Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Elokuussa -09 synnyttäneet...

tytti89 - 16.09.2009 - 19:45

Heissan!!

Mites olette jakselleet?! Täällä jaksellaan nykyään tosi hyvin! Ihan alussa oli tunteet aika myllerryksissä, ettei täysillä osannu tästä kaikesta nauttia, mutta nyt....on tää vauva-arki ihanaa!!! Tyttö on ollu tosi helppo vauva! Itkee vaan ku on nälkä..

Ristiäisetki ollaan jo pidetty! Pidettiin tytön ollessa kuukauden ikäinen. Nimeksi tuli Olivia Lilja Lyydia.

Maanantaina käytiin neuvolassa ja painoa oli 4780g pituutta 56cm ja pipo 39,5cm.(synt.3710g 51cm 36cm)
Eli hyvin ollaan kasvettu!

Pulloa on Olivia suurimmaksi osaksi saanut, joka päivä kuitenkin lisäksi imetän kun maitoa kuitenkin vähän tulee. Vihdoin olen sujut itseni kanssa imettämisen suhteen!! Alussa koko imetys-asia oli henkisesti tosi rankka..

Tulkaahan elokuiset kertomaan kuulumisianne!!


VASTAUKSET:


tytti89 - 16.09.2009 - 19:47

Eli meijän Olivia huomenna 6-viikkonen!!!


cheyenne - 16.09.2009 - 20:11

Meillä tulee 4vk täyteen sunnuntaina ja Iitulla sujuu oikein hyvin

Yöt menee mukavasti parilla syötöllä, hereillä olessa kuitenkin itkettää kovasti eikä oikein tiedetä miksi... just tässä mietittiin esim. Jekovitin vaihtamista siihen toiseen, kun tuolta alemmista luin että vois aiheuttaa ilmavaivaa.

Ensi viikko vähän jännittää kun mies palaa töihin... mulla nyrjähti häntäluu synnytyksessä aika pahasti ja liikkuminen, istuminen ja vauvan kanniskelu vieläkin vähän hankalaa. Saas nähdä miten menee.

Onnea matkaan kaikille elokuun lapsille!


hipsu87 - 16.09.2009 - 20:30

Moikka täältäkin!! Kiva kuulla että ootte jaksellu hyvin. Meillä vietetään rauhallista vauva-aikaa, poika on tosi rauhallinen... Syö, nukkuu, pissaa ja kakkaa välillä on sitten virkumpi ja kovasti haluaa seurustella Poika on kasvanut hurjaa vauhtia, huomenna täyttää kuukauden. Mäkin annan maidon pullosta, pari kertaa päivässä saatan imettää, alussa maito nousi rintoihin tosi hyvin, mutta sitten lopahti. En oo kantanu siitä huonoa omaa tuntoa, mun mielestä on pääasia kun lapsi kasvaa hyvin ja on terve!! Ristiäisiä ollaan suunniteltu ja ne järjestetään 11. päivä ens kuuta.

Nyt on tuo isovelikin jo tottunut vauvaan ja kovasti haluaa olla mukana hoitamassa sitä Ja mies on laittanut myös 100 prosenttisen panostuksen vaavin hoitoon ja saan nukkua päikkäreitä kun väsymys iskee.. Näin täällä meillä Kirjoitelkaa muutkin elokuut kuulumiset!!


emonen - 16.09.2009 - 21:30

Meilläkin sujuu oikein hyvin. Poika on viisiviikkoinen ja iloinen ja rauhallinen tapaus, tosin temperamenttiakin löytyy tarvittaessa. Paino nousi aluksi hitaasti pelkällä imetyksellä, mutta pienellä lisämaitomäärällä alkoi hyvään nousuun. Nyt koitetaan taas jo vähentää pullomaidon määrää. Imetyksen kanssa on ollut ongelmia (tekee kipeää), mutta tilanne on paranemaan päin. Tavoitteenani on päästä kokonaan irti pulloista kun koen sen niin hankalaksi. Ois paljon helpompaa vaan imettää.


neiti90 - 16.09.2009 - 23:29

heippa vaan kaikille meillä tyttö on jo 1,5kk ikänen reipas keskusteleva veitikka nyt viime päivinä on alkanu selkeämpi rytmi päiville, heräilee viim. 10 aamulla, sitte päivällä tissitellää 2-5h välein, riippuu miten nukkuu päivällä.illalla nukahdetaan yöunille 8-9 välillä ja heräillään 12-1 maissa syömään ja sitte taas puol 4 ja puol 7 syödään, eli periaatteessa vaan yks syöttö yöllä tyttö saa pelkkää rintamaitoa, öisin annan pullosta illalla pumpattua maitoa.meillä ristiäiset on lauantaina ja niitä järkätään ja jännitellään kovasti mä ite olen palautunu tosi hyvin synnytyksestä, ollaan miekkosenki kanssa jo päästy puuhiin ekan kerran 3vkoa synnytyksestä vaikka eppariki oli (parantu kuitenki tosi hyvin).j.tarkastuksessa mulla todettiin kohtutulehdus vaikka en mitään oireita huomannu, ainut miten lekuri hoksas oli kohdun aristus.meillä likka itkee vaan jos on nälkä ja kakka vaipassa, cuplatoneja alotettiin nyt vasta käyttää ja yölliset ähinät loppu sen siliän tien, eli selkeästi johtu ilmavaivoista(niitä kun riitti vaikka muille jakaa ja äänet eivät olleet PIENIÄ )


Lyra - 17.09.2009 - 00:37

heippis vaan kaikille, ihana kuulla teidän muidenkin kuulumisia! olis ihana useamminkin kuulla

meillä poitsu nyt 5vkoa ja pari päivää ja painoa jo 5940g ja pituutta 59.5cm eli lisää tullu 1650g ja 7.5cm (jos nyt oikein laskin)tosin neuvolan täti sano et onkohan synnärillä ihan oikein mitannu poitsun ku aika hurjalta pituus kasvulta tuo kuulostaa...meillä kans alotettiin viikko sit cuplaton ja on se ainakin hiukan helpottanut. imetys on alkanut sujumaan aika hyvin, mulla taasen on ollu ongelmana liiallinen maidontulo, siis et poitsu ei ehdi nielemään, meinaa "tukehtua" ja sit samalla imee paljon ilmaa massuunsa

ollaankos me ainut perhe jotka ovat myös valvoneet monen monta yötä?! välillä on onneksi parempiakin päiviä mut on myös aikoja kun poitsu huutaa yhteen menoon 1.5 vrk eikä mikään auta, ja sit ollaanki jo niin väsyneitä että itketään jo sitäkin mut silti ei osata rauhoittua unille. eli aika uupuneita ollaan mut jos kerrankin voi sanoa että hyvä kun miehellä tuli lomautuksia niin nyt sen voisi sanoa, jos äitikin sais edes jossain välissä hiukan levättyä maailman stressaavin ääni kuunnella, oman lapsensa itku mikä ei lopu millään vaikka ihan kaikkesi yrität kun niin haluaisi että kaikki olisi hyvin....snifff!


heluna - 17.09.2009 - 09:37

Meillä on mennyt suht hyvin kaikki.Poika tänään kuukauden vanha ja kasvaa hyvin.Kolme viikkois neuvolassa painoa oli tullut lisää kilo.5300g ja 57cm. Iso poika Multa loppui maidon tulo parin viikon jälkeen kokonaan ja siksi mennään pelkästään korvikkeella.Kolmen tunnin välein syödään n.120ml pullosta. Yöt nukkuu hyvin,herää vain syömään juuri tuon kolmen tunnin välein ja sen jälkeen nukahtaa samantien. Päivisin onkin sit eri homma.Aika kitinää ja sylissä haluaisi olla melkein kokoajan.Huomaa että hänellä on ilmavaivoja tai jotain kun yrittää oikein vääntää eikä mitään tule ja sen jälkeen kauhea itku. Cuplatonit ollut käytössä jo muutaman viikon ja aluksi tuntui että ne olisi helpottanut,mutta nyt tuntuu että pitäisi koittaa jotain muuta. Voisi koittaa relatippoja tai jekovitin vaihtoa muuhun d-vitamiiniin. Mitäs d-vitamiinia muilla käytössä???
Omasta voinnista sen verran että syön nyt jo toista antibioottikuuria epparihaavan tulehdukseen. Tuntuu ettei se parane lainkaan Tikit lähti pois ensimmäisenä päivänä kun pääsin kotiin ja siksi se varmaan onkin niin hirvittävän näköinen,yök
Tsemppiä kaikille ja hyvää syksyä!!!


neiti90 - 17.09.2009 - 13:09

Heluna: meillä on käytössä apteekin halvimmat tipat Dee-tipat eikä ne oo kyllä aiheuttanu mitään niitä säilytetään huoneenlämmössä.oon myös käyttäny likalla 2vkon ikäsestä asti d-tippojen lisäks relatippoja ja nyt vasta viime viikolla kun tyttö oli 1kk ja muutaman pvän alotin ne cuplatonit...eikös oo vielä jotain toisiakin cuplatonin tyylisiä tippoja??kannattaa niitä sitte kokeilla jos ei muut auta


sohviia - 17.09.2009 - 13:15

Lyralle: Meidän neidille tuli kolmessa viikossa syntymästä 5,4cm pituutta eli ihan hyvin voi pitää paikkansa vaikka hurjalta kuulostaakin


tytti89 - 17.09.2009 - 13:54

Heluna: Me käytetään Devitolia eikä ilmavaivoija oo tyttö huutanut kuin yhtenä iltana. Eli siis toi on sitä jääkaapissa säilytettävää.

Lyra: Teillä ihan mahtavan kokoinen poika! Muistanko oikein että sinä ja miehesikin olette kooltanne pitkiä? Saas nähä minkämittanen Oliviasta tulee kun minä 161cm ja mies 187cm.Onko teijän pojalla koliikki vai ilmaa tms itkee?

Me ollaan puolukkaa Olivialle syötetty kun on vähän sammasta kielessä...onko teillä jollain muulla ollu samaa? Tiiättekö miten hyvin toi puolukka siihen auttaa?

Hipsu87:Tosi hyvä ettet oo kantanu huonoa omaa tuntoa imetyksen lopettaessa! Mä varsinki alussa syyllistin itteäni ja häpesin koko asiaa...mut siitäkään ei oo muuta ku haittaa! (alun myllerryksissä kaikki tuntu kuolemanvakavilta asioilta...)Onneks nyt on elämä taas tuntunu tasoittuneen....

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|