Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

TV:n katselu

K - 14.09.2009 - 21:31

Annatteko vauvojen katsoa telkkaria?

Meidän 3kk tyttö olis ihan hulluna telkkariin. Periaatteessa oon kyllä sitä mieltä, ettei tarvis vielä tossa iässä telkun orjaksi ruveta, mutta pakko myöntää että välillä tyrkkään tytön muutamaksi minuutiksi töllön ääreen sitteriin, että saan ite tehtyä jotain pakollista sukkelaan... Neiti viihtyy mainiosti ja kommentoi ohjelmia kovasti.


VASTAUKSET:


Hemuli78 - 14.09.2009 - 21:48

Juu meijänkin poika ihan hulluna katsoo telkkaria! Ikää on jo 1.1 vuotta mutta on ihan pienestä pitäen tykännyt katsoo telkkaria. Meillä telkkari on auki vaan illalla jo kun poika on mennyt nukkumaan, no ehkä hän vähän kerkee katsomaan (salkkarit)


joohoo - 14.09.2009 - 21:56

siis hemuli: teillä poika katsoo ihan hulluna telkkaria, mutta se on kuitenkin auki vasta illalla?? hmm


Hemuli78 - 14.09.2009 - 22:00

joohoo: sillon pienempänä ennenkun "havahduin" että ei sun tarvii sitä tööltintä katsoa


joohoo - 14.09.2009 - 22:08

juu juu, kunhan vitsillä heitin


Hemuli78 - 14.09.2009 - 22:28

heh heh


touhuli - 14.09.2009 - 22:51

meillä kans tyttö 4kk innoissaan aina kääntää päätä tv:n suuntaan, mut en anna katsoa kun muutaman minuutin. (Välillä löytäny isän ja tyttären yhdessä katsomassa urheilua, ja joutunut vähän toppuuttelemaan...)


Neppari - 14.09.2009 - 23:32

kohta 3kk poikamme kyllä niska kenossa kuikuilee telkkuun päin, ja pullon imeminenkin unohtuu välillä jos näkee ihmelaitetta!
Pitää yrittää rajoittaa telkun aukioloa, koska kyllähän vauva sitä katsoo jos vain saa...ettei tule addiktio jo näin pienellä iällä. Ja voihan se muutenkin olla haitallista, kun ei pieni ymmärrä kaikkea sekavaa mitä tv:stä tulee.


meillä - 15.09.2009 - 00:06

Meillä ei anneta vauvan katsoa ollenkaan telkkaria eikä tietokoneenkaan monitoria. Tv:stä tulevaa aisti-informaatiota ei pienen keskushermosto vielä kykene käsittelemään. Harkitaan asiaa uudelleen, kun lapsi on 2-3-vuotias. Yleensäkin meillä katsotaan tosi vähän tv:tä, boxilta itse katson pari aikaisemmin nauhoitettua ohjelmaa/viikko.


onko - 15.09.2009 - 00:37

mulla nyt menny jokin hieman ohi, onko se siis jotenkin haitallista jos noinkin pieni jotain telkkarin ruutua töllöttää?! eikai se siitä juuri mitään tajua, muutaku ehkä valoja ja liikettä?! valaiskaapa mua te viisaammat

ei nyt toki ole tarkoitus vauvaa siihen jumittaa tunti kausiksi mut jos hän nyt joskus sitä jää ihmettelee ei kai se niin kamalaa ole?!


- 15.09.2009 - 08:02

tää on taas tätä käärikää vauvat pumpuliin sarjaa!= )


ohikulkija - 15.09.2009 - 08:14

Meillä on telkkari päällä lähes koko aamupäivän. Aamusella katsotaan lasten kanssa Unelmatarha ja Kaapo, sitten alkaa äidin ohjelma jota seuraan sivusilmällä. Muuten pitää vain seuraa eikä sitä varsinaisesti kukaan seuraa, mutta ilman sitä talossa on liian hiljaista.

En jaksa myöskään tuota vauvat pumpulissa-osastoa. Nää on varmaan nää samat äidit, jotka sitten myöhemmin on sitä "ei meidän lapset, mutta ne muut"-osastoa.


Aapeli - 15.09.2009 - 08:24

Siis se on ihan tutkittua, että vauvan aivot eivät pysty käsittelemään tv:n liikkuvaa kuvaa ja se on yksi syy, miksi ei suositella tv:n katsomista pienillä. Mutta tuskinpa siitä mitään haittaa on, jos hetken aikaa telkkuun päin katsoo. Kyllä meilläkin 6kk ikäinen poitsu kääntää päätään heti, jos tv on auki. Ja 2,5vuotias katsoo lastenohjelmia, vaikka sekin on jonkun mielestä turhaa vielä tuon ikäisellä.


Raakku - 15.09.2009 - 09:58

Juuri noin kuin Aapeli kertoi, keskushermosto on liian kehittymätön käsittelemään liikkuvaa, välkkyvää ja säteilevää kuvaa. Satunnaisista vilkaisuista tuskin haittaa on mutta ei hyötyäkään.

Mua saa ihan vapaasti haukkua pumpuliäidiksi, mutta meillä ei poika todellakaan katsonu telkkaria vauvana. En ymmärrä miks edes pitäis kun ei se siitä mitään ymmärräkään... Tosin eipä meillä muutkaan juuri telkkaria kato, sieltä kun niin harvoin tulee mitään järkevää. Nyt kun ikää on reilu vuosi niin poika saa kyllä katsoa pieniä aikoja lastenohjelmia jos haluaa, mutta ei sitä kiinnosta muu kuin kaukosäädin.


Joyeux - 15.09.2009 - 10:47

Täällä samat ajatukset kuin Raakulla. Varmaan oon kans niitä pumpulissa kasvattavia äitejä Nyt esikko 1v7,5kk ja saattaa joskus katsoa lyhyen lastenohjelman muiden lasten katsoessa. Muuten ei kyllä juuri kiinnosta muu kuin kaukosäädin Kuopus 2,5kk ei katso telkku, seuraa kyllä mielellään muun perheen touhuja. En tykkää pitää televisiota tausta meluna ja katsotaan oikeestaan vaan lasten ollessa nukkumassa. Päivällä on paljon muutakin tekemistä


Vinkki - 15.09.2009 - 11:14

...ja jos siirryttään vauvoista ja taaperoista koululaisiin, niin nykyisen suositusten mukainen päivittäinen ruutuaika (siis tv+tietokone+videopelit yhteensä) saisi olla korkeintaan kaksi tuntia.


Cindy T - 15.09.2009 - 16:30

Anteeksi nyt vaan kovasti... Mutta minun tuttavapiirissäni telkkarin katsomista ei ole mitenkään rajoitettu vauvoilta tai taaperoilta ja ei heistä ainakaan kukaan ole mitenkään siitä vahingoittunut tai tullut tv:n orjaksi (TV on päällä ja siellä on lasten kanava, toki lapset leikkivät ja puuhaavat muutakin, heitä ei siis vartavasten istuteta tv:n ääreen). Olisi kiva ihan nähdä tämä tutkimus, missä annetaan rajattuja tv:n katsomisaikoja yms. ja tutustua siihen kunnolla... Kuultuurierot on valtavat, sillä asun Kanadassa. Täällä lapsille ja vauvoille on jopa omia tv ohjelmia ja niiden katsomista jopa suositellaan... Meillä ei hirveästi katsota tv:tä, sillä emme omista kaapelia, joitakin Baby Einstein kasetteja on vauvalle, niissä on musiikkia ja liikkuvaa kuvaa... Niitä katsotaan silloin tällöin, ei joka päivä, sillä muuten minä itse kyllästyisin niihin ihan totaalisesti.


meillä - 15.09.2009 - 17:44

Jokainen tietysti harkitsee itse perheessään, minkä parhaaksi lapsilleen näkee. Mutta Raakun ja Joyeuxin kanssa olen samalla linjalla. Vauvan en anna katsoa tosin yhtään liikkuvaa kuvaa, isomman lapsen (ei vielä sellaista ole) antaisin katsoa puoli tuntia lastenohjelmaa/pv. Televiossa ei ole mitään sellaista, mitä vauva tarvitsisi. Päinvastoin uskon sen olevan vauvan hermoston kehitykselle haitallista, vauvan kehittymätön hermosto ei kykene käsittämään tv:n suoltamaa vauvalle kaoottista aistimaailmaa. Mielestäni jo se, että vauvat aivan nauliutuvat tv:n ääreen/sitä katsomaan (unohtavat jopa syömisen ja yleensäkin kaiken muun) on merkki siitä, ettei se ole vauvalle hyväksi tai tarpeen. Mielestäni vauva tarvitsee henkilökohtaista vuorovaikutusta: jutustelua naamakkain, halailua, suukottelua, leikittelyä. Jos kotona on tylsää ja hiljaista, meillä lauletaan ja kuunnellaan musiikkia ja radiota.


sukulaistyttö - 16.09.2009 - 12:25

2v. on ihan muumifani, enkä usko että 1-2 muumijaksoa päivässä voi olla haitaksi taaperolle. Tosin on siinäkin pelottavia kohtia välillä...!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|