Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

lokakuu 2008

monstera - 18.09.2009 - 09:46

Vasta nyt huomasin että alempana oli ketju lokakuisten kuulumisista. Siirrän sen tähän ylemmäs!

Meidän tyttö on alkanut nyt kiippeillä tukea vasten, ei vielä ihan seisomaan pääse mutta polvilleen hyvinkin. Hän ei konttaa mutta ryömii sujuvasti ja heiluu konttaus- ja karhukävelyasennoissa joskus yhdenkin käden varassa. Mahtaakohan ruveta suoraan kävelemään?!

Neuvola meillä oli viimeksi kesäkuun alussa ja seuraavaksi 1-vuotispäivän jälkeen joten mittoja en tiedä, mutta isolta tuo jo näyttää ja painavalta tuntuu. Ruoka on ennen maistunut tosi hyvin mutta nyt on alkanut tökkimään. Mahtaakohan ylähampaat vaivata? Tyttö voisi elää pelkillä puolukoilla, riisikakuilla ja tissimaidolla.

Sanavarastoon kuuluu komento "Anna, anna!" ja sitä käytetään ahkerasti. Hän osaa mm. pyytää musiikkia ja säätää äänenvoimakkuutta - mutta toistaiseksi onneksi vaan hiljaisemmalle .

Mites muilla 1-vuotisjuhlien valmistelut? Meille on aika isot kemut tulossa kun mulla on niin iso suku. Tarjoiluna on keittoa ja täytekakkua.


VASTAUKSET:


johanna77 - 18.09.2009 - 10:12

meidän neiti kiipeää myös tukea pitkin ja työntökärry on kova sana Menee sen kanssa tosi lujaa ja myös mopon kanssa...mopo on vaan herkempi kaatumaan taaksepäin kuin tuo työntökärry. Tyttö seisoo ilman tukea myös aika kauan, ei varmaan kävelemään lähteminen oo kaukana...rappuset on pop...meillä on kotona ala ja ylös rapput niin ovet saa olla kiinni, muuten hän on siellä ennen kun ehtii kääntämään päätä
Sanoja ei vielä tule oikeestaan yhtään, yks aamu tais tulla ättä...en oo varma. Hän kyllä kovin "höpöttää" yksikseen kun touhuaa

Meillä on tulossa aika pienet juhlat, sukua ei oo paljon...täytekakkua ja jotain suolasta ajattelin leipoo.

Mites muuten muilla päikkärit....kahdet vai kolmet?? meillä yleensä kahdet, toiset noin tunnin ja seuraava ihan vaan 15min torkut...tänään herättiin vasta puoli 8 joten tänään taitaa mennä yksillä päikyillä...


monstera - 18.09.2009 - 10:26

Meillä on yleensä kahdet päikkärit. Maksimissaan toiset voi olla puolitoista tuntia.


Jembbuli - 18.09.2009 - 11:03

Meillä myös neiti kiipeilee kovin..tosin enemmän koittaa jo päästä soffalle. Taaperokärryn kanssa meno on aamupäivisin hyvää ja iltapäivisin jo niin hurjaa touhua, että on pakko takavarikoida se!
Meillä ei ole vielä ollut koskaan yksiäkään päikkäreitä, joten ollaan ilmeisen kummallisia Ei ole neiti vaan nukkunut; ei synnärillä, ei autossa, ei rattaissa, ei sylissä, ei niin missään! Yöt sitten nukkuukin sitäkin paremmin onneksi! Tai viime yönä kyllä oli jotain pientä napinaa, mutta näyttää olevan taas hammas tulossa..yhdeksäs lajissaan! Meillä on hurja vauhti hampaiden kanssa, tai siltä meistä vanhemmista ainakin tuntuu, kun parhaalla viikolla on tullut kolme hammasta kerrallaan! On muuten ollut hieman raskasta toisinaan! Ja yöunet meillä kestää siinä 22-09 ja hyvällä tuurilla saattaa neiti mennä nukkumaan jo 21.30!
Meillä neiti puhuu jo paljon; meillä kun liikkeelle lähdettiin vasta tuossa yhdeksän kuukauden iässä! Seitsemän kuukauden iässä meillä alkoi äidin huutaminen ja anna-käskyt käsi ojossa! Nyt puhelee paljon..tietenkin myös omiaan, mutta kovin toistaa kaikkia sanoja ja saa kyllä jo tahtoaan selvitettyä puhumalla!
Yksivuotissynttärit on vielä hieman hakusessa, koska mulla on laskettu aika aikas pian, enkä tiedä olenko synnärillä vai kotona synttäreitä järkkäämässä Joten vietetään synttärit varmaan suosiolla vasta muutaman viikon myöhässä, mahdollisesti jopa ristiäisten yhteydessä.
Sellasta meillä!


tanja - 18.09.2009 - 12:11

ei meilläkään ole kun yhdet päikkärit.kestävät yleensä 1.5tuntia.nyt kun kipeenä,niin nukkui eilen jopa 3 tuntia.mutta yöunet sitten nukkuu 21-08 yhtäsoittoa.

1-vee synttärit sitten ens kuussa jossain vaihees.meillä molemmilla iso suku,mutta ei olla kyllä koskaan sukulaisia pyydetty synttäreille tai ristiäisiin...minusta outoa olisi....täällähän olisi sitten synttäreillä n.300 henkeäollaan kyllä paljon tekemisisssä ja läheisiä sukulaisten kanssa,mutta lasten synttäreille kutsutaan kummit,isovanhemmat,tädit ja sedät.(siis lapsen tädit ja sedät).pari todella läheistä kaveri pariskuntaa myös lapsineen.isommilla lapsilla on sitten kaverisynttärit erikseen.
nyt pitääkin soittaa muuten 1-vee kuvaukseen aikateenpä sen heti.


Jembbuli - 18.09.2009 - 13:00

Pitääpä vielä kirjoittaa, ettei meillä ainakaan ole tarkoitustakaan viettää suuria synttäreitä..samat pakolliset porukat ajateltiin kutsua kuin tämän tulevan vauvankin ristiäisiin. Siksi olisi helppo yhdistää nämä meidän pirskeet. Tietty esikon ykkösiä vietetään jonain valikoituna aikana myös "kavereiden" kesken, mutta enpä ajatellut kauheaa stressiä ottaa!!!


Illusion85 - 21.09.2009 - 17:34

Meillä ei vielä seistä tukea vasten, eikä edes kontata, ryömitään vasta, tosin vauhdilla.. , istumaan sentään noustaan. Tissittelyt pikkumies päätti tosin lopettaa jo kesäkuussa.. osaa sanoa äiti, kakka, kukka, iti... synttäreiden järjestelyt vasta aluillaan kun lokakuun loppupuolella vasta synnytty..kahdet päikkärit nukutaan vielä.. tosin nyt kun tässä kirjoittelen niin huomaan että tuolta makkarista kuuluu vielä ääniä, eli ei näköjään vielä sit nukahdettukaan..


kuutamo - 21.09.2009 - 18:41

moikka! Meillä seisotaan tukea vasten ja kävellään sivuttaisaskelia ja eteenpäin tukea vasten. Seisotaan pieniä hetkiä ilman tukea. Puhutaan joitakin sanoja, äiti, äippä, pappa, mamma, anna, ota, kukka, kakka, ankka...

Meillä tulee isot juhlat vaikka suku on pieni... (tai pieni ja pieni...) sillä poika viettää sitä kuulua 1 vuotispäivää ja minä 30vuotis päivää... kutsukortteja pitäis alkaa väsään.... Toisaalta hyvä että ovat samaan aikaan, ei tartte kaksia kemuja järjestää ko menevät samalla kakulla...

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|