Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Nuha

Höpsiäinen - 20.09.2009 - 07:18

Nyt vähän typeriä kysymyksiä, mutta esikoinen kyseessä eikä kokemusta siis oo. Neidillä nyt nenä kovin tukkoinen ja limaräkää kröhistää hengittäessä. Kuumetta ei ole, mutta silmät näyttäisi hieman rähmivän. Hoito-ohjeita? Vinkkejä? Jos nousee kuume niin tuleeko heti mennä lääkäriin vai koittaa kotikonsteja ensin? Neiti 4kk. Kiitooos.


VASTAUKSET:


hmm - 20.09.2009 - 07:40

onks teillä pikkuniistäjää? meillä se oli oiva apu kun räkä meni pienen nenussa eestaas. sit on niit höyryjuttuja, en itse ole kokeillu.. kuivata vaik pyykkiä samas huonees vauvan kans.. tai höyrytät suihkun ja meette sinne hengittelee. silmii putsaat ihan vanulapulla, puhdasta vettä ja molempiin silmiin oma lappu. mä menisin lääkäriin vasta jos kuume on 38.5 ja yli, useamman päivän ja vauva selkeesti tosi kipeä. mä laitoin hiukan suppoa, vaik ei olis kuumetta ollutkaan, se hiukan helpotti. odottelisin kotona muutaman päivän ja ellei lainkaan auta ni sitte lääkäriin. nii, ja muista nostaa sängyn päätyä ylös.. meillä viihdyttiin päivät sitterissä.


sairaanhoitaja - 20.09.2009 - 07:59

ei kuume ole pahasta, vaan elimistö puolustautuu tällä tavoin. eli sinuna ottaisin ihan rauhallisesti jos lämpöä on. anna panadool suppoa, jotta lämpöä saadaan laskettua ja vaavin olo olisi parempi Jos kuumetta alkaa olemaan paljon eikä panadol laske sitä niin sitten tohtorille. Muistathan huolehtia vaavin nesteytyksestä erityisesti

keittosuolatipat ovat todella hyviä, niillä saat poistettua vaavin nenän tukkoisuutta. ja sitten sellainen imukatetri jolla saat imettyä räkää pois vaavin nenusta, nämä kaksi löytyvät ehdottomasti omasta lääkekaapistani. ....ja tosiaan se sängynpääty reippaasti koholle.

lapset alkavat "hipelöimään" kovin herkästi korviaan kun ovat nuhassa. tästä ei kannata kovin herkästi hermostua. nuha aiheuttaa painetta korviin, läheskään aina ei kysymyksessä ole korvatulehdus. antibiootin aloittaminen vauvoille on aina iso asia. korvalääkärin mukaan ainoastaa murto-osa korvatulehduksista vaatii antibiootin, turhaan syöty antibiootti tekee lapselle kovasti haittaa ja vastustuskyky laskee

Paranemisiin ...täällä myös 1/2 vuotias vaikuttaisi tulevan pipiksi


Sonja - 20.09.2009 - 08:09

Nenä-Frida on todella hyvä apu tukkoiseen nenään. Tiputtaa vielä keittosuolatippoja ennen imemistä.


hmm - 20.09.2009 - 08:19

nii ja tuosta korvatulehduksesta.. meillä se meni korviin, mut en sitä itse edes tajunnut.. tyttö ei sitä tuon flussan jälkeen ees valittanut, mut räkäinen oli aika pitkään, et ehkä kannattaa kuitenkin käydä ne katsomassa kun flunssaa on jatkunut pidempään. eikös se ole niinku ennemmin jälkitauti? tai näin mä ajattelin.. mut tosiaan katso rauhassa vaan vauvan vointia.


t - 20.09.2009 - 08:21

Hyviä vinkkejä annettu, mutta heitetään sekaan vielä yksi. Meillä ehdottomasti tehokkain hengitysteiden avaaja on ollut sipuli. Eli sipulia isoiksi lohkoiksi johonkin ihan vauvan nukkumapaikan viereen.


Viola - 20.09.2009 - 11:46

Meillä myös pojalla 4kk on ensimmäisiä nuhan oireita. Lämpöä ei ole vielä ollut, mutta kiukkuinen poika tahtoo olla. Yöksi annoinkin supon ja nukkui hieman rauhallisemmin kuin edellisenä yönä. Meillä on tiuhaan imetty tuolla nenä-fridalla enimmät pois ja on helpottanut pienen oloa. On kyllä aivan ehdoton välinen!!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|