma asia, haluatko imettää.... ei sitä kannata ulkoisen paineen takia tehdä. Korvikevauvat kasvavat kuitenkin ihan yhtä hyvin jos ei jopa paremmin kuin imetetyt.
Mulla ei myöskään oikein tuossa vaiheessa onnistunut ja just molemmista rinnoista pumpatessa tuli ehkä tuon verran, joskus jopa 40-50ml, joskus ei yhtään maitoa...
Jos olet motivoitunut ja jaksat työskennellä imetyksen onnistumiseksi, niin maitomäärä varmasti tuosta kasvaa. Vauva pitäis vaan saada imemään useammin, koska tuo 1 imetys + 2 pumppausta päivässä ei kasvata maitomäärää tarpeeksi.. kuulemma 8x päivässä pitäis imettää/pumpata että maitomäärä kasvais. ---imetystukilistan nettisivut on tosi hyvät!
Tuonikäisenä meidän poju söi pullosta muistaakseni 60ml 6x vk:ssa.. Mutta riippuu ihan vauvan koosta, meillä poju oli aika pieni. Imi rintaa muutaman kerran päivässä ja pumppasin 2x päivässä. Kuukauden-1,5kk iässä poika alkoi olemaan tissitakiainen iltaisin, mikä auttoi maidonmäärän kasvuun.
Mä kyllä stressasin tuon imetyksen kanssa koska olin niin "suunnitellut" täysimettäväni enkä tajunnut että se olis niin vaikeeta... Parit itkutkin tuli tuherrettua asian takia. Sitten kun alkoi arki rullata vauvan kans, sai nukkua enemmän enkä enää ottanut niin paineita imetyksestä, niin kaikki alkoi mennä paremmin. Maitoakin alkoi tulla kun vauva innostui imemisestä. Rintakumi on kyllä vieläkin käytössä....


Manttu - 20.09.2009 - 12:31

Meillä vauva sai sairaalassa alkuun pelkkää korviketta. Rinnalla ei suostunut olemaan ollenkaan, koska ei saanut matalaa nänniäni kunnolla suuhun eikä maitoakaan herunut. Imetysyritykset olivat kamalan painostavan tuntoisia. Aloitin pumppaamisen synnytyksen jälkeisenä päivänä. Kun maito vihdoin nousi, muutamat lypsämäni tipat sekoitettiin korvikkeen sekaan. Lopulta joku sairaalassa tarjosi rintakumia ja vauva viihtyi jonkin aikaa rinnalla. Nyt vauva saa suurimmaksi osin korviketta, on välillä tissillä ja pumppaan tiheään, jotta maitoa alkaisi tulemaan enemmän. Nyt saan lypsettyä yhdellä kertaa yhteensä noin 25ml -ei paljon naurata. Ja välillä lypsän tyhjiä nahkapusseja. Ajattelin, että yritän tätä muutaman viikon ajan ja jos ei onnistu, olemme pelkällä korvikkeella.

Lähinnä vanhempien ihmisten kommentit siitä kuinka äidin pitää imettää lastaan, satuttavat. Minkäs tekee kun ei tule. Jos joskus maitoa alkaisi tulemaan, rintakumi tulee olemaan meillä jatkuvassa käytössä.

Meillä poika on nyt 10vrk vanha.Sain sairaalasta ohjeen, että joka päivä annoksen kokoa kasvatetaan 10ml kunnes ollaan 100ml kerta-annoksessa. Tästä päivästä eteenpäin pitäisi siis antaa 100ml kerrallaan, mutta meillä menee n.60-70ml kerrallaan ja syötetään vauvan tahtisesti eikä kellon mukaan niin kuin sairaalassa piti. Annetaan vauvalle sen takia pienempiä annoksia kun ei vaan syö enempää vaan nukahtaa kesken syönnin ja pulauttelee jos antaa isomman annoksen kerrallaan. Huomenna tulee neuvolantäti ja saadaan varmaankin ohjeita.

Oletko tutustunut näihin sivuihin
http://www.vaestoliitto.fi/mp/db/file_library/x/IMG/162534/file/PULLONPYORITTAJAT-3.pdf


Piki78 - 20.09.2009 - 13:44

Liippaa läheltä tämä aihe, kun niistä rintaraivareista tuolla alempana kirjoittelin...
Ei vauvalle kannata liikaa syöttää. Meillä on nyt vasta (vauva kohta 7vkoa) alkanut menemään se 100-120ml/syöttökerta(siis jos saa pullosta) ja 6 kertaa/vrk syö omaan tahtiinsa. Kun eihän sitä voi aikuisenkaan ruoan tarvetta määrätä kukaan muu kuin oma keho
Mutta käy kurkkaamassa Rintaraivarit?-ketjua, jos löytyy apua!


--- - 21.09.2009 - 15:04

meidän tyttö tuli tänään kk ja on syönyt jo muutaman viikon kerrallaan tuon 100-130 ja lisääkin söisi?! :O


Manttu - 21.09.2009 - 18:01

Tänään juttelin neuvolan tädin kanssa maidon määrästä ja sanoi, ettei sairaalasta saamaani ohjetta tarvi noudattaa. Olenkin ollut ihmeissäni kun vauvani ei vedä kerrallaan sitä 100ml joka hänen nyt pitäisi jo muka juoda: siis ohje oli että 1. päivänä 10ml/kerta, 2. päivänä 20ml/kerta, 3. päivänä 30ml/kerta -kunnes 10. päivästä eteen päin kerta-annos on 100ml. Sanoi, että vauva saa juoda sen verran kuin hänelle maistuu ja niin usein/harvoin kuin hänelle maistuu -tietysti jos on terve vauva joka ilmoittaa nälkänsä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|