Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

vauva

viuhti - 14.09.2009 - 16:22

Miten vauva muuttaa parisuhdetta? Mitä positiivisia asioita ja haasteita vauva tuo parisuhteelle?


VASTAUKSET:


Hensku - 14.09.2009 - 16:43

Meillä ainakin muutti parempaan suuntaan. Ensinnäkin synnytys oli todella lähentävä kokemus (vaikkei mies meinannut aluksi edes tulla mukaan). Mies ei ollut moksiskaan vaikka vähän kakkaa lensi jne , ennen kun jo säärikarvojen ajelu oli yököttävää ja tyttöjen juttuja . Varmaan kuukauden synnytyksen jälkeen oli tosi ihana vaihe suhteessa ja oltiin niin rakastuneita toisiimme ja vauvaan, nyt on tilanne jo vähän arkistunut taas Mutta hyvin menee edelleenkin, välillä tulee sanomista kun miehellä on niin paljon töitä ja harrastukset päälle. Ei olla missään vaiheessa oltu mitään hirveitä seksipetoja mut tuntuu et sekin puoli on vaan lisääntynyt aikaisempaan (ainakin raskausaikaan) verrattuna.


kolmannen saanut - 14.09.2009 - 17:13

Meillä taas jokainen raskaus- ja vauva-aika on ollut koetinkivi. Mies on kertonut joka kerta jälkeenpäin, että oli jo päättänyt lähteä, mutta pysyi hammasta purren mukana, koska ei halunnut jättää äitiä pienten lasten kanssa yksin, ja sitten rakastuttiinkin joka kerta uudelleen.

Paljon syvyyttä ja alastonta rehellisyyttä vauvat ovat tuoneet, mutta meidän parisuhdetta ne kyllä koettelivat samalla.


... - 14.09.2009 - 17:52

Meille vauva on tuonut uudenlaista ja pysyvämpää yhteenkuuluvuuden ja elämän jakamisen tunnetta, sitä että ollaan olemassa toisiamme ja perhettämme varten. Mutta on siinä ollut sitä "en jaksa tätä touhua" meininkiäkin.


Piki78 - 14.09.2009 - 18:01

No varmasti tieyllä tavalla lähentänyt henkisesti eli ollaan ikään kuin linkitytty nyt vauvan kautta toisiimme (äh, en osaa selittää ). Mutta ei tässä kyllä kahdenkeskistä aikaa ole laisinkaan. Mies yöt töissä ja mä lähes koko ajan vauvan kanssa kaksin. Mutta ei se haittaa. Tai siis parisuhdetta tietty haittaa. Ja sit just kun ois hetki aikaa edes jutella niin aika peikko parkaisee


Tuisku82 - 14.09.2009 - 21:00

Eipä oo juuri yhteistä aikaa ollu, kaksoset on nyt 3,5kk. Esim. tänään on itkeny koko päivän, ollaan kumpikin hyssytelty koko päivä ja ilta. Ekan kerran sain ruokaa seitsemän maissa illalla. Ei kovin laadukasta parisuhde aikaa tämä vauva-aika...
Toki vauvat tuo myös paljon ihanaa elämään ja sitä ollaan tavallaan sitä kautta paljon enemmän sidoksissa myös tähän perheeseen. Mutta oma tai yhteinen aika on lentänyt kutakuinkin ikkunasta. Sitä yrittää pysyä positiivisena ja eihän tämäkään hetki kestä ikuisesti. Lopussa voidaan sitten yhdessä onnitella toisiamme ja sanoa, että selvittiin yhessä! Sen luulisi vahvistavan suhdetta!
Mielestäni vain hölmö lähtee lasten hankintaan sillä ajatuksella, että se vain parantaisi parisuhdetta. Rankkaa on, mutta sen arvoista!


nikkei - 15.09.2009 - 12:14

Olen vähän yllättynyt ja jotenkin apea. Synnytys meni hyvin ja vauva-arkikin sujuu leppoisasti. Typy on helppo ja omaa aikaakin olisi. Ei riidellä ja taloudellisesti asiat kohdallaa. Mutta se kipinä piileskelee jossain, ollaan nykyään vaan hyviä kavereita.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|