Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Neuvolakuulumisia (lokakuiset -08)

Lily - 17.09.2009 - 11:43

Kylläpäs aika menee nopsaan, kun nyt täällä kirjoittelee jo syyskuisia -09.

Meillä oli tänään 11-kuukautisneuvola. Lähinnä paino- ja pituuskontrollin vuoksi, kun tytöllä ei ollut tullut painoa lisää sitten toukokuun ja pituuskasvukin on ollut vähänlaista (mittaa kyllä tullut koko ajan lisää, mutta vain vähän kerrallaan). Tänään sitten vaaka näyttikin pitkästä aikaa lisägrammoja, kun painoa oli tullut kuukaudessa 260 grammaa ja pituutta yli 2 senttiä! Neidin mitat ovat nyt siis 8940 grammaa ja pituus 72.5 cm.

Mitä kuuluu muille lokakuisille? Onko opittu uusia taitoja? Meillä tyttö nousi pystyyn kuukausi sitten ja nyt kävelee kovaa vauhtia tukea vasten eli työntää pahvilaatikoita, taaperokärryä, pientä pöytää yms. edellensä ja kävelee jo lujaa kyytiä. Kävelee siis lähinnä eteenpäin eli harvemmin kävelee esimerkiksi sohvan reunaa vasten vaan lähinnä juuri siten, että työntää edellensä jotakin. Sanoja yrittää kovasti sanoa ja osoittelee paljon asioita ja ymmärtää hirmuisen määrän sanoja. Hauska tilanne sattui toissapäivänä, kun oltiin autolla liikenteessä ja kyselin tytöltä mitä lehmä sanoo, mitä lammas sanoo yms. Kun päästiin koiraan saakka ja kysyi tytöltä mitä koira sanoo niin takapenkiltä kuului vastaus "vuh, vuh".

Tytöllä olisi myös kova halu syödä itse, mutta harvemmin kuitenkaan ruokaa päätyy suuhun saakka. Yleensä syödäänkin sitten niin, että syötetään mutta tyttö saa samalla poimia pöydältä kurkkua, porkkanaa, maissia yms.


VASTAUKSET:


tanja - 17.09.2009 - 15:33

meillä nyt tytöllä keuhkoputken tulehdus,tänään saatiin antibiootit muuten on iloinen,touhukas itsensä,yskä vain välillä häiritsee nyt nukkumista.olen nyt töistä pois tämän ja huomisen päivän.no,eiköhän toi lääkekuuri rupea auttamaan

meillä kanssa tukien kävellään joka paikkaan ja pari päivää sitten oppi itse menemään työntöauton päälle ja sillä myös eteenpäin se on nyt ykkösjuttu.
tavalliseen maitoon ollaan siirrytty ja pari kk on syönyt jo normaali ruokaa muutenkin.
mitat oli elokuussa 10,2kg ja 74cm.
kovasti kans sanoja tapailee ja osaa sanoa kissa,äiti,isi,mamma(= maito),lamppu(=ääppy),sammakko (=kakko)heppa (= eppu)
yöt nukkuu edelleen 10-11 tuntia yhtäsoittoa on nukkunut n.2kk ikäsestä asti näin.yhdet päiväunet nukkuu n.1.5-3 tuntia.syömään on myös hyvä.on aina ruokailun yhteydessä omakin lautanen ja lusikka kädessä.

tykkää kovasti leluillaan touhata ja varsinkin palikoita tiputella laatikkoon,ottaa pois ja tiputtaa uudestaan viihtyy hyvin itsekseen touhuissaan ja seuraa muiden touhuja.
nyt tyttö taisi herätäkkin,menenpä hakemaan ja ruvetaan muusin syöntiin ja lääkkeen antoon...
mukavaa syksyä!


kuutamo - 17.09.2009 - 22:09

Meillä kanssa kävellään tukea vasten, eteenpäin ja sivutain... Yritettään kiivetä sohvalle, osaa mennä potkutraktorilla eteenpäin, juo itse nokkamukista, yrittää syödä itse lautaselta... sanoja tulee äiti, äippä, pappa, emma (hoidossa emma-niminen tyttö), anna, heitä, pallo, kukka, kakka, ankka, kuka, tä?, ite,mamma (mummo), ja mitähä viel... nukutaan hyvin yleensä.... suussa 4 hammasta... itsekseen viihtyy kotioloissa mutta seurailee mitä muut tekee... tutkii aktiivisesti ympäristöä... kokeilee mitä saa ja ei saa tehdä... vilkas... jne...

KIVA OLISI KUULLA MUIDENKIN JUTTUJA!
HYVÄÄ SYKSYÄ KAIKILLE ENTISILLE (2008) lokakuisille!!!!!! <3


Illusion85 - 21.09.2009 - 21:53

Kummallista, meillä ei ainakaan mitään 11kk neuvolaa täällä treella.. =P poika kohta 11kk mut seuraava neuvola tosissaan vuoden iässä.. hmm?? säätetään??


Lily - 29.09.2009 - 15:59

Meillä oli ylimääräinen käynti, kun tytöllä painonnousun kanssa ollut ongelmia vaikka syö todella hyvin. Tosin me ollaan täällä maalla päästy muutenkin joka kuukausi käymään neuvolassa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|