Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Sektiosta toipuminen

mönkiäinen - 19.09.2009 - 16:53

Miten muilla sektiomammoilla on paikat parantuneet??

Itsellä on nyt reilu kolme kuukautta sektiosta ja tunnen vieläkin olevani todella raihnainen jopa huonommassa kunnossa kuin loppuraskaudesta, poika syntyi 42+0 ja painoa minulla oli silloin 20 kiloa enemmän kuin nyt....

Jonkunlaisia lenkkejä pystyn suorittamaan vaunujen ja koiran kera, mutta kympin lenkit eivät vielä oikein suju ainakaan ilman kohtuullisia kipuja. Vatsalihaksia on melko lailla turha tehdä, edes syviä kun tuntuu että sisällä "repeää" jotain. MITEN HEMMETIN KAUAN TÄSSÄ TOIPUMISESSA MENEE????? Ja millä pystyn auttamaan kroppaani toipumaan nopeammin?
Nyt on hyvät neuvot kalliit


VASTAUKSET:


mie - 19.09.2009 - 17:24

en tiedä lohduttaako yhtään mutta itse paranin sektiosta n. viikossa. het aloitin lyhyet kävelylenkit ja ja lisäilin kävelyä kun kipu antoi periksi. Me ollaan kaikki niin erilaisia et toisilla kestää pidempää toipuminen kuin toisilla. Tsemppiä


tuulenhumina - 19.09.2009 - 17:51

Itselläni sektiosta kaksi kuukautta ja joka ikinen päivä vatsan seutua vihloo ja varsinkin liikuntasuorituksen jälkeen. Vasta tällä viikolla olen pystynyt vaunulenkkeilemään joka päivä (matkat 3-6 km). Eilen aloitin esikoisen kanssa Minilattarit tanssiharrastuksen ja siellä oli paljon liikkeitä, mitä en pystynyt tekemään. En voinut kuvitellakaan, että olisin ryöminyt vatsallani salin lattialla leikkien matoa tai hyppinyt kuin apina.


Anna81 - 19.09.2009 - 17:55

9kk synnytyksestä, ja hyvin olen toipunut. Ensimmäinen kuukausi oli todella vaikea, mutta sen jälkeen ei ole tuntunut paljon missään. Yksilöllistä kyllä on. Pitää vain lisätä sitä liikuntaa vähitellen. Se kuulemma auttaa toipumisessa.


maarika - 19.09.2009 - 18:00

No,mulla paikat parantuneet suht hyvin (aikaa 5kk.),mutta jotain oireita aina välillä ilmaantuu..esim.yöllä kun poika syö usein niin monta kertaa sängystä pompaaminen yön aikana tuntuu kyllä mahassa ja arven kohdalla kipuina.

Lenkeillä ei suurempia tuntemuksia mutta jos jotain suurempaa ponnistaa tai siirtää/kantaa niin se taas tuntuu
arvessa...
Ei olleet nämä minunkaan "neuvot"kaksiset mutta niinkuin edellä on todettu paraneminen on hyvin yksilöllistä,melko vähänhän sullakin on vasta aikaa kulunut ja onhan se sectio melko iso leikkaus.
Älä hätäile kyllä sä siitä pikkuhiljaa
rupeat kuntoutumaan


mie - 19.09.2009 - 18:35

itse aloitin uinnin, se on hyvää liikuntaa joka lihakselle eikä kauheesti rasita sektiohaavaa. Vaikka ei ole enää kipuja niin en uskalla mihinkään jumppaan vielä mennä.


Raakku - 19.09.2009 - 19:50

Todella yksilöllistä näyttää olevan. Mulla ei se pahin kauaa kestäny, viikon päästä aloittelin kevyet vaunulenkit ja ulkoilutin koiraakin varovasti. Pari viikkoa tuntui ikäviä vihlaisuja jos vauva potkas suoraan haavaan tai nousin nopeesti sängystä väärässä asennossa. Vielä kuukauden päästä tuntui haravoidessa ja kasvimaata en kyenny/uskaltanu kääntää kunnolla.

Musta tuntui että parani kyl tosi nopeesti verrattuna niihin juttuihin mitä olin kuullu.


masu - 19.09.2009 - 20:45

Eläpä huoli noista vatsalihaksia. Itse en pystynyt tekemään niitä vielä puoli vuottakaan leikkauksesta, ja olin aivan varma etten saa enää ikinä yhtään liikettä tehtyä. Nyt vuosi leikkauksesta päätin kokeilla uudestaan ja sainpas rykästyä heti kerralla useamman! Mulla haava pystyssä kun oli valtaisa kaksosmaha...


tanja - 19.09.2009 - 20:53

joo varmaanki yhtä yksilöllistä kuin alatie synnytyksestä toipuminenkin.itellä tää neljäs oli sectio.olin varma et toivun hitaasti ja haava tulehtuu jne jne.
ihmettelin kovasti kun toivuinki niin nopeeta!oikeestaan 2-3 pv section jälkeen olin jo ihan kunnossa ja päästiin kotia.vauvaa hoidin normaalisti ja muita lapsia.ratsastamaan menin jo 2vk section jälkeen.kuukauden päästä aloitin normaalit tanssitreenit ja jumpat.
yllätyin siis positiivisesti.
hieman puutuneen tuntuinen vatsa oli haavan yläpuolelta jonku aikaa ja oikeestaan vieläkin vähän,mutta kipuja ei ole ollut.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|