Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Liivinsuojista

kysymys - 13.09.2009 - 14:50

Miten usein vaihdatte liivinsuojia, te jotka imetätte? Ja miten kauan käytitte niitä vai meneekö niitä koko imetysajan?

Jos joku käyttää kestoliivinsuojia niin pesettekö ne missä asteessa ja muiden vaatteiden seassako vaan?


VASTAUKSET:


monstera - 13.09.2009 - 14:56

Käytän kestoliivinsuojia ja pesen ne kuudessakympissä vaippapyykin seassa. Jos meillä ei käytettäisi kestoja niin pesisin neljässäkympissä tavallisen pyykin seassa. Alkuun niitä meni monta päivässä, nyt kun vauva on kohta 11 kk vaihdan ne kerran päivässä. Aluksi hommasin kolme paria niitä ja sillä ei pärjännyt alkuunkaan. Mulla valui tissit alussa koko ajan ja sitten kun mulla oli 11 paria liivinsuojuksia niin ei tarvinnu turvautua välillä kertakäyttöisiin. Mut useimmat pärjää vähemmällä. Nyt tissit ei enää vuoda mutta tarvitsen suojia siksi kun vauva tekee välillä päivisin sellasia temppuja et lopettaa imemisen just kun on saanut maidon kunnolla herumaan . Öisin en käytä niitä enää enkä yksin asioilla ollessani.


Satu - 13.09.2009 - 14:57

Riippuu miten paljon tulee maitoa.. Ekat 5kk kummankin lapsen kohdalla vaihdoin joka/jokatoisen imetyksen jälkeen.. Maitoa tuli sen verran paljon että kastui heti koko suoja.. Esikoisen kohdalla muistaakseni käytin vajaa vuoden verran&nyt kakkonen 8kk&joka toisen imetyksen yhteydessä laitan suojan..Eli tarpeen mukaan käytät/vaihdat!


tappitaara - 13.09.2009 - 15:15

Vaihdan, kun ovat märät/kovettuneet (=kastuneet ja kuivuneet).
Hyvä investointi oli hankkia sellainen valumisastia, mikähän sen nimi nyt oli, mikä pannaan toiseen liivinkuppiin siksi aikaa kun imettää toista. Niin maidonkerääjä. Saa maidot talteen eikä kastu suojat eikä liivit.


** - 13.09.2009 - 15:18

Samoin kuin tappitaara. Ja noita tarvittiin 9kk. Sen jälkeen ei enää kastunut, vaikka imetys jatkuikin.


vierailija - 13.09.2009 - 15:32

Mulla kestoliivinsuojat eivät pitäneet alkuunkaan, ainoat mitkä eivät falskanneet oli Natusanin kertakäyttöiset liivinsuojat. Vaihdoin alkuun ainakin joka imetyksen yhteydessä. Maidonkerääjä myös mielestäni kätevä. 7kk käyttänyt tähän mennessä, enää ei ihan joka imetyksellä tarvitse välttämättä vaihtaa. Käyttäisin niin mielelläni kestoliivinsuojia, olisiko jollakin antaa vinkkiä, mistä saisi oikein imukykyisiä, jotka eivät falskaisi?


monstera - 13.09.2009 - 16:18

Mulla on Ruohonjuuresta ostettuja kestoliivinsuojia, ei imse vimsen eikä ruskovillan vaan niitä kolmansia mitä sieltä saa . Ja sitten royalkestoista tilasin ison kasan lisää. Nämä kaikki on pul-kuorisia eli eivät kastu läpi.


Joyeux - 13.09.2009 - 18:13

Kestoliivinsuojat käytössä. Taitaa löytyä 12 paria ja ne on hyvin riittäneet. Lisäksi maidonkerääjää käytin alkuun, kun maitoa tuli yli äyräiden Pesen joko vaippapyykissä 60 asteessa tai muiden vaatteiden seassa 40/60 asteessa. Minulla on tsi (toisten tekemiä), Maijat sekä made by Riina merkkisiä liivinsuojia. Parhaita on Riinan sekä ne omatekoiset, joissa on imua sopivasti ja coolmax/bambu ihoa vasten ja pul-kangas uloimpana. Suosittelen Niin ei tarvi laatikko kaupalla ostaa kertakäyttöisiä. Käytin noin 8kk esikon imetyksen aikaan.


vierailija - 13.09.2009 - 20:42

Kiitos vinkeistä, taidan ostaa kestoliivinsuojia kokeiltavaksi!


Chala - 14.09.2009 - 00:41

Vaihdoin kun oli märät tai kovettuneet, vaihteli aika paljon monetko meni päivässä. Ainoat mitkä mulle sopi oli Ainun liivinsuojat, kaikki muut jotenkin ärsytti nänniä tai jäi kiinni kun kuivuivat.

Kestoliivareita käytin kanssa välillä, pesu 40 tai 60 astetta, riippuen mihin nyt sattuivat joutumaan. Multa tuli alussa niin paljon koko ajan valumia ettei ne pitäneet juur yhtään. Ajattelin tehdä seuraavaksi itse sellaisia joissa on kunnon PUL-kangas ulommaisena niin ei tule kosteus läpi.

5kk tarvitsin liivinsuojia, sitten kun täysimetys vaihtui kiinteiden rinnalla imetykseen, pystyi jättämään liivinsuojat. Ah sitä autuutta Yhteensä imetin 10kk.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|