Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

juoma kiinteiden kanssa

oho - 17.09.2009 - 13:56

Meillä alotettiin kiinteiden syönti 4 kk. Ja silloin tuo neuvolan täti sanoi että anna kiinteiden kanssa muutama hörppy vettä mukista. Maitoa sitten erikseen välipalana. Mutta nyt kun olen lueskellut niin moni antaa kiinteiden kanssa maitoa. Onko teillä siihen joku syy?Vai höpöttiköhän tuo neuvolantäti taas omiaan... Ei kyllä perustellut et miksi vettä.


VASTAUKSET:


nii - 17.09.2009 - 14:31

no miks maitoa?siis jos imetät niin se on ihan hyvä juoma pelkästään jo.annat vähän sen jälkeen kun on syönyt kiinteitä. itse annan vettä sillon kun muistan antaa (siis ruoan yhteydessä) syy siihen lienee ihan selvä,ettei olis niin kuivaa syödä pelkkää ruokaa..mutta alle yks vuotias ei välttämättä tartte mitään muuta juomaa kuin maito. ja en kyllä antaisi sitä kiinteiden yhteydessä itse,söisi vain huonommin ruokaa kun haluaisi maitoa kuitenki vain juoda..


monstera - 17.09.2009 - 14:37

Mulle taas neuvottiin että pelkkä tissimaito riittää ja vettä vaan helteellä ja ummetuksen aikana. Ruoka menee alas silti hyvin. Äitini on koittanut tytölle joskus antaa ruokajuomaa muttei se oikein mene kaupaksi.


Raakku - 17.09.2009 - 14:49

Meille perusteltiin vesi ruokajuomana sillä että turha täyttää ruokailun yhteydessä maha maidolla kun ei sitten ruoka välttämättä maistukaan. Vesitilkka syönnin jälkeen huuhtelee suun ruuan jäljiltä ja auttaa mahdolliseen ummetukseen.


Annie - 17.09.2009 - 15:08

Meillekin sanottiin, et pelkkä maito riittää juomiseksi. Annan tytölle (6 kuukautta) ensin kiinteitä ja sit perään tissimaitoa (joskus saattaa olla vähän taukoa ennenkun maidon saa). vaikka soseita ei enää menis, niin maitoa menee yleensä päälle aina jonkin verran. Yöllä annan välillä pullosta vettä, kun yritän opettaa, ettei yöllä enää kovin montaa kertaa söisi. En sit tiedä, onko korviketta syövillä vauvoilla asia erilailla.


Kaisa_kissa - 17.09.2009 - 15:08

Meillä annetaan vettä ruuan kanssa. Syyksi se, että huuhdotaan suuta aika-ajoin, ettei poika täytä poskia soseella.
Lisäksi omasta mielestäni juoma kuuluu aterialle, vaikkei sitä litra tolkulla antaisikaan.

Niin ja kolmas syy on, että harjoitellaan jo nokkamukin käyttöä, että pikkuhiljaa totutaan juomaan mukistakin.


Weewee - 17.09.2009 - 16:56

Komppaan raakkua + että meille sanottiin hamaastarkastuksessa pojan ollessa 6kk, että on hyvä hampaiden terveydenkin takia ottaa ruokailun päälle vähintään tl vettä suun huuhtomiseen.

Myös sanoi että kun alkaa kiinteitä syömään enemmän ja sitten kun siirtyy muun perheen kanssa samaa ruokaan, niin janojuomaksi vesi. Ruoalla 1-2dl maitoa.


Aapeli - 17.09.2009 - 17:36

Meilläkin poitsu, 6kk, saa soseen jälkeen tilkan vettä juurikin suun huuhtomiseen ja nokkamukista juomisen harjoittelemiseen


ev - 17.09.2009 - 20:01

No meillä on aina annettu vettä ja nyt ei suostu juomaan muuta kun vettä ruoka juomana, toki hyvä että juo vettä niin vatsakin toimii paremmin mutta hankalaa alkaa 1v3kk opettamaan että juomaksi pitäiskin olla maitoa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|