Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Rintaraivarit?

Piki78 - 18.09.2009 - 21:28

Vauvani 6.5vkoa alkoi saamaan raivareita imettäessä noin parisen viikkoa sitten. ilmeisesti maito ei riitä. Aloin antamaan öisen lisämaidon lisäksi korviketta myös pari kertaa päivässä , kun lapsi sitä vaati. Pumppasin pariin otteeseen maitoa ja sitä tuli molemmista rinnoista yhteensä 70-80ml eli aika vähän mielestäni.Vauva syö noin 6kertaa/vrk. Eli ei ihme, jos raivostuttaa. Kyseessä kuitenkin yliaikainen ja iso vauva.
Nyt sitten raivoaminen alkaa heti tissillä Kun nostan vauvan pois rinnalta, hän on neiti aurinkoinen ja odottaa kiltisti kun lämmitän korvikkeen vesihauteessa. Pitäisikö suosiolla lopettaa koko imetys, kun tuntuu tuo loppuvan nyt luonnonvoimien johdosta muutenkin...? Neuvoja? Vinkkejä?


VASTAUKSET:


Hensku - 18.09.2009 - 21:34

Meillä on vähän sama ongelma.. Jos kuitenkin haluat jatkaa imetystä ni oletko koittanut et yöllä imettäsit, meillä kelpaa tissi yöllä paljon paremmin. Päivällä annan ensin kummastakin rinnasta ne muutamat hyvin tulevat imaisut ja sitten pulloa päälle.


Piki78 - 18.09.2009 - 21:40

Jeps. Imetän yöllä, mutta itkaisee sitten ja lussuttaa n. 100ml lisämaitoa... Mä imetän myös molemmat rinnat ja sitten lisämaito, mut nyt ei sitten kelpaa tissi.


Hensku - 18.09.2009 - 21:54

Harmi . Mä en ole vielä kauaa antanut lisämaitoa mutta tuntuu ettei kauaa tissi kelpaa enää täälläkään.


Piki78 - 18.09.2009 - 22:07

Mä jouduin antamaan jo synnärillä, kun maito nousi hitaasti ja vauva parku nälkäänsä. Sen jälkeen sai kotona öisin, ei kuitenkaan ihan joka yö ja alkuun tuntuikin, että maito riittää hyvin. Nyt ilmeisesti käynyt niin, että vauva on tottunut pulloon ja pitää sitä parempana? Mut ei noista omista tisseistä kyl maitoa riitä Eihän sille taida mitään mahtaa sit.


Hensku - 18.09.2009 - 22:13

Multa taas tuntuis maitoa tulevankin mut nyt on pakko antaa lisämaitoa kun paino ei nouse millään vaikka on tissillä jatkuvasti. Ykköskalja on kyllä mulla toiminut "tissinpingottajana", kotikaljakin mut ei ihan niin hyvin.
Vauva on on nyt siis viikkoa vajaa 4kk.


emppu05 - 19.09.2009 - 07:59

heippa Meillä vauveli puoli vuotta ja kiinteitä syödään kovasti. ruokailujen päälle annan tissiä. maitoa tulee toisesta rinnasta paremmin. maitoa tulee ilmeisesti tarpeeksi, siis jälkkäriksi. kiinteitä menee isoja määriä, joten maidon tarve ei ole niin suuri. olen myös joutunut antamaan aikaisemmin lisämaitoa, mutta nyt ei ole tarvinnut. juuri vähänaikaa sitten oli kausi jolloin vauva alkoi heti itkemään kun tarjosin rintaa. ei jaksanut odottaa maidon nousua... -tarjosin ja tarjosin rintaa, vaikka huuto oli kova. -kyllä se sitten kelpasi kun huomasi, että alkuun on tyhjennettävä tissit ja vasta sitten saa korviketta Terveydenhoitaja sanoi, että yöimetys on se mikä pitää maidontuloa parhaiten päällä, eli en ole yrittänyt yösyötöistä vielä eroon, maidontulo kun ei ole kovinkaan hyvää. Haluaisin pitää imetystä päällä vielä pitkäänkin, siis esim. ilta ja aamuimetystä pelkästään. kahdenkeskinen syöttöhetki on niiiiiin ihana


kuulostaa - 19.09.2009 - 08:28

just siltä että vauva vaan tykkää pullosta enemmän kuin tissistä. jos haluat vielä imettää, niin se ois oltava vaan kärsivällinen ja jatkettava yritystä.


moi - 19.09.2009 - 09:31

Mitä jos pumppailisit tisuista sen mitä irtoo (kuitenkin kun maitoa vielä tulee)? Se pienikin määrä vaaville varmasti hyväksi =) Meillä vauva on korvikkeilla ja kyllä on harmittanut ettei imetys tällä kertaa onnistunut :/


emppu05 - 19.09.2009 - 09:51

nostan hattua jos joku jaksaa pumpata vauvalle maitoa, aika raskasta touhua. itse olisin enemmän imetyksen kannalla, yrittäisin sitä ja jos ei siitä tule mitään niin sitten antaisin suosiolla korviketta. ....siis ap tapauksessa!


Manttu - 19.09.2009 - 17:03

Tää ketju tuli mulle nyt niin tarpeeseen!!! Meillä poika ei jaksa olla yhtään tissillä kun on tottunut saamaan maitonsa helposti pullosta ja multa ei tule maitoa vielä(?) kuin tippoja. Tuo Piki sun 70ml kuulostaa musta niin paljolta kun itseltäni tulee yhteensä joku 25ml. Tänään olin jo heittämässä lypsykoneen seinään, mutta tässä se nytkin surisee. Turhauttavaa, mutta yritän jaksaa jos se viesti menis aivoihin että täällä tarvitaan niin paljon enemmän maitoa. Mulla on käytössä Syntocinon-nenäsuihke, jonka sain sairaalasta mukaani ja jonka pitäis auttaa herumiseen. Alkoholitonta olutta olen juonut myös tölkin päivässä. Kuinkahan paljon sitä pitäisi juoda? Taidan kokeilla tuota ykköstä seuraavaksi.

Mua neuvottiin sairaalassa rintaraivareiden aikaan rauhoittamaan vauva ensin pullolla ja sitten yrittämään rintaa. Yleensä annankin muutaman imun pullosta ja sitten tissiä, jota yrittää aikansa mutta sylkäisee sitten pois kun ei tule mitään/tarpeeksi. Ja on niin kiva kuunnella kun sukulaiset kertoo imetyksen tärkeydestä.


Miia09 - 19.09.2009 - 17:03

Meillä poika reipas 7 viikkoa ja myös alkanut noita rintaraivareita saamaan. Yöimetykset sujuu aina täysin ongelmitta, mutta päivällä saattaapi poika rinnalla hermostua...Silloin sitkeesti tarjoan molempia rintoja monta kertaa ja jos ei kertakaikkiaan onnistu, annan lisämaitoa.
Olen huomannut että noiden raivareiden syynä onkin se että maitoa tulee liikaa (ainakin useimmiten) ja poika hermostuu kun ei kerkiä nielemään. Sitten kun pumppaa pahimmat pois niin imetys onnistuu taas.
Mulla jotenkin toi maidontuotanto kovasti vaihtelee, välillä tulee liikaa ja välillä vähmmän...Tietty kun on päiviä jolloin ei kerkiä syömään saatikka juomaan niin eihän sitä maitoakaan sitten tule. Kotikaljaa oon sitten litkinyt, kyllä se ehkä vähän maidontuotantoa lisää..
Tsemppiä sulle mikä päätöksesi tuleekin olemaan Ite yritän vielä tissillä poikani elättää vaikka se väliin kovin työlästä onkin


Piki78 - 19.09.2009 - 17:39

Hei! Tänä aamuna kokeilin niin, että annoin ensin pullosta korviketta ja sen jälkeen imetin. Eipä tullut raivareita!
Tuosta pumppauksesta...Kirjoittelinkin tässä joku aika sitten, että sillä sain itseni tosi kipeäksi Ei oikein sovi mulle. Oli niska, hartiat, pää, tissit, kädet...kirjaimellisesti JOKA paikka kipeänä

Ja noita kaljoja mä en pysty juomaan. Mut kokeillaan nyt tätä nurinkurin-ei oppikirja-syöttöä

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|