Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Puolivuotiaiden yösyöminen

Annie - 14.09.2009 - 09:08

Kuinka usein teidän puolivuotiaat syö öisin? Meillä tyttö vähintään pari kertaa ja lisäksi yleensä muutaman kerran heräilee muuten vaan. Eihän tuo nyt hirven paljon taida olla, mutta pärjäisi varmaan vähemmälläkin vai mitä luulette? Tänään otetaan neljäs kiinteä ruokailu mukaan kuvioihin, kun aikaistetaan soseruokailuja ja lisätään iltapuuro. Kiinteiden lisäksi syö päivän mittaan tissiä muutaman kerran. Tähänkin mennessä syönyt ennen nukahtamista kyllä hyvät määrät. Viime yönä päätin etten anna tissiä tytön herättyä toiselle syötölle. Annoin vaan pullosta vettä. Huusi jonkin aikaa, mutta rauhoittui sitten silittelyyn ja hyräilyyn tutti suussa. Ei vaikuttanut aamulla mitenkään erityisen nälkäiseltä vaan hyvin jaksoi odotella, että äiti sai aamupuurot keitettyä. Mitä mieltä ootte, onko neiti liian pieni, jos vähentäs yösyötöt yhteen kertaan? Missä iässä muut ootte vähentäneet (tai lopettaneet kokonaan) yösyöttöjä? Onko helpompi lopettaa kerralla vai vähentää määrää pikkuhiljaa? Onhan se rankempaa kuunnella sitä huutoa öisin, mutta jospa pidemmän päälle rauhottaisi öitä..


VASTAUKSET:


eppuliini - 14.09.2009 - 09:26

täällä kans eilen tasan puolvuotta tyttö ja yöt on välillä yhtä hulinaa.. siis illalla syödään iltapuuro ja rinnalle nukutan eli illala ihan hyvä määrä "iltapalaa".. SLTI tyttä herää joskus 4-5 kertaa yöllä.. ja aamuyöstä kitisee tai itkee ihan kunnolla parisen tuntia.. tää mami rupee olee vähä väsy kohta... eli tännekkin apuja? kiitos


eevuska - 14.09.2009 - 09:28

meillä poika heräilee monta kertaa yössä "syömään" nälkä sillä ei ole mut sen pitää saada imeä tuttipullosta velliä muutama huikka ja sit äkkiä tutti suuhun,eli meillä on näköjään vaan tuo imemisen tarve.nyt aletaan pitää unikoulua sille ja samalla jää yösyöttö pois..
saa päivän aikana liha,kana tai kala sosetta plus välipalat,maitoa ja puuroa aamuin illoin joten yöllä ei pitäisi olla nälkä..neuvolassa sanottiin ainakin meille et puolvuotias pitäs saada pvän aikana ruokakiintiön täyteen että pärjää yön ilman ruokaa,mut niinkuin on huomattu joka neuvolassa eri jutut.Ja paljon se on toki lapsestakin kiinni...


eevuska - 14.09.2009 - 09:30

niin ja kun saa yösyötöt pois niin lapsi rupee kuulemma nukkuu yöt paremmin..TOIVOTTAVASTI,itekkin aika väsyny kun yöt vähä väliä hereillä


Vadelma - 14.09.2009 - 09:35

Meillä 6,5kk poika myös heräilee öisin vielä syömään muutaman kerran. Välillä ei edes halua maitoa vaan pelkän tutin suuhunsa, joten yöt on välillä sitä tutin etsintää. Mielellään täälläki jo nukuttais öitä kokonaan taas, aiemmin nimittäin nukku hyvin koko yöt, taitaa olla ikäkausi juttu.


Maalisäiti09 - 14.09.2009 - 09:39

Meillä kohta 6kk poika ja yöt menee suurinpiirtein näin.
Klo.19 nukkumaan, ehkä syö aamuyöstä ehkä ei, herää noin 6 aikaan. Joskus ottaa maitoa aamuyön tunteina, mutta yleensä ei.

Meillä tutiteltiin tuossa hetken aikaa aikasemmin yöllä, koska huomattiin jo, että poika ei herää nälkään vaan ihan johonkin muuhun (kuorsaukseen tai muihin ääniin) ja näin meillä sitten loppui yösyönnitkin. Kiinteitä meillä syödään 3 x päivässä. Eli ei lähdetty siihen pelleilyyn mukaan, vaan osoitettiin yön olevan nukkumisaikaa. Nopeasti poika sitten itse vieroittikin itsensä niistä yösyönneistä. Meillä kyllä poika ei ole rintalapsi vaan pullomaitoa juo, joten varmaan tuossakin osuutensa on. Ja perinyt isänsä unenlahjat

Mutta kyllä ne teidänkin pikkuiset nukkuvat vielä yönsä!Tarkastelkaa tarvitsevatko lapset yöllä ruokaa, koska se on sitten päiväruokailusta pois. Jotkut vauvat vieroittavat itsensä helpommin ja nopeammin pois yösyönneistä, kun taas joillakin se voi olla hieman kinkkisempää. Vauvan ehdoilla kannattaa mennä. Rauhoittuuko esim. tutilla yöllä? Tutti ja unilelu kainaloon? Auttaisiko?


Annie - 14.09.2009 - 09:52

Kiitos vastauksista. No meillä ongelma on, että rauhoittuu kyllä tissille, mutta ei välttämättä muuten (kuten viime yönä huomasin). Olenkin miettinyt, että pitäisikö mennä vauvan ehdoilla ja antaa tissiä, vaikka nälkä ei välttämättä ole vai lähteä opettelemaan johdonmukaisesti pois turhista syömisistä (mistä seurana huutoa ainakin joksikin aikaa). Taidan jatkaa viime yönä valitsemaani linjaa ja antaa ekan kerran tissiä ja sitten loppuyön yrittää rauhoittaa sylillä, tutilla ja silittelyllä. Mietityttää vaan, että miten suhtautuu, jos kerran saa tissiä ja sitten loppuyöstä ei enää saakaan.Tsemppiä muillekin levottomista öistä kärsiville!


Mallu81 - 14.09.2009 - 15:11

Meillä on nukahtamiset 6,5kk neidin kanssa yhtä taistelua. Öisin herä kerran tai kaksi syömään. Tuttia ei voi tarjota, kun ei ole sitä missään vaiheessa huolinut. Muutenkin tuntuu nyt olevan todella äidin perään, kohta ei kans tiedä mitä tehdä, kun lkaa itse väsähtää..

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|