Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

se ikuinen haalaripulma

tuunu - 17.09.2009 - 21:25

Olen pohtinut ja miettinyt ja pähkäillyt, mutta en saa tehtyä päätöstä. Lopputalveksi on toppahaalari odottamassa, mutta nyt se on vielä liian suuri ja lämmin. Kuinka kauan vedenkestävällä välikausihaalarilla pärjää? Sinne alle pistettäväks mulla olis fleece- ja villahaalarit. Noi on kuitenkin sen verran hintavia, ettei viittis tehdä vikaostosta ja kirppariltakaan en ole sopivaa löytänyt.

Nytkin ärsyttää, kun tuli alesta ostettua Lassien 74cm haalari alkusyksyyn, mutta se on käynyt jo pieneksi, vaikka tyttö on 75cm. Tuntuu olevan vielä tuota "baby-mallistoa" noi 74 senttiset, siis auttamattoman lyhyet lahkeet ja hihat.


VASTAUKSET:


Piki78 - 17.09.2009 - 21:36

Niin kauan kuin lapsella on siinä lämmin Pue lapsi sään mukaan ei se kalenteri aina totuutta kerro Meidän vauva on niin pieni, että suht kevyellä varustuksella pärjää vaunujen uumenissa, kun päällä on paksu peitto ja jalkasuoja(vai miksi sitä kutsutaan?). Kunhan päässä on kypärämyssy ja paksumpi syyspipo. Siirryn teddyhaalariin, kun sää niin sanoo. Tänään esim. vauva oli hieman hikinen kun nostin päiväunilta takaisin sisälle. Päällä oli sisävaatteiden lisäksi villavaatteet


tuunu - 17.09.2009 - 21:39

No niinpä tietenkin Ei vain ole mitään kokemusta siitä, että kuinka paljon liikkuvalla vauvalla/taaperolla pitää olla päällä verrattuna vaunuissa köllivään. Ja kun nämä talvetkin ovat nykyään mitä ovat.


Lily - 17.09.2009 - 21:46

Täällä painitaan samojen asioiden kanssa ja oon todennut, että parhaiten tietää kun välillä ulkoillessa kokeilee lapsen käsiä ja jalkoja, että ovatko lämpimät. Näin sitten voi vähentää tai lisätä vaatetusta ja tietää seuraavan kerran samoissa olosuhteissa mitä laittaa päälle.

Meillä ongelmaksi muodostaa varmasti vielä talvipukeutuminen, kun tyttö on tosi kuumaverinen ja nytkin on aina vähemmän päällä kuin monilla muilla lapsilla.


Raakku - 17.09.2009 - 21:51

Mä olen paininut saman ongelman kanssa kun ei ole oikein kokemusta siitä millasia talvet on täälläpäin.

Päädyin sit ostamaan vielä vk-haalarin kun toppakeleihin on kuiteskin aikaa... Meinasin että vois pitää sitä vielä suojasäilläkin talvella kun laittaa sopivasti alle vaatetta, siis villaa. Tänään oltiin illalla ulkona niin että alla oli ihan vaan body ja verkkarit ja poika tuntui tosi lämpimältä sisälle tullessa vaikka rannassa tuulikin ja äiti paleli ulkoilupuvussaan.

Harmi vaan että ne on niin lyhytikäisiä, toikaan ei enää keväällä mahdu pojalle mut seuraava koko olis ollu niin iso että poika ei olis päässy liikkumaan siinä teltassa.


tuunu - 17.09.2009 - 21:54

hmmmjoo. Kai mä ostan 80cm välikausihaalarin ja katotaan miten pitkään sillä pärjää. On kaapissa kuitenkin sitten toi isompi toppahaalari ettei ihan vaatteitta jäädä vaikka kylmä yllättäisikin. Siinä liikkuminen vaan on varmasti pidemmän päälle turhan vaivalloista.


tuunu - 17.09.2009 - 21:55

Eli siis peesaan Raakkua. Nyt kun näin sunkin viestisi


kuutamo - 17.09.2009 - 21:59

mun palstailu täällä on jäänyt aika vähiin, mutta kiva kun vanhoja tuttuja täällä bongaa heti ku käväsee...

Meil myös sama ongelma... poika hoidossa päivät... pjalla tänään kylmät kätöset, vaatekertoja varoiks hoitoon useita on mukaan laitettu jotta voivat pukea sään mukaan... tänään sit kyselin pukeutumista ja ehottivat että haalaripuku olisi kätevämpi... meiltä löytyy kotoa jo tuo välikausihaalari, eli vettähylkivä puku, siinä ei vaan tahdo olla vuorta juur nimeksikään, eli tartteis varmaan jonkun fleecepuvun alle. Sain edullisesti keväällä poistomyynnistä seppälästä. Ostin ihan 80cm, ei ainakaan käy pieneksi ihan heti ;D


Pami - 18.09.2009 - 10:55

Meillä Remun 74-senttinen puku ja se on kyllä tytölle vielä iso. Luulen, että ainakin Remulta koko 80 voisi mahtua keväälläkin. Kannatta sovittaa! Meillä serkkutytöllä sellainen on käytössä nyt ja on vielä aika reilu (ikää 1.5 vuotta) ja tyttö on pidempi kun meidän muksu. Remu halvempi kuin Reima ja pitää vettä kainaloista alaspäin. Meillä sitten kirpparilta löytynyt 80cm sadetakki tarvittaessa käytössä.

Mä olen laittanut tuonne puvun alle tuulen ja lämpötilan perusteella lisää vaatetta. Villapuvun tai fleecepuvun kanssa pärjäilee varmaan sinne pakkaskeleille saakka. Nyt meillä on ollu päivällä alla sukkahousut, body ja tarvittaessa housut ja huppari.

Välikausihaalari on kätevä, koska sen kanssa voi mönkiä ja istua märässäkin. Pitää vettä ja tuulta. Juniorissa on kaikki välikausihaalarit alennuksessa! Vaunuissa nukuttaessa tuo haalari ei ole kaikista paras, koska ei hengitä niin hyvin. On kuitenkin välillä käytössä myös päiväunilla.


just - 18.09.2009 - 12:04

Välikausihaalaria kyl saattaa olla vaikee nyt löytää...ne kun myytiin puoleenhintaan kesänpäätteeksi pois,mulla on muutama ystävä etsiskellyt niitä kovasti kaupoista.


huutonetistä - 18.09.2009 - 14:28

löytyy edullisia uudenveroisia haalareita

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|