Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Rotavirusrokotteen aiheuttamat oireet

Putte - 19.09.2009 - 11:58

Heps! Mites on teidän vauvat reagoineet rotavirusrokotteeseen? Meidän vauvalle 3kk annettiin se viime maanantaina ja on kovasti itkenyt mahaansa sen jälkeen. Ollut muutenkin vähän herkkämahainen. Maha veti aika löysälle ja kovasti on ollu ilmavaivaa Ja on edelleen. Useasti toistuvien pyllypesujen seurauksena tahtoo iho ja taipeet myös ärtyä, vaikka yritän kuivata huolellisesti ja hoitaa ihoa ja otetaan ilmakylpyä joka välis. Kuinkahan kauan tätä mahtaa kestää? Onneksi yöt on sujunu hyvin, mut päivisin on kovasti kärttyinen ja syliteltävä ja päiväunet katkonaisia. Lämpöä ei oo. No sinänsä oireet varmaan aika vähäpätöset itse tautiin verrattuna, mut alkaa tämäkin jo tympäsemään. Entäs kauankos noitten kakkavaippojen kans pitikään olla varuillaan? *huokaus*


VASTAUKSET:


.. - 19.09.2009 - 12:23

viikon päästä rokotuksesta "pahimmillaan". meillä ei tullu kyllä mitään oireita siitä rokotuksesta.. pitäskö olla uhteydessä neuvolaan et onko ihan normaalia?!


mimmu88 - 19.09.2009 - 12:43

meillä tuli muutaman pv kestävä ripuli,ei muuta.


- - 19.09.2009 - 12:44

Hei!
Meillä oli rotarokotteesta viikon maha löysällä. Vauvalla oli ilmavaivoja ja maha kipeä. Nyt sai toisen rotarokote annoksen ja samalla tavalla näyttää menevän. Neuvolasta minulle sanottiin, että viikon ajan kakkavaippojen kanssa tulee olla varovainen ettei itse saa rotavirusta ja kertoi noiden olevan normaali oireita rokotuksesta. Meillä alkoi kuitenkin mahakipu helpottaa jo ennen kuin viikko oli rokotteesta mennyt. Jaksamisia


Putte - 19.09.2009 - 12:50

Juu eiköhän tämä tästä. Meille ei kerrottu noista oireista mitään, enkä tiä miks en tajunnu niitä oikein kyselläkkään. Oli niin paljon muutakin kysyttävää, et unohtu. No olin toki muutaman päivän oireiluun varautunu, mut ku näyttää ettei ala ollenkaan helpottamaan niin epätoivo alkaa vähitellen iskemään. Mut huojentavaa kuulla, et muillakin saman suuntaisia oireita ja, et viimeistään parin päivän päästä pitäis helpottaa


tuulenhumina - 19.09.2009 - 14:17

Meillä ei tullut mitään oireita.


äiskä - 19.09.2009 - 20:10

meille kyllä varoteltiin että kakkapesujen yhteydessä pitää olla huolellinen ettei rotavirukset tartu, oisko juuri tuo viikon päästä pahin tartuntavaara. Meillä esikoinen ei aikoinaan oirehtinut mitenkään mutta nyt kakkosella kyllä oli vatsa löysällä ja pikkukakkoja tuli useasti päivässä. Ja sen seurauksena myös pylly ärtyi ja punotti. Mutta 2-3 päivän päästä helpotti


Voin - 19.09.2009 - 20:51

kertoa itse Rotaviruksen (testattiin oikein) sairastaneena, että syystäkin vauvat itkevät mahakipujaan rokotuksen jälkeen. Ne mahakrampit ja -kivut, jotka siihen tautiin kuuluu, ovat jotain ihan hirveää... Mulla sentään melkomoinen kipukynnys ja niin itkin minäkin. Rokote aiheuttaa kuitenkin vasta-aineiden muodostumisen lievällä viruksella elimistöön, joten siksi voi jotain oireita tulla ja kakkavaippoja pitää vähän varoa ja käsiä pestä tavallista paremmin.


Nynny - 19.09.2009 - 20:54

Nukkui ekan rokotuksen jälkeen vähän enemmän, mutta muuten ei reaktiota.


Mymmeli - 19.09.2009 - 21:07

Ei tullut meilläkään oireita kummastakaan annostuksesta, mutta "varautuja"-tyyppinä annoin Relatippoja jo pari viikkoa etukäteen ja siis kokoajan yli molempien rokotuskertojen, yht kaiketi n 2kk:n ajan. En tiedä auttoiko, mutta ei niistä haittaakaan ollut.

Vitosrokotteen vahvistuksesta (5kk:n iässä) typylle kylläkin sitten nousi korkea kuume ja oli monta päivää kipeän oloinen.


Noora - 20.09.2009 - 00:43

Ensimmäinen ja viimenen rokote jonka vapaaehtoisena otan eli annan. Rokotteen antoiltana poju oli ensimmäistä kertaa tosi itkunen ja levoton(7vkonen). Kuluneen vkon aikana myös enempi itkuisuutta, mutta tänä iltana oli "huippu".
Poika itki lähes koko illan. Ja yökkäili myös. Kyseessä ns. helppo vaavi, joka ei aiemmin ole kuin tirahtanut. Vaikka kolmas lapsi on, niin olin ihmeissäni kun ei mikään auttanut.(Ei kokemusta moisesta vauvan itkun loputtomuudesta.)
Hatut koliikki vanhemmille. Kamala tunne kun ei rakastaan pysty rauhoittamaan.
Minulle sanottiin myös, että virus kakassa (eli kakkavaipat vipataan erityisen etäs ja kädet pestään huolella) ja enimmillään vkon päästä rokotteesta.Eli kohdallamme nyt. Siitäkö myös lie poika paran itku?


Noora taas - 20.09.2009 - 01:46

Jep...kesken yöunien itkemään ilman nälkää..Ei ikinä ennen.( Ja se hemputin neuv.tätsy pelotteli kuin moni vauva joutunut rotaviruksen takia sairaalahoitoon ja kuin oikeastaan mitään, pvää kahta kestävämpää (tyyliin pikku vatsakuprut)rokotusoiretta ole kenenkään vauvan kuullut saaneen,(tai lukihan se siitä paperista ne erittäin harvoin esiintyvät...) niin loikkikoot moisine rottarokotteineen enempi kuin etäs!!!! Murrr)!! Mitä tuohon varoaikaan, niin mulle neuvolasta sanottiin(kun kysyin), että 2 vkoa pitäis niitten kakkavaippojen kanssa olla tarkkana. Kakka täällä löysää (=kuraa), mutta sitä se ollut ennenkin. Se varmaankin kuuluu tämän ikäisen vaipan sisältöön muutoinkin. Onkohan se toinen annos pakko ottaa, jotta tästä rääkistä ois mitään hyötyä?
Argh ja prrrr...


Noora edelleen - 20.09.2009 - 02:42

(Rottaviiiiiirus ...)...nukkumaan jos pääsisi. Aika levotonta. Ei normaalia meille. Ai ihana olla huomenna silmät ristissä....ei ole sitä isiä joka hyppäis puikkoihin kun äippä on SoroNoo.(Piruakos tein valintani.) Sen seittämänsataa kettuilu yh viestiä odotettavissa...

Ap:ltä haluaisin kysyä käytätkö talkkia?
Minä kaikkien kolmen peput (aikanaan ja edelleen)vuorannut talkilla niin että pölisee. Ja aika usein peppuvakoon pyyhkässyt esim. sinkkivoidetta. Pojan isä jo naureskeli, että ei kait sitä pojan munia puuteriin pistetä tuolla tyliin.
Mutta kyllä, koko vaippa-alue, ihopoimut etenkin, runsaalla talkilla. Täytyy muistaa, että talkki on myös "hyvä" kasvualusta bakteereille eli pesua...ja taas talkkia...
Kolmatta vauvaa hoidan ja kaikkien (ainakin toistaiseksi) kohdalla neuvolakortissa lukenut : siisti iho.
En edes tiedä minkä näköinen on ns. vaippaihottuma?
Jotain näppyläsyheröä kaiketi?
Toki meillä jokaisella omat herkkyytemme vauvasta lähtien, oli se sitten iho tai jokin muu, mutta suosittelen käyttämään talkkia niin että pölisee.


Höpsiäinen - 20.09.2009 - 07:32

Meillä ei ensimmäisestä annoksesta tullut mitään, mutta nyt toisesta (annettu kaks päivää sitten) kova väsy päällä. Tyttö nukkui eilenkin kahdet yli 4 tunnin päikkärit. Huh.. kävin jo välillä varmistelemassa että hengittää. Niin ja yöt, jotka yleensä nukkuu kuin tukki aamuun asti, niin nyt ollut unissaan itkemistä. Tähän tietenkin itse herää joka kerta, vaikkei vauva herääkään, joten silmät ristissä ollaan täälläkin.


Nooralle huomenta - 20.09.2009 - 10:15

Kannatta ehdottomasti antaa toinenkin annos, meillä on sairastettu Rotavirus kahteen kertaan, toisella tuli sairaalareissu. Se oksentaminen ja ripulointi kesti 1,5 viikkoa ja lapsi kuivuu väkisinkin, teit mitä vaan, kun mikään ei pysy sisällä. Ja toisesta annoksesta tuskin samanlaista tulee.


Putte - 20.09.2009 - 12:18

Noora: kovasti tsemppiä sinne. toivottavasti teillä pian helpottaa. Meillä itkuisuus ja löysä kakka jatkuu. Huomenna tulee viikko rokotteen annosta. Oon laittanu Tenavatalkkia vain tarpeen mukaan. Sitä saa apteekista ja sis. vähän rasvaa, joten pysyy paremmin taipeissa paikoillaan ja on myös helpompi laittaa. On kyllä tosi tehokas apu. Mut en oo muuten vauvan iholle mitään "aineita" käyttänyt, jos ei tarvetta, koska muuten iho on todella hyvä ja siisti.

Meillä pari ekaa kuukautta oli masuvaivaa. Ei nyt ihan koliikkiin asti, mut ei paljo toisinkaan, joten vauvan itku, johon ei mikään auta on kovin tuttua. Nyt kuukauden verran oltu ilman masuvaivoja, paitsi nyt sit tän rokotteen myötä. Mut eiköhän se tästä.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|