Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Pukeminen nyt

Minni - 11.09.2009 - 12:53

Joko olette ottaneet haalarit käyttöön vauvoille ja millaset (fleece tms.),entä makuupussi?Minkä ikäisenä olette laittaneet ratasosaan?Ja miten puette sinne?Poika 6kk ja ei mahdu enää vaunukoppaan makuupussin kans...


VASTAUKSET:


mammutti - 11.09.2009 - 13:51

Ei oo vielä haalaria otettu käyttöön, kaapista löytyy syksylle villainen nallehaalari, vuorellinen, sekä huusin huutonetistä reiman vk-haalarin, mutta ei oo vielä käytetty siis. Vaunuihin puetaan nukkumaan mentäessä pitkähihanen body, sukkikset tai potkarit, sekä gollege puku ja sitten makuupussiin joka puoliksi kiinni, niin ja tietty kypärä myssy. Vaunuosaan tyttö mahtuu vielä nukkumaan mutta ollaan alettu käymään joka ilta ulkona ja silloin vaihdetaan ratasosa jotta tyttö näkee ympärille, tarkoitus ei ole siis nukuttaa tyttöä silloin, vaan käydä ihan ulkona raitista ilmaa haukkaamassa, ja muuten yöunet paranee, ainakin meillä parani ja huomattavasti. Suosittelen siis Ratasosassa tytöllä sama varustus kuin vaunuissa mutta vielä tumput ja makuupussi kokonaan kiinni. Niin ja villasukat myös jalassa. Tytöllä ikää kohta 7kk.


Aapeli - 11.09.2009 - 13:55

No meillä on kylläkin koppa vielä käytössä (poitsu ensi viikolla 6kk) ja tänään on ollut vanuhaalari käytössä jo kahdesti. Aamulla oli vaan 5 astetta lämmintä, kun laitoin ulos nukkumaan ja laitoin vanuhaalarin alle potkarit ja bodyn, villasukat, tumput ja kypärämyssyn. Päälle vielä fleecepeitto ja just sopiva asu oli. Nyt iltapäivästä laitoin muuten samat, paitsi päässä oli pipo ja peittona pelkkä ohut pussilakana (lämpötila 15 astetta) ja yhtään ei ollut herätessään hikinen.

Jos poika nukkuisi pelkässä ratasosassa, niin laittaisin varmaan samat varusteet ja makuupussin sisälle köllöttelemään sekä hyttysverrko vaunun päälle.


Aapeli - 11.09.2009 - 13:58

Niin ja piti vielä laittaa, että nämä säät vaihtelevat tällä hetkellä sen verran paljon, että pitää aina päivän mukaan vaihdella pukemista. Esim. eilen pojalla oli iltapäivästä body, potkarit ja collegepuku sekä tietty hattu ja ohut peitto vaan päällä ja se oli silloin sopivasti puettu!


mammutti - 11.09.2009 - 14:00

Piti vielä mainita että meillä tyttö on siis todella lämmminverinen, noilla varusteilla ei ole hikinen eikä raajat kylmät, joten tuo asustus on meille hyvä, jollekkin toiselle se saattaa olla liian vähän, jollekkin toiselle jopa vielä liikaakin Kaikki on yskilöitä.


Nynny - 12.09.2009 - 10:45

Meillä ollaan jo jonkun aikaa oltu ratasosassa (tyttö 5kk). Vaunuissa kuitenkin ratasosa on saman mallinen kuin tavallinen vaunukoppa, eli jalkojen juuressa on vielä "seinä". Koppaosuuden voi poistaa ja vaihtaa turvakaareen, mutta ajattelin pitää paikalla kunnes tyttö on liian pitkä nykyiseen.

Meillä oli eilen aamupäivällä pipo, body, sukkikset, vaunuhaalarit + peitto. Iltapäivällä vaunuhaaarin sijaan farkut ja huppari.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|