Lähetä
e-kortti
ETUSIVU VANHEMMILLE LAPSILLE KOTI & KEITTIÖ E-KORTIT

PERHEKERHO KESKUSTELUT - VAUVA


| Vastaa viestiin | VAUVA |

hei

siis - 10.09.2009 - 22:58

mikä tää mansikka tyyppi luulee oikeen olevansa?? hupasaa lukea noita sen juttuja


VASTAUKSET:


Nyt nikitön - 10.09.2009 - 23:41

Juu vähän huvittaa tämä tilanne, kun näköjään on vähän kaikkien sanottavat kärjistyneet. Keskustelupalstalla on sananvapaus, joten kirjoittakoot minun puolesta mitä lystää. Itse jätän sellaiset viestit lukematta tai ainakin kommentoimatta. Kommentoimalla vain kannustaisin kyseistä henkilöä jatkamaan.

Toivon, että kaikki ymmärtävät tärkeissä asioissa kysyä asiantuntevampaa neuvoa esim. neuvolasta tai yleisestä terveydenhoitoneuvonnasta. Keskustelupalsta on hyvä tuki meille vanhemmille, mutta tärkeimmissä asioissa on parempi kuunnella sellaisia asiantuntijoita, jotka tapaa kasvotusten ja jotka tuntevat neuvoa pyytävän ja hänen lapsensa.


ja - 10.09.2009 - 23:58

se voipi taas olla tätä, että muutkin kuin mansikka itse, kirjoittelee mansikkana. Mutta joo, saa ainakin huulipyöreenä lukea päivän jutut...


kyllä - 11.09.2009 - 08:10

mansikka on aina maininnut jos joku hänen nikillään on kirjoitellut, et eiköhän noi skitsoilut ole manskikan ihan omia.


juu - 11.09.2009 - 08:11

tätä on jauhettu täällä ainakin jo viikko! Äidit pääsee pätemään ja sanomaan kuka saa tehdä mitäkin. No saatiinpa taas uusi aloitus uudelle päivälle...tämä ketju varmasti kasvaa


.. - 11.09.2009 - 08:58

kyllä mun nimimerkillä on kirjoiteltu täällä. tosi ikävää haluavat mulle pahaa, en tiedä miksi. mit äpahaa olen tehnyt? en ole nikittä haukkunut ketään, en ole pätenyt, irvaillut, vähätellyt.. niinkuin jotkut. vastaan asiallisesti, mutta olen ehkä teidän milestänne liian ehdoton joissain asioissa, kuten siinä miten jotkut äidit tekevät hallaa lapsensa terveydelle: tutin käyttö yli 3v., lapsen likaisuus, itsensä panenminen aina etusijalle. tms. missään tilanteessa en hyväksy: tupakointia tai runsasta alkoholin käyttöä raskausaikana, lapsen pahoinpitelyä tms. kuten ei varmasti kukaan meistä. tupakointi tuntuu jakavan mielipiteitä.
mun tarkoitus ei ole ollut ikimaailmassa päteä ,loukata tai vähätellä muita äitejä tai asiantuntijoita. mielelläni itsein kuulen äitien neuvoja jauuri niitä kokemyuksia! mutta yhtälailla myös asiantuntijoiden neuvoja, täältähän löytyy esim. terv. ja sairaan hoitajia, hammaslääkäri, oipettaja, lastentarhanopettaja yms. enkä ole väittänyt että kirjatietoa pitää orjallisesti noudattaa! päinvastoin! ellei sitten ole kyse ihan selvästi faktoista: kuuakuden ikäsielle ei kiinteää ruokaa tms. mutta imetys, korvikkeet tms ohjeet okatson itse,kin joskus läpi sormien ja ole nantanut lapselle tutin alle 2 viikkoisena. myönnän että olen joskus erehtynyt asioissa ,kuten kuka tahansa. ja kuten mainitsin vaikka jotkut kommentit ovat satuttaneet(oikeasti ilkeät) niin oolen ottanut opikseni ts. täällä on vaikea antaa neuvoja kun ette näe kasvojeni ilmeitä. ons siis helppo tulkita neuvot ja kirjoitustyylini vittuiluna. jotkut asiat vain ovat faktoja, kuten: tutin käyttö tli 3v. voi aiheuttaa avopurennan. siihen pitää jonkun heti kirjottaa että "ei mulla vaan vaikka söin tuttia 4v." ja "minä taas söin tuttia 5v!" silloin koen aiheelliseksi "päteä" ja oikasita asia. asiat voi kysyä neuvolasta tai täältä mutta kehotan silti tarkastamaan tiedot varsinkin lääkkeiden annon kohdalla! nikittä olen oikaissut väärät ohjeet, luettuani asian pharmaca fennicastani. minun ei ole pakko sitä tehdä, vaan haluan ettei kenellekkään käy vahinkoa! toksi äidit varmaan varmistavata asian ennen kuin itse syövät jotain lääkettä tai antvata sitä lapselleen .mutta kute nsanoin, on vaarallsita luottaa netoin "asiantuntijoihin" ja asiantuntijoihin, esim. minuun kehotan lukenaan vastaukseni touhulille- voitte tarkastaa neuvoni kipeän hampaan suhteen. alan olla kyllästynyt tähän aiheeseen ja ajattelin et parempi olis ottaa hatkat .mutta.. myös minä saan täältä neuvoja ja vertaistukea: piki78, mimmu, iltatähti , aqqa jne. jne... monia ihania ihmisiä!. en suinkaan tiedä kaikesta kaikkea vaikka paljon tiedänkin .kirjoitan siksi usein ja olen lukuista kerrat vastannut ilman nikkiä, mutta nyt ilmeisesti


.. - 11.09.2009 - 08:59

liian usein nikin kanssa ja sai npaskat niskaani. tein virheen ja hermostuin: yhden ainoan kerran koko vajaan kahden vuoden perhekerho-palstailun aikana. jos olen korjannut väärää tietoa luulette että haluan päteä! sen myönnän edelleen että olen liikaa korostanut ammattejani ja natnaut itsestäni diivan kuvan. ehkä minula on omat syyni olla ylpeä saavutuksistani .oli aika rankkaa olla töissä ja opiskella iltaisin klo,. 21.30 asti 3kk joka ilta.. minulla on taustallani erittäin rankkoja juttuja ja ehkä halusin "pätemisellä" hakea hyväksyntää. itsetuntoni on kohdallaan .


juu - 11.09.2009 - 09:02

Pitäiskös sun osata itse antaa asioiden olla. Mm lakata jauhamasta tuosta tutti asiasta...jne. Sekin vois paljon auttaa jos et vastailis noihin vittuiluihin.


.. - 11.09.2009 - 09:02

kirjoittelen täällä samalla nopeasti kun siivoan, joten turha irvailla "kirotusvirjeistä"


.. - 11.09.2009 - 09:04

tiedän, ettei pitäis vastata. nyt halusin vaan oikaista itseäni.ja tuuti-asiasta "jauhan" koska tarkoitusperäni ei ole mennyt perille. valitettavstai..


.. - 11.09.2009 - 09:05

tutti valitettavasti..


arvaa - 11.09.2009 - 09:17

Olet liian ehdoton. Se on se ongelma. Se mikä toimii sulla, ei välttämättä toimi kaikilla. Jos joka lauseessa melkein lukee "olen ammattilainen, asiantuntija", "näin lukee mun kirjassa", "tiedän kyllä nämä asiat", "olen koulutukseltani" ym ni ei ihme että joitain äitejä alkaa ottaa kupoliin. Mun lapsi, 2v6kk syö tuttia, muumit on meillä parhaita vaippoja, en ole vauvaa herättäny syömään paitsi tuon keskoslapseni kun oli pakko ja näillä mennään meillä, huolimatta siitä kuinka väärin teen esim sun mielestä tai kuinka paljon paremmaksi osaisit meidän asiat muuttaa. Kolutuksestaan on turha olla ylpeä jos ei päästä muuta meinaa löytyä kun sitä kirjaoppia. Ja tästä on turha vetää palkokasveja nekkuun, rehellisiä vastauksiahan kai itsekin haluat?


arvaa - 11.09.2009 - 09:20

Siis koulutuksesta eikä kolutuksesta. Ja meitin lapset ovat syöneet tuttia ihan alle vuorokauden vanhasta asti. Ja oon helvetin ylpeä saavutuksistani minäkin vaikka olenkin vaan kotiäiti vailla koulutusta. Elämä katsos opettaa, kantapään kautta mutta kunnolla.


ja luuletko - 11.09.2009 - 09:23

että ne asiat menee perille silti kaikille? Jos jonkun asia menisi kaikille perille niin maailma olisi ihan erilainen paikka. jos vaikka kaikkille menisi perille että ei roskata...mielipiteen voi ilmaista, sitä ei tarvi pakkomielteisesti jauhaa. Olet sen kerran sanonut, se riittää. Olen myös eri mieltä jostain asiasta ja tuon sen oman mielipiteeni esiin, en kommentoi muiden mielipiteisiin onko se oikein vai väärin.


vinkki - 11.09.2009 - 09:30

ihan oikeesti sinuna lopettaisin ton kirjottelun tänne tai vaihtaisin nikkiä.
sä vaan pahennat omaa tilaas koko ajan.... nyt rupeet selitteleen "taustallani erittäin rankkoja juttuja" ym.
ihmisillä on jo tietty kuva susta ja sä et pysty sitä enää muuttamaan.
ja oot jo niin monta kertaa sanonut saanesi tarpeeksi ja että lopetat kirjoittelun ym. ja silti jatkat... en ymmärrä onko sulle oikeesti niin tärkeetä että ihmiset myöntää sun olevan oikeessä esim. tässä tutti asiassa että jauhat siitä niin kauan???
mielipiteitä on niin monia kuin meitä ihmisiäkin ja näistä asioista vois kiistellä vaikka kuinka kauan!
oikeesti sulla on pieni vauva kotona! nauti ajasta vauvasi kanssa ja unohda tää palsta hetkeksi


.. - 11.09.2009 - 09:40

mä nautinkin täsyin siemauksin tästä ajasta, mutta koska mun vauva nukkuu 7h kerralla on kiva jutella muiden äitien kanssa.


arvaa - 11.09.2009 - 09:43

Kannattaiskohan mansikka nauttia siitä ajasta jotenkin muuten kun täällä palstalla? Kun selvästi tämä aiheuttaa sulle vaan stressiä ja pahaa mieltä? Pidä breikki ja tule takaisin vaikka uudella nikillä tai asenteella.


.. - 11.09.2009 - 09:48

olet oikeassa .kiiitos sulle <3 en ole täällä suinkaan koko aikaa! käyn ulkona, harastan liikuntaa, olen perheeni kanssa kuten kuka tahansa.


häh - 11.09.2009 - 09:52

Anteeksi nyt mutta miten tää onkin yhtääkkiä sun mielestä kivaa? Sä olet kiukutellut täällä monta päivää ja uhannut lopettaa kirjoittelun jne ja nyt onkin taas niin kivaa. Sä olet vähän pelottava.


.. - 11.09.2009 - 09:54

KOKO AJAN OLEN TYKÄNNYT TÄÄLLÄ KÄYDÄ! SIIHEN ASTI KUNNES KIMPPUUNI HYÖKÄTTIIN.


arvaa - 11.09.2009 - 09:57

Laitahan kirjaimet takasin pieneksi, hyvä nainen. Tuo antaa susta taas tosi huonon kuvan. Kiva palsta, kiva käydä mutta tuolla asenteella sut syödään elävältä. Eiköhän sitä hyökkäilyä ole nyt ollu puolin ja toisin. Ja tahallista ja vahingossa ärsyttämistä. Rauhoitu. Vedä syvään henkeä ja muista että tämä on VAIN nettipalsta. Anonyymisti keskustelevia ihmisiä.


ekaa kertaa - 11.09.2009 - 10:09

oikeesti et vaikuta hirveen tasapainoiselta ihmiseltä!
kirjoitat niin ystävällisesti, laitat sydämmiä ym. ja sekunnin päästä toisessa viestissä räjähdät! ei vain tässä ketjussa... ja sit vielä haet jotain sympatia pisteitä odotuspuoleltakin! nyt muakin jo rupes naurattaan sun juttus...


Jep jep - 11.09.2009 - 12:50

Tyylisi taitaa eniten ärsyttää. Esim. olen minäkin käynyt kouluja ja tehnyt töitä samaan aikaan. Olen lukenut 3 vuotta lähihoitajaksi ja sen jälkeen 4 vuotta ensihoitajaksi ammattikorkeakoulussa (ko. koulutuksesta saa myös sairaanhoitajan pätevyyden). Koko 7 vuotta olen tehnyt koulun ohella töitä ja olen ollut ensiavussa 4 vuotta hankkimassa työkokemusta ja nyt toimin ensihoidossa. SILTI minä en päde jatkuvasti koulutuksella ja osaamisella. Juu toki elämä on ollut vähän raskasta, mutta en silti huuda ihmisille jos jokin poikkeaa omasta mielipiteestäni.

Ja ihan vaan pikku sivuhuomautuksena, eivät kaikki sinun tietosi ihan faktoja ole ollut. Osa hieman vanhentunutta tietoa.


,, - 11.09.2009 - 13:23

myönsin että on vanhentunutta tietoa. lastenhoitajaks (lähihoitaja)valm. vuonna 2001 ja hammashoitajaksi 2v. sitten. miksi inhottaville ihmisille ei voi olla inhottava ja kivoille kiva ,siis tarkoitan sydämiä? tekeekö se musta jotenkin hullun? mitäään en saisi enää tehdä. kaikki käännetään mua vastaan. jep jep: et tiedä elämästäni mitään joten älä please vertaa sitä omaasi


M odottajista - 11.09.2009 - 15:53

Olen myös hieman huvittuneena seuraillut tätä "mansikkamaniaa" tällä palstalla. En tiedä mansikka muistatko minua tuolta odottajissa, joissa siis olen edelleen, olemme joskus jostain keskustelleet. Jos haluat rehellisiä mielipiteitä ja ajatuksia siitä, miksi tämä on näin karannut käsistä, niin tässä yksi asiallinen versio.

Ongelmasi on kirjoitustyylisi. Kirjoitat puolihuolimattomasti ja miettimättä, miltä oma tekstisi muiden silmissä näyttää. Otat liian herkästi muiden kirjoittelut itseesi ja ylireagoit. Tai ehkä et ylireagoi, mutta tekstistäsi saa sen kuvan. Tämä on kirjallista viestintää, jossa pätee omat sääntönsä: pitää osata kirjoittamalla välittää paitsi oma viesti, myös sen takana oleva tunnetila ja asenne.

Caps Lockilla kirjoittaminen antaa sen kuva, kuin huutaisit. Samoin miljoonat huutomerkit ja kirosanat. Myös omaan ammattiin liian usein vetoaminen ärsyttää monia: me suomalaiset vain olemme sellaisia, että jos joku kuulostaa liian itsetietoiselta ja vihjaa tai sanoo suoraa, että minä olen oikeassa ja te väärässä, niin siitä ärsyynnytään. Tosielämässä kukaan ei hyökkäisi kimppuusi, mutta nettimaailmassa niin tapahtuu. Virheen teet myös siinä, että vastaat vihoissasi jokaiseen ilkeilyyn. Se johtaa siihen, että menetät uskottavuutesi sekä ilkeilijöiden, että pikkuhiljaa myös palstan "oikeiden" käyttäjien silmissä.

Toivon, että miettisit näitä asioita todella. Mieti, miltä oma tekstisi kuulostaa muiden korvissa. Mene vaikka jollekin kirjoituskurssille, tai luetuta omia tekstejäsi vaikka ystävilläsi, ja pyydä heitä kommentoimaan, miltä tekstisi vaikuttaa: onko se ystävällinen, liaan provosoiva tms. Olet uuden oppimiseen ja opiskeluun myönteisesti suhtautuva ihminen; kirjallisia viestintätaitojaankin voi opiskella.

Toivottavasti sait tästä jotakin irti.


kyllä - 11.09.2009 - 16:40

sä tuskin tiedät meidän muiden taustoista ja tuskin olet ainoa joka on kärsinyt elämässä.. ihan ystävällisesti sanoit tuon, et sulla rankkoja juttuja.. mut ammattilaisena varmaan tiedät senkin, ettei toisten kokemuksia voi kovuudella verrata.. sanompa vaan, et myös mulla on ollut helvetin raskas elämä, ei se silti ole syy mihinkään "tutti pätemiseen" tai muuhunkaan. meillä kaikilla on varmaan taustalla paskoja asioita.. sä tuskin olet ainoa. pakko silti tuumia ääneen, et yleensä ne joilla on paska ja rankka menneisyys, kestää myös sitä kritiikkiäkin.. varsinkin jossain nettipalstalla kerrottua.. must on ainakin tullut elämässä helvetisti vahvempi ku monesta mun ikäisestä.. kaikille se ei toki ole yhtä helppoa. ja tuskin olisit kritiikkiä koskaan saanutkaan jos joskus voisin joustaa.. ja pakko sanoa sekin, et eikös se ole pätemisen tarvetta, et jaat täällä ohjeita, mut nimettömänä käyt virheelliset juttus korjaamassa.. eikö ole kanttia sanoa niitä ääneen nimimerkillä.. nii se olis aika epäammattimaista.. eiku, siinäpä se.. se olisi nimenomaan ammattimaista.


en usko - 11.09.2009 - 16:46

et täällä on yksikään äiti niin tyhmä, et antaa lääkettä lapselleen jos joku niin täällä ohjeistaa.. vaikka neuvo tulisikin ammattilaiselta.

 

VASTAA VIESTIIN

Lähettäjän nimi:

Viesti:

  


| Etusivu | Vanhemmille | Lapsille | Koti & ruoka | E-kortit | Info | Palaute|