Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

6kk ja yöt täälläkin yhtä hulinaa..

Äityli - 16.09.2009 - 12:19

Pakko tilittää, kun väsyttää!! Mikä tässä onkin että just puolen vuoden kieppeillä nää yöt on muuttunut vaikeemmiksi?? Tulee ihan vauvan ekat kuukaudet mieleen, kun silloin olin aika tööt vauvan yöheräilyihin. Tossa välissä meni jo paremmin, mut nyt taas yöt on muuttunu levottomammiksi. Meillä vauva alkanut noin pari viikkoa sitten heräilee aika herkästi. Herää noin 3-5 krt yössä ja välillä menee pitempään ennen kuin saan palautettua vauvan omaan sänkyyn tissiltä. Siinä sitten omat unet jää aika katkonaisiksi ja vähäisiksi. Päivälläkin joskus vauvan unet jää tosi vähäisiksi. Aamulla kyllä onneksi usein nukkuu 1,5-2h päikkärit. Myöhemmin kahdet noin 30min. unet.
Mulla ainakin käy jo hermoon välillä! Miten muut äidit, joilla on univajetta, käykö teillä hermoon? Ja miten puratte ärsytyksen ja turhautumisen?
Mä yritän olla purkamatta vauvaan, mutta toisinaan varmaan vaistoaa olemuksesta, että äiti on ärsyyntynyt. Vaikka ihmisiä tässä kai ollaan. Kai jokainen välillä on hermostunut eikä vain tasaisen hymyilevä ja iloinen vauvalle. Useimmiten olen kyllä ihan ok vauvan kanssa, mutta jos olen tosi väsynyt niin en vaan jaksa. Mites muut?


VASTAUKSET:


vierailija - 16.09.2009 - 12:35

Meidän 7kk tytön yöt kanssa aika levottomia nykyään, tosi hyvin nukkunut tähän asti. Nukutaan sitten tytön kanssa yhdessä päikkäreitä sisällä (muuten nukkuu ulkona rattaissa) ja äiti ottaa väsyn tullessa kupposen kahvia ja pullan. Jotenkin piristää hyvin tässä päivän keskellä.Postin lukeminen vauvan kanssa lattialla myös auttaa itsellä, pääsee vähän "irtaantumaan" Niin ja te ihanat muut äidit, joita voi käydä välillä "kurkkaamassa"! Paljon tsemppiä ja parempia unia teille!!!


eevis - 16.09.2009 - 12:55

Mullakin oli tuossa aika väsykausi, mutta alkaa taas "tottumaan" näihin unettomiin öihin ja moniin heräilyihin Naamasta alkaa jo näkymään, kun silmänaluset vaan tummenee, hehehe...

Otan usein unet samalla ku pikkunenkin nukkuu. Koita jos saat omaa aikaa kans vähän esim käymällä kampaajalla ja jätät miehelle lapsen. Piristää kummasti olla tunti tai kaksi omilla asioilla.

Kahvi ja pulla on erinomainen juttu! Niitä vaan on tuntunu menee joka päivä

KYllä se siitä varmasti taas tasaantuu, voimia ja tsemppiä!


minä vain - 16.09.2009 - 13:03

meillä alkoi yöt mennä hulinaksi kanssa siinä 6kk kieppeillä ja nyt tyttö jo 8kk ja edelleen on samanlaista.unikoulua pidetty ja on mennyt kyllä parempaan suuntaan ja toisinaan menee ihan hyvinkin yöt,mutta sitten tyttö sairastelee ja ei raaski silloin unikoulua pitää,nyt ollut 3yötä peräkkäin että juurikaan ei nukuttu,tytöllä lähes 40 astetta kuumetta. itsellä ensimmäistä kertaa tuli sellainen tunne,että nyt kertakaikkiaan ei jaksa jos yöt ei rauhotu. olin todella väsynyt kun en nukkunut lähes ollenkaan kolmeen yöhön ja päivät kitise mun jaloissa. viime yöksi mies sitten otti viereensä ja minä nukuin eri huoneessa. kävin antamassa pari kertaa tissiä kun huusi,loppui siihen. ajattelin että aivan sama kuhan saan nyt nukkua!

mutta eiköhän se taas tästä kun tyttö paranee niin unikoulua jatketa ja yötkin rauhottuu..

niin ja sillon kun tyttö ei ole ollut sairas ja muuten vain heräilee öisin,niin kyllä meillä ainakin pääsee suusta jos jonkinlaista ja hermot palaa monta kertaa. mulla kun on niin lyhyt pinna..joskus syyttelee itseään hirveestikki ku niin helposti suuttuu,mutta ei kai sitä tahallaan hermoile..


Jaana-87 - 16.09.2009 - 13:09

Mä puran väsymyksen nukkumalla vauva kainalossa päivällä 1½ tunnin päikkärit juuri itse heräsin, sinne vauva vielä jäi. Meidän poika ei normaalsiti nuku kun max 45min päikkyi mutta kun nukkuu ite vieressä nii joha uni maistuu, kuin myös äitille.


Mökö - 16.09.2009 - 14:01

Meillä tyttö vähän reilu 6kk ja nukkunut hyvin. 6kk iässä rupes heräileen turhan usein ja otti imut tissiä ja jatkoi uniaan. Päätettiin et tyttö muuttaa omaan huoneeseen ja opettelee nukahtamaan ilman tissiä itsekseen. Tyttö nukahti aina tissille ja vein sänkyyn. N.2 tunnin päästä heräs kun olikin eri paikassa. Nyt vien tytön hereillä sänkyyn ja peittelen, menee noin 5-10 min kun nukahtaa ja herää syömään 5-6 aikaan ja jatkaa uniaan. Ai mikä autuus. Kahtena iltana huuteli ja käytiin taputtelemassa. Omassa huoneessa kun on niin itse en herää turhiin ääntelyihin. Päivällä nukkuu pitkiä unia. Tsemppiä kaikille!!


ap - 16.09.2009 - 21:07

Juu, itsekin nukun aina aamupäikkärit vauvan kanssa yhdessä. Se onneksi auttaa yön univajeeseen. Onneksi tuo pikkunen on niiiiin ihana, että yleensä se jo saa äidin taas hyvälle mielelle silloin kun väsyttää. Hetkellisesti vaan joskus turhauttaa tosi kovaa, esim. jos lataan toivoni aamupäikkäreihin risaisen yön jlk (1-2h unta ja sekin pätkissä), ja sitten käykin niin, että vauva ei nuku silloinkaan juuri ollenkaan. Ne on niitä hetkiä, jolloin ärsyttää hetkellisesti. uskon jakavani tunteen monen vastaavassa tilanteessa olevan äidin kanssa..
Toivottavasti olis vaan vaihe liittyen liikkumisen kehittymiseen/hampaisiin/läheisyyden kaipuuseen/tai mihin nyt ikinä.. Voi vain arvailla. Tietty vauva on kyl niin tottunut tissin avulla rauhottumaan takas uneen, et sekin vaikuttaa varmaan. En kyllä vielä ajattelekaan mitään unikouluja, kun vauva on kuitenkin vielä niin pieni, että hänellä on oikeus olla tissillä yölläkin Täytyy sitten joskus pikkusen isompana katsoa, jos vielä levottomat yöt jatkuu.
Tsemppiä vaan muillekin unettomille!!


äksy - 16.09.2009 - 21:18

*Vauva eri huoneeseen nukkumaan ja et joka äänen takia mene katsomaan, vaan annat pienen olla rauhassa, niin pian saat itsekin olla rauhassa.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|