Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Isorintaiset imettäjät?

cheyenne - 14.09.2009 - 18:13

3vk tuli ikää täyteen ja me täällä opetellaan hyviä syömisasentoja... Ongelma on kuppikoko J - rinnat on niin isot että vauva ei saa kunnon otetta, suorastaan tukehtuu tissiin koska se tukkii nenän ja mä joudun koko imetyksen ajan avittamaan toisella kädellä. Makuullaan onnistuu parhaiten mutta eihän sitä joka paikassa voi oikosekseen heittää

Oliskos vinkkejä muilta kokeneemmilta isotissisiltä?


VASTAUKSET:


Hensku - 14.09.2009 - 18:24

No ei kyllä ole oikein vinkkejä, itsellä sama ongelma.. ja kun vauva saattaa syödä reilu puolikin tuntia niin käsihän siinä puutuu .
Joskus satun saamaan sänkyllä maaten pää parilla tyynyllä sellaisen asennon ettei tarvi pitää kiinni ja nyt kun vauva jo reilu 3 kk ni huomannut et jos tissi menee naamalle ni osaa itse kaivaa nenänsä sieltä sellaiseen asentoon et saa happea .


K - 14.09.2009 - 19:06

Täällä "parhaimmillaan" (=pahimmillaan) reilu I-kuppi.

Meillä paras asento oli istuallaan ja ilman mitään tyynyjä. Tyynyillä vauva nousi liian korkealle ja jouduin just kannattelemaan tissiä. Itse mielellään vielä hieman takanojaan (vaikka tyynyä ristiselän taakse)ja vauva siis syliin makaamaan. Näin ainakin minä sain rinnan laskeutumaan sopivasti vauvan tasolle ja kun vauva oli melkein selällään, ei tissi niin mennyt naamaan kiinnikään.

Makuullaan hyvä apu oli pieni pyyhe tai muu "koroke" tissin alle.

Myös puoli-istuva löhöasento, missä vauva on vatsallaan rinnan päällä voi toimia.

Ja yllättävän pienestä rakosesta ne vauvat hengittelee, siksi niillä on litteä nenu.


Iso A - 14.09.2009 - 19:26

Eipä mulla ainakaan noiden kolmen kanssa auttanut muu kuin vaan pitää toisella kädellä kiinni. Ja makuullaan oli paras.


allu - 14.09.2009 - 20:03

En nyt niin kovin isotissinen ole, mutta alussa meilläkin oli sama ongelma. Iän myötä poika oppi itse pitämään päätään niin, ettei enää toisella kädellä tarvinnut tissiä painaa, tsemppiä ja toivotaan, että kohta helpottaa!


Selja - 14.09.2009 - 21:27

En myöskään mitenkään erityisen megaisorintainen ole, mutta samantyyppinen ongelma oli alkuun minullakin: tuntui, että vauva tukehtuu jonnekin rinnan uumeniin. Luulen, että minulla ainakin osin oli kyse siitä, että pelkäsin itse tuota vauvan "tukehtumista". Sitten kun rentouduin ja lopetin asiasta jännittämisen, niin totesin tosiaan, että kyllä se vaan jostain sitä ilmaa tuntuu saavan. Myöhemmin sitten, kun vauva oli jo isompi, tuo ongelma haipui kokonaan unholaan.

Itse imetin tätä kuopusta jostain syystä lähes kokonaan pelkästään makuultaan. Yllättävää kyllä melkein kaikkialla sekin on mahdollista.. No ei sentään missään kaupoissa, mutta miltei jokapaikassa muualla!


ansku - 14.09.2009 - 22:35

neuvolassa voit ottaa asian puheeksi, näyttävät kunnon asennon,jossa itselläsi ja vauvalla on hyvä olla. Pyydä reippaasti apua, sitä on saatavilla.


mona - 15.09.2009 - 10:51

Meillä auttoi varsinkin öisin, kun ei jaksanut kädellä pitää rinnasta, että käänsi vauvan enemmän v-suuntaisesti kuin ihan samassa suunnassa oman kropan kanssa. siis vauvan jalat ihan mahaan kiinni ja pää hieman normaalia "ylemmäs" rintaan nähden. ja tyynyä tai peittoa oman selän taakse jotta pystyy itsekin olla selkä vähän notkollaan...ja oma käsi vielä pään alle/taakse jotta rinta hieman muuttaa muotoaan. Näin sain nukuttua vauvan syödessäkin. Sama istualtaan syöttäessä, vauvaa vaan jonkin verran kainaloon ja alas päin, jotta nenälle jää tilaa ( vaikkakin nänni saattaa hieman venytykseen joutua...)


cheyenne - 15.09.2009 - 13:57

Kiitos kaikille paljon vastauksista! Tuli hyviä vinkkejä, pistetään kokeiluun ja toivotaan parasta


cheyenne - 15.09.2009 - 18:46

Kiitos kaikille paljon vastauksista! Tuli hyviä vinkkejä, pistetään kokeiluun ja toivotaan parasta

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|