Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

vauvan jalan murtumasta

kolmannen saanut - 11.09.2009 - 13:25

Kirjoittelin tuolla aiemmin meidän 10 kuukauden ikäisestä, jolla epäilin olevan jalkapöydässä murtuma.

Hänellä ei ollut enää tänään aristusta siinä jalassa, mutta lääkäri päätti varmuuden vuoksi ottaa röntgenin. Kuvassa näkyi pajunoksamurtuma, ja lähdettiin suoraan Tyksiin. Tyksissä lääkäri ilmoitti heti, että alle vuoden ikäisten jalat eivät murru, vaan kyseessä on jokin vakava perinnöllinen sairaus. Myös hänen kuulaat, sinertävät silmänvalkuaisensa ovat selkeä oire samasta.

Hänellä on paino ja pituus mennyt alakanttiin puolen vuoden iästä lähtien, ja hänellä on siitä asiasta varattu lääkäri syyskuun lopussa, ja keliakiatestit ja muut on otettu jo kuukausi sitten, mutta en tiedä niiden tuloksista. Ilmeisesti keliakia tai muu ravinnon imeytysmihäiriö on vaihtoehdoista se helpoin. Vakavat ovat jotain osteoporoosin tapaista (en pysynyt latinankielisissä ilmauksissa perässä).

Pääsimme kotiin viikonlopuksi, mutta maanantaina mennään osastolle. Olimme aika shokissa. Toivotaan, että kyse on tosiaan vain keliakiasta... Kipsiä ei tarvinnut laittaa jalkaan, kun pieni ei enää siitä valittanut.


VASTAUKSET:


Kirsi - 11.09.2009 - 13:27

Hirveästi voimahaleja teille sinne, toivotaan että kaikki selviää ja kyse on vain siitä keliakiasta. <3


arvaa - 11.09.2009 - 13:27

Jestas! Kamalasti voimia tulevaan ja toivon todella ettei mitään vakavampaa. ♥ Halauksia.


... - 11.09.2009 - 13:28

Voi ei, kuulostaapa hurjalta. Mutta hyvä että asiaa lähdetään selvittelemään, ja että saitte tietää että jotain häikkää voi olla! Paljon tsemppiä sinne!


Piki78 - 11.09.2009 - 13:35

Kurjaa Mutta toisaalta hyvä, että kävi onnettomuus ja asia selviää, sillä myöhään havaittu sairaus tai vaikkapa juuri keliakia on varmasti haitallisempi. Voimia ja pikkuiselle tsemppiä!


katsoitko - 11.09.2009 - 13:36

eilen ohjelmaa teeveestä, siinä kerrottiin että jossain amerikassa, en nyt tiedä tarkkaan missä, todettiin 5 kk ikäisellä tytöllä osteoPETROOSI, ei siis poroosi joka on luukato, mutta tuo petroosi on vakavampi ja se tarkoittaa suomen kielessä luun kovettumistautia. Sille sairaudelle ominaista on luiden kovuus ja murtumataipumus. Sillä tytöllä siinä ohjelmassa oli ollut juurikin silmän valkuaiset sinertävät. En halua pelotella mutta sanoin nyt vaan koska jäi niin se eilinen ohjelma mieleen. Siinä ohjelmassa se tyttö selviytyi, hänelle tehtiin luuydin siirto, kaksi kertaa. Jaksoi taistella ja selvisi lopulta, mutta menetti näkönsä lähes kokonaan. Toivon todella että teillä olisi kyse vain keliakista. Voimia teille <3


kolmannen saanut - 11.09.2009 - 13:41

Löysin netistä tietoa asiasta, osoitteesta http://www.suomenosteogenesisimperfecta.fi/OI. Kun katselin sivuja, näyttäisi siltä, että meidän tytöllä on sen lievin (ja yleisin) versio. Se on vallitsevasti periytyvä geenihäiriö, ja siihen liittyy silmien sinertävyys, luiden murtumaherkkyys, lievät kasvuhäiriöt, lievä kuulon aleneminen, lievä pienikokoisuus. Osa näistä lievää OI:ta sairastavista ei koskaan saa edes tietää sairastavansa sitä, koska oireet voivat olla niin vähäisiä. Vaikeimmissa versioissa vauvalla murtuu luut jo syntyessä.

Kiitos teille kaikille lämmöstä ja haleista...


monstera - 11.09.2009 - 15:32

Suunnattomasti voimia koko perheelle! Tyksin lastenklinikalla on kyllä tosi huippu henkilökuntaa joten hyvissä käsissä lapsosenne on.

Tuttavani lapsella on vakavampi versio oi:sta. Taudinkuvaan kuuluu myös harvinaisen aurinkoinen luonteenlaatu! Oi:aan on hyvät hoidot nykyään joten jos teidän lapsella sattuukin olemaan sen lievä versio, ei siitä tule todennäköisesti olemaan juuri mitään haittaa. Toivotaan nyt kuitenkin, että kyse on jostain muusta.


neiti90 - 11.09.2009 - 15:40

voimia sinne!!luin sinun aikaisemman keskustelusi ja tosiaan itse täällä toivoin että vain venähdys!onneksi suomessa hyvät lääkärit ja asiaa lähdettiin selvittelemään.tulethan kertomaan kuulumisiasi kun tiedätte enemmän!!?


Neppari - 11.09.2009 - 17:52

Voi että... toivottavasti kaikki selviää nopeasti ja vauva paranee pian. Lasten sairaudet saa aina sydämen sykkyrälle... Tsemppiä teille kovasti!


Odelia - 11.09.2009 - 21:02

Oikein paljon tsemppiä ja jaksamisia!! Onneksi asia kuitenkin selvisi.


zen84 - 11.09.2009 - 23:08

Onneksi huomattiin ajoissa! Todella kovasti voimia ja haleja teille!!!!


Nynny - 12.09.2009 - 09:55

Pidetään peukut pystyssä, että olis se lievin versio. Onni onnettomuudessa kuitenkin, kun löytyi. Tsemppiä!

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|