Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Miten vierottaa

yösyönneistä?? - 14.09.2009 - 11:57

Tästä on nyt ollu jo aika paljo keskustelua mutta kysynpä kuitenkin.. Meillä poika 7,5kk ja herää vaihtelevasti 3-10 kertaa yöllä, yleensä noin 6x ja joka kerta on pakko päästä tissille! Nälästä ei voi olla kyse kun esim. illalla syö lautasellisen puuroa ja tissiä päälle, mut silti voi herätä jo tunnin päästä syömään. Oon yrittäny olla antamatta tissiä, mutta poika huutaa, karjuu, repii ja riuhtoo sylissä niin kauan että väsyn ja luovutan. Jaksais varmaan huutaa aamuun asti.. Tutti on käytössä mutta se ei auta ja pullosta ei ole ikinä suostunut juomaan. Eli miten te muut ootte tällasessa tilanteessa saanu vähennettyä yösyöttöjä? En pyri kokonaan lopettamaan yösyöttöjä mutta jos sais vähennettyä.. Ollaan yritetty jos mies rauhoittais poikaa, mutta siitä ei tuu yhtään mitää, paitsi vielä kovempi huuto.. Omaa huonettakin ollaan koitettu jos nukkuis paremmin, mutta kyllästyin kun sai koko ajan ravata edes takasi.. Alkaa parisuhde ja oma psyyke olemaan kohta siinä mallissa että olis pakko saada jotai tehtyä jotta sais edes vähä nukkua..


VASTAUKSET:


Tipi - 14.09.2009 - 12:07

Meillä sama ongelma. Ainut mikä auttaa yöheräilyyn on tissi. Vaikkei sitä aina kunnolla syödäkkään. Tapa siis. Mutta muuten alkaa kauhea karjuminen ja vängertely, sitten jonkun ajan päästä on pakko luovuttaa. Tiedän ettei pitäisi luovuttaa, mutta...
Meillä ei käytetä tuttia, joten siitäkään ei ole apua. Yöherilty on koko 10kk ja suht usein. Välillä oli kyllä tauko, että meni vähemmillä heräilyillä, muttei todellakaan enää.

Mutta "kiva" kuulla, ettei ole yksin!


just - 14.09.2009 - 12:42

nukahtaako teillä vauvat rinnalle? jos näin on,vauva haluaa aina havahtuessaan palauttaa tilanteen ennalleen elikkä tissin suuhun...
pitäisi siis opetella nukahtamaan sänkyyn,vaikeaa se on ,imettää niin ettei nukahda...


ap - 14.09.2009 - 12:51

Tissiä saa kyllä ennen omaan sänkyyn menoa, mutta ei nukahda siihen eli hereillä on kun omaan sänkyyn menee. Ennen taisteltiin nukutuksenkin kanssa vähintään tunti (hirveetä huutoa..), mutta nykyään jää kiltisti omaan sänkyyn ja usein nukahtaa jopa ilman itkua noin vartissa! Tosin vierellä täytyy koko ajan olla ja pitää kädestä kiinni.. Hmm..auttaiskohan se että opettaa nukahtamaan ihan yksin? Ettei jäis vierelle.. Ollaan tätäkin kyllä yritetty ja heti alkaa hirvee huuto kun ei saa pitää kädestä kiinni, mutta jospa pikkuhiljaa totuttais yksin nukahtamiseen..


Tipi - 14.09.2009 - 13:13

Meilläkin nukahdetaan omaan sänkyyn..Itse olen kyllä vierellä. Jollen olisi, tyttö ei kestäisi hetkeäkän paikallaan, eikä varmasti nukahtaisi. Ennen nukahti kyllä tissille ja silloin heräilyä tapahtui kyllä vieläkin useammin(jos mahdollista) kuin nyt. Joten se on totta, että omaan sänkyyn kannattaa nukuttaa.
Paitsi, että yöheräilyjen yhteydessä ei nukahda. Silloin tissittelee sängyssä, jonka jälkeen siirrän omaan sänkyynsä, jos jaksan. Tämän kun saisi muutettua vielä niin se varmaan helpottaisi jonkun verran. Ainoa vaan, että siihen vaadittaisiin melkein se yötissittelyn lopettaminen ja se onkin jo asia erikseen..


just - 14.09.2009 - 13:29

meillä väheni herääminen kyl kanssa vasta kun unikoululla ,vajaa 10kk:n iässä, opeteltiin nukahtamaan yksin,niin etten istu sängyn vieressä...yösyöti jäi siinä sitten ihan itsestään pois,meillä syötiin 1-2krt yössä,muuten vaan huudeltiin 3-12 kertaa ja valvoskeltiin.


Hyviä - 14.09.2009 - 13:33

neuvoja tännekin, kiitos! Meidän tyttö 7kk 1vko ja heräilee 2-5 kertaa yössä vaatimaan tissiä. Tuttia eikä pulloa meilläkään ei käytössä ja omassa huoneessa nukkuu. Ja nukuttajaksi ei kelpaa muu kuin äiti.

Koitetaan jaksaa!


Satu - 14.09.2009 - 14:35

Meillä tyttö huomenna 8kk&herää yöllä n.5-8 kertaa TISSILLE! 21 laitan nukkumaan, tunnin pääst herää jo ekan kerran.. Tuttia/pulloa ei ole käytössä&vain äiti täälläkin kelpaa nukuttajaksi&muutenkin tyttö 100% äitiriippuvainen Ei pelkästään mulla mee heme, vaan myös isukilla pikkuhuljaa sen verran univelkaa..


MInä vaan - 14.09.2009 - 19:31

Eli nyt lopetat alkuunsa yösyötöt. Vauvasi on tottunut saamaan tissiä. Mies tai joku muu mieluiten hoitamaan yöllä vauvaa. Annat huutaa 5min ja sen jälkeen rauhoittelemaan eleettömästi. Siitä se alkaa, helpompi tehdä unikoulu nyt kuin myöhemmin. Tsemppiä! Vauvasi pitää olla ainakin 8h syömättä yöllä.


no - 14.09.2009 - 20:39

ei meillä ainakaan auta vaikka lapsemme nukahtaa itsenäisesti omaan sänkyynsä herää silti yöllä syömään samoin kuin muilla vängertää ym ...eik rauhotu millään muulla kun rinnalla ikää11kk


Pitää - 14.09.2009 - 21:15

vaan päättää että nyt loppuu ja sitten pysyä kovana. Ei tissiä, eikä tietenkään pulloa. Mitä järkeä olisi vaihtaa yks huono tapa toiseen? Kaikki syöminen loppuu. Jotku vauvat huutaa 3 yötä, toiset viikon. Pitää vaan pysyä päätöksessä. Hölmöintä on ensin huudattaa pientä tunnin tai kaksi ja sitten luovuttaa ja antaa tissiä.
Tuon ikäiset pitää nukkua öisin eikä syödä. Ihan vauvan parasta ajatellen. Sitten jos herääminen ei siltikään lopu vaikka ruokatarjoilu loppuu, niin syyt heräilyyn voi olla vaikka minkälaisia ja kaikille ei aina mahda mitään. Me lopetettiin yösyömiset pojan ollessa 6kk, mutta heräily vaan jatkui ja välillä pahenikin, vasta reilusti päälle 1veenä alkoi nukkua yönsä kunnolla.


Nassi - 14.09.2009 - 22:09

Meillä toimittiin näin: mulla meni hermot kun neiti 6kk rupes heräileen öisin n.3h välein, ja eräänä iltana vain päätin kun taas menin netiä syöttään kun heräs huutaan 11 (8 mennyt nukkuun ja saanut tissiä, nukahtaa omaan sänkyyn ja minä lähden heti pois kun vauvan sänkyynsä laitan) aikaan. Ja silloin päätin että tissiä en anna ennen neljää ens yönä. Ja niinhän neiti heräs siinä puol3 ja huuteli ja venkoili 1.5h ennenkö nukahti mutta nukku sitten aamu 8 asti. Seuraavina öinä sama homma ei tissiä ennen 4 ja taputellut ja silitellyt olen kun olen herännyt öisin. Ja en taputtele kuin ihan hetken ja siirryn sitten taks omaan sänkyyn. aikansa saattaa huudella mutta nukahtaa sitten itse. nyt menee pääsäntöisesti jo aina yli 4 kan heräämisen kans.
Eli päätät vain ja pysyt päätöksessä, eihän se helppoa ole mutta tuppaa oleen vaan ainut keino.


helmiäiti - 14.09.2009 - 22:11

Tyttö nyt 1v7kk. Meillä yöheräämiset loppui vajaa puolitoista vuotiaana. Mun mielestä unikoulu oli paljon helpompi toteuttaa, kun tyttö vähän isompi. Aiemmin itku oli lohdutonta, enkä millään kyennyt toteuttaa tuota huudatus taktiikkaa. Aika oli kypsä, kun tyttö ei enää itkenyt vaan kiljui "minä haluan tissiä" tyyliin, oli jotenkin paljon helpompaa olla antamatta maitoa tuolloin. Muutama yö siinä meni mutta lopulta ymmärsi, että kiljuminen ei tuota tulosta ja unet jatkuvat nykyisin puoli kuuteen, jolloin pääsee viereen jatkamaan unia. Aiemmin sai viereen päästyään maitoa mutta pari viikkoa sitten sekin maitokerta jätettiin pois. Edelleen aamuisin yrittää maitoa saada mutta luovuttaa jo melko pian ja jatkaa unia, toisinaan. Edelleen kuitenkin saa tissimaitoa ennen päikkäreitä ja nukkumaan menoa. Jokainen tyylillään mutta meillä tämä hiljaa hyvää tulee taktiikka toiminut parhaiten!


Tilli - 15.09.2009 - 22:14

Minäkin kannustaisin tekemään päätöksen ja pysymään siinä tiukasti vaikka aluksi saattaakin olla tosi rankkaa. Jos tuloksena on kuitenkin parempi uni kaikille.
Oletko kuullut "Babywhisperer'stä" (Tracey Hogg)? Hänelläkin on neuvoja tietynlaiseen nukuttamiseen, meillä ainakin toimi tämä 'pick up/put down' metodi.
Tsemppiä kovasti ja jaksamista. Toivottavasti saat yötissittelyt vähentymään ja zzzz

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|