Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Heipparallaa MARRASKUISET 08

jellona - 15.09.2009 - 23:40

Heips, mitä vanhoille kamuille kuuluu? Aika monella ainakin tuntuu olevan uusi yritys meneillään, ellei jopa ole jo onnenpotku osunut kohdalle... Onnea kaikille uusille vauvamasuille!!!

Kirjoittelinkin tuonne alemmas noista yöhulinoista, joten eipä niistä sen enempää. Mites muiden yöt sujuvat, entäpä päivän rytmit? Vieläkö imetätte? Meillä poitsu syö edelleen melko paljon tissiä - paitsi öisin, kun nyt ollaan viikko oltu tissittelemättä yöllä. Mutta hyvin maistuvat myös soseet tätä nykyä, alkuhan meillä oli hyvin kangertelevaa. Nyt on otettu käyttöön 8 kk karkemmat soseet, ja ne näyttävät maistuvat tosi hyvin! Samoin kaikenlainen sormiruoka on herkkua.

Mites hammastilanne? Meillä pojalla on kaksi alaetuhammasta, muista ei vielä tietoakaan. Ja konttailtu on 8-kuisesta lähtien ja siitä hyvin pian nousi myös tukea vasten seisomaan. Nyt päästellään jo välillä irti ja kävellään tuen avulla. Joko ensimmäiset marraskuiset ovat lähteneet kävelemään??

Tänään oli meillä neuvola. Uudet 10 kk mitat olivat 71 cm ja 8600 g. Tasaisesti kasvaa hoikka poika, mutta enemmän pitäisi syödä liharuokaa eli tuhdimpia aterioita (eli vähemmän tissiä). Ei mulla kuitenkaan vielä ole aikomus lopettaa imettämistä varsinkaan kun poika on vannoutunut tissuttelija , joten pikku hiljaa omassa tahdissa yritetään saada enemmän kiinteitä alas ja tottahan sitten vähenee tissin tarve. Olen kuitenkin tyytyväinen, että nykyään uppoaa kaikki 5 kiinteää ateriaa ja mielestäni annoskoot ovat ihan kiitettävän kokoisia. Ei tosin ihan kokonaista purkillista kuten täti suositteli vaan puolet siitä...

No juu, tällaista meillä - mites muilla marraskuisilla? Mukavaa syksyä kaikille! Ajatelkaas, kohta meidän vauvoista tulee jo taaperoita!!!


VASTAUKSET:


Mettiäinen - 16.09.2009 - 09:10

Jos ihan nopeasti muutaman rivin...

Kiva kuulla kuulumisia! Meillä myös yöt enemmän ja vähemmän hulinaa. Nyt oli toinen yö ilman tisua. Pari viimeistä kuukautta olen antanut vain kerran yössä tissiä, mutta nyt koitetaan päästä siitäkin eroon. Jospa se rauhoittaiti noita öitä. Meillä auttoi se aika paljon, kun opetettiin poika nukahtamaan itse omaan sänkyyn. Saatiin jopa sellainen yö, että poika nukkui 21.30-06! Nyt taas kuitenkin jostain syystä enemmän hulinoidaan, ja siks tuo tissin lopetus ois nyt vuorossa. Mutta tosi hienoa jellona, jos teillä ainakin alkais nyt helpottaa!

Pojan 9 kk mitat oli 72,5 cm ja 9,7 kg. Ruoka maistuu hyvin ja tissiä syödään n. 3-4 kertaa vuorokaudessa. Seuraava neuvola meillä onkin vasta 1 v. Huih! Onks nää murut jo niin "vanhoja"! <3

Täällä tukea vasten on käppäilty nyt reilu kuukauden päivät ja seisomaan nousee silloin tällöin ittekseen ilman tukea. Ja just äsken otti yhden pienen askeleen ilman tukea, kun tavoitteli leluautoaan! Autot onkin siis niiiiiin kova juttu meillä. Onko toi joku pojille sisäänrakennettu juttu vai mikä mutta kaikki missä on pyörät alla, kiinnostaa eniten.

Mutta nyt täytyy mennä. Uintireissu edessä kaverin ja tuon samanikäisen vauvan kanssa.

Ihanaa syssyn jatkoa ja ollaanpa kuulolla!


Anna-82 - 16.09.2009 - 09:11

Meillä on aika tasainen rytmi ollut jo pidemmän aikaa, kahdet päiväunet nukutaan ja yöt menee hyvin tytön nukkuessa sikeästi kuin mikä, 11-12tunnin unia. Tyttö kierii ja ryömii, välillä nousee konttaus asentoon ja heiluu siinä mutta ei ole vielä siitä edennyt.

Tytölle on ruoka maistunut hyvin ja hän onkin melko isokokoinen ikäisekseen, ensi viikolla on neuvola ja saadaan uusimmat mittaukset Tyttö on kokoajan kasvanut ihan omilla käyrillä, mutta kasvakoot rauhassa kunhan kasvu on tasaista Imettäminen on "lopetettu" jo neljän kuukauden ikäisenä kun maitoa ei enää tullut tarpeeksi.

Hampaita ei ole kuin kaksi alahammasta. Ikeniä tyttö hankailee siihen malliin että lisää on tulossa kyllä.

Aika on mennyt kyllä kauhean nopeasti, kohtahan tässä pitää jo 1-vuotis synttäreitä ruveta järjestämään
Hyvää syksyä muille marrasmammoille!!


Tipi - 16.09.2009 - 09:16

Meidän tyttö on hirmuisen touhukas. Ei voi olla yhtään paikallaan. Nytkin tuossa tutkii laatikoita ja levittelee sisältöä ympäriinsä, parhaita on kaikki paperiset jutut.
Meillä oli 10kk neuvola viimeviikolla ja samoilla mitoilla oltiin kuin teilläkin. 5 ateriaa täälläkin syödään, noin purkillinen kerrallaan. Neuvola täti antoi ohjeet alottaa hapanmaitotuotteet ja ollaan jo raejuustoa, viiliä ja rahkaa maistettu, rahka ei ollut oikein mieleistä, muut menee hyvin.
Yöt on täällä hyvin rankkoja-minulle. Herätään ainakin se 15 kertaa ja ainoa mikä rauhottaa on tissi, vaikkei sitä syödäkään. Illan aikana on opittu jo siihen, että voidaan nukahtaa uudelleen ilman tissiä tai ehkä se öitten osalta on äitin vika-tai onkin, ettei se onnistu.
Hampaita on kertynyt 6, kaksi alhaalla eessä ja neljä ylhäällä eessä. Nyt on kummallekin puolella tulossa alas taakse hampaat, jotka taitaa kutittaa eniten.
Mites Jellona, joko teillä yöt alkaa helpottaa? Meinaan vaan, et millonkahan sitä itse sais aletua tuon saman urakan. Nyt oon ollut kyllä niin väsynyt jo ite, että joka päivä on pakko nukkuu päikkärit, vaikken tätä ennen oo koskaan tykänny niitä ottaa...


Keijukainen - 16.09.2009 - 09:33

Moi, meillä 10kk neuvola vasta tulossa, joten vielä ei oo mittoja antaa.

Täällä tissitellään enää iltaisin, maitoa ei kauheesti enää tule, lähinnä on tuo imetys sellainen rauhoittumishetki. Täällä nukkuminen ja nukahtaminen sujuu helposti, yöllä ei tarvitse yleensä herätä kertaakaan, edes tuttia laittamaan. 12h yöunia vedellään ja noin 3h vielä päikkäreitä päälle.

Tytöllä on kans kamala vauhti päällä! Tukea vasten ollaan noustu jo pari kuukautta, seistään myös hienosti jo ilman tukea ja askeleitakin otetaan. 8 peräkkäin on ennätys . On kyllä tyttö niin iloinen ja touhukas, juttelee paljon, sanoja yrittää matkia hirveästi. Kaikkea näytellään ja ihmetellään. Laskeskelin, että tyttö tuntee jo monta kymmentä sanaa (osaa siis näyttää kysyttäessä).

Muskarissa käydään myös ja vauvauinnissa edelleen, ulkoillaan paljon. Päivät menee niin nopeasti! Meillä suosikkilelu on pallot ja kirjat, lukemisesta tykkää yli kaiken! Hampaita on neljä, kaksi ylhäällä ja kaksi alhaalla. Mitäs vielä? Niin, ruoka maistuu todella hyvin, syö reippaasti ja isoja annoksia, silti on hoikka ku pajun vitsa . Ihmekkös tuo, kun koko ajan touhutaan.

Onkos kellään ilmennyt allergioita?? Meillä ei oo mistään tullut mitään, mutta nyt tomaatista on alkanut tulla ihottumaa (kasvoihin ja vaippa-alueelle). Noh, ei se tomaatti muutenkaan suurinta herkkua ole, joten eipä haittaa oikeastaan.

Mullekin on iskenyt kauhea vauvakuume . Vielä täytyy kuitenkin odottaa hetki, kun on niin monta rautaa tulessa... Mukavat syksyt myös meiltä kaikille kamuille!


papu - 16.09.2009 - 09:42

heipat!
Meillä poika otti ekat askeleet ilman tukea 9kk päivänä, nyt kymmenkuisena kävelee jo sujuvasti, vauhtia on välillä ihan liikaakin
En enää imetä, ja ruoka maistuu poitsulle hyvin, niitä karkeampia soseita syö ja sormiruokana hedelmiä, kurkkua, leipää jne, hampaita on viisi, kolme alhaalla ja kaks ylhäällä. Puuroa menee aamuin illoin ihan mielettömän isot lautaselliset.
Yöt menee ihan ok, tosin meinaa aamuyöstä väkisin herätä, joskus nukahtaa kun antaa vähän maitoa, joskus herää kuudelta. Mut pääsääntöisesti ihan hyvin. Nyt on nukkunut omassa huoneessaan pari viikkoa ja tuntuu et nukkuis paremmin, tosin äippä taitaa nukkua huonommin kun ei oo toinen tuhisemassa samassa huoneessa
Kokoa oli kundilla 8kk neuvolassa 75cm ja 9,5kg joten iso jässikkä.
Nyt on myös ekat sanat kuultu, äitiä huhuilee aamulla kun on herännyt, samoin tutti on titi tai -tti.
Osaa myös heiluttaa ja heittää, tavaroita lentelee koko ajan. On myös mielettömän utelias, ihan joka paikkaan pitää pienet sormet tunkea
Me ollaan kans raejuustoa ja viiliä maisteltu, viiliä söis ihan sinällään, mut en vielä paljoa oo uskaltanut antaa. Tuntuu et kaikki uudet maut on ihania, äitin lautaselta erityisesti kelpaa mikä tahansa.
Me täällä pikkukakkosta toiveillaan, saas nähdä kuin pian tärppää kun eka tuli ekasta kierrosta..
Ootteko muut jo lähteneet/lähdössä töihin? mä oon ajatellut ainakin ens syksyyn olla kotona, mut tietty jos toinen tulee niin sitten pidempään.


Minkki - 16.09.2009 - 10:00

Heips kaikille!
Täälläkin 10kk neuvola vasta loppukuussa, mutta iso tuo tyttö jo on. Konttaamaan opittiin pari viikkoa sitten ja tukea vasten nousee seisomaan, kävelyyn kuitenkin haetaan aina äiti auttamaan Muuten on myös todella utelias ja touhukas tytteli, ahkerasti sormella osoitetaan kaikkea ja sanotaan "tä".

Tissiä syödään ahkerasti ja valitettavasti vieläkin nukutaan tissille. Oon kaikenlaista yrittänyt, että nukahtais omaan sänkyyn, mut ei...Sinne kuitenkin viedään ja kun sieltä omasta sängystä herää niin otan viereen nukkumaan.

Aamu- ja iltapuuro/velli menee hyvin alas. Ruoista muksun 6kk soseita vetelee nurisematta koko purkin, muita vähän huonommin (myös itse tehtyä) tai sitten ei lainkaan. Hedelmäsoseitakin suostuu vähän heikosti syömään.

Vielä ei toiveilla seuraavaa, ehkä parin vuoden päästä Kotosalla ajattelin ensi syksyyn asti olla, onhan tuo niin pieni vielä. Osa-aikaista iltatyötä kuitenkin täytyy jonkun verran tehdä rahatilanteen takia, niin et isä tai mummu on tytön kanssa.

Hyvää syksyä kaikille!


Betty - 16.09.2009 - 10:39

Hei kaikille

Täällä on myös yksi iki-liikkuja, paikallaan ei pysy hetkeäkään. Seisotaan tuetta ja kävellään tuella, ja tietysti roikutaan äidin jalassa koko ajan kun koti-hommia tehdään Yksi hammas on vasta suussa mutta kerkeehän sitä 10kk neuvola on vasta 2vkon päästä kun poika täyttää eli silloin nähdään uusimmat mitat. Kaikki menee mukavasti ja poika on oikea ilopilleri.

Ja kaikki jo taitavatkin tietää jo? Meistä taitaa tulla nyt sitten suur-prrhe eli sisar parvi kasvaa. Mukavaa että nyt lapsille tulee 1,6v. väli, niin on seuraa toisilleen Laitan kuulumisia neuvolan jälkeen, joten kuulumisia ja mukavaa syksyn alkua


masi - 16.09.2009 - 10:51

Heippa.
Niin se aika vaan menee. Mulla alkaa työt parin vkon päästä, joten viimesiä viedään ja kyllä aika lailla kauhistuttaa jo valmiiksi, mutta pakko uskoa että hyvin menee.

Meillä on ollut viimeiset 3 viikkoa yöt hyviä, eli ainoastaan yhdellä heräämisellä on menty, tosin viime yö toi poikkeuksen ja menikin ihan päin peetä koko yö...

Mä lopetin imetyksen parisen kk sitten, tuntui että poika taisi itse itsensä vierottaa kun alkoi purra, eikä siitä mitään ongelmia tullutkaan. Ruoka uppoaa hyvin ja painoakin on varmaan tullut n 9kg, ens viikolla on 10kk neuvola.

Tuetta alkoi poika seisomaan pari kk sitten ja nyt on viikon kävellyt, muutaman metrin pääsee ja sit pyllähtää. Ihanaa katsottavaa : )

Kiva oli lukea teidän kuulumisia ja hyvää syksyä kaikille!


Pami - 16.09.2009 - 13:35

Mukava lukea taas marrasmammojen kuulumisia, kohta nämä meidän pikkuiset ovat jo taaperoita!

Meillä tyttö oli 10kk neuvolassa 9020g ja 72cm. Kovasti on painokäyrä tasaantunut liikkumisen myötä. Tyttö lähti ryömimään elokuun alusta eteenpäin ja siitä lähtien kehitys on ollut hurjaa. Oppi heti viikon päästä konttaamaan, nyt nousee pystyyn, kävelee tukea vasten ja harjoittelee kävelemistä taaperokärryn kanssa. Kaikki kaapit ja laatikot ovat nyt tutkimusretkien kohteena..

Meillä nukutaan vihdoin öisin!!! Vannon kyllä niin tuon unikoulun nimeen. Vielä reilu kuukausi sitten herättiin 5-25 kertaa ja tissiteltiin öisin todella usein. Mies hoiti unikoulun ja lopetin yöimetyksen lisäksi siirrettiin tyttö omaan huoneeseen. Nyt tyttö heräillee 1-3 kertaa ja on nukkunut muutaman yön heräämättä . Imetän edelleen päivällä muutaman kerran, mutta vähennän koko ajan. Tyttö syö mielellään raejuustoa, rahkaa, jugurttia ja juo piimää. Viiliä pitäisikin maistattaa. Lisäksi olen ajatellut pikku hiljaa vuoden lähestyessä siirtyä ihan lehmänmaitoon.

Hampaita löytyy seitsemän ja yksi on taas tulossa. Tyttö syökin jo hyvin kaikenlaista sormiruokaa sekä isojakin palasia.

Mä aion olla kotona syksyyn saakka. Juuri kävin töissä ilmoittamassa, etten tule joululta töihin, vaikka niin olin aluksi ajatellut. Onnea kaikille pikku kakkosta toiveileville ja odottaville!! Meilläkin melko pian toinen haaveissa, ei kuitenkaan ihan vielä. Nyt nautin paljon siitä, että pääsen liikkumaan sekä irti tytöstä ja saan vihdoin useiden kuukausien jälkeen nukkua öisin! Pitää katsella keväällä tilannetta uudelleen .


tuunu - 16.09.2009 - 14:48

Joo vauva on hävinnyt jonnekin ja nyt täällä hyörii tuollainen aurinkoinen taapero. 10kk neuvolassa mitat oli 9kg ja 75cm. Kävellyt tuen kanssa jo pitkään, mutta ilman tukea ei vielä uskalla kokeilla.

Yöt on meillä sujuneet tosi hyvin, kun lopetin imetyksen. Samalla jäi päiväimetyskin, kun hampaat satuttivat. Välillä tietysti menee joku yö ihan pipariksi. Toissayönä esimerkiksi valvoi 12-03, mutta viime yönä nukkui taas koko yön. Tai heräilee pari kertaa, mutta nukahtaa heti itsekseen.

Hampaita on iso liuta ja lisää tulee. Välillä syö hyvin, välillä ei. Mutta leipä maistuu aina ja onneksi myös iltapuuro. Metsässä nököttää mustikkamättään vieressä ja napsii marjoja suuhunsa. Käydäänkin joka päivä metsässä ja siinä samalla puistossa keinumassa ja syömässä hiekkaa

Minä taas hain eilen hoitopaikkaa tammikuusta lähtien n. 8-10 päivää kuussa. Me ei olla tehty mitään päätöstä edes siitä, aiotaanko me edes yrittää toista lasta joskus. Kyllä varmaan, mutta ei pariin vuoteen. 3v vois olla ihan hyvä ikäero.


Mettiäinen - 16.09.2009 - 17:16

Voi kun kiva tosiaan lukea kuulumisia! Kaikilla muillakin taitaa olla sellainen pieni ikiliikkuja siellä kotosalla <3

Pami: Jos ehdit kirjoitella, niin kerrohan kiltti, kuinka teillä toteutettiin unikoulu?? Kaikki vinkit otetaan vastaan!

Noihin muutamiin kysymyksiin vastailen nyt vielä samalla. Eli minä olen alustavasti ilmoittanut olevani kotona toukokuun 2010 loppuun. Poika tuolloin 1,5 v. Jos ei nyt ennen sitä ole pikkukakkonen tulossa. Yritys aloitetaan kyllä ennen sitä, mutta ei ihan vielä.

Allergioita ei ole ainakaan vielä ilmennyt ja hapanmaitotuotteista bulgarian jogurtti on meillä suurta herkkua. Vielä ei olla muita maisteltukaan...johtuen varmaan siitä, että en muista ikinä ostaa. Tuota jogurttia löytyy kaapista lähes aina

Hampuja on 7 ja yks kohta taas tulossa läpi ja kauheasti himoitaan ja hienosti syödään kans kaikkee mitä on äitin lautasella. Tomaatti on pojan suurinta herkkua


Pami - 16.09.2009 - 20:34

Mettiäinen:

Meillä hellävaraisen unikoulun toteutti mies. Ensiksikin siirrettiin tyttö nukkumaan toiseen huoneeseen ja huolehdittiin siitä, että huone oli pimeä ja viileä. Illalla tehtiin tietenkin tutut perusrutiinit (puuro, iltapesut, kirjan lukeminen, imetys, iltalaulu) ja sitten laitettiin tyttö omaan sänkyyn nukkumaan.

Ainakin mun kokemuksen mukaan kannattaa opettaa vauva nukkumaan omassa sängyssä, eikä kannata missään vaiheessa yötä ottaa vauvaa viereen. Meillä ainakin viereen ottaminen on tytölle selvä merkki siitä että nyt saadaan tissiä . Unikoulun jälkeen olen imettänyt tyttöä vasta sitten, kun aamulla heräämme ja nousemme ylös.

Jätettiin siis tyttö omaan sänkyyn nukkumaan. Kun itki ja heräsi, mies odotteli ekana yönä minuutin verran, toisena kaksi, kolmantena kolme (tietenkin omaa järkeä käyttäen ja itkua kuunnellen) ennen kuin meni tytön luokse. Tarkoituksena oli saada vauva itse rauhoittumaan niin, että vanhemman ei tarvitse reagoida jokaiseen heräämiseen vaan vauva oppisi nukahtamaan itse. Rankimmissa unikouluissahan vain huudatetaan vauvaa yksin niin, että nukahtaa itkuunsa...


Pami - 16.09.2009 - 20:35

jatkuu...

Kun tyttö itki kovasti, mies tassutteli, painoi siis kätensä tytön selkään ja kun tyttö rauhoittui, mies yritti poistua huoneesta. Jos vauva huusi kovaa, mies otti tytön syliin, mutta heti kun itku laantui, tyttö laitettiin takaisin omaan sänkyynsä ja mies yritti poistua huoneesta. Kannattaa varoa kaikkea ylimääräistä tekemistä, ettei vauva ehdollistu ja tarvitse sitä nukahtaakseen! Meillä ei puhuttu mitään, mentiin vain rauhoittelemaan ja heti kun mahdollista, poistuttiin huoneesta. Tämä toistui parina kolmena yönä ja tyttö heräsi useita kertoja. Ei kuitenkaan itkenyt pitkiä aikoja, valvoi kuitenkin parina yönä yli tunnin, koska ei osannut nukahtaa ilman tissiä. Mies myös tarjosi vauvalle aamuyöstä vettä nokkamukista. Joillakin vauvoilla voi olla jano, toiset taas ymmärtävät heti, että nyt tarjoillaan vaan vettä, eivätkä viitsi heräillä.

Meillä kolmen yön jälkeen tyttö heräsi enää pari kertaa ja rauhoittui heti tutin avulla, eikä itkenyt tissiä. Muutaman yön jälkeen aloin itse käymään tytön luona. Ei itkenyt tissiä ja nukahti helposti tassutteluun tai tutin laittamiseen. Tietenkin väliin on mahtunut huonoja öitä, varsinkin kun ollaan sairasteltu nuhaa ja korvatulehdusta tai tytölle on tullut hampaita, mutta pääsääntöisesti olemme kaikki eri ihmisiä! Vihdoin saan nukuttua pidempiä pätkiä! En missään vaiheessa ole sortunut enää öisin imettämään. Olemme vain tassutelleet ja tarvittaessa ottaneet tytön syliin. Joskus tarjoan vettä, jos tuntuu että tyttö on janoinen.

Jos mahdollista, kannattaa samaan syssyyn luopua tutista, mutta sitten nukahtaminen voi olla vaikeampaa. Kaverin vauva huusi kolme tuntia putkeen, kun unikoulun aikana lopettivat myös tutin syönnin. Nyt kuitenkin nukkuu todella hyvin - ilman tuttia. Meillä tyttö syö vielä tuttia nukahtamisen aikana, mutta tiputtaa sitten tutin pois.

Tsemppiä kovasti unikouluun, kannattaa olla päättäväinen ja uskoa siihen, että yöt paranevat!! Huonoja öitä saattaa tulla ja unikoulua voi joutua käymään uudelleenkin, mutta pitää vain uskoa siihen, että sekin on ohimenevää!


Tässä linkkejä:
http://vanhemmat.mll.fi/hoivaan_ja_kasvatan/uni/uni_tassu.php

http://olotila.yle.fi/sisallot/blogit/perhepaletti/unikoulu-kotona

http://www.unikoulu.fi/

http://users.tkk.fi/~ehavukai/uni.html


Chala - 16.09.2009 - 20:36

Täällä kasvetaan kohisten, eilen oli 10kk neuvola (maanantaina täytti) ja pituutta on nyt 71cm ja painoa reilu 7,1kg. Hirmuinen vauhti koko ajan päällä, konttaa vauhdilla ja nousee jokaista tukea vasten seisomaan. Askeleita tapailee ja harjoittelee ilman tukea seisomista mutta vielä ei ihan onnistu. Hampaita tytöllä on nyt 7 ja lisää taitaa vielä pukata. Samaan syssyyn tullut nyt jo 3.

Kotona olin alun perin suunnitellut olevani siihen asti kun tyttö on reilu 2v, mutta nyt kun kävi niin iloisesti ettei pikkukakkosta tarvinnutkaan odotella vuosikausia vaan tärppäsikin nopeasti, niin katselen töihin menoa varmaan sitten joskus kun kakkonen on vähintään 2v. Maaliskuun alussa olisi siis toisen pienen la.

Meillä on nyt jouduttu vieroittautumaan tissistä kokonaan koska maidontulo väheni niin paljon että tyttö vaan turhautui ja puri ihan järkyttävän kovaa joka kerta. Ensin lopetin yösyötöt ja sitten portaittain parin viikon aikana päiväimutkin kokonaan. Tyttö nukkuu ihanasti yöt noin klo 23-10 omassa sängyssään meidän sängyn vieressä. Ihan luksusta Päivällä parit päikkärit ja hirmuisesti leikkiä, elukoiden kanssa peuhaamista ja syömistä.

Kaikkiruokainen lapsi on meillä ja varsinkin toisten lautaselta pitää aina saada maistiainen. Turha kuvitella enää syövänsä itse herkkuja kun toinen huutaa vieressä. Normiruokien lisäksi syödään leipää, maissinaksuja, riisikakkuja, juustoa, raejuustoa ja viiliä. Viikon verran ollaan maisteltu hapanmaitotuotteita ja tyttö on ihan onnesta soikeana uusista mauista. Juusto on suuri suosikki ja sitä pitäisi saada paljon. Hyvä vaan niin saa kalsiumia, maidon juonti kun on vähän niin ja näin..

Näin meillä. On se vaan niin ihana seurata oman pienen kasvua ja kehitystä. Ensimmäisiä kunnon sanoja odotellessa. Monta kertaa "äiti" tai joku sen kaltainen tullut, mutta tuntuu että vahingossa. Kissan nähdessä pitää aina huudella kauheesti ja yrittää sanoa kissa. Toisen katin nimi on Mau ja Toukka huutaa "Pau" kun näkee kyseisen elukan Juttua tulee hurjasti ja ymmärtää tosi paljon, tuskin menee kauaa kun alkaa jo jotain ymmärrettävää tulla häneltäkin.


Mettiäinen - 16.09.2009 - 22:18

Kiitos Pami tietoiskusta! Meillä opetettiin poika n kk sitten nukahtamaan itse omaan sänkyyn ja se auttoikin aluksi aika hyvin noihin hulinoihin. Nyt kuitenkin tilanne taas jotenkin "karannut käsistä" ja tuo herää huutamaan yöllä aivan liian usein. Kai siihen vaikuttaa se, kun usein annan periksi jossain vaiheessa ja otan viereen, kun siihen nukahtaa. Vaikka en siis välttämättä tissiä annakaan... Tuota tassuttelua olen öisin toteuttanut ja se auttaakin ihan hyvin, mutta usein menee jonkin aikaa, kun tuo aloittaa huudon uudestaan. Täytyy nyt koittaa pysyä kovana ja olla ottamatta tuota viereen, vaikka kuinka väsyttäisi. Ja meilläkin varmaan paras laittaa mies hoitamaan homma muutamana yönä, niin en ole minä maidon tuoksuisena häiritsemässä poikaa.


taustalta - 17.09.2009 - 22:34

monella on 10kk neuvola, harmi kun meillä ei ole, oli 8kk, ja meilläkin kesän takia neiti oli 7kk ja viikon vanha ja seuraava on vuoden iässä, olisi kiva tietää minkä pituinen ja painoinen neitiolisi....

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|