Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Miten saan nyt mieheni tajuamaan

väsynyt mami - 13.09.2009 - 22:03

että unikoulua on pakko yrittää pikkuhiljaa alkaa toteuttamaan. Meillä tyttö, kohta 7 kk heräilee öisin vielä 5-10 krt, mikään muu ei auta kuin tissi. Tämä mamma vaan ei tahdo jaksaa ja olenki ajatellu unikoulua. Tassuttelua siis. Kun minä yritän tassutella, huuto ei lopu millään, kun tyttö tietää että tissi on lähellä ja se pitää vaan saada suuhun. Miestä olen yrittänyt unikouluun valmistaa, sanonut hänelle että kohta se aloitetaan. Hän ei halua, ei jaksa, ei viitsi kuunnella sitä huuto. Ok, ymmärrä että jos mies ei ole valmis siihen niin ei voi mitään, mutta tämä mamma ei vaan enää jaksa herätä yöllä noinkin useita kertoja... :O oon niin poikki. Miehelle unikoulu tarkoittaa lähinna sitä että laitetaan korviketta pulloon, lämmitetään mikrossa ja viedään tytölle, sitten mennään teeveen ääreen tai pelaamaan x-boxia. Miten teen miehelleni selväksi että tassuttelu on aloitettava, niin koko perhe on tyytyväisempi kun jaksaa paremmin. Kauanko teillä muilla meni että ei huudettu enää lainkaan?


VASTAUKSET:


lue - 14.09.2009 - 08:20

netistä ym. miehellesi unikoulun tarkoituksesta.. haitoista ja hyödyistä. sano, et mies on se joka alkaa kärsimään jos tähän ei yhdessä ryhdytä


jep - 14.09.2009 - 08:29

Todellakin, miehen se olis nyt tehtävä. Toinen vaihtoehto tietysti ulkopuolinen apu eli ainakin täälläpäin ensi- ja turvakoti unikouluttaa vauvoja. Kannattais kuitenkin ensin edes kokeilla kotona (miehen)itse.


Sunflower - 14.09.2009 - 08:55

Meillä unikoulutettiin poika just samassa iässä. Oltiin sovittu miehen kanssa, että mä aloitan tassuttelun viikolla, kun miehen jaksettava mennä töihin aamulla ja mies hoitaa sit viikonlopun ja mä saan nukkua. Maanantaiyönä aloitettiin ja poika heräili muistaakseni parin tunnin välein, mutta rauhottui kuitenkin tassun alle suht helposti. Kolmas yö oli ihan hirvee, ei nukuttu juurikaan ja mä meinasin jo heittää hanskat naulaan, kunnes sit neljäntenä yönä taivas aukeni.. poika meni nukkumaan klo 21 ja heräs seuraavan kerran klo7, silloin annoin tissiä ja sit poika nukkui vielä pari tuntia. Se oli ihan käsittämätön fiilis, ku oli itseki nukkunu yli 8h putkeen.. Siitä asti poika on nukkunut kellon ympäri heräilemättä (sairaana tietysti eri asia), pikkumies nyt 1v10kk. Eli meillä ei sit mies loppupeleissä joutunu tassuttamaan ollenkaan..

Tsemppiä! Ja kun leikkiin ryhdytte ni älkää lopettako leikkiä kesken, vaikka epätoivon hetkiä tulee varmasti. Itse olin aennoitunu parin viikon tassutteluun... joten ylläri oli iloinen, kun tuloksia tulikin nopeasti.


tuikku - 14.09.2009 - 09:08

Meillä tassukoulu pidetti 1v 1kk iässä. Sitä ennen heräiltiin keskimäärin 7 kertaa yössä. Meillä yöt paranivat, mutta ei meillä yöheräämisistä kokonaan päästy (Muistaakseni 80 % unikouluista onnistuu). Noin yhden kk:n jälkeen heräämisiä oli enää 2 ja edelleen meillä herätään 2 kertaa yössä. Poika nyt 1v 5kk. En usko, että noista heräämisistä päästään muuten kuin ajan kanssa. "huudatusunikouluun" en halua ryhtyä.

Meillä mies piti unikoulun. Tosin täytyy muistaa, että miehen pitää olla motivoutunut hommaan, koska ei hän muuten jaksa. Se, miten miehen saa motivoitua onkin sitten kinkkisempi juttu... Meillä mies vaan jotenkin kypsyi vähitellen ajatukseen.


Raakku - 14.09.2009 - 09:10

Meillä mies oli sattumoisin mukana sillä neuvolakäynnillä jolla terkka otti unikoulun puheeksi ekaa kertaa, luulen että meni paremmin perille kun "ulkopuolinen" kertoi jutun juonen ja hyödyt.

Hyvä niin, koska kuulemma sujuvammin menee jos mies sen voi toteuttaa. Vauva kun yleensä yhdistää ruokaan... Toinen juttu mitä meille painotettiin oli se että molempien on asiaan sitoudutava, muuten menee helposti hukkaan koko vaivannäkö ja valvominen.

Noilla eväillä mentiin ja vajaassa viikossa saatiin tulosta aikaiseksi. Pientä takapakkia tuli kun poika alkoi nousta pystyyn, mutta pieni "kertaus" sai tilanteen taas normalisoitumaan.

Olisko teilläkin mahdollista saada mies mukaan neuvolaan ohjeita kuuntelemaan? Koko perheen yhteinen etu on kuitenkin kyseessä, ainakin meillä kaikki (vauva mukaan luettuna) tuntui olevan tyytyväisempiä hyvien unien jälkeen.

Tsemppiä!ap. - 14.09.2009 - 10:18

kiitos tsemppaavista vaustauksista kaikille <3 ens maanantaina onkin neuvolalääkäri mutta en usko että siinä ehtii neuvolatädin kanssa juttelemaan, kun yleensä se aikataulu on kiireinen jos on lääkäripäivä, mutta pitää sitten seuraavalla kerralla yrittää jos mies pääsis mukaan mutta kun on vuorotyössä niin on vähän vaikeaa, ja seurava neukku meneeki sitten jo niin kauan että pitäs jo alotella ennen sitä. Pitää yrittää ettiä netistä jotain unikoulusta, jotta mies vois lukea, jos sitten ymmrätäs


Saara - 15.09.2009 - 09:06

Tuo tassuttelu.. tarkoitatteko kävelyä vauvan kanssa vaiko taputtelua sängyssä?

Esikoiseni unikoulu tuotti kahdessa yössä tulosta 11kk iässä. Huutelin omasta sängystäni pojalle vain, että nuku vaan, kaikki hyvin ja annoin hänen huutaa. Taisin kerran pari antaa tutin suuhun ja taputella.
sydäntä särki kuunnella. Hän huusi noin puoli tuntia pariin kolmeen otteeseen yön aikana. Seuraavana yönä huusi vähemmän. MUTTA KYLLÄ KANNATTI! Kolmantena yönä nukkui piiitkät unet heräilemättä =)

Olisin tehnyt tämän jo aiemmin, jos neuvolasta olisivat neuvoneet. Kyllä vaan helpottaa elämää

siihen asti poika heräili 5-6 kertaa yössä. Huhhuh.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|