Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

3-viikkoiset vauvat ja päivärytmi.

Jane - 16.09.2009 - 13:44

Heippa kaikki 3-viikkoisten äidit ja mikesei myös muutkin!

Minkälainen päivärytmi teillä on teidän vauvan kanssa vai onko sitä vielä? Miten päivät teillä sujuvat ja miten päivännä vietätte? Kuinka usein imetätte?

Itsellä päivärytmi on vielä hieman hakusessa ja kiinnostaisi paljon tietää miten muiden päivät sujuvat ja onko tiettyjä rutiineja jo syntynyt hereillä oloon, syömiseen ja nukkumiseen?

Olisin kiitollinen kaikenlaisista vastauksista!


VASTAUKSET:


rauhassa - 16.09.2009 - 13:55

ei tuossa vaiheessa tarvitse olla rytmiä Meillä vasta löytyi rytmi tuossa 3kk iässä, kun alettiin hiljakseen maistelemaan kiinteitä.


Meea - 16.09.2009 - 15:22

Heissan!!

Meillä kohta 6 viikkonen poika ja meillä on ollut melkein alusta asti tämmönen rytmi.

Aamulla herätään ylös 9.30-10.30

Ensimmäiset päikkärit ulkona (11.00)12.00-(14.00)15.00

Seuraavat päikkärit nukutaan 18.00-19.00 välillä ei nukuta noita päikkäreitä ollenkaan välillä torkutaan muutama minuutti taikka sitten nukutaan kunnolla.

Iltaunille 20.30-21.30

Ensimmäinen yö syöttö 03.30-04.30

Seuraava syöttö 06.30-07.00

Sit ollaankin taas heräämisessä.

Yleensä ennen ja jälkeen päikkäreitten syödään vaihtelevasti 40-100ml maitoa.
En imetä.

Aamulla poika myös tykkää istua sitterissä ja katella leikkikaaren leluja ja leikkiä niille.
Päiväunien jälkee ei enää oikee leikit kiinnosta sit tankataan äitin ja isän lämpöä ja läheisyyttä.
Laulujen kuunteleminen ja äitin naamanirvistely on parasta puuhaa myös.


just - 16.09.2009 - 16:17

harvemmin noin pienellä kummempaa rytmiä.


Jane - 16.09.2009 - 16:59

Kiitos vastauksista! Eihän tän ikäisillä olekaan tarkkaa rytmiä. Olikin kiva kuulla vain että miten muiden päivät sujuu.


chicken - 16.09.2009 - 18:03

täällä nyt pian 3-viikkosen äiti (mihin aika katosi??)
tosiaan varsinaista rytmiä ei meillä ole mut yleensä noustaan siinä kymmenen maissa sängystä, aamulla ollaan syöty klo 6-9 vaihtelevasti. ennen puolta päivää vauva jaksaa olla hereillä jonkin verran, sit taas syödään puolen päivän maissa ja sit nukutaankin taas kolmisen tuntia. iltapäivällä sitten taas jaksaa hetken olla hereillä, jossain välissä torkahtaa ja sit taas syödään (melko ykstoikkosta tää elämä vielä ). illalla seurustellaan lyhyitä hetkiä ja ollaan äidin ja isin sylissä, nukkuen tai hereillä. joskus iltaisin kyläillään tai vieraita käy vielä meillä, että illat menee yleensä tosi nopeesti. sit koko ilta (klo 20-23) syödään tiheesti ja yleensä klo 00 viimesen kerran syödään kunnes taas yöllä klo 3-4 herätään syömään ja tällä mennään taas tohon aamukuuteen-seitsemään

hei, nyt kun kirjoitti meidän päivästä niin huomas että onhan meilläkin sentään jonkinlainen päivärytmi vaikka oon luullu että sellasta ei oo
päivät me vietetään lähinnä sohvalla maaten tai sit käydään vaunuttelemassa, oon kyllä televisiota kattonu täs kolmen viikon aikana enemmän kuin koskaan! onneks en oo mihinkään sarjaan koukuttunut niin ei tartte niin seurailla ja tietty pitää sit ruveta seuraamaan koska vauva alkaa olla "liian" kiinnostunut teeveestä, en hänestäkään halua mitään tv:n orjaa
mä ite imetän siis n. kolmen-neljän tunnin välein päivällä, yöllä on voinu mennä sellaset viisikin tuntia ennen kuin vauva on herännyt.
rutiineja meillä on sen verran että illalla vaihdetaan yövaatteet ja aamulla sitten päivävaatteet ja samalla sit kasvojen pesu ja navan puhdistusta jne. oikeestaan muuta rutiinia ei ole


tytti89 - 16.09.2009 - 19:29

Meillä vauva 6 viikkonen ja rytmit on mitä satuu... Käydään yöunille klo.24-04.. Syömään herätään n.kolmen tunnin välein. Ylös noustaa klo.9-15!!! Että tämmöstä täällä.... Alussa tuntu et pää sekoo, mut nykyää en viiti turhaan murehtia, eiköhän tyttö saa rytmit kouluun mennessä.


Eräs äiti - 10.10.2009 - 21:30

Ensiksi yritin toimia vauvani kanssa ns. lapsentahtisesti, eli koittaa saada selville mitä vauva haluaisi. Totesin tämän olevan aika hankalaa, kun yhteistä kieltä ei liiemmin ole. Elekielikin aivan pienellä vauvalla ei ole kovin suurta ja äiti voi tulkita vauvan viestit väärin.

Suureksi helpotukseksi kirjastokäynnillä eteeni osui Tracy Hogg:n kirja Opi kuuntelemaan vauvaasi. Suosittelen kirjaa jokaiselle äidille, joka haluaa päivärytmin vauvalle ja helpotusta tulkitsemaan vauvan viestejä. Kirjan esittämä EASY toimii, meillä ainakin. EASY tulee sanoista eat, action, sleep, you. Vauva pitää ennustettavuudesta ja kun asiat tulevat selkeässä järjestyksessä, niin se todella auttaa äitiäkin. Vauvan päivärytmi siis koostuu seuraavasta: syöminen, toiminta, uni ja kierto n. 2,5-3 tuntia.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|