Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

kerrostalo perheet?

maen - 13.09.2009 - 22:33

Me ollaan muuttamassa kerrostaloon ja meillä on tyttö 9kk, mietittiin että kuinka se kerrostalossa sujuu, kun jos tyttö nukahtaa lenkillä vaunuihin tms? onko käytännön vinkkejä? ja kannattaako vaan hommata vaunut parvekkeelle ja lenkkeillä vauva hereillä...?

Apua.


VASTAUKSET:


maen - 13.09.2009 - 22:34

unohtui äsken viestiin laittaa että asunto on hissittömässä talossa kolmannessa kerroksessa.


Hensku - 13.09.2009 - 22:38

Me asutaan hissittömän talon toisessa kerroksessa, vaunulenkillä vauva usein nukahtaa mut herää aina kun kantokopalla kantaa ylös. Parvekevaunut on meillä ihan ehdottottomat, muuten ei tyttöä sais päikkäreille varmaan ollenka muuten ku liikkuvissa vaunuissa.


Nikitön - 13.09.2009 - 22:42

Asutaan kerrostalon toisessa kerroksessa (hissitön myöskin).
Alkuun sujui hyvin kun vauva nukahti vaunuihin, kannettiin kopassa sisälle ja jatkoi uniaan.
Kun koppa jätettiin pois niin heräsi joka kerta kun sisälle päästiin eikä jatkanut unia (muutamia kertoja lukuunottamatta). Niin ja vaunut on jätettävä kellarikerrokseen jossei jaksa niitä sisälle kantaa, meillä on siellä erillinen vaunuvarasto.
Hommattiin parvekevaunut, mutta eipä tuo niissä enää 9kk jälkeen suostunut nukkumaan.


heh - 14.09.2009 - 08:26

Meillä heräs tasan joka kerta kun avasin rappukäytävän oven ja olis tultu sisälle. Oli pakko nukuttaa makuuhuoneessa vaunuissa, parvekkeellakin liikaa melua.


tyttis - 14.09.2009 - 08:34

miten lyhyitä lenkkejä te sit teette? tai paremminkin, kuinka pitkiä päikkyjä teil nukutaan? tai siis eikö siel ulkona vois olla pidempään, et vauva saa rauhassa nukkua, jos on niin murheellista, et herää? tyttö nukkuu se ajan vaunuissa, kun ulkoillaan ja herää kun tullaan sisään.. lenkillä n.1-1.5h tyttö kyl herää jo ennen ku tullaan kotiin.. sille riittää noi unet mainiosti.


heh - 14.09.2009 - 08:58

No meillä nukkui kolmen tunnin päikkäreitä ja tein yleensä sillä aikaa koulutehtäviä. Ulkoiltiin sitten hereillä oloaikana tytön kanssa.


Karo - 14.09.2009 - 09:14

Meidän kohta 8kk ikäinen nukkuu päikkärit usein parvekkeella vaunuissa. Asutaan kerrostalon eka kerroksessa, mutta jos käydään ulkoilemassa ja nukahtaa vaunuun, niin herää viimeistään silloin kun rappukäytävän ovi avataan. Pienempämä ei ollut moksiskaan mutta kun vähän kasvoi, niin meni vaikeammaksi.
Meidän kohta 2v tyttökin nukkuu päikkärit parvekkeella vaunuissa


maen - 14.09.2009 - 09:24

kiitti vinkeistä, meidän typy nukkuu yleensä 3-4 tunnin unet.. niin siksi tuo lenkin päättyminen oli ongelma. mutta ehkä sitten tajuaa kun itse on tilanteessa että miten tekee.

ja pitänee nuo pervekevaunut hommata, ootteko ihan kirppikseltä löytänyt?


monstera - 14.09.2009 - 09:29

Me muutettiin pari viikkoa sitten kohta 11 kk tytön kanssa maalta omakotitalosta kerrostaloon ihmisten ilmoille. Itsekin stressasin kovasti sitä miten päikkärit alkaa sujua kun ollaan aina nukutettu tyttö vaunulenkillä ellei sitten oo nukahtanut tissille (mitä nyt enää ei oikein tapahdu).

Täällä uudessa kodissa pari ekaa päivää oli päikkäreiden kanssa tosi vaikeita, nukahti lopenuupuneena tutin kanssa viereen (mitä ei tee kuin kipeänä). Mutta sitten yht'äkkiä alkoi nukutus vaunuissa parvekkeella sujua. Tyttö nukahtaa sinne alle viidessä minuutissa jos on nukahtaakseen ja nukkuu täällä paljon pidempiä päikkäreitä kuin maalla. Ehkä toi lasitettu parveke on sitten sen verran suojaisampi paikka.

Lenkkeily hoidetaan nyt sitten rattaissa vauvan ollessa pirteänä niin saa katsella maisemia ja voidaan välillä pysähtyä vaikka puistoon keinumaan. Rattaita säilytämme alakerrassa. Ne on matkarattaat ja harmittaa kun noita hyviä yhdistelmävaunuja pitää päikkäreiden takia pitää parvekkeella. Pitäis varmaan hommata jotkut halvat parvekevaunut.

Heijaan tytön päikkäreille ja laulan tuutulaulun. Ajattelin vähitellen vähentää sitä heijaamista siinä toivossa että päikkärit alkaisivat vielä joskus onnistua sisällä.

Onnea teille muuttoon! Vaikka alku saattaa tuntua hyvinkin kaoottiselta niin yllättävän äkkiä arki alkaa sujua (tiedän mistä puhun, meidän tytölle osui elämänsä pahin flunssa ja ylähampaiden teko juuri muuton kanssa samaan aikaan joten tämän kaoottisemmaksi ei oikein voi mennä )!


Vadelma - 14.09.2009 - 09:41

Me asutaan juurikin hissittömän talon kolmannessa kerroksessa. Parvekevaunuja oon alkanut vasta nyt käyttää kun keli on parvekkeella raikkaampi. Ulkoilemassa kuitenkin käydään vaunulenkeillä, ja ollaan yleensä noin tunti liikenteessä, jonka aikana poika nukahtaa vaunuihin. Sit tullaan rappuun, laittamatta valoja päälle, ja varovasti sylissä kannan pojan ylös omaan sänkyyn. Välillä ei herää ollenkaan, välillä herää kannon ajaksi mut nukahtaa sänkyyn uudestaan sit ku päästään sisälle Eli meillä ei oo muuta ongelmaa huomattu kun että edes takasin turvakaukalossa kantaminen automatkojen jälkeen (kun on nukahtanut siis autoon) on aikas painavaa nyt kun poika painaa reippaasti yli 9kg. Toki vois sieltäkin nostaa ja kantaa sisälle, mut on huomattu että jostain syystä ei sillon nukahda enää sänkyyn niin hyvin kun vaunujen jälkeen joten annetaan tutia hetkinen kaukalossa.


tyttö - 14.09.2009 - 13:07

Me asutaan myöskin hissittömässä talossa 3 kerroksessa. jos tyttö nukahtaa vaunuihin lenkin aikana niin kannan hänet nukkuvana ylös omaan sänkyyn jatkamaan. Tyttö 1v. Oon itsekkin usein ihmetellyt kuinka hän ei herää kun auon ovia yms.. Meillä näin


tyytymätön - 14.09.2009 - 14:04

Joo ei se kerrostalo kyllä ole mikään paras paikka lapsiperheen asua! Nyt kesällä olen vielä pystynyt istuskelemaan kahden tunnin lenkin jälkeen kerrostalon sisäpihalla ja odottamaan kun vauva herää, mutta talven tulo kyllä kauhistuttaa... Onneks on ollut hienot ilmat tänä kesänä!


Hensku - 14.09.2009 - 16:36

Tunnin lenkkejä kävelen mut jos tullessa herää kesken uniensa ni on sitten ärsynyt jos en saa uudestaan nukkumaan. Ja olen huomannut et siellä parvekkeella kaikkein pisimmät päikkärit nukkuu, sinne olen saanut vaan aika harvoin kun aurinko porottaa melkein koko päivän. Nukkuu siis yleensä sisällä parvekevaunuissa.
Ja tosiaan kirpparilta löysin 22€ sellaiset vanhat emmaljungat ja ne on niin ihanat ja kevyet et oon monta kertaa harkinnu jos ne ottaiskin käyttövaunuiks mut en o saanu aikaseks raahattua alas .

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|