Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

eläin allergiaako?

RITU - 16.09.2009 - 12:54

Tässä pähkäilen, että voisiko 4 kk:n ikäisellä tyttärellämme olla eläinallergiaa, kun on viikon ajan aivastellut pitkin päivää? Muita oireita ei ole ilmennyt, silmät ei vuoda, nenä ei vuoda, iho on normaali.
Nyt syksyn tullessa itsekin kyllä olen aivastellut ja saan niistää nenää pitkin päivää, pesen kädet aina niistämisen jälkeen, ennen kuin kosken vauvaan. Taitaa äippä olla vähän liiankin tarkkana, mutta haluaisin kuulla muiden kokemuksia, että millaisia oireita eläinallergia on alussa aiheuttanut?
Meillä on 2 kissaa ja koira sisällä, ja sen takia myös siivoaminen(pölyjen pyyhkiminen ja imurointi) on ihan joka päiväistä arkea meille.


VASTAUKSET:


Elsu - 16.09.2009 - 13:15

Meillä yliherkkyys (tällä nimityksellä puhuttiin näin nuoren allergiasta) alkoi neidillä 2 kk:n iässä. Meillä oli tällöin kaksi koiraa. Se alkoi tukkoisuudella ja ihottumalla. Neiti oli näppylöillä aivan kauttaaltaan ja hengitystiet todella tukossa. Kun mentiin pihalle, olo parani muutamassa minuutissa. Tämä toistui joka paikassa, jossa oli koiria.

Neuvolassa sanottiin, että pitkälle kehittynyt yliherkkyys voi johtaa nuoruusiän astmaan ja astmaatikkona en halunnut samaa lapselleni. Tästä syystä meillä ei koiria enää ole, ja ongelma on poistunut. Enää ei ole ihottumaa eikä tukkoisuutta.


Peppi - 16.09.2009 - 15:21

Hei Ritu!
Mä kans vähän tuolla alempana kirjoittelin samasta asiasta kun meidän 4,5kk poika on jo jonkun aikaa ollut nukkuessaan ja viime aikoina myös hereillä ollessaan tukkoinen. Pelkään kovasti, että kyseessä on koira-allergia kun meillä nuo kaksi haukkua on

Joku kirjoitti täällä, että useimmiten alle 1 vuotiaalle ei vielä tule allergiaa ja että vauvoilla on usein kuivat limakalvot.

Mies ostaa tänään apteekista keittosuolatippoja/liuosta. Kokeillaan josko ne auttais tukkoisuuteen. Myös ilmankostuttaja meinataan ostaa, koska meidän kerrostaloasunnossa saattaa olla liian kuiva ilma.

Parin viikon päästä on vasta neuvola. Meinaan sielläkin kysyä asiasta jos tukkoisuus jatkuu sinne asti.


RITU - 16.09.2009 - 15:48

Meilläkin on kuun lopussa lääkärineuvola, niin otan asian puheeksi. Epäilyttää kuitenkin, että olisi allergiaa, kun ei muita oireita ollut, mutta pelätään pahinta ja toivotaan parasta. Koiralle varmaankin löytyy tarvittaessa uusi koti kasvattajan luota ja kissoille täytyy etsiä myös uusi koti.
Saa nähdä, miten käy. Jos käy todella huono tuuri, niin saa hevosetki lähteä, niin ja tallikanit myös.
Mutta mitäpä sitä ei rakkaan lapsen vuoksi tekisi.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|