Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Mitäs maaliskuisille vm- 09 kuuluu?

Maalisäiti09 - 15.09.2009 - 09:23

Heh, ajattelinpa ruveta utelemaan, mitä meidän pienokaisille kuuluu?

Meillä poika täyttää perjantaina 6kk ja pitää sanoa, että aika on vaan hurahtanut nämä viimekuukaudet. Alun hankaluudet on voitettu ja nyt elellään melko tasapaksua vauvaelämää, äitikin jaksaa siis paremmin.

Pikkumies on tainnut löytää oman rytminsä nyt, kun jo menty pidemmän aikaa saman kaavan mukaan. Millasia rytmejä teidän ukkeleilla ja tyttelleillä on?

Meillä herätään noin 6 aikaan ja illalla käydään nukkumaan siinä klo.19 aikaan. Päivällä otetaan kahdet pidemmät päiväunet, yhdet aamupäivästä ja yhdet iltapäivällä. Pitää sanoa, että hyvä rytmi on pojalla Kolme kertaa meidän hoikka mies syö kiinteitä, lounaalla liha-kasvissosetta, välipalalla joko jogurttia tai hedelmää ja sitten illalla vielä puuroa. Korvikkeella on ollut meidän poika jo pitkän aikaa ja nyt vaihdettiinkin tuohon 6-12kk korvikkeeseen, Tuttelia juo

Minkäs kokosia teidän vauvelit on? Meillä on 6kk neuvola vasta ens viikolla, joten tuoreita mittoja ei oo. 5kk iässä oli 6095g ja 65 cm eli pitkä hoikka poika on meillä Nyt on kyllä kasvanut, huomaa kannellessa selvästi.

Mitäs taitoja teidän pienokaisilla on?

Meillä lähdettiin ryömimään pari päivää sitten, poika vetää käsillään itseään huimaa vauhtia eteenpäin kohti kiinnostavia (siis kiellettyjä ) asioita kohti. Konttausasentoon mennään ja siinä nytkytetään itseään eteenpäin, mutta konttaamaan ei vielä ole lähdetty. Hauskan näköistä tuo, kun pikkuinen hytkyy paikallaan ja nauraa itsekseen Jokeltelua tulee ja muutenkin "kieli" on muuttunut taas erilaiseksi. Kylpeminen on kaikista parasta ja siinä kyllä kastuu koko pesuhuone, kun tuo "Jani Sievinen" pääsee "altaaseen"

Ja sitten vielä lopuksi, että pikkukakkonen on tervetullut meidän perheeseen. Mitään paineita ei asiasta oteta, kaikki saa mennä omalla painollaan ja on tullakseen, kun on sen aika Ja kaikkihan ei elämässä ole muutenkaan niin helppoa, että sormia napsauttamalla asiat tapahtuvat... Mutta toivossa on hyvä elää!

Mukavaa syksynjatkoa kaikille maalisäideille ja heidän pienokaisilleen!


VASTAUKSET:


Jaana-87 - 15.09.2009 - 09:28

meillä ollaan jo 6½kk, 6kk neuvolassa mittoja oli 6240g ja 63,5cm, hoikka poika siis täälläkin. Lihasoseita menee purkki päivässä ja hedelmäsoseita 2 purkkia, muuten nannia tai velliä.
Täällä menossa yöhulinat, syynä siis mitä ilmeisimminkin hampaat joita on tehnyt jo pidemmän aikaa.
Toissapäivänä lähettiin liikenteeseen (eteenpäin), ei ryömimällä eikä konttaamalla vaan jollain välimuodolla jota kutsun sammakko-tyyliksi, on aikas koomisen näköistä.
Kylpeminen on meidänkin lempipuuhia, varsinkin kun saa oikein pärskiä sitä vettä käsillään.

Mä tahtoisin jo toisen, mutta mies ei ole vielä lämmennyt idealle


eppuliini - 15.09.2009 - 09:42

täällä tyttö tuli sunnuntaina 6 kk. ja myöskin yöhulinat menossa... mikä kumma se on ku monet nyt kirjottelee tännekki palstalle et yöt on yhtähulinaa ja ym... ? joku yhteiskausi... kun meillä alotettiin iltapuuroa syömään niin sen jälkeen on yöllä heräilty useemmanki kerran. muutama hrvinainen ihanasti nukuttu yö, 2 krt herätty... mut muuten n. 5 krt... :/ ei kauheesti jaksais sellasta touhua...

mutta. ilosempiin aiheisiin. tyttö ei vielä mee eteenpäin, peruuttaa kylläkin ja pyörii ympyrää masultaan. juttua tulee ku jostaki papupadasta ja kylpemisestä tai siis äitin kanssa suihkussa käymisestä tykkää meijän neiti. oli yhdessä välissä sellanen kausi et kylpyamme ei kelpaa vaan suihkuun pitäis päästä muuten ei tuu mitään

huomista neuvolaa odotellessa.. tuoreimmat mitat oli 5 kk neuvolassa... 8 815g ja 68,4 cm... iso tyttö. ihana palloposki. saas nähdä mitä huomenna tuumaa neuvolatäti, kiinteitäkin kun on syöty nyt edellisestä neuvolakerrasta alkaen.. 10-11 aikaan liha/kalkkuna-kasvis sosetta purkki, iltapäivästä hedelmäsosetta purkki ja illalla iltapuuro..

niin, jospa ne hampaat sieltä tulis täälläki, oiskohan se syynä yöhulinoihin.. toivotaan. mutta toisaalta, kun imetän niin eipä tulis sittenkään vielä... tiedä sitten...

mukavaa päivää muille maalisäityköille!


susanna89 - 15.09.2009 - 09:57

Täälläkin poika on 6 ja puol kuukautta. 6kk neuvolassa mitat oli 9115g ja 70cm, et meillä on semmonen jäntevä poika Yöhulinaa on täälläkin ja oon kans huomannut et nyt on joku yhteiskausi menossa, tai ikäkausi juttu Hampaita meillä on pojalla jo kaks alhaalla (ihan kunnon kokosia) ja ylhäällekkin on nyt tulossa kaks, valkoiset viivat jo näkyvät ja se aiheuttaa kyllä välillä kiukkua ja kutinaa. Ei kuitenkaan hirveesti.

Poika herää aamulla klo 8 ja menee illalla nukkumaan noin puol kymmeneltä. Siinä välissä nukkuu päivällä kahdet päikkärit, toiset aamupäivällä ja toiset iltapäivällä, ja jos autolla mennään jossain käymään niin ottaa aina autossa pikku torkut myös. Ja meillä syödään aamulla hedelmäsose/puuro, päivällä lihasose ja illalla taas hedelmäsose/puuro. Ja välillä saatetaan myös mussuttaa banaania tms. Täällä kans nautitaan kylpemisestä ja suihkuttelusta, ja eteenpäin päästään ryömimällä, konttaamaan ja seisomaan yrityskin on hirveen kova, mutta vielä ei osata

Niin ja meillekkin on pikkukakkonen tervetullut, ja semmonen on itseasiassa jo tulollaan, viikkoja pitäis mun käsityksen mukaan olla nyt noin 10 Olo on ollut aikas huono, ja mielialat vaihdelleet, niin on kyllä miehelläkin :/

Mut hyvää viikon jatkoa kaikille maaliksille täältäkin! =)


Aapeli - 15.09.2009 - 10:14

Maalisäiti09: Meilläkin vietetään perjantaina 6kk synttäreitä

Uusia mittoja ei vielä ole, koska neuvola on ensi viikolla, mutta 5kk neuvolassa pituutta oli 68cm ja painoa 7720g. Tääll ryömiminen on lähtenyt todella käyntiin viikonlopun aikana ja kovasti yritetään mennä mukaan isoveikan autoleikkeihin Onneksi velipoika ei ole tykännyt, ainakaan vielä, huonoa, vaan naureskelee pikkuveljen touhuille ja antaa välillä autojaan toiselle "syötäväksi".

Meillä menee soseita vielä aika huonosti, päivällä syödään lihasosetta puoli purkkia ja alkuillasta hedelmäsosetta puoli purkkia. Puurot pitäis vähitellen aloittaa. Imetän edelleen, korviketta olen kokeillut, josko kelpais, mutta ei niin ei. Olis vaan kiva päästä joskus käymään vaikka vaateostoksilla ilman, että tarvitsee kaupasta toiseen juosta, jotta ehtii seuraavalle syötölle kotiin takaisin

Rytmi on meillä ollut sama jo jonkin aikaa. Eli heräillään klo 6-7 välillä, aamulla ja iltapäivällä vähän pidemmät päikyt ja alkuillasta vielä sellaiset puolen tunnin tirsat. Yöunille käydään klo 20-21 maissa ja kerran syödään yöllä.

Meille ei taida sitä "kolmosta" enää tulla, tai mies oli ainakin sitä mieltä, että eiköhän nämä lapset nyt ole tässä. Minustakin tuntuu siltä nyt täll hetkellä, mutta koskaanhan ei pidä sanoa " eiko koskaan"


Aapeli - 15.09.2009 - 10:25

Siis piti kirjoittaa, että koskaan ei pidä sanoa "ei koskaan"... tulipahan muutenkin kirjoitusvirheitä, kun nopeasti yrittää kirjoitaa ja samalla vilkuilla missä se poitsu ryömii


Lilpa86 - 15.09.2009 - 11:25

Samaa touhua meillä myös. Neiti tulee huomenna 7kk, ryömimään lähdettiin viime viikolla. Kiinteitä uppoo päivässä 1 purkki kasvista ja 1 purkki lihaa ja illalla puuroa, hedelmäsoseista tytsy ei tykkää yhtään. Aina kauhee irvistys ja sit ei enää aukee suu. korviketta ollaan juotu nyt kohta pari kk. 6kk neuvolassa mitat 5550g ja 60,5cm (pikkukirppunen ku oli jo syntyissään) toki nyt on kyllä tota painoa tullu ihan hienosti varmaan, rupee jo tyttö painamaan.

Kylpyhetket on täällä kans lemppareita, vesi lentää ja tyttö veulaa, nii että saa kyllä lujaa pitää kiinni. Suihkustakin tykkää...työntää aina tahallaan pään suihkun alle uudestaan ja uudestaan.

Joo ja täällä on menkat 10 päivää myöhässä, et pahalta vaikuttaa. Vielä en oo testiä tehny, ko ollu muutenki menkat sekasi synnytyksen jälkeen...muttamutta


Leli82 - 15.09.2009 - 12:29

meillä on ollut yöhulinat jo pari kuukautta ja kokoajan vaan pahenee. viime yönä neiti heräs möykkäämään yli kymmenen kertaa ja ei kyllä oo kivaa. silmät ristissä täällä kirjoittelen, enkä edes muista millaista on olla hyvin levännyt.

ryömimään opittiin pari päivää sitten. kämmenet lattiaan ja veto. näyttää ihan kuin jalat ois halvaantunut, kun ne vaan raahaa perässä.

tissittely jatkuu edelleen. soseet uppoaa aika huonosti. joskus saattaa mennä melkein puoli purkkia, mutta yleensä vähemmän. puuroa tai velliä syödään illalla.

kolmet päikyt otetaan meilläkin. parit vähän pidemmät ja iltapäivällä tirsat. yöllä syödään vähän väliä iltapuuroista huolimatta. lienee siis vain huono tapa. kai se pitää joku lempeä unikoulu aloittaa ja yrittää vähentää noita syömisiä. millään ei vaan jaksais...

pikkukakkosesta on ollut puhetta ja kuumeiluakin ollut jo kolmisen kuukautta. sovittiin kuitenkin että yritys alkaa vasta ensi keväänä, kun esikko lähenee sitä vuoden ikää. meillä on ollut niin vaikea alku koliikin takia, ettei uskalla toista ihan perään yrittää. vaikka voihan se olla, että kun noi yöt tosta rauhoittuu niin kuume nousee.


jemoo - 15.09.2009 - 13:40

No heipä hei kaikki "maalismassut"

Meillä tulee 6kk täyteen ensi viikolla ja kyllä on pakko todeta, että aika on mennyt nopeaan ! Etenkin ensimmäiset 3kk meni ihan hujauksessa. Ja varsinkin, kun vertaa siihen loppuraskauden fiilikseen; "Aika matelee, miksei tää jo synny?!"

Meillä nukuttiin jo 21-06 ja siitä vielä 09.30, mutta viimeviikkoinen flunssa sekoitti kaiken. Nyt heräilee taas miten sattuu, unien suhteen ei minkäänlaista rytmiä. Toivottavasti löydetään se rytmi meidänkin perheen öihin pian.

Tuoreita neuvolamittoja ei tosiaan vielä ole, mutta 5kk neuvolassa oli painoa 7490g ja pituus 68cm
Hyvin kasvaa.

Kiinteitä syödään meilläkin, sen 2-3krt päivässä, riippuen miten herralle maistuu. Ja velli illalla, vaikka olinkin (ja olen vieläkin) erittäin paljon velliä vastaan. Mutta näillä, lapsen ehdoilla, sitä nyt mennään.

Liikkeelle ei olla vielä lähdetty, yritys on kuitenkin kova. Mamman sylivauva ♥ Iiihan pieniä hetkiä istuu itse, mutta kauaa en viitsi istuttaa vielä.

Äitille rakkain pikkupoika, on tää aika vaan niin ihanaa aikaa, vaikka rankkaakin välillä on. :') ♥

Ja sitten pikkukakkoseen... tervetullut meillekin ! emme myöskään stressaa asiaa, vaan asenne "saa tulla, kun on tullakseen" on meillä 'käytössä'.


Annie - 15.09.2009 - 15:10

Ihana kuulla muiden maaliskuisten kuulumisia. Ilmeisesti hyvin on mennyt pikkuisten kanssa, kun niin moni jo seuraavaa toiveilee Mekään ei missään vaiheessa otettu ehkäisyä käyttöön, vaan kakkonen saanut tulla heti perään. Yksi hyvin varhainen keskenmeno takana. Menkat ei ole vielä kunnolla alkaneet, joten ei kovin suuria toiveita uskalla vielä toisen raskauden suhteen elätellä.

Meillä tyttö täyttää huomenna puuoli vuotta. Ryömitty on jo jonkin aikaa. Nyt kun on konttausasento keksitty, niin on ryömiminen selvästi vähentynyt, kun konttausasennossa on kiva heilua (eteenpäin ei vielä siitä pääse). Täällä huomenna puolivuotisneuvola. Tyttö menee sinne isänsä kanssa, kun mulla sattuu just luento päällekkäin. Meinasin ensin, et olisin vaihtanut ajan, mut eiköhän nuo kahdestaankin hyvin siellä pärjää. Oon palaillut pikkuhiljaa opiskelemaan. Tahti on tosin hyvin löysä, mutta tekee ihan hyvää päästä pari kertaa viikossa luennolle. En viitsi stressata, vaikka silloin tällöin joudunkin olemaan muutaman tunnin poissa, kun tyttö viihtyy myös isänsä kanssa loistavasti.

Täällä mennään nukkumaan noin 21.00 ja herätään 7.00-8.00. Aamulla ja illalla syödään hedelmäpuuroa ja lounaaksi ja päivälliseksi kasvissosetta (välillä perään hiukan hedelmäsosetta jälkkäriksi). Tissiä menee edelleenkin ihan mukavasti. Tyttö syö öisin vähintään kaksi kertaa. Eihän se hirveän paljon ole, mutta välillä stressaa nuo yösyömiset, varsinkin kun syö enemmän tavan vuoksi. Nyt oon parina yönä antanut puolen yön jälkeen yhden kerran tissiä ja yrittänyt loppuyön saada nukahtamaan muuten. On kyllä ollut pientä taistelua, mutta olisi kyllä kiva vähentää noita yösyöttöjä pikkuhiljaa yhteen tai kahteen.

Viiden kuukauden iässä tyttö oli 5875 g/ 60.8 cm. Aika lyhythän tuo neiti on, mutta miehen mukaan tulee isäänsä, kun kasvaa lähinnä vaan leveyttä

Kaikista parasta on tytön helsyvä nauru, kun äidin tai isän kanssa hassutellaan. Kyllä on äidin ja isän mielestä aivan ihastuttava tuo pieni typy typsyli (niinkun serkkunsa häntä nimittävät) <3


jemi - 15.09.2009 - 15:35

Meillä oltu kaikki nuhassa ja aika kamalia on ollut yöt kun pojalla vaikea hengittää ja herää varmaankin 10 kertaa yössä.. Mutta nyt taitaa helpottaa, viime yönä ei herännyt kertaakaan Tosin aamulla iski paniikki että onko poika elossa enää kun ei ollut yöllä herättänyt

Meilläkään ei vielä ryömitä, peruutetaan ja pyöritään vain. Konttausasentoon kun yritän peppua nostaa, alkaa poika vain nauramaan Jotenkin hassua kun ei liiku vielä enempää, näyttää kuitenkin ikäistään vanhemmalta, kokoa kun on 73cm ja 10kg. Ruoka siis maistuu hyvin Meneekin päivässä 2 purkkia liha tai kasvissoseita ja lisäksi vaihtelevasti hedelmäsoseet, puurot ja vellit.

Loppuun vielä onnittelut kakkosta odottaville meille ei kolmosta ainakaan vielä toivota, esikoinenkin kun täytti vasta kaksi.


Jaana-87 - 15.09.2009 - 15:47

Ihana huomata että muillakin on siis oikeesti "pieniä" vauvoja. Kun tuota meidän poikaa aina kaupassa ja muualla ihmetellään kun on mukamas niin pieni, normaali se mielestäni on.


Lilpa86 - 15.09.2009 - 16:47

jaana-87: joo samaa itekkin ajattelin...vaik toi mein neiti onkin kaikkein pienin tästä porukasta, mut ko tuntuu et tuttavapiirissä kaikki saman ikäiset (ja nuoremmatkin) on isompia ko meiän tyttö. Vaik toki toi alle kahen kilon lähtöpaino väkisin vaikuttaa, mut ko ihmiset on aina sanomassa, et "onpas pikkunen" pelkästään läheisimmät ihmiset huomaa miten päljon ollaan kasvettu. Kyllä näistä meiän miniskideistä vielä isoja ihmisiä tulee...


Eevis - 15.09.2009 - 17:34

Meillä poitsu 6 ja puoli kk nyt. Kovin jo ryömii ja alkaa nousemaan kontaus asentoon. Pituutta 68,5 ja painoa 7735g. Kaikenlaista sosetta syödään ja yöt menee vaihtelevasti mutta kyllä ainakin sen 2 kertaa herää ja se on jo luksusta Kiljuu ja juttelee kovin, aika vilkas kaveri. Musiikista tykkää kovin..taitaa tulla musamiehiä niinku isäkin

Kakkonen voi tulla mutta ei mitään yritystä kuitenkaan ilmassa. Vähän myöhemmin ehkä. HAMpaita ei ole tullut myöskään mutta ei haittaa! Nekin ehditään vielä "kärsiä". Varmaan seuraava vaihe se...

Ihanaa on ollu ja naapuritkin varmaan tykkää pikkumiehen älämölöstä !!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|