Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

HeinäNollaYsi

Noora - 15.09.2009 - 10:54

Tervehdys pitkästä aikaa.
Haipakkata, haipakkata...ei ehdi tänne kurkisteleen kun harvakseltaan. Tai sit on niin puhki, ettei jaksa.
Avasin uuden kun Piki78:n tippunu jo aika alas.
P78: Peräpukamille....??? ..öööh...onko mulla peräpukamia? En ainakaan tunnusta.
Oisko tämä sen toisen Nooran kirjotuksen perua? Hänen piti vaihtaa nikki Noraksi. Kiitti nauruista.

Jos nyt tästä pojasta kuitenkin ennemmin kertoisin.
Käytiin pitkästä aikaa neuvolassa. Pojun 7vko:n mitat : 5830g ja 59cm. Pipa 39.7cm. Kuukaudessa painoa oli kertynyt 1600g ja pituutta huimat 7cm lisää. Oh-hoh! (synt.3450g ja 50cm)
Ilmanko tuo imas uhkeat rintani kärpäslätkiksi alta aikayksikön. Vko sitten lopetin kokonaan tissitaistelun. Ollaan pelkällä NANnilla. Ja sitä menee...
Otin sen rottarokotteen () ja sitä samana pvänä hieman itkeskeli, mutta muutoin on hyvin rauhallinen. Niin...paitsi jos maitoa ei parin kiekasun jälkeen rupee tipahteleen niin alkaa mahoton komennus.
Hymyja tipahtelee usein ja joitain jokeltelun alkuja, sellaisia somia kiekaisuja. Muutoin "juttelu" on enempi sellaista ähkettä jä öhinää. (Isäänsä tullut?) Jopa käsivarsilleen kohottautuu sopivassa asennossa. (Teki sen myös neuvolassa. Täti oli täpinöissään.)
Äippä aika ajoin ihan takki tyhjänä, mutta muutoin menee loistavasti. Sisarukset hoitavat innoissaan, mutta myös osoittavat huomionkipeyttään.


VASTAUKSET:


Neppari - 15.09.2009 - 12:18

huomenia...
Meillä oli vaikea yö ja eilispäivä, johtui varmaan siitä ettei poju ollut kakannut yli vuorokauteen. Piti vaan kantaa sylissä eikä nukkunut kuin yhdet päikkärit... Kauhee sätkiminen ja ähkiminen alkoi aina heti kun yritti laittaa vaakatasoon, ja siitä hetken päästä itku. Ennen unensaantia klo2 annoin vähän Levolacia. En tiedä auttoiko se mutta aamulla tuli kakat sujona kainaloihin asti!
Kai tuo meidän poika on sitten helppo vauva kun yksikin vaikeampi vuorokausi tuntuu niin raskaalta.
Noora, onpas teitin poika kasvanut huimaa vauhtia!
Meil oli 2kk ikäisenä 4990g/55,7cm (synt.2800g/46cm). Hyvin on pojukin kasvanut, enemmän painoa kuin pituutta!
Jännää että poika on selvästi innoissaan aina kun saa huomiota isiltä, silloin ei äitiä edes huomata! isi on tietysti harvinaisempaa herkkua kuin äiti joka on paikalla melkein koko ajan..


Ultsu83 - 15.09.2009 - 13:07

Heips!
Oltiin tytön kanssa jälkitarkastuksessa viime viikolla. Tyttö on kasvanut tasaiseen tahtiin, pituutta nyt 55,5 cm, painoa 4585 g ja päänympärys 37 cm (syntyessään oli 49 cm, 3174 g ja pää 33 cm). Ikää on nyt 7,5 viikkoa. Tulevana sunnutaina vietetään ristiäisiä, joten tällä viikolla hässäkkä sen suhteen sitten riittääkin... Vähän äitiä jo jännittääkin.
Aivan ihanaa, kun vauva on ryhtynyt seurustelemaan ja hymyilemään oikein urakalla. Häntä on niin kiva katsella ja on niin söpöä "keskustella" hänen kanssaan.
Kiva täällä on aina välillä lukea muidenkin kuulumisia, jaksamista ja hyvää viikkoa kaikille!!!


Meea ja Itu - 15.09.2009 - 13:31

Morjens!!!

Täällä vauva kasvaa hyvin eli on ollut ruoka-aikana kotosalla. Viime neuvolakäynnillä painoi 5410g ja pituutta 60cm, pää 39cm (syntyessä 4990g/55cm, pää 38cm)
Nyt torstaina ois pojalla lääkärikäynti et sit tietää taas uuestaa missä mennään. Uskoisin et painoa on ainaki tullu lisää mut pituutta ei ehkä ihan hirveesti.

Tää äippä ei sit vieläkää oo täysin ruumiin ja sielun voimissa. Edellee pissaaminen välillä tuntuu ilkeeltä, samoin lantio, selkä, kylje, keuhkot, takareidet vihottelee.

Viimeset tikit tais sulaa tällä viikolla ( kuudes viikko menossa synnytyksestä) ja siitä syystä tikkialue kipee ja arka. Se että tikkialue on arka johtaa taas siihen et istuminen on edelleenkin vaikeeta.
Nyt sentää pystyy jotenkuten istumaa jo. Ensimmäiset 2 viikkoo meni pelkästää sängynpohjalla maatessa.

Täs nyt vielä on muutama viikko aikaa parannella itteä ennen jälkitarkastusta et ehkä siel sit selvii onks mul joku virtsarakon laskeuma ja muutenki et onks mun paikat kunnossa ja sisäelimet paikoilla..

Imettäminen meni jo laitokselta asti päin hel**** joten maito ei ees koskaa kunnolla noussu edes, toiseksee saatii heti kokea tissiraivarit ja muutenki imetys ei ollu ees mun juttu. Sit päätin että nyt loppuu imetys(imetin ehkä 1-1,5kk) ja sen jälkee onki yöt rauhottunu(ei 1-2 tunnin nukutus rumbia enää) ja kaikilla on muutenki paljo kivempaa.

Mä en kyllä ymmärrä että mitä ihanaa imettämisessä on? ja että äiti kokee jotain ihania onnentunteita taikka tuntee ittensä tärkeeki?

Niille onnittelut ketkä näin tuntevat
Mun kohalla noista ei mikää pitäny paikkansa. Imettäminen on mielestäni ihan syvältä enkä todellakaa kokenu että se olisi ihanaa ja että se tois jotain ihme onnen tuntemuksia...no onneks on korvikkeet

Poika on myös hyvä nukkumaa(kun on vaa nukahtanut), yleensä noustaa aamutoimille 9-10.30 tienoilla.
Hymyjä tulee paljon ja onki kiva herätä aamulla ku poika ensimmäisenä vaa hymyilee. Sitterissä tykkää istua ja leikkiä lelukaaren kanssa.
Jonkun verran juttelee ja päiväpäivältä "sanavarasto" vaa kasvaa.

Viikonloppuna poika pääsee ensimmäisen kerran hoitoon pariks kolmeks tunniks et äippä ja iskä pääsee ristiäisvaate ostoksille. Samalla kertaa jäädää koko poppoo yöksi mammalle ja vaarille joten se on pojan ensimmäinen yökyläreissuki.

Nyt tutin laittoo vaunut heiluu siihen mallii...se on moro!!!!!!!!!


Naksu - 15.09.2009 - 16:17

Meillä vielä viikon verran tuohon 2kk neuvolaan joten tulempa sitten kertomaan minkä kokoinen meillä poitsu nyt on. Silmissä kasvaa vaikka minä häntä joka päivä kattelenkin

Tosi paljon meillä hymyillään. Poskea kun silittää niin johan irtoaa leveä hymy. Ja myös vastahymyjä poika tekee.

Mulla tyssäs imetys melkein heti alkujaan. Täysimetyksellä mentiin 1,5vko ja 3vko asti imetin. Sitten ei enää maitoa herunut juur ollenkaan. Alkuun oli niin lupaavaa kun tissit oli räjähtämässä.
Imetyksen lopettamisen jälkeen testattiin NAN, Semper, Tutteli ja Nutrilon jauhe. NANnista menee masu ihan kovalle ja semperistä myös. Jauhe sopi muuten parhaiten ruttusen masulle mutta siitä tuli pilkkuja kasvoihin Eli siis tutteli sopii parhaiten.

Litkujen kanssa sotketaan meillä päivittäin. Pojalle menee jekovitit, levolacit, relat ja disflatylit. Töistä kävin hakemassa millin ruiskuja niin helposti niin kaikki annettua.

Jotain ihme kakka vaivaa pojalla on. Joudun auttamaan kuumemittarilla kakan ulos. Koostumukseltaan se on ihan normaalia mutta muksu ei vaan saa sitä itse puskettua pihalle No neuvolalääkäri kun tosiaan on kohta niin siellä kysyn mikä voisi mätätä.

Yöt nukkuu hyvin. Ja muutenkin nukkuu paljon. Illasta sitten on hereillä mutta aamupäivät menee aina nukkuessa.


Meea - 15.09.2009 - 19:09

joo ja tääl taas joku älyvapaa äiti ku ei osaa ees laskea..siis en todellakaa oo imettäny 1-1,5kk!!! Ehkäpä jonkuu 2-3 viikkoa...hyvä mä... jos oisin raskaana ni voisin pistää sen piikkii mut kaipa nyt voi pistää sit raskaushormoonien piikkii..heh..


Piki78 - 16.09.2009 - 12:30

Mitää!!?? Eiks Nooralla olekaan pukamia!?!Hööh No, ei kai...

Meillä on ens viikolla jälkitarkastus. Toivotaan, et paraneminen on mennyt odotetusti. Hidasta ollut täälläki toipuminen ja tuntuu, ettei tuo alakerta todellakaan ole palautunut lähellekään normaalia vielä. Kauankohan siihenkin sitten menee...

Peikko voi hyvin , imetän, mutta maitoa ei tunnu tulevan tarpeeksi. Peikko vaatii lisämaitoa, joten Semperiä annetaan. Meillä on käynyt kaikki korvikkeet ja kaikenmalliset tuttipullot mitä on tarjottu ja naamassa on pilkkuja Mutta ne ovat hormooninäppyjä. Ovat kylläkin jo lähes hävinneet

Kakka on mielenkiintoinen asia ja pieru naurattaa vauvaa. Peikolla on tapana aina pyllypesulle mennessä pieraista mun käteen ja sitten se nauraa Mistä lie moisia tapoja oppinut? Meillä väännetään tätä nykyä kakkaa joka toinen päivä, mutta sitten sitä tehdäänkin useampia satseja. Ja mielellään myös hoitopöydälle. Myös hoitopöydälle pissaaminen on kivaa. No, tulipas taas eritepitoista tekstiä, koittkaa kestää!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|