Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

G: Milloin vauva hoitoon: vanhemmille kahdenkeskistä aikaa

Mettiäinen - 12.09.2009 - 22:22

Tämä liittyy nyt hieman tuohon alempaan ketjuun, mutta kiinnostaisi siis tietää, että missä iässä olette jättäneet vauvan hoitoon niin, että olette päässeet miehen kanssa kahden johonkin, esim. vain leffaan tai jopa yöksi?

Meillä poika tulee 10 kk ensi viikolla, emmekä ole miehen kanssa vielä olleet missään kahden. Yöksi en vielä halua poikaa hoitoon jättää, mutta jotain pienempää täytyy kyllä keksiä tässä lähiaikoina.


VASTAUKSET:


Me - 12.09.2009 - 22:31

käytiin miehen kanssa syömässä ja jätettiin tyttö(silloin 6,5kk) mun äitille hoitoon. Eihän me oltu ku pari tuntia pois. Mut kuitenkin syötiin mukavassa ravintolassa kynttilänvalossa ja nautittiin toistemme seurasta. Ja siitä, että oltiin ihan kahestaan. Virkisti! Yöks en kyllä jättäis vaikka maksettais, mut muutama tunti on jees. Itellä on mukavaa, eikä ehdi tulla kauhee ikävä/huoli, että miten pieni pärjää ilman äiskää ja iskää.


sini - 12.09.2009 - 22:43

meidän vauva 4,5kk miehen kanssa ollaan oltu kahdestaan 3 krt kork. muutama tunti poissa(kesäteatteri, ilta-kävelyllä, syömäs). yöksi en vielä jättäis näin pientä.

mut kaverilla 7kk vauva ja ei 10 krt riitä et vauva ollu yli vuorokauden mummilla.. äiti oli ollu bilettämäs 2 krt jo ennen ristiäisiä (2kk) + on viikoittain 1-3 krt muutaman tunnin/puol päivää mummilla tai jollain ..

et kukin tavallaan, mut kyllä te 10kk ikäisen voitte muutamaks tunniks hyvillä mielin jättää tutun hoiviin ja viettää laatuaikaa miehen kanssa


vierailija - 12.09.2009 - 22:54

Meillä tyttö oli 6kk ikäisenä ekaa kertaa yötä mummilassa, kun meillä oli häät, siis omat, menimme naimisiin, ja tuo oli kyllä pakollinen juttu kun ei aivan kasin aikaan omista häistä viitsipoistua. Ja kerran on toiset mummu ja pappa ollut meillä hoitamassa kun ollaan oltu miehen kanssa bilettämässä, laitoin siis tytön nukkumaan ja pari kertaa oli syönyt, ennenkuin tulimme takaisin... Tottakai mummo jatkoi hoitamista aamuun koska nautimme miehen kanssa alkoholia,joten ei silloin lasta voi hoitaa, mutta periaatteessa ei ollut ilman meitä kuin muutaman tunnin. Ihan hyvin voitte jättää lapsenne hoitoon ja mennä tuulettumaan, parisuhdetta pitää hoitaa ihan kuin vauvaakin Vähän vain eri tavalla. Meillä on tulevana viikonloppuna synttäri kemuihin meno ja molemmat on kutusuttu, minut sekä mieheni, ja aiomme kyllä taas mennä tuulettumaan ja tyttö menee mummilaan tai he tulevat tänne Minä en oo oikeen ikinä ymmärtäny että mikä siinä on niin vaikeaa viedä lapsi hoitoon omille vanhemmille, tekeekö se jotenki huonoksi vanhemmaksi, en tiedä, ei minusta. Ovathan nuo meidätkin kasvattaneet niin luulisi pärjäävän lastenlapsienkin kanssa. Ja tämä siis hyvällä ettei kukaan vedä palkoja nenuun n Sen ymmärrä että kovin pientä ei viitsi hoitoon jättää, ainakaan minkään biletyksen vuoksi...


jellona - 12.09.2009 - 23:50

Meillä vauva on ollut jostain 3 kuukautisesta lähtien ollut ajoittain max. pari tuntia kerrallaan isovanhemman/tädin hoidossa. Ollaan päästy käymään miehen kanssa yhtä aikaa salilla tai syömässä.

Pari kertaa poika on ollut isänsä kanssa 4-5 tuntia kahdestaan ja hyvin on mennyt.

Yöksi jättämistä olen alkanut vasta nyt vähän harkita, kun olen jättänyt yöimetykset pois. Poika on nyt siis vähän vajaa 10 kk. Mutta lähinnä olen ajatellut käydä itse kavereiden kanssa tuulettumassa piiiiitkästä aikaa ja poika jäisi isän kanssa... Muille sukulaisille en ihan vielä ole valmis jättämään poikaa koko yöksi.


Koppis - 13.09.2009 - 07:07

Tässä kohta tulee vuosi tytöllä täyteen ja olemme miehen kanssa käyneet kahdestaan leffassa ja syömässä kolme kertaa. Eka kerta taisi olla kun tyttö oli 6-kk. Olemme tosin käyneet aina vain päivällä.


meillä - 13.09.2009 - 08:36

poika oli alle kuukauden ikäinen kun ekan kerran käytiin leffassa. oli mummin kanssa ja nukkui koko ajan...sen jälkeen on ollut n. kerran viikossa 2-5h. mummin kanssa.
yötä ei ole vielä ollut ja nyt 9kk. eikä mitään kiirettäkään vielä..


Ja meillä - 13.09.2009 - 08:44

Tyttö ollut 1 kk lähtien mummolassa aina välillä kun tulevat ja hakevat sen. Tahtovat kovasti viettää aikaa työn kanssa, enkä ole sitä kieltänyt kun tyttö kovasti tykkää olla muidenkin kanssa. Nyt 5 kuukautta mutta yötä ei vielä ole ollut missään,mutta lähiaikoina varmaan sekin tapahtuu. Viihtellä ja treffeillä ollaan meihen kans muutaman kerran käyty ku mummo on ollut kylässä, ite kuitenkin laitettu nukkuu jne. Mutta meillä tyttö nukkunut 1kk yöt läppeensä, enkä voinut kun kuukauden imettää, joten sen takiakin on helppo antaa hoitoon. Käyn myös ite harrastamassa 2 kertaa viikossa, ja se on isin ja tytön laatuaikaa. Eli nää asiat on varmaan aika yksilöllisiä joka perheessä.


Keijukainen - 13.09.2009 - 08:52

Meillä mumma on tullut muutaman kerran vahtimaan tytön unta, niin että ollaan käyty kerran syömässä ja kerran kesäteatterissa miehen kanssa, muutaman kerran lenkillä. 2x on jäänyt muutamaksi tunniksi päivällä, niin ollaan käyty salilla... Muuten se "laatuaika" on jäänyt iltaan, kun tyttö on nukkumassa. Yöhoitoon en jätä vielä, varsinkaan nyt kun tyttö on äitin perään niin kovin, ettei mihinkään sais mennä..


Eemeli - 13.09.2009 - 10:02

Meidän typy oli ekaa kertaa hoidossa reilun 2kk ikäisenä, kun käytiin kaksin syömässä meidän kantisravintolan taivaallisen hyvät burgerit. Oltiin poissa vauvan luota 1,5h, eli ei mikään pitkä irtiotto, mutta teki tosi hyvää, kun sai lyhyenkin hetken tehdä samanlaisia juttuja, mitä meillä oli tapana tehdä "edellisessä elämässä".

Nyt tyttö on 6,5kk ja parin viikon päästä tarkoitus olis mennä ekaa kertaa teatteriin, jollon oltais sit ekaa kertaa pois vähän pidempään, ja jännittää, että miten vauvan nukuttaminen onnistuu. Teatteri on sellaiseen aikaan, että jos vauva menee normaalisti nukkumaan, niin ei itseasiassa joudu olemaan hereillä ilman vanhempiaan kuin reilun tunnin.


Kaisa_kissa - 13.09.2009 - 11:06

Meidän poika oli vähän vajaa 4 kuukautta, kun oltiin miehen kanssa ensimmäistä kertaa yötä pois kotoa. Lapsen mummo, ukki ja önski oli täällä hoitamassa poikaa, eikä hänellä ollut mitään hätään.
Nyt ei sitten ollakaan oltu paljon missään. Ensi kuussa kyllä mennään, kun osuu miehen synttärit ja mun valmistuminen samalle päivälle.
Tai katsotaan nyt .


kolmannen saanut - 13.09.2009 - 12:39

Olen pitänyt aika reilusti enemmän aikaa, ennen kuin olen antanut pientä muille hoitoon... Ensimmäinen lapsi oli vissiin hoidossa pari tuntia jo ehkä 9 kuukauden ikäisenä, mutta näillä nuoremmilla olen pitänyt rajana 1 1/2 vuoden ikää. Siinä iässä lapsi alkaa jo oikeasti kaivata muutakin elämää kuin omaa kotia ja nauttii hoidossa olemisesta.

Meillä on tosin ollut muiden pieniä hoidossa jo parin viikon ikäisinä...


mimmu88 - 13.09.2009 - 13:17

käytiin syömässä ekaa kertaa n.3h oltiin poissa kun poika vajaa kk. vuoden aikan ollaan yhdessä oltu jossain varmaan 5 kertaa. yökylään meni ekaa kertaa 7kk,mutta meillä oli kotona hoitaja yötä kun poika oli 3kk. sekavaa,mutta mutta...


Naksu - 13.09.2009 - 13:39

Meillä poika oli kuukauden iässä ensimmäistä kertaa muutaman tunnin mummun hoidossa kun mieheni kanssa lähdettiin ostoksille. Kolme kertaa poika nyt on hoidossa 2-5tuntia kerrallaan. Mieheni on armeijassa joten olen joutunut pakostikin antamaan poikaa hoitoon menojeni takia, mihin en vauvaa voi mukaan ottaa. Poika on paria viikkoa vaille 2kk. Ensimmäisen kerran poika viettää yönsä ilman meitä vanhempia kun on reilu 4kk. Menemme silloin viettämään iltaa ja katsomaan erään bändin keikkaa. Äitini tulee meille silloin ruttusta hoitamaan.


K - 13.09.2009 - 17:10

Täällä tyttö ollut isän hoivissa 3-4 kertaa viikossa illat kolmiviikkoisesta. Sitä ennenkin lyhyempiä pätkiä "harjoittelivat".
Isovanhempien hoidossa on ollut varmaan sit jostain kuukauden ikäisestä aina tarvittaessa tunnista neljään tuntiin, että on päästy miehen kanssa harrastuksiin yms.
Ja kovin on sosiaalinen likka!


Mettiäinen - 13.09.2009 - 19:20

Kivoja vastauksia On meilläkin poika toki isänsä kanssa useamman kerran viikossa, jotta mamma pääsee harrastamaan. Täytynee kuitenkin lähiakoina järjestää isille ja äitille treffit, jotta ei tuo parisuhde (mikä se on, onko se jotain syötävää? heh ) jää ihan tämän vauva-arjen jalkoihin.


raitis äiti - 14.09.2009 - 14:06

Meillä 1½-vuotias ja ei ole koskaan ollut yökylässä
ilman äitiä Enkä anna.... Minulla ei tarvetta ilta- ja yömenoihin, baarit, ravintolat jne. Imetys menee yökylässä sekaisin ja vauvanhoidossa luotan eniten itseeni. Perheen kanssa reissataan. On mummoja, jotka eivät - ikävä kyllä - hoida lapsenlapsia niin kuin sanotaan. Esim. anopille en luota hoitoon. Oma äiti on ihan eri asia kuin anoppi. Äiti ei enää elä. Viimeisinä vuosina hänellä monenmoisia sairauksia. Eipä hän olisi jaksanut pientä lasta hoitaakaan.

"mut kaverilla 7kk vauva ja ei 10 krt riitä et vauva ollu yli vuorokauden mummilla.. äiti oli ollu bilettämäs 2 krt jo ennen ristiäisiä (2kk) + on viikoittain 1-3 krt muutaman tunnin/puol päivää mummilla tai jollain .." Todella surullista, pistää oikein vihaksi nämä baariäidit! Kurjaa, kun äiti ei yhtään välitä omasta lapsestaan, vaan juoksee viihteellä! Lapset mummojen hoidossa arkena ja pyhänä ja yötäpäivää


Meea - 14.09.2009 - 20:05

Meillä 6 viikon vanhana jää hoitoo...ei tosin vielä yö kylää. Eikä ainaka toistaseks oo vielä yhtää tunnontuskia. niitä odotellessa...


en ymmärrä - 14.09.2009 - 21:36

Kuinkahan moni lapsiaan usein mummoloissa hoidattava on ns. nuori äiti, 18-25v.? Kirjoituksista päätellen nuoret äidit vievät vauvojakin yökylään. Kurjaa, jos vanhemmatkin äidit toimivat yhtä tyhmästi Olisiko lapset parempi hommata, kun on järki päässä ja kypsä äidiksi? Kun viihteellä on riekuttu tarpeeksi?

Itse ihan kammoksun vauva + yökylä-ajatusta! Ihan pahaa tekee, vauva mummon hoidossa ja äiti ties missä.... Vauvan paikka on äitinsä luona! Miten joku raaskii antaa vauvansa jo muutaman viikon tai kuukauden ikäisenä mummoille hoitoo? Hyi olkoon! Eikö Teillä ole ikävä lastanne? Onko Teillä äidinvaistoja ollenkaan? Kuvitteletko, että mummot hoitavat lastasi kuten Sinä? Miten imetätte, jos lapsi on hoidossa yön tai koko viikonlopun? Vai juotatteko surutta korviketta, jotta yökyläily onnistuu nopeammin?


nannukka - 14.09.2009 - 22:39

Meidän poju on kohta 2kk ikäinen ja ekan kerran jäi mummulle ihan vain pariksi tunniksi hoitoon viime viikolla kun ostettiin ristiäisiin itsellemme vaatteet. En halua viedä lasta kauppoihin pöpöjen keskelle.. mummu on ollut meillä paljon niin poika luottaa häneen ja oli siksi helppo jättää mummun hoiviin hetkeksi. Minulla ei ole tarvetta olla yötä pois vauvasta erossa vaan keskityn ihan täysin vauvasta nauttimiseen ja ne satunnaiset ja harvat "yöriennot" saa odottaa vielä useamman vuoden. Poika nukkuu yönsä heräämättä, että tissiä ei kaipaa, mutta mielestäni on ihmeellistä että vauva jätetään vaille äitiä kovin pienenä vaikka hän sitten nukkuisikin sen ajan..


emu - 15.09.2009 - 10:58

Hihii, olen siis jos ei nuori, niin ainakin nuorekas 42-vuotias äiti, jonka 5-kuukautinen vauva on ollut jo moneen otteeseen hoidettavana mummolla tai 16- 13- ja 10-vuotiailla siskoilla, yökylässä tosin ei vielä kun ei ollut tarvetta. Minulla ei varmaan ole sitten niitä äidinvaistoja, mutta minusta on jopa pikkuisen itsekästä omia vauva pelkästään itselleen muilta läheisiltä ihmisiltä. Vauvakin kun on oikea ihminen, eikä mikään äidin jatke. Oli ehkä pikkuisen provosti sanottu, mutta toivottavasti joku tajusi pointin.


en ymmärrä - 15.09.2009 - 13:39

"minusta on jopa pikkuisen itsekästä omia vauva pelkästään itselleen muilta läheisiltä ihmisiltä." Päinvastoin! Äidin tehtävänä nimenomaan on "omia" vauva! Omimisella tarkoitan, että vauva ja leikki-ikäinen lapsi on pääasiassa äidin (ja isän) hoidossa. Häntä ei jätetä yöhoitoon. Äiti muodostaa voimakkaan tunnesiteen lapseensa ensimmäisten vuosien aikana. Sitä edesauttaa lapsentahtinen ja pitkä imetys, vauvan pitäminen sylissä ja vieressä, kantaminen kantoliinassa, lapsen lähellä ja saatavilla oleminen.

Seuratkaapa joskus lapsia, jotka ovat olleet pienestä asti paljon hoidossa kodin ulkopuolella. Lapsia, jotka viedään hyvin pienenä päivähoitoon. Tai esim. isoäiti hoitaa paljon vauvaa, jopa öitä ja lapsi on pitkiä jaksoja, jopa viikkoja, isovanhemmilla hoidossa. Heillä on aikuisenakin ohut ja huono tunneside omiin vanhempiin, etenkin äitiinsä. Päivähoitaja ja isoäiti ovat "äidin" malleja, ei oma äiti Olisi tosi karmeaa, jos oma lapsi kiintyisi enemmän päivähoitajaan, mummoonsa tai vaariinsa kuin äitiinsä ja isäänsä


Koyote - 15.09.2009 - 18:19

Meidän poika on 3kk asti ollut säännöllisesti mummolassa kylässä. Ei niinkään siksi että päästäisiin miehen kanssa viihteelle vaan että saadaan kahden keskistä aikaa vaikka ihan vaan kotona. Tällä hetkelle poika on n. kerran kuukaudessa mummolassa yökylässä. Ja kyllä todellakin luotan siihen että lapseni on täysin turvassa ja rakastavissa käsissä omien vanhempieni luona. Poika on mummon ja ukkovaarin oma kullanmuru enkä voisi kuvitellakkaan tilannetta etten antaisi lasta kylään kun sitä pyytävät. Isovanhempien rakkaus on aivan erilaista kuin vanhempien ja lapselle tärkeitä ihmissuhteita. Mulla ei imetys onnistunut joten sen puolestakin kyläily onnistui pienempänä. Poika nyt 1,5v ja mielellään viettää laatuaikaa isovanhempiensa kanssa kun eivät ole hänelle vain satunnaisesti nähtäviä ihmisiä, vaan iso osa elämää ja juuri häntä varten.


emu - 15.09.2009 - 19:54

Koyote sanoi juuri sen asian mitä tarkoitin paljon kauniimmin ja vähemmän töksäyttäen vain.


en usko - 30.09.2009 - 19:24

(Seuratkaapa joskus lapsia, jotka ovat olleet pienestä asti paljon hoidossa kodin ulkopuolella. Lapsia, jotka viedään hyvin pienenä päivähoitoon. Tai esim. isoäiti hoitaa paljon vauvaa, jopa öitä ja lapsi on pitkiä jaksoja, jopa viikkoja, isovanhemmilla hoidossa. Heillä on aikuisenakin ohut ja huono tunneside omiin vanhempiin, etenkin äitiinsä. Päivähoitaja ja isoäiti ovat "äidin" malleja, ei oma äiti Olisi tosi karmeaa, jos oma lapsi kiintyisi enemmän päivähoitajaan, mummoonsa tai vaariinsa kuin äitiinsä ja isäänsä)

Ei pidä paikkansa! Tärkeintä on että äiti jaksaa hoitaa vauvansa ja saa siitä myös jotain iloa. Näin lapsikin on iloinen. Jos minä tarvitseen hieman omaa aikaa pysyäkseen virkeänä, niin miks ei? Lapsi on onnellinen vaan jos vanhemmatkin ovat onnellisia.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|