Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

yökyläilystä vielä

emppu05 - 20.09.2009 - 08:15

eli nostan alempana ollutta tekstiä vähän ylemmäs. eli joku kirjoitti että vauvaikäisenä ei pitäisi viedä ketään hoitoon eikä niin hyviä hoitajia olekaan että näin voisi tapahtua. -tämä oli varmaan joku provo viesti.... meillä on ainakin aivan ihanat isovanhemmat jotka hoitavat lapsiamme todella hyvin, harmi jos kaikilla asiat eivät ole näin. ja me tarvitsemme myös miehemme kanssa kahdenkeskistä aikaa, lapset eivät mene rikki jos he saavat viettää aikaa mummulassa. ja mitä imetykseen tulee, oma imetykseni ei ole kärsinyt, maitoa tulee edelleen kovasti. on meitä moneksi.... ja siltikin pidän itseäni vähintään yhtä hyvänä äitinä, jopa parempana kuin te jotka arvostelitte vauvojen yökylään ym. viemistä.


VASTAUKSET:


ex-odottaja - 20.09.2009 - 08:44

Oon kyllä ihan samaa mieltä ap:n kanssa. Meillä oli vauva yökylässä 10kk iässä ja imetin vielä silloin. Loistavasti meni mummin kanssa joka on siis meillä ainekin vauvalle kuin toinen äiti. Ollaan lähes päivittäin tekemisissä ja omalta osaltani ainekin luotan hänen lastenhoitokykyynsä enemmän kun 100%:sti. Onhan hän kasvattanut ja hoitanut jo kaksi omaa lastaan aikuisiks.
Oon kyl sitä mieltä että ne jotka vannoo sen nimeen ettei vauvoja yöhoitoon/hoitoon alkuunkaan sais vähän pohdiskella onko sitä ihan oikeesti itse niin korvaamaton hoitajana...


ap - 20.09.2009 - 09:16

samaa mieltä ex-odottajan kanssa. ja sitten mietin vielä, että äidit jotka eivät vie lapsia yökylään niin miten heidän parisuhteensa jaksaa vai onko sitä?! ...me haluamme myös JOSKUS sitä kahdenkeskistä laatuaikaa. uskoisin että meidän tapauksessa kaikki jaksavat paremmin kun välillä käydään tuulettumassa ...ja mikäs sen ihanampaa on kun lapsen HALUAVAT mummulaan yökylään. alkavat itkemään jos me vanhemmat jäämme heille myös joskus kylään -lapset, siis esikoinen tässätapauksessa, haluaa viettää kolmistaan sitä laatuaikaa mummulassa, ilman meitä vanhempia


eri mieltä - 20.09.2009 - 09:52

Isovanhempia on monenlaisia. Valitettavasti kaikki eivät luotettavia, jaksavia hoitajia lapsille tai asuvat kaukana. Veisittekö vauvan tai alle kouluikäiset lapset hoitoon isovanhemmalle, jos hänellä on muistisairaus? Minun anopilla jää sähköhella päälle tämän tästä, asiat ja nimet unohtuvat. Tosi vaikea kuvitella, että hän kykenisi hoitamaan pientä vauvaa päivälläkään, saati yöllä Entä viettekö lapsenne toiselle puolelle Suomea yöksi hoitoon? Ajatte mummolaan 200-500 kilometriä, jätätte lapsen ja ajatte kotiin? Lapsi jää mummolaan ikävöimään ja itkemään. Onko järkeä?!

Hoitaja voi olla joku muu kuin isovanhempi. Vaikkapa lapsen kummi, perheystävä tai muu aikuinen, johon itse luottaa 100 %-sesti ja joka varmasti pärjää lapsen kanssa. Lapselle on parempi, kun hoitaja tulee omaan kotiin. Lapsella on kodin tuttu ja turvallinen päivärytmi, omat lelut ja tavarat ympärillä Omat lapset eivät vingu mummoloihin. Päinvastoin, kova kiire omaan kotiin, kun käydään kylässä Surullista, jos ap:n lapset eivät välitä äidistään ja isästään. Minusta olisi kurjaa, jos meidän lapset viihtyisivät paremmin mummolassa kuin kotonaan...


ap - 20.09.2009 - 10:20

Sinulle ERI MIELTÄ
oi voi, en ajatellutkaan että kukaan lähtisi viemään lapsiaan yökylään monen sadan kilometrin päähän, huhhei...ja en myöskään väittänyt, että paras mahdollinen hoitaja on mummola. ei kenellekään sairaalle varmastikaan kukaan omia lapsiaan jätä.

Tietysti lapsen paras paikka on oma koti, mutta vaihtelu lapsenkin elämään tekee varmasti hyvää!! ...en kyllä allekirjoittaisi, että lapsen päivärytmit pysyvät kotona paremmin kuin esim. meidän tapauksessa mummolassa. Kun joku muu hoitaa lapsia niin valitettavasti usein käy helposti niin, että lapsen päivärytmi saattaa vaihdella. itseäni tämä ei haittaa, se korjataan kun lapsi tulee kotiin. ja turhaa siis on kuvitella, että rytmi pysyisi samana jos lasta hoidetaan kotona.

vai että tutut ja turvalliset lelut kotona... -just oma lapseni on aivan innoissaan kun mummulassa on omat lelut, erilaisia mitä kotona.

meidän tapauksessa mummut haluavat lapset mieluummin heille yöksi kuin että tulisivat tänne meille yökylään katsomaan lapsia. tämä järjestely sopii meille hienosti. on itsekästä ajatella, että jos joku mummu tai ystävä tarjoutuu olemaan lapsen kanssa niin sen olisi tapahduttava meillä kotona, ja miksi?!?!?!? -lapset kun haluavat olla mummulassa paapottavana

Ainniin, ja meidän tapauksessa lapset eivät todellakaan jää itkemään kun heidät viedään yökylään tuttuun ja turvalliseen paikkaan. tämäkin kertoo kait siitä että "lapset eivät välitä äidistään"?!?! ...vai kertooko se siitä, että heidät on opetettu pienestä pitäen olemaan myös muualla kuin kotona. olen ylpeä ihanista ja korvaamattomista isovanhemmista


nikittä - 20.09.2009 - 10:55

enpä uskalla nikilläni kirjoittaa, kun mut teilataan elävältä näiden kirjoitustemn perusteella....Meillä ihanat isovanhemmat ja heilläpaljon kokemusta pienten lasten hoidosta. Vauva ensimmäistä kertaa yhdeksi yöski yökylään 2kk ikäisenä. Ja jatkossakin kerran kuussa, jotta saadaan ihan kahden keskeistä aikaa. Me tarvitsemme sitä. Ja sitä paitsi on hyvä, että vauva tottuu muihinkin hoitajiin. Hoitajia ei kuitenkaan ole kuin yhdet isovanhemmat ja me...


Neppari - 20.09.2009 - 10:56

3kk vanhaa poikaamme en vielä veis hoitoon, mutta parin kk:n päästä on tarkoitus viedä appivanhemmille yökylään ja kummitäti on luvannut tulla joskus hoitamaan jos halutaan lähteä "juhlimaan". Vielä on nuo illat niin itkuisia etten haluis poikaa jättää vieraalle joka ei voi tissiäkään käyttää rauhoittamiseen...!
Minusta ihan hyvä että lapsi oppii olemaan muidenkin ihmisten kanssa, jo senkin takia että päivähoitoonmeno olis sitten helpompaa.
Tottakai lapset ja isovanhemmat on erilaisia, jokainen vanhempi tietää parhaiten mikä on parasta. Omille vanhemmilleni en veis vauvaa hoitoon sen takia, ettei äitini ole pitkiin aikoihin hoitanut vauvoja, enkä muutankaan haluis rasittaa vanhaa ihmistä... anoppi ja appiukko ovat taas vähän nuorempia ja innokkaita lapsenhoitajia, joten heille voi hyvillä mielin vauvankin jättää hoitoon.


... - 20.09.2009 - 11:40

Meillä lapsi 4kk on menossa parin vkon päästä ensimmäistä kertaa yökylään mummille. Tiedän lapseni olevan parhaassa mahdollisessa hoidossa, joten luottavaisin mielin jätän lapseni hoitoon, vaikka itselleni se tulee olemaan kovempi paikka. Toisaalta kaipaan sitä kahdenkeskistä aikaa.. saadaan käydä rauhassa syömässä ja nukkua yö ilman heräämisiä. Eikä tämä ole mitenkään itsekästä, kyllä arjessa jaksamiseen tarvitaan pieniä irtiottoja..


tj - 20.09.2009 - 12:27

En kommentoi muutakuin tätä kohtaa:

(AP:n toinen viesti) ja sitten mietin vielä, että äidit jotka eivät vie lapsia yökylään niin miten heidän parisuhteensa jaksaa vai onko sitä?! ...me haluamme myös JOSKUS sitä kahdenkeskistä laatuaikaa. uskoisin että meidän tapauksessa kaikki.

Meillä ei poika 10kk ole ollut yöhoidossa, eikä muutenkaan hoidossa kuin kerran. Meillä on silti hyvä parisuhde, poika menee illalla klo 20 nukkumaan ja sen jälkeinen aika on meidän kahdenkeskistä laatuaikaa. Että näin meillä.

Tehtäisiin kuitenkin samoja hommia kuin nyt kotona tehdään vaikka poika olisi hoidossa, joten en viitsi tavallaan turhaan viedä, meillä hoitopaikatkin kun on aika pitkällä.

Tähän kuitenkin tulee muutos, kun itse menen töihin, eikä siihen ole enää kauaa aikaa.


jos - 20.09.2009 - 20:13

saamma koululaiset ja leikki-ikäiset johonkin hoitoon ja saamma olla minä,mieheni ja vauva (5kk)keskenämme jokusen tunnin,jo se on todellista laatuaikaa
Meidän parisuhteen hoitoa! Kaikki on niin suhteellista


nikitön myös nyt - 20.09.2009 - 21:59

meillä kans poika jo yli puoli vuotias eikä ole ollut yökylässä koska ei todellakaan tunnu siltä että sitä tarvitsisi. Meillä on muutenkin hauskaa! Sen vain tiedän että lapsen kehityksessä on aikoja mm. noin 9kk ikäisenä jolloin lasta ei saisi erottaa pitkäksi ajaksi äidistä. Niitä on ainakin 4 kautta 4 vuoden ikään mennessä jolloin näin ei pitäisi toimia, koska on haitaksi lapsen itsetunnolle vanhempana. Tämä siis vain kirjasta jossa paljon lapsenkasvatuksesta et juttua. Varmaan joku tämänkin teilaa. Jokainen tekee niinku haluaa ja parhaaksi näkee. JOkaisen lapset ei ole samanlaisia ja uskon että jokainen äiti tuntee lapsensa ja isovanhemmat paremmin kuin kukaan muu ja osaa arvioida voiko lapsensa jättää hoitoon

Joikainen tyylillään.

t.jokainen

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|