Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

3kk ikäisten äidit !

äippä - 19.09.2009 - 18:39

Onko teidän 3kk ikäisillä vauvoillanne jo selkeä päivärytmi?
Millainen? Paljonko siis nukkuvat ja syövät päivän aikana?

Multa meinaa mennä välillä hermot ,kun pojalla ei mitään ennustettavaa rytmiä! Saan sen imetettyä,nukahtaa rinnalle,laitan sänkyyn herää viimestään puolen tunnin kuluttua.Vaihdan vaipan,tisulle ja taas nukahtaa siihen,nostan vaunuihin,nukkuu jälleen korkeintaan puoli tuntia! Ei siis nuku pitempiä unia päivisin ollenkaan!!
Yöllä imetän 1-3kertaa.Eli yöt menee oikeestaan hyvin.
Annan myös Nannia lisäksi,oma maitoni ei täysin hänelle riitä.
Pitäisikö jo siirtyä kiinteisiin ja luopua Nan-maidosta?


VASTAUKSET:


tintti pienellä tllä - 19.09.2009 - 18:58

Moikka!
Meillä ei vauvalla vielä ole ihan selkeää rytmiä, mutta jonkunmoinen kumminkin. Eli ekan kerran herätään kuudelta, sitten vielä "torkutaan" kahdeksaan, yhdeksäänkin joskus. Sitten ollaan hereillä tunti - kaksi ja nukutaan ekat päikkärit 30min. Loppupäivällä ei tunnu olevan oikeastaan rytmiä! Mutta kuitenkin nukutaan päivässä muutamat 30min päikit ( noin neljät ehkä)
Nukkumaan mennään 21-23 ja kerran herätään.
Päivän aikana syödään Nannia 6-8dl.
Empä tuohon kiinteisiin osaa mitään vastata oikeastaan..


Neppari - 19.09.2009 - 19:03

Eipä ole selkeää rytmiä vielä... poju nukkuu illalla pari tuntia ja sitten nukahdetaan yöunille vasta 00-1:30, herätään klo5-6 tissille, sitten nukumme yhdessä vielä n.klo10 asti.
Poju nukkuu kyllä aika hyviä päikkäreitä, n.3h tuntia päivällä ja illalla 1-2h. Meillä auttaa se että annan korviketta ennen päikkäreitä niin poju nukkuu pidempään..! Imetän myös osittain. Korviketta menee 80-90ml 2-4x päivässä, riippuen miten nälkäiseksi jää rintamaidon jälkeen.

En tuosta kiinteisiin siirtymisestä osaa sanoa, muutakuin että jos vauva kasvaa hyvin, niin ei kai niitä tarvitse vielä aloittaa..?

Röyhtäytätkö aina imetyksen jälkeen? Joskus olen laittanut pojun suoraan tissiltä nukkumaan, ja eipä ole kovin pitkään nukkunut kun herää ähkyoloon..


entäs - 19.09.2009 - 19:29

onko vauvalla varmasti nälkä kun herää?? jos on tosiaan liian ähkyssä.


danielle - 19.09.2009 - 22:24

Meillä on säännöllisen epäsäännöllinen rytmi
Illalla käy nukkumaan klo 22 (nukahtaa tissille ja siitä siirrän omaan sänkyyn), nukkuu n. 8-10tuntia putkeen heräämättä kertaakaan.
Aamulla yleensä noustaan lopullisesti ylös viimeistään klo 9. On hereillä reilun tunnin ja nukutan joko vaunuihin tai sitten nukkuu tissille. Nukkuu ½-1tunnin.
On taas hereillä tunnin pari ja sitten nukutan vaunuihin tai jos jossain käydään niin kaukaloon. Nukkuu yleensä ½ tuntia.. Samaa rataa koko päivä!
Illalla sitten n. klo 19-20 pitää saada ½ tunnin unet, muuten huutaa koko ajan!!

Joskus harvoin nukkuu jopa 2tunnin unia päivällä!! Mutta kun yöllä nukkuu niin hyvin (koputan puuta! ) niin saapi sitten vähän vaikka päivällä valvoakin

Ja meidän neidillä on tapana herätä aina tuossa ½tunnin kohdalla! Joskus jos on nopea ja ennakoi sitä niin saa vielä hyssyteltyä takaisin uneen, mutta harvoin..
Ja nukahtaa ei muutenkaan malttaisi millään!! Ollut sellainen ihan pienestä asti.
Jotkut on sellaisia että kun väsyttää, niin nukahtaavat vaan esim. sitteriin tms. mutta ei meillä! Pitää olla kiikutusta ja hyssyttelyä enempi ja vähempi

Täysimetyksellä ollaan ja päivisin yleensä syö 2 tunnin välein


äippä - 19.09.2009 - 22:40

Kiitos teille vastauksista
Ihana kuulla,että toisillakin näitä puolen tunnin torkkujia Joskus kyllä tosiaan päästää kunnon röyhyn ,kun on esim.nukkunut 15min imetyksen/pullotuksen jälkeen.Mutta ei kyllä nukahda uudestaan.
Ajattelin vain, kun eräs samanikäisen tytön äiti kehui kuinka hänen vauvansa herää aamulla kl:8,on hereillä 2tuntia.Klo:10 menee ulos nukkumaan ja nukkuu kuulemma aina 4tuntia! Ja siinä ajassa hän ehtii siivoamaan,tekee ruuat,ompelee jne. Itseäni harmittaa edes aloittaa mitään,kun poika taas kohta herää. Mutta en hermoile enää, kiitos teidän
Poika on muuten hyväntuulinen, oikea päivänpaiste
Yöllä nukkuu jopa 5-6tuntia yhtäjaksoisesti, ei siis joka yö, mutta monesti kuitenkin.


K - 20.09.2009 - 10:37

Meillä on aika rytmitajuinen neiti.

Aamuherätys klo 9, valveilla yleensä noin tunnin, jonka aikana jutustellaan, syödään ja vaihdetaan vaippa + päivävaatteet päälle.

Aamu-unille käy klo 10, nukkuu yleensä n. tunnin.

Sitten onkin hereillä useamman tunnin, pötköttelee lattialla, leikkii omilla leluillaan, jutustellaan, yms. Usein tässä päiväseltään käydään myös kantoliinassa koira lenkittämässä, jolloin nukkuu toiset n. tunnin unet liinassa.

n. klo 12-13 syödään, jonka jälkeen vielä yleensä puuhastellaan jotain pientä, esim. "autetaan" äitiä kotitöissä.

Viimeistään klo 15 nukahtaa pienen maitosatsin jälkeen päiväunille ja nukkuu yleensä aika tarkkaan kolme tuntia.

Ja sitten taas syödään.

Iltasella pitää sitten saada seurustella oikein kovasti ja leikkiä lorutteluleikkejä ja päästä osallistumaan kaikkeen mahdolliseen. Säästänkin yleensä suuren osan kotitöistä sun muista tänne, sillä tyttö tykkää tosi paljon katsella sitteristä kun laittelen pyykkejä tai tiskejä tai mitä nyt teenkään. Siitä sitten neuvoo kovasti ja osallistuu. Tässä vaiheessa käydään sitten myös kylvyssä / suikussa jos on pesupäivä.

klo 20 vaihdetaan yöpuku päälle, syödään iltapalaa ja ehkä hetki vielä relataan sohvalla tai sitterissä pällistellen. Yöunille käy suunilleen 21 aikaan.

Yöllä herää kerran syömään, yleensä 3 ja 5 välillä. Ja uusi "yö"syöttö sitten 6-7 välillä, jonka jälkeen vielä nukkuu tonne yhdeksään.


Tää on aina pitävä aikataulu, + - 1h, riippuen siitä mihin aikaan aamu on alkanut (välillä 7-9). Ja tämän aikataulun neiti on luonut ihan itse, minä oon vaan mukaillut perässä. Viksu likka!


K - 20.09.2009 - 10:39

Ainiin, ja meillä siis syödään Tuttelia, paisi yö- ja ensimmäinen aamusyöttö tissiä.
Silloin kun (muutama viikko sitten) vielä oli pelkällä rintamaidolla, ei rytmi ollut yhtä selkeä, sillä nälkä kaihersi useammin, vaikka maitoa tulin ihan riittämiin. Taitaa vaan olla vähän tuhdimpaa evästä tuo korvike... Ja sitä menee tällä hetkellä päivässä n. 550ml.


Pikku myyn äippä - 08.10.2009 - 17:18

Meillä ei ole sitten niin minkänlaista "päivärytmiä", mutta yörytmi kylläkin.

Vauvveli nukahtaa yöynilleen noin aina tasan 6 maissa illalla ja herää aamulla n.9-10 aikaan uniltansa. Yöunillaan herää 2-3 kertaa syömään (söpösti silmät aina kiinni koko ajan) tämän jälkeen takaisin sänkyyn ja uni jatkuu keskeyttämättä.

Päivisin syö noin aika tasan 3 tunnin välein ja nukahtaa jos nukahtaa milloin sattuu puoleksi tunniksi tai tunniksi ihan vahingossa.
Ei nuku päivällä vaikka kävelisin hänen kanssaan kaiket päivät ulkona. Töllöttelee vaan vaunuista takaisin ja ihmettelee maailmaa.

Eipä toisaalta tämä päivävalvominen minua hirveästi haittaakaan, koska ei itke ollenkaan. Leikkii leluillansa ja on tyytyväinen.

TOISAALTA, kaikki varoittelevat että odotahan vaan kun se rytmi muuttuu ja sitten valvotaankin yöt ja nukutaan päivät =)

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|