Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

Vauva haroo korvaansa, kun häntä

imettää - 11.09.2009 - 11:18

Vauva siis pian 6kk ja haronut korviaan tässä jonkin aikaa, lähinnä silloin, kun häntä imetän. Yötkin olleet vähän repaleisia, kun hampaita tuli alas viime viikolla, nyt yöt jo rauhoittuneet ja heräilee enää pari kertaa itkemään, mutta rauhoittuu heti, kun ottaa syliin. Mietin vaan, että onko tuo korvien harominen tässä iässä ihan normaalia "korvat on löytyneet" juttu, vai liittyykö hampaisiin vai voiko olla korvatulehdus. Mitään flunssaa ei ole ollut, tosin jokin aika sitten oli silmätulehdus. Muuten vauva on hyväntuulinen ja touhuilee niinkuin ennenkin.


VASTAUKSET:


-Nora- - 11.09.2009 - 11:30

Meillä tehtiin tossa iässä ihan samoin, mut sit otin harson siihen pojalle, ja sitä sitten alko nypläämään korviensa sijaan.. Mä veikkaan et kuuluu kehitysvaiheeseen, et on löytäny korvansa tai jotain.. Meille meinaan lääkärikin sano, että korvien harominen ei sitten ole mikään esimerkiks korvatulehduksen oire, että sen perusteella ei kannata semmosta epäillä.. (Meillä oli korvakierre tossa 8 kk-13 kk iässä..)


hampaisiin - 11.09.2009 - 11:30

se liittyy. Meiän neiti tekee samaa. Kaveri vei vauvansa lääkäriin, ko pelkäs korvatulehdusta ja lääkäri sano et hampaat vaikuttaa. Jos vauvalla korvatulehdus, ni on kyllä kärttynen lisäks.


Bliw - 11.09.2009 - 11:47

Meillä harotaan kans korvaa, kun alkaa väsyttään. Tosi kiva iltapuuron aikaan, ku harominen alkaa, niin sitä puuroa on sitten tukassa ja siellä korvassakin


Pami - 11.09.2009 - 12:07

Täälläkin harotaan korvia aina kun väsyttää. Imetyksen aikana tyttöä aina unettaa ja silloin haroo korviaan. Olen pari kertaa käyttänyt lääkärissä flunssan yhteydessä korvatarkastuksissa, kun on ollut itkuinen ja haronut korviaan. Ikinä ei ole ollut mitään.


jeps - 11.09.2009 - 12:39

korvien harominen liittyy useimmiten väsymykseen, ikävaiheeseen tai hampaiden tuloon. Toki kannattaa tarkistuttaa korvat, jos vaan jatkuu ja lapsi vaikuttaa kipeältä


Kirsi - 11.09.2009 - 13:07

Esikoinen 1v 4kk nyplää edelleen korviaan kun väsyttää. Saa nähdä kuinka vanhanksi asti jatkuu


Neppari - 11.09.2009 - 18:07

eikös vauvat aina puristele jotain imiessä rintaa? ainakin meillä nypeltää rintaa ja välillä oma naamaansa, korviaan.... Välillä oikein sattuu kun nipistelee rintaa kynsillään.
Näyttää samalta mitä kissanpennut tekee emolleen imiessä, eli vaistomaisesti auttaa maidon herumista painelemalla "nisää".


kuukissa - 13.09.2009 - 10:11

Nyt on kuulemma liikkeellä sellaista flunssaa, johon kuuluu silmätulehdusta. Lääkäri tuumasi että puolella lapsista, joilla ollut tuo silmätulehdus on ollut myös korvatulehdus. Meillä silmätulehdus pojalla ja nuorimmalla,,saas nähä tuleeko korvakivut,.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|