Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Rintatulehdus, milloin lääkäriin?

epävarma - 19.09.2009 - 09:48

Tissit "tukossa" ja kuumetta on ollu eilisestä asti. Mutta nyt se on laskusuunnassa. Mietin, kannattaako mennä lääkäriin?


VASTAUKSET:


sairaanhoitaja - 19.09.2009 - 10:14

yritä antaa vauvalle tiiviisti rintaa, niin että rinnat tyhjenevät täysin. käy välillä suihkussa lämmittämässä rintoja. sinuna söisin muutaman päivän säännöllisesti buranaa, poistaa tulehdusta. ota burana 400mg 3kertaa vuorokaudessa parin päivän ajan.(buranaa voi ottaa vaikka imettää). jos kuume lähtee uudelleen nousemaan sitten tohtorille hakemaan kefexin kuuri.


Aapeli - 19.09.2009 - 10:28

Mikäli kuume ei ala parissa päivässä laskemaan, niin sitten menisin lääkäriin. Itsellä oli rintatulehdus, kun vauva oli muutaman viikon ikäinen ja kova kuume oli. Soitin neuvolaan ja sain puhelinreseptillä antibioottikuurin, joka alkoi nopeasti auttaa.


ap - 19.09.2009 - 10:40

Olen ihmetellyt näitä lukemiani ohjeita tästä, että kuumeen noustessa pitää mennä lääkäriin. Miksihän niin ohjeistetaan? En välittäisi turhaan lähteä näin viikonloppuna päivystykseen varsinkin jos kuume ei enää nouse. Olo on jo aika hyvä.


Pisama - 19.09.2009 - 11:18

Itse tyhjensin vielä pumpulla rintaa imettämisen jälkeen, että varmasti tyhjeni. Hieroin samalla tiehyitä kohti nänniä, että tehostaisi tyhjentämistä.


Äiskä A - 19.09.2009 - 12:04

Ota tosiaan Buranaa jut toi kolme kertaa päivässä. Ja useita kertoja päivässä lämpimään suihkuun ja siellä lypsät rintoja tyhjäksi. Hiero kevyesti kohtia, jotka kovia että tukokset aukeaisivat. Ja vauvalle paljon rintaa tarjoa että tyhjenee paremmin. Ja mieti myös imetysasentoja joissa rinta tyhjenee eli tyhjenee aina vauvan leuan puolelta ja jos tukos tuntuu kainalon puolella, niin imetyksen pitäis tapahtua vauva kainalossa. Yleensä menee parissa päivässä ohi, tosiaan turha lähteä vielä lääkäriin. jos ei huomenna helpota ja kova kuume niin sitten vasta menisin lääkäriin. itsellä useita kertoja sama tilanne ja aina helpottanut näillä ohjeilla. Tsemppiä.


Moiks - 19.09.2009 - 13:03

googleta rintatulehdus......


heidy - 19.09.2009 - 15:31

Mulle sanottin jo heti synnäriltä lähtiessä, että jos rintatulehdus tulee niin pitää mennä heti vaikka päivystykseen. Viimesyksynä sain sen pari kertaa ja oli kyllä niin kivulias että lääkäriin menin ja sain lääkekuurin. Kolmannella kerralla en mennyt lääkäriin ja tulehdus parani tosi nopeasti ja ihan itsestään, mutta imetin vauvaa erittäin tiheästi.

Mulla nousi aina kova kuume, rintaan tuli kirkkaan punainen kohta, joka aristi tosi paljon!!! AUTS!!!
(Älkää kulkeko "tissit paljaana", jos imetätte )


heidylle: - 19.09.2009 - 15:44

Rintatulehdukseen tarvitaan aina bakteeri tai rikkinäinen iho tmv, ei se kylmästä tule. Tosin kylmä ei tunnu välttämättä kivalle, mutta ei siitä rintatulehdusta saa. Nimim. tissit paljaan usein kulkeva ja ei yhtään rintatulehdusta kummankaan imetyksen aikana


heidy - 19.09.2009 - 18:14

Ai ei tule vai? Hmmm... uskoiskohan tohon


Eevis - 19.09.2009 - 20:42

Mulla oli kuume 5 päivää ja kotihoidoin meni ohi...hieromalla kovia ja kipeitä kohtia plus useat syötöt ni kyllä se siitä.


Mymmeli - 19.09.2009 - 21:10

Sain kans antibioottireseptin, mutten tarvinnut lääkeuukria kun maltoin hetken odottaa.
Korkeeta kuumetta oli kaksi päivää.

Suosittelen lämpimästi rahkakäärettä tulehtuneeseen kohtaan; rahkaa koko rinnalle ja elmukelmua päälle. Anna vaikuttaa n tunti. Auttoi mulla. Myös kaalinlehdet antibiottisia ja auttavat monia. En ehtinyt kokeilla.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|