Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Endometrioosista ajatustenvaihtoa

Maalisäiti09 - 18.09.2009 - 10:55

Siis omaa mahaa. Koskee ja koskee. Välillä ei koske. Tuolla alempana olikin jotain keskustelua mahakivusta. En osaa sanoa onko tämä taas sitä hiton endometrioosia, joka hetken jo uinuikin tuossa synnytyksen jälkeen. Vai onko jotain suolistoperäistä.

Mutta siis inhottavaa pistoa tuntuu vasemmalla puolella alamahalla ja sitten aivan alhaalla. Sellaista pientä paineentunnettakin. Inhottavaa! En usko että umpparikaan on.

Toisaalta... samanlaista oli vuosi sitten kesäkuussa, kun hedelmöitys oli tapahtunut. Mutta ei ehkä kummiskaan, kiertopäivä on 17. tänään. Plaah...

Jos ei mee ohi, niin sitten lääkäriin.

Eli nyt vasta itse asiaan:

Miten muilla, joilla endometrioosi, mennyt synnytyksen jälkeinen aika? Onko tullut takaisin vai pysynyt poissa?

Itseltäni leikattu -06 ja toinen munasarja myös klipsattu.

Synnytyksestä on nyt 6kk aikaa (tasan )


VASTAUKSET:


Tiitu82 - 18.09.2009 - 13:32

Mulla ainakin toistaiseksi pysynyt poissa (koputan puuta..). Mutta toisaalta kun ei menkkojakaan ole vielä ollu, että saa nähdä kuin käy.. Minulla myös -06 leikattu (jos en nyt ihan väärin muista vuotta) ja oireili tosi pahana kunnes raskaaksi tulin. Sillonki yritti muistutella välillä olemassa olostaan.

Synnytyksen jälkeen ei siis ole pahemmin oireita ollut, joskus viiltää ja pistää vanhaan malliin. Mulla on Cerazette-pillerit määrätty ihan endometrioosin kurissa pitämiseen.

Mutta toivotaan, että pysyy sullakin poissa


Chala - 18.09.2009 - 18:10

Mulla paheni kivut ihan järkyttävän paljon synnytyksen jälkeen. Pakko sanoa että jo isosti siitä syystä oon onnellinen ettei jouduttu kamalan kauaa toista yrittämään, oli nimittäin aika vaikee olla..

Mut on leikattu -04 eikä silloin saatu kaikkea pois vaan suoraan sanoi lääkäri että laparotomia on edessä jos kivut käy sietämättömiksi. Ei ihan houkuttanut ja hammasta purren kävi se ihana ihme -08 että saatiin viimein esikko alulle.

Raskauden aikana mulla oli supistuksia tosi varhaisesta vaiheesta ja äitiyspolin lääkäri, ja jälkeenpäin myös neuvolalääkäri, sanoi että endometrioosi voi oireilla raskauden aikana aiheuttaen tuollaisia ongelmia. Joillain se kuulemma rauhoittuu ja joillain se taas pahenee, mulla ilmeisesti jälkimmäistä..

Mutta nyt siis onnellisesti odotetaan toista ja vähän kauhulla odotan että mitä sitten tämän jälkeen. Se jää nähtäväksi.


Tilli - 19.09.2009 - 16:53

Mulla on ollu vasta yhet menkat synnytyksen jälkeen (mistä nyt 9kk) ja ne oli niin niukat ja kivuttomat et selvisin yhdellä buranalla ja parilla paracetamonilla!!! Tiedä sitten oliko sen takia et vasta ekat menkat pitkän tauon jälkeen mut toivon et pysyis kurissa kivut tästä eteenpäinkin.

Ennen raskautumista endoa hoidettiin hormonihoidolla (GnRH-antagonistit).

Maalisäiti, onko sinulla toiveissa uusi raskaus tai voisiko se olla mahdollista? Jos ne kivut johtuisi siitä... Toivotaan ettei oo endoa! Endokivutkin tuntuvat varmasti eri lailla eri ihmisillä kun pesäkkeet voi olla eri paikoissa joten en osaa verrata omiin kipuiluihini.


ap - 21.09.2009 - 13:17

Toiveissa on uusi raskaus. En usko kuitenkaan, että näin onnellisesti olisi käynyt. Tuota esikoista yritimme pitkään...

No pitää ilmotella tänne miten kävi..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|