Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

g: isin aika

nikittä nyt - 18.09.2009 - 15:01

jos miehesi käy töissä, kauan hän viettää aikaa lapsen kanssa? Suostuuko syöttämään yöllä? Meillä mies on tunnin ja vasta myöhään illalla. En pääse tekemään rauhassa omia juttuja. Yleensä nukun tuon tunnin kun saan nukkua silloin keskeytyksettä. Olen yrittänyt puhua miehelle, turhaan.. Hän ei voi myöskään ymmärtää että haluan seurata lempisarjaani joka arkipäivä. Suihkuunkaan ei pääse ilman lasta..


VASTAUKSET:


mamma87 - 18.09.2009 - 15:15

Meillä mies viettää aikaa tytön kanssa illat ja viikonloput. Herää toisinaan yöllä,jos hampaat vaivaa yms. On joskus puhunut että haluaisi olla kotona päivät tytönkanssa. Ainakin itse tykkään kun tykkäävät olla yhdessä niin jää itsellekkin "vapaa-aikaa"


Neppari - 18.09.2009 - 15:18

Tottakai tyrkkäät lapsen isille ja käyt rauhassa suihkussa!!

Viikolla hoidan melkein pojan melkein yksin kun miehen pitää herätä töihin. Illalla hän on yleensä pojan/meidän kanssa ja yleensä syöttää pullomaidon, kun osittaisimetyksellä mennään. Viikonloppuna hän saa sitten olla enemmänkin pojan kanssa, tosin imetys pitää huolen siitä etten ole liian pitkään erossa vauvasta.
Silloin kun mies oli kotona, niin syötti välillä myös yöllä. Jos on viikonloppu tai loma, niin mun mielestä isi on ihan tasa-arvoinen ja velvollinen hoitaja kuin äitikin!

Suosittelen tallentavaa digiboksia. Se on ihan huippu kun voi nauhoittaa kaikki kiinnostavat joita voi katsoa kun vaikka imettää aamuyöstä, jolloin ei tule mitään järkevää telkusta.. ja mainokset voi kelata yli, yes!


Piki78 - 18.09.2009 - 15:20

Mies tekee yötyötä ja tulee yleensä n. 3-4 aikaan joskus myöhemmin. Yleensä kuitenkin osuu vauvan yösyöntiaikaan ja silloin hän syöttää. Herättyään on vauvan kanssa minkä ehtii ja monesti, kun menen jumppaan, kauppaan tms., niin hän on iltapäivällä vauvan kanssa. Myös vapaapäivinään hän on vauvan kanssa. Saan siis käydä suihkussa yksin, mutta välillä vauva on mukana
Vastavuoroisesti annan miehelleni vapaa-aikaa, sillä hänen työvuoronsa ovat 10-13h.


tanja - 18.09.2009 - 15:37

ei meillä oikeen oo aateltukaan tätä hommaa...se tekee kotona ja hoitaa lapsia kuka ehtii yksinkertaista.

nyt kun minäkin olen aloittanut työt,niin aika lailla yhtä paljo ollaan lasten kanssa.aikasemmin minä siis enemmän,koska olin kotona.
aika usein mies tekee hommia iltamyöhälle tai sitte tässä kotona puuhastelee.täälä riittääkin puuhaa autotallia rakentaa nyt.
mutta aina on lapsen/lasten kanssa jos vain ehtii.samat hommat hoitaa mitkä minäkin.pääsen tanssiharkkoihin,tallille,shoppaileen,baariin jne,jos haluan.mikäli mies ei ehdi hoitaa niin sitte äiti tai anoppi.
silloin kun vauva heräsi yöllä syömään,niin viikolla minä tietysti nousin vauvan hoitamaan koska mies joutui herätä töihin.joten sai rauhassa yläkerrassa nukkua.minä nukuin sitte sunnuntait puolille päivin
tää perhe ja koti on meille niinku yritys kumpikin huolehtii.ja siinä sivussa tietysti toisistamme.olisin yksinhuoltaja,mikäli mieheni ei olisi tämmöinen.vähempään en tyytyisi.
ja mielestäni olisi todella outoa jos äiti/isä ei haluaisi aikaa viettää oman lapsensa kanssa!
töitähän on pakko tehdä,se nyt on selvää mutta kyllä sitä aikaa lapselle/perheelle täytyy jostain kokoon raapia.ja katsoa että toinen vanhempi saa myös omaa aikaa joskus.


Nuppu - 18.09.2009 - 15:39

Kun mies pääsee töistä, annan hänen rauhassa käydä suihkussa, syödä ja selata uutiset läpi. Sen jälkeen hän ottaa tytön ja sillon mä touhuan omiani. Loppuilta vuorotellaan. Mä nukutan tytön (ellei kerkee isin syliin nukahtaa) ja yösyötöt hoidan myös, kun tyttö ei yleensä huoli pulloa. Viikonloppuisin tehdään kaikki kolme kaikennäköistä yhdessä. Jos minulla on omaa menoa (harvemmin on ), katsoo mies tyttöä. Olen kyllä todella tyytyväinen tilanteeseen


Bliw - 18.09.2009 - 16:05

Meillä ei ole erikseen jaettu aikaa, jonka lapsi viettää isän/äidin kanssa. Luonnollisesti poika on enemmän mun kans, koska oon kotona ja isä töissä. Isän töiden jälkeen ollaan perheenä kotosalla. Hommia jaetaan suht tasapuolisesti. Syötän nyt, niin iskä antaa iltapuuron etc.
Kumpikin meistä harrastaa kodin ulkopuolella 2-3krt. viikossa. Toinen on silloin tietenki lapsen kanssa kotona. Telkkariohjelmien aktiivinen seuraaminen on jäänyt jonnekkin unholaan. Toki katsotaan sarjoja, mutta oon oppinu, että jos joku sarja "vaatii" sen, et se on nähtävä joka kerta, niin sen voi suosiolla unohtaa Minusta on jotenkin omituista, että toisen katsoessa tv:tä toisen vanhemman pitäs olla lapsen kans niin, ettei häiritsisi toista aikuista. Oli kyse sitten äidistä tai isästä. Boksia meillä ei ole.

Suihkussa käyn aamulla tai illalla. Yleensä pojan ollessa nukkumassa. Oli isä kotona tai ei.


Nynny - 18.09.2009 - 16:21

Meillä hoidan 95%. Mies leikittää 15 min per päivä keskimäärin, juuri työaikataulun takia. Usein laps jo yöunille menossa kun tulee kotiin. Viikonloppuisin, pääsen tunnin jumppaan. Lisäksi saattaa tuolloin viedä kävelylenkille (tehnyt muutaman kerran 6 kk aikana), jotta saan opiskeltua. Yösyötöt hoidan yksin ja mies nukkuu korvatulpilla.


minä - 18.09.2009 - 16:31

meillä sitten kun mies tulee töistä,hän lukee uutiset,tai muuta vastaavaa tekee koneella,käy suihkussa,nukkuu päiväunet.sen jälkeen mulla ois mahdollisuus tehdä mitä vain. yleensä mulla onkin joka päivä joku liikuntaharrastus,tai vähintään kyn yksin lenkillä jos ei muuta. miehellä on 2 kertaa viikossa liikunta harrastus ja sillon täkkön saattaa käydä jollakin kaverilla tai muuta sellasta. usein kuitenkin on iltahommia työn puolesta,ja silloin ei voi lapsen kanssa olla,mutta silloinkin pyrin järjestämään lapsen vahdin että itse pääsen harratuksiin. ja niistä tulen pitämään kiinni,liikunta pitää mut täysjärkisenä ja siitä en luovu! viikonloppuisin mies on aamut enemmän lapsen kanssa niin saan itse nukkua.


tweety87 - 18.09.2009 - 17:43

Olen ihan tyytyväinen miehen osuuteen. Hän tulee töistä noin klo 15 joka päivä jonka jälkeen on mielellään muutaman tunnin tytön kanssa + nukkuu hänen kanssa yhdessä päiväunet. Iltaisin yleensä käy salilla, mutta antaa myös minun tehdä mitä huvittaa. Öisin ei ole enää tarvetta kummankaan heräillä (tyttö 4kk), mutta silloin kun oli yösyötöt heräsi ja syötti kyllä jos pyysin mutta huomasin että valvon kumminkin vaikka isukki syöttäisi joten tein sen mieluummin itse ja annoin toisen nukkua.


Chala - 18.09.2009 - 18:05

Ihan tasapuolisesti molemmat hoidetaan ja seurustellaan tytön kanssa. Kohta kun pieniä on kaksi niin riittää jatkuvasti molemmille oma

Mies on päivät töissä ja työpäivän jälkeen haluaa olla lapsensa kanssa. Ei sitä tarvitse paljon pakottaa. Nyt kun on viettänyt isäkuukautta niin on tosiaan ollut paljon pienokaisen kanssa. Nousee usein aamulla syöttämään tytön että mä saan nukkua pidempään. Harmi kun menee kohta takas töihin..

Yösyöttöjä ei enää ole mutta ne hoidin yksin minä koska tyttö söi pelkästään tissiä ja nukkui meidän sängyssä niin helpostihan se siinä meni. Nykyään mies saa tytön paljon helpommin nukkumaan ja usein sen takia hoitaa noi iltarutiinit. Ja ihan vapaaehtoisesti


Eevis - 18.09.2009 - 18:13

Hoidan viikolla melkein pääsääntöisesti. Yö on kokonaan ollu mun hoidolla alusta asti. Onhan se mies niissä välillä yrittänyt auttaa, mutta jos poika huutaa niin ei se oikein ole isille rauhoittunu imetän ni sen takia yöt on kokonaan minulla, poika ei herää muuta kuin syömään. Joskus aina saan jotakin tehdä, mutta sanovat että miehet alkavat olla enemmän hoitamisessa mukana kunlapsi on vähän vanhempi...tiedä sitten. Kai sekin on niin mies kohtasta mutta usein tuntuu pitää sanoa että teetkö sitä tai tätä että tajuaa


Cindy T - 18.09.2009 - 19:53

Meillä ei mies ensin oikein innostunut lapsen hoidosta, mutta kun vauva alkoi hymyillä ja jutella, niin asia muuttui kovasti. Nyt on jo mua tyrkkimässä milloin minnekin että sais olla kaksistaan vauvan kanssa.

Mutta normaalina päivänä töiden jälkeen syöttää vauvan (vaikka imettäisinkin, mutta tämä syöttö menee siis pullolla)...siinä se melkein onkin, mitä ehtii. Öisin ei hoida ollenkaan, koska tarvitsee unta haastavan työn takia. Viikonloppuna kummatkin hoitaa ja kantelee tasapuolisesti.

Kyllä se arki menee mullakin ihan vauvan hoitamiseen, voi unohtaa kaikki omat haluamiset. Kun vauva on untenmailla, teen juttuja mitä pitää tehdä ja joskus on aikaa tehdä mitä haluaa, kuten nyt.


Raakku - 18.09.2009 - 20:45

Meillä isä on alusta asti ollu pojan kanssa tosi paljon. Vauvana syötti yöllä vaikka kävi töissä jos vaan heräs kitinään (useimmiten mä heräsin helpommin ja syötin), viikonloppuna vuoroteltiin.

Nykyään arkisin mies kaappaa pojan itselleen vähäksi aikaa heti kun tulee töistä kotiin, hengähtää sitten myöhemmin hetken, kattoo uutiset ja juo kahvin. Sen jälkeen taas touhuilee loppuillan pojan kanssa, syöttää iltapalan ja laittaa nukkumaan. Myös aamut on isän ja pojan yhteistä aikaa jos poika vaan ehtii herätä ennen kuin mies lähtee töihin. Ihan pyytämättä tuo systeemi on vakiintunut käyttöön.

Poikkeuksena tietysti miehen työreissujen ajat. Niiltä palattuaan on vieläkin aktiivisemmin pojan kanssa.

Ei valittamista.


Nordea - 18.09.2009 - 21:01

Meillä mie käyn töissä ja mies on tytön kanssa! Ilta sitten kun pääsen töistä ollaan molemmat tytön kanssa! Ja tottakai päästetään toinen vessaan tai suihkuun rauhassa jos tarvetta Onneksi ei oo mitään kinaa hoidosta, vaan kaikki luonnistuu itsestään


- - 18.09.2009 - 21:55

Hyvin vähän aluksi osallistui lapsen hoitoon, mitä enemmän ikää sen enemmän on viettänyt aikaa lapsen kanssa, lapsi oli lähemmäs yhden kun isä oli yksin yön lapsen kanssa kotona.


ihan - 19.09.2009 - 01:11

tilanteen mukaan, joskus kuitenkin isukillakin helppoja työpäiviä ja ehtiihän hän lounaan ja kahvitauon pitää ja jos meillä kotona ollut koko päivän itkua eikä äiti ole ehtinyt edes kunnolla syömään, ottaa isä kyllä samantien töistä tullessaan vauvan hoitoonsa, että äiti pääsee syömään ja suihkuun ja juoda kahvit, sit loppuilta hoidetaan yhdes. ja kyllä mä joskus pyydän mieheltä yölläkin apua jos tunnen sitä tarvitsevani. ja kyllä mies auttaa. ymmärrän kyllä jos mies on se joka töissä käy että hänen täytyy saada nukkua että jaksaa töissä mutta ihan yhtä lailla täytyy pitää huolta siitä äidin unesta että äiti jaksaa hoitaa lasta kotona. koitetaan tehdä kompromisseja niin että koko perheellä hyvä olla. tosin nyt tuli olo että taidan vaatia mieheltä aika paljon verrattaen teihin muihin...?!mies kyllä itekin haluaa ja en edes ymmärrä miksei osallistuisi mahdollisimman paljon oman lapsensa hoitoon...


Koppis - 19.09.2009 - 22:26

Kun mies kävi töissä, hoitovastuu oli aika pitkälti minulla. Iltaisin pari tuntia isä oli mukana, mutta ei ihan joka ilta. Yöheräilyt olivat ensimmäiset puoli vuotta pelkkää imetystä, joten siinä ei miehestä apua ollut. Kun tyttö aloitti unikoulun puolivuotiaana, mies alkoi hoitaa kaikki yöheräämiset, vaikka kävikin töissä. Samalla yllättäen alkoi myös viihtyä tytön kanssa hereillä ollessa Aina kun olen halunnut, olen saanut "omaa aikaa"

Nyt minä olen töissä ja isä hoitovapaalla. Isä ottaa päävastuun usein myös iltaisin. Eli selvästi ollut hyötyä siitä, että on sanut rauhassa ilman minua opetella toimimaan tytön kanssa. Toisaalta nyt tyttö ei enää olekaan mikään pieni vauva, joten ehkä isänkin helpompi tietää, mitä tehdä

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|