Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Maaliskuisten vauvojen ja miksei muidenkin äipät

Kysmeli - 18.09.2009 - 09:12

Puolivuotias poikani tuolla tuhisee sängyssään ja milessäni pyörii uusi raskausaika.Onko muilla jo sen suuntaisia haaveita? Itseä mietityttää jaksaminen, kun nyt vasta on yöllä saanut nukkua.Mutta niinhän se on, että kyllä hätä keinot keksii.Mulla on takaraivossa myös se ajatus,että ikä pukkaa vastaan jos kovasti odottaa.Täytän ens vuonna 34.Ihanaa on ollut yhden vaavin kanssa ja kauheeta ei olisi jos en toista saisi, mutta mieheni kanssa ollaan vauvasta puhuttu ja olisi ihanaa kokea raskaus uudelleen ja sitten mahdollisesti synnyttää.Mulla oli preätilan vuoksi viimeksi sektio ja vaikka siitä jäi hyvä mieli, niin tuntuu kuitenkin nyt vähän siltä kuin jotakin lisi vielä tekemättä.Mutta jos syystä tsi toisetä sektiolla syntyisi toinenkin niin ei se mitään!Niin kaipaan vissiin tukea tähän päätöksen tekoon, kun vähän näyttää mietityttävän tuo pienehkö ikäero ja sitten taaperon kanssa jaskaminen raskausaikana...


VASTAUKSET:


jemoo - 18.09.2009 - 09:44

Huomenta sinne !

Mulla on ollut vauvakuume tässä jo pidemmän aikaa ja ollaankin oltu ilman ehkäisyä, "saa tulla, kun on tullakseen"-periaatteella. Kyllä itseänikin vähän stressaa pian mahdollisesti uusiutuvat yöheräämiset ja toki lasten pieni ikäerokin, onhan tää meiän tällä hetkellä 6kk kuitenkin vielä ihan VAUVA. Mutta, tiedän myös sen, että varmasti pärjätään!


Vadelma - 18.09.2009 - 09:51

Täällä yksi toivotun pikkusisaruksen odottaja, kevätvauvaa siis odotellaan ja esikoinen pian 7kk. Ite oon saanut täältä ainakin monta kannustavaa kokemusta ja kertomusta pienestä ikäerosta, ja itsekkin hyvällä mielellä odotan tulevaa. Alkupahoinvoinneissa mulla on ollut miehestä suuri apu, vaikkei tuo muuten ole ehkä kaikkein ymmärtäväisintä sorttia näissä raskausoire asioissa! Imetätkö vielä esikoista? Itse en enää imetä, kun esikoinen lopetti itse imemisen ollessaan 4,5kk maidontulon oleellisesti vähentyessä. Imettäessähän tilanne on sitten jonkin verran raskaampi, joskaan ei mitenkään mahdoton.


Kysmeli - 18.09.2009 - 09:56

Niin, meillä on just vasta alotettu kiinteet, enkä tahtois vielä imetystä lopetaa...mites sen maidon kans käy jos tärppää?Loppuuko?


oi - 18.09.2009 - 10:03

pakko vastata vähän toisinkin eli mun vauveli syntynyt huhtikuussa.. eikä toista lasta ole todellakaan haaveissa.. nostan kyl todellakin teille hattua jos jo nyt haaveilette toisesta lapsesta. mä luulen, et jos toisen lapsen joskus haluan ni saatan alkaa 10v päästä haaveilemaan iltatähdestä eikä meillä mitenkään hirmu vaikeeta ole, mut ei ole mua varten.. vaikka joskus haikeudella katselenkin niitä oikeesti pikkuisia nyyttejä


Kysmeli - 18.09.2009 - 10:08

En usko,että itekkään olisin toista haaveilemassa jos olisin kymmenen vuotta nuorempi!Tunnen kyllä monia, jotka yli nelikymppisinä saivat lapsia, mutta itse en taas siitä haaveile. Jokainen tavallaan.


Vadelma - 18.09.2009 - 10:09

Itselläni on huono kokemus raskaudesta imetyksen aikana, sillä sain keskenmenon ennen tätä nykyistä raskautta, eli sillon kun vielä esikoista imetin. En osaa sanoa vaikuttiko se maidontulon vähenemiseen, kun mulla tilanne oli se että se olis varmaan vähentynyt muutenkin. Mutta tuon tilanteen aikaan luin netistä paljon tietoa imetyksestä raskausaikana ja kyselin neuvolasta, ja sain yleisesti ottaen semmosen kuvan että imetys on ok, niin kauan kun ei esiinny verenvuotoa. Imetystä raskausaikana verrattiin mm. kaksosten imettämiseen, eli kun vauva mahassa ottaa omansa ja sit vielä imetät esikoista. En kuitenkaan usko että imetyksellä oli vaikutusta keskenmenooni, koska mulla ei koskaan alkiota vatsassa näkynyt (en myöskään joutunut mihinkään leikkaukseen/tyhjennyksiin.) Mutta kyllä kieltämättä vakaammalla mielellä odotan nyt, kun en imetä. Tää on nyt tietenkin semmonen juttu että päätät itse mitä teet, mä oon ainakin pienen ikäeron kannalla, mutta omien voimien ja toiveiden mukaanhan sitä ilman muuta kannattaa toimia!


Vadelma - 18.09.2009 - 10:15

Niin ja pakko sanoa vielä, että itselläni ei ikä tule olemaan este vielä vuosikausiin, ja silti haluan lapset pienellä ikäerolla Että näin


sania - 18.09.2009 - 13:48

Niin, meillä tuhisee kans tuolla maaliskuussa syntynyt poika ja toisessa huoneessa 1v10kk:n ikäinen tyttö. Täytän kohta 34v ja hyvin on jaksanut kahden pienokaisen kanssa vaikka molemmista raskausajat olivat todella karseat. En siis tarkoita hieman karseaa vaan todella kauheita raskauksia. Ja silti taapero voi hyvin ja sain hänet hoidettua.

Kyllä se taaperon hoito onnistui jotenkin ison mahan ja kipujen kanssa, mutta mieheni teki kyllä töiden jälkeen enemmän hommia kotona kuin minä eli tukea ja apua tarvi kyllä. Ja jos olisin halunnut, niin olisin saanut kodinhoitoapua kunnalta tai sitten kunta olisi ottanut tytön päivähoitoon. -En halunnut kun hoitoon vienti olisi ollut viiden jälkeen aamulla.

Ehkä kurjinta oli joskus, kun tyttö olisi halunnut minun nukkuvan kanssaan. Ei onnistunut. Hän ei tietystikkään tajunnut silloin että masussa on vauva ja yritti hyppiä ja leikkiä päällä eli isin tehtäväksi jäi tarvittaessa tytön kanssa nukkuminen.

En antaisi pois kumpaakaan ja hyvin menee


Kysmeli - 18.09.2009 - 14:11

Kiitos Sania viestistäsi, joka on realistinemn, mutta rohkaiseva.On se jännää miten tämä nyt mietityttää kun vielä pari kuukautta sitten olisin ollut heti valmis!Kysyisin sinulta vielä, että imetitkö esikoistasi raskausaikana?Meillä ei vieroitus vielä tunnu hyvältä ajatukselta.Olen nauttinut imetyksestä ja poika vasta maistelee kiinteitä.Voihan mieli muuttua tai keho kehoittaa vieroitukseen raskauden myötä, mutta toistaiseksi tahtoisin imetystä jatkaa.


Annie - 18.09.2009 - 20:41

Täällä tyttö 6 kuukautta ja toisesta varmoin mielin haaveillaan. Yksi kemiallinen (?) raskaus synnytyksen jälkeen takana ja toissapäivänä alkoi menkat, että jospa tästä hormonitoiminta palautuisi pikkuhiljaa, jotta voisi ihan tosissaan ruveta haaveilemaan. Mulla ei ikä ole syynä, vaan muuten vaan halutaan sisarus pienellä ikäerolla. Olen läheltä seurannut kolmen alle 4 -vuotiaan (+ yksi isompi) kanssa elämistä ja kyllähän se raskasta on, mutta uskon, että pärjättäis useamman pienen kanssa. Kun on nähnyt, miten sisarukset leikkii yhdessä, halii ja hoivaa toisiaan (ja välillä sit tappelevat urakalla), niin pidetään sitä niin positiivisena asiana, että ajatus väsymyksestä jää kyllä taka-alalle. Tottakai riippuu tosi paljon lapsistakin, mutta täällä kyllä uskotaan kovasti kahden pienen kanssa pärjäämiseen. Yksin ei varmasti jaksas, mutta tiedän, et mies on tosi suurena tukena aina. Eli jos uudesta raskaudesta todella haaveilet, niin mie kannustaisin rohkeasti yrittämään

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|